Форум по Астрология
Новини, Предложения, Общи приказки => Свободни дискусии => Темата е започната от: Vision в Ноември 08, 2010, 12:12:42 am
-
Предлагам тема, в която всеки да споделя впечатленията си от заведенията и услугите, които е посетил и изпитал на свой гръб.. ;)
-
днес се разхождах в Борисовата градина, Орлов мост и т.н., този район в София и добих впечатления от две заведения..едното попада в черния списък- обаче не му запомних името- то е на самото езеро Ариана, най- близо до Цариградско шосе, което е пълен ужас и абсурд!!мръсно, масите залепнали, сервитьорката замаяна, не се вясва никава, като дойде накрая и поръчахме не пише поръчката, забравя всичко, няма повечето видове бира, 30 мин. чаках за бира, един час за картофи, 10 пъти я връщаме, защото е забравила нещо, което сме поръчали..накрая донесе студени картофи и ми идеше да се разправям с някого, но едва ли има с кого..а цените са завишени доста за това обслужване и половината неща от менюто ги няма..не ходете там!! пуснах търсачка да му видя името за това заведение и намерих и други негативни отзиви за него:
Ето, вижте.. (http://blog.tkulev.com/2008/11/23/%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B0/)
след това обаче намерихме една доста добра сладкарница..минахме през подлеза, с идеята да отидем до виенската сладкарница, но видяхме, че има нова преди нея, ''Sweet house Papaya'' се казва, оказа се, че са верига /сайта им (http://papaya.bg/za-nas.html)/..в нея обслужването е добро, обстановката приятна, тортите- вкусни.. :blink:
цени на парче торта- над 3.50 лв., но си заслужават..на мен например тортите на сладкарница Неделя не ми харесват на вкус и даже ми се гади от тях, имат някакви изкуствени неща в блатовете и сметаната, която е растителна и кофти изобщо..
-
това лято минах през Бургас,преди да потегля към морето..cеднах с приятели в някаква пицарийка ''На Кея'' мисля се казваше..менюто беше странно,ако избереш пица Маргарита-носят ти я с чаша бира и някакви такива..аз не исках да пия бира,защото преди това обърнах 2 малки мастики и не исках да смесвам,затова поръчах сандвич и кола за 9 лв мисля беше (това го пиша за Ая :P)
Донесоха ми най-стария комат хляб на света,омотан във фолио. Цяло щастие беше,че не ми останаха зъбите в него ,след като 20 минути опитвах да отхапя и да го вkуся..Колата ми я донесоха топла,без чаша с лед..без нищо.. :-X :41:
за сметка на това,по-късно отидохме в друга пицария Булеварда,където хапнах пица и много ми хареса..беше вкусна,..мястото беше приятно и спокойно..хората културни и говореха тихо..
аз не обичам гръмки разговори и се изнервям ако вляза в заведение,а някои започне да вдига ръце и да вика като хамалин :lol: :lol:
-
поръчах сандвич и кола за 9 лв мисля беше (това го пиша за Ая :P)
не само за Ая и други девешки акценти..мисля, че на всеки ще му стане неприятно, ако му донесат една шепа студени картофи за 3 лв. или топла бира за 5 лв..цените трябва да са съобразени с количеството, качеството и вкуса на храната, а не само с местоположението на въпросното заведение, иначе човек остава разочарован и с чувството, че е прецакан..
жалко, че няма как да ви кажа къде е любимата ми квартална кръчма, защото е до нас и ще разберете къде живея.. ;D иначе тук цените са славни- наливно Шуменско 0.500 л.- 1.60 лв. огромна порция картофи 2 лв. дробчета в масло- 1.90 лв. ребърца на скара- 3 лв. и т.н...рядко има нещо над 2 лв., а обслужването е просто супер- все едно всеки е царска особа..един баща с двамата си синове го държат+ едно младо сервитьорче, за което разказах наскоро, скорпион ;), ново е, чисто е, свежо е, само да погледнеш към бара и някой от синовете тича към масата с усмивка, познават ни по име, знаят даже какво обикновено поръчваме и от вратата питат направо- от същото ли??и запотените халби са на масата още преди да съм си съблякла якето.. ;D ;D ;D
обичам да ходя там и го правя често, ето така трябва да е навсякъде, а не отегчени и замаяни сервитьорки, и да ни цакат с топла бира, както се казваше в оня филм.. ;)
-
+ едно младо сервитьорче, за което разказах наскоро, скорпион ;), ново е, чисто е, свежо е
това...сервитьорчето ли..ммм.. :P :P
иначе за семейно заведение с добро обслужване,готини сетвитьорчета u вкусна храна в София,се сещам за едно в Младост..номер не казвам,там живееше едно старо гадже.. ;D
сестра ми живее в кв.Хладилника и там си имам няколко любими заведения,но пък не им знам имената..ще разгледам и пак ще пиша..
-
ново е, чисто е, свежо е
това...сервитьорчето ли..ммм.. :P :P
[/quote]
не сервитьорчето, заведението е така, в нова кооперация, голяма площ, масивен бар, хубави, дървени мебели..няма музика, само една плазма, на която върви спорт без звук, освен ако няма някое дерби и се съберат повечко запалянковци, иначе е тихо, но ако се съберат големи компании от младежи и започнат да се надвикват, направо става неприятно, за щастие само два пъти досега са се събирали такива..за лятото огромна тераса, на която следобяд е сянка, въобще- какво да ти разправям.. ;D готвачките са две, гаджето на единия син и една друга жена и има разлика в готвенето на двете, по- възрастната готви по- добре, защото препича всичко, както го обичам..обичам всичко да е леко овъглено!! ;D ;D
на Хладилника съм чувала за някаква метал кръчма, но не съм ходила..за нея ли говориш?? :blink:
-
жалко, че няма как да ви кажа къде е любимата ми квартална кръчма, защото е до нас и ще разберете къде живея.. ;D иначе тук цените са славни- наливно Шуменско 0.500 л.- 1.60 лв. огромна порция картофи 2 лв. дробчета в масло- 1.90 лв. ребърца на скара- 3 лв. и т.н...рядко има нещо над 2 лв
е, не е близо до мен със сигурност ;D
-
на Хладилника съм чувала за някаква метал кръчма, но не съм ходила..за нея ли говориш?? :blink:
не..ама ще пиша пак,като ги издиря как се казват..
-
.на мен например тортите на сладкарница Неделя не ми харесват на вкус и даже ми се гади от тях, имат някакви изкуствени неща в блатовете и сметаната, която е растителна и кофти изобщо..
:-X :34:
papaya не съм я пробвала, но виенската я обичам - скъпо, но вкусно, а серитьорката и там е полуидиот с някои неща се свиква..
веригите: о' шипка, дон домат, кривото, хепи... извинете ме (тези от вас, които ги харесват) ги посещавам само, ако няма друг вариант въобще верижните заведения са недолюбвана част от хапването навън
-
жалко, че няма как да ви кажа къде е любимата ми квартална кръчма, защото е до нас и ще разберете къде живея.. ;D иначе тук цените са славни- наливно Шуменско 0.500 л.- 1.60 лв. огромна порция картофи 2 лв. дробчета в масло- 1.90 лв. ребърца на скара- 3 лв. и т.н...рядко има нещо над 2 лв
е, не е близо до мен със сигурност ;D
ходила съм по много други заведения и имам бърза мисъл по отношение на сметките..мога да се закълна, че този човек, с кварталната семейна кръчмичка изкарва за една вечер повече чиста печалба, отколкото прехвалените кръчми по центъра със завишените им цени.. но тук бачкат яко, всички..обаче е толкова пълно и на обяд, и вечер, че си запазваме маси от предния ден..няма слаба вечер, нито пък обяд, когато готвят супи и друго, сещаш се..този човек има голям усет за този вид бизнес и сигурно би могъл да върти перфектно 10 пъти по- голоямо заведение..при него няма ''няма'', всичко става моментално и ти се носи горещо и винаги еднакво вкусно, няма издънки, няма измами..е как да не ходим там по 2-3 пъти в седмицата..опасявам се само, че ако го научат още хора, няма да можем да се вредим или недай боже да снижи критериите за качество..иначе бих се вдигнала по центъра само за жива музика, но рядко го правя, защото старост- нерадост, рано ми се доспива вече.. :-[
-
Vision, ясноооооооооо
Младост е кварталът :P залагам на парцел от квартала между 2 и 3
-
веригите: о' шипка, дон домат, кривото, хепи... извинете ме (тези от вас, които ги харесват) ги посещавам само, ако няма друг вариант въобще верижните заведения са недолюбвана част от хапването навън
тъй, тъй съгласна ;D
-
ходила съм по много други заведения и имам бърза мисъл по отношение на сметките..мога да се закълна, че този човек, с кварталната семейна кръчмичка изкарва за една вечер повече чиста печалба, отколкото прехвалените кръчми по центъра със завишените им цени
основен принцип при ценообразуването, целящо увеличение в печалбата, съвсем не е в респективното повишаване на оборота, а в същото % увеличение в цените, тъй че централните кръчми не ги мисли ;D
-
:-X :34:
papaya не съм я пробвала, но виенската я обичам - скъпо, но вкусно, а серитьорката и там е полуидиот с някои неща се свиква..
веригите: о' шипка, дон домат, кривото, хепи... извинете ме (тези от вас, които ги харесват) ги посещавам само, ако няма друг вариант въобще верижните заведения са недолюбвана част от хапването навън
и аз не харесвам верижните, масовизацията и универсализацията им скапват излъчването..
а за сладкарници много не мога да се изказвам, защото рядко ги посещавам, но помня, че на Лучано ми харесваха тортите, защото бяха с животинска сметана, /или поне смес, ако не изцяло/,на времето, сега не знам как е..растителната сметана е изкуствена като талашит, а като започнат да бухат в платките подобрители, набухватели и не знам още какво, за да изкарат по- голям обем, всичко става безвкусно и лепне по небцето..имаше на Мадрид една сладкарница, сега май е "М-р Бибо", преди имаше други собственици и се казваше другояче, и тортите бяха супер, сега са запазили вида донякъде на пастите, но вкуса е друг, сладкарите са други сигурно..просто не можеш да разчиташ, че нещо ще остане постоянно във времето..всичко е нетрайно..имаше сладкарница Романс в Симеоново, супер торти правеха и там, не съм ходила от няколко години и не знам как е сега..такивамитинещица.. ;D
-
викам да заформим един бизнес по ретровенера, но ще го пишем на abroad, че на нея сега й е по нартал ;D едно ресторантче , а Vision ще готви :blink:
сега ще се самосезирам и ще кажа една добра дума за верига пицарии Виктория- това, с което превъзхождат другите вериги е разнообраното и богато меню, което е било обект на наблюдение от моя страна (освен това преди 2 години мисля те имаха обявени проценти сервиз, а по закон те влизат в крайното ценообразуване на продуктите т.е. тия същите проценти отиват разпределени по обявените цени на артикулите- та наклеветих ги писмено пред съответния орган и бяха глобени,а цените новообразувани ;D)
-
основен принцип при ценообразуването, целящо увеличение в печалбата, съвсем не е в респективното повишаване на оборота, а в същото % увеличение в цените, тъй че централните кръчми не ги мисли ;D
чистата печалба се увеличава и от това, че той няма 15 мърляви сервитьорки и три бармана да висят, да се подпичкосват и да се чудят какво да завлекат..той си работи със синовете и всеки е всякакъв- зареждат, севират, работят на бара, като пожарникари са- корпуса за бързо реагиране, много са бързи в пълненето на халби с цел гасене на пожари.. ;D...днес на Ариана седях на 2 метра от хладилника и чаках 30 мин. да благоволи сервитьорката да си разходи седалището, да извади бирата и да я донесе..познай дали ще стъпя пак там.. :-\
просто в малките семейни кръчмички, когато са направени с вкус и мерак има много повече дух и идентичност, и като е добро обслужването, цените ниски, а храната- вкусна- какво повече му трябва на човек.. :blink:
печели от по- високия оборот и по- малкото на брой персонал /заплати/..
-
викам да заформим един бизнес по ретровенера, но ще го пишем на abroad, че на нея сега й е по нартал ;D едно ресторантче , а Vision ще готви :blink:
не и не!!..не мога да готвя толкова много сама..трябва ти Вещичка.. :blink: аз съм по- добра в снабдяването с продукти, защото имам око- рентген за съотношението цени/ качество.. :-[ вечер мога и да помагам в готвенето, ако се налага.. :rolleyes: мога и да забавлявам гостите ако направите караоке.. ;D ;D ;D
-
мога и да забавлявам гостите ако направите караоке.. ;D ;D ;D
aхаааа, почна да си признаваш ;D
наскоро научих, че бившата виенска сладкарница на ул. " Московска" пак е отворила врати ( там имаше някои легендарни сладки изкушения, които ме умиляват = "стълба към небето")
е посетих я- не ходете там- неуспешен опит за ретро винески дизайн, като се получила недодялана кръстоска между модата на 93 и зле разбран старовиенски шаблон; резултатът: евтин изглед неуютно, неудобно (напомня 5 минутка на централна гара), с претенции, но гадна кухня- резил
-
викам да заформим един бизнес по ретровенера, но ще го пишем на abroad, че на нея сега й е по нартал ;D едно ресторантче , а Vision ще готви :blink:
сега ще се самосезирам и ще кажа една добра дума за верига пицарии Виктория- това, с което превъзхождат другите вериги е разнообраното и богато меню, което е било обект на наблюдение от моя страна (освен това преди 2 години мисля те имаха обявени проценти сервиз, а по закон те влизат в крайното ценообразуване на продуктите т.е. тия същите проценти отиват разпределени по обявените цени на артикулите- та наклеветих ги писмено пред съответния орган и бяха глобени,а цените новообразувани ;D)
ей, опасно човече си ;D
в интерес на истината някога имах подобни идеи, някога
викториите не съм ги посещавала отдавна, нещо ми се натрупаха повечко не до там добри нпечатления, включително от домашните им доставки..
не се сещам точно сега кого да похваля, но ще ми дойде ;D
-
викам да заформим един бизнес по ретровенера, но ще го пишем на abroad, че на нея сега й е по нартал ;D едно ресторантче , а Vision ще готви :blink:
в интерес на истината някога имах подобни идеи, някога
мен може ли да ме вземете за един мeнидjър?.. да ви ръководя барманиte и сервитьориte.. ;D
-
не се сещам точно сега кого да похваля, но ще ми дойде ;D
Любими за хвалба
Едно френско семейно ресторантче с не повече от 16 места преко сили. Мисля, че е на Симеон. Той е французин, тя-българка. Той готви, мисля, че му помага още някой в кухнята, тя сервира. Менюто е от десетина ястия за деня, всеки ден различно, каквото са успели да направят. Готвят и за вкъщи по поръчка. Обаждаш се, отиваш, когато е готово, вземаш. Лучена супа - истинска!, гъши дроб с ябълка, охлюви, телешко с портокал. Десерта е комплимент на заведението, ако случайно си пропуснал да си го поръчаш изрично. Обслужването ненатрапчиво и любезно, не ти висят на главата, но и не ти се налага да си счупиш врата от въртене, та някой да ти обърне внимание. Много приятно, много вкусно, романтично, ако си с подходяща нагласа. Обстановка като в парижко бистро, малко вехтичко вече, но мъничко, вкусно и уютно.
Много любима, сигурно всички я знаят - Фабриката на Бенковски. Чайна, изложбена зала, аюрведическа кухня, супа от червена леща, френски сирена с круши, морковена торта, чай, който може да замести 90-минутен релаксиращ/тонизиращ масаж, а вечерта - джаз. За без пари. Обслужване - ентусиазирано и загрижено, несръчно по особено чаровен начин. Минус - Не е за големи компании, но и то не му е това целта на мястото.
Вчера след бъхтането по Витоша си оплакахме пришките по краката в друга култова кръчма още от праисторически времена. Манастира, зад драгалевския лифт. Качамак с пръжки, курбан чорба, шкембе и от там нататък - всякакви месища на дъбова жар. Нощта напредна доста. Обслужването си е на късмет. Ако има голяма гюрултия в някоя от залите, може и да не те забелязват известно време в началото. Но обикновено отношението на всички сервитьори към нашата компания се променя след първата поръчка, щото сме все сериозни хора дегустатори с несъразмерен на физическата ни коституция апетит и кулинарно любопитство. Не знам играят ли още нестинарите, но и това също си струва да се види.
Засега толкоз, като се сетя за другите, ще дописвам.
Бързо да допиша, че тъкмо от там ида. Спагети къмпани. Телешко с прошуто, лингуини с морски дарове и панджиало с маскарпоне. На кой му трябва сладкарница изобщо. Има ли емотка с издут стомах и облизваща се муцунка.
-
така,добавям още 2,за които говорех че са добри в Сф..изключвам Еверест :wink2:
едното е това до ''Kошарите''..
http://fly-bar.eu/Fly-%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86/14
(то си е барче,ама готвят вкусно)
друго място ,където съм хапвала вкусно е Бар-грила в Младост 3
-
*
-
Аз съм любителка на сладкишите.
Тортите на "Крамер"- в сладкарницата на "Гранд Мол Варна" са добри като качество (не понасям някакви блатове, напоени с нещо си и слепени със сметана от спрей-бррр).
Тортите на "Давидов"- Бял Давидоф с цели лешници....размазвам се само при мисълта. Срещу х-л "Черно море" има една малка сладкарничка в която продават и хляб и кроасани на "Ла гард"- има страхотни пасти и торти. Подобна има и на "Княз Борис".
-
Телешко с прошуто, лингуини с морски дарове и панджиало с маскарпоне. На кой му трябва сладкарница изобщо. Има ли емотка с издут стомах и облизваща се муцунка.
Е това е. ;D
За пореден път се убеждавам, че в СФ има къде по-голямо разнообразие от тип заведения, да не говорим за нивото им. Варна просто е едно село в това отношение. Тук-таме някоя лъскавина, но не от този вид, за който иде реч като комфорт и обслужване, за меню въобще да не споменавам.
-
Срещу х-л "Черно море" има една малка сладкарничка в която продават и хляб и кроасани на "Ла гард"- има страхотни пасти и торти.
Онази дето е на два етажа и със столчета отвън, нали?
Тъкмо щях да я спомена и нея, макар че не съм любител на сладкарските изделия, а ти си ме изпреварила вече. Предпочитам я пред "Крамер" и "Неделя".
И мелбите им си ги бива, любител съм на сладоледа. :blink:
-
СОФИЯ: БЯЛ СПИСЪК
Гурмето на Симеон , за което спомена Диана
Марая /супер кухня/
Под липите /супер кухня/
Весело село /супер кухня/
Егур-Егур горе-долу
Финикиа- лишански /супер кухня/
Кот Радо -сръбска скара -/супер кухня/
ВАРНА:
Бистро Европа
Под Лозата
Капитан Кук
Едно в парка , Лили как се казваше -там вечеряхме с Гали -излезе ми името....
И това на ТИМ , долу на брега....
БУРГАС
Нептун
ДЪЛБОКА ми е любимото място....
Черен списък нямам , защото не мога да си позволя да експериментирам... :blink:
-
БМ Градина във варненския Приморски парк. :wink2:
-
БМ Градина във варненския Приморски парк. :wink2:
Ахааа, супер кухня има там... ;D
А тоша долу на ТИМ , което е на брега...,то как се казваше? :rolleyes:
-
Не знам кое е на Тим. Rapongi ли имаш предвид?
-
Mr. Baba.
Правилният въпрос е кое не е на трибуквието. ;D
-
аз ще се включа за Варна....
с пицария Селена...аз предпочитам тази в кв. Възраждане
за торти и други сладки неща препоръчвам една малка сладкарничка "Мечо пух" до ул. Генерал Гурко...много хубави торти.....
В Турският ресторант във Варна също готвят много вкусно....
-
Телешко с прошуто, лингуини с морски дарове и панджиало с маскарпоне. На кой му трябва сладкарница изобщо. Има ли емотка с издут стомах и облизваща се муцунка.
Е това е. ;D
За пореден път се убеждавам, че в СФ има къде по-голямо разнообразие от тип заведения, да не говорим за нивото им. Варна просто е едно село в това отношение. Тук-таме някоя лъскавина, но не от този вид, за който иде реч като комфорт и обслужване, за меню въобще да не споменавам.
тя момата е от Варна и има някакво идиотско име ( да ме извини), но цените им си бяха грозни:(- реално е вкусно обаче
-
Не знам кое е на Тим. Rapongi ли имаш предвид?
Да , бе! Луда съм по това място.....
-
Mr. Baba.
Правилният въпрос е кое не е на трибуквието. ;D
Ъххххъ :57:
Не ми харесва много , макар , че е интересен с мястото и е кораб! ;D
Едно време много си падах по Вълхала и Кабакум.... :blink:
-
Аз го не препоръчах, а ти отговорих на питането "кое е заведението на брега". :blink: А Рапонги също е на плажа, но аз се обърках, че говориш за кораб, затова предположих, че за Баба става дума.
Нали казвам все еднотипни са или от сорта кръчма, то и такива не останаха качествени, дискотеки повече има нормални що-годе, баровете по-така идват вече, хубави има.
Ако се сетя въобще за нещо закътано като ресторантче, ще драсна и аз някой ред. От такива теми и готварската обикновено много се ентусиазирам, та по-добре да стоя далеч. ;D
В Турският ресторант във Варна също готвят много вкусно....
Къде е това сега, до Свободния ли някъде /чух нещо по въпроса/?
А изскочи ми едно в ума - Немо, за морски изкушения основно там е добре и от обслужване доволна, като се има предвид, че то много куца във Варна. Принципно обаче аз морските предпочитам у дома да си ги приготвя, нямам трайни впечатления, а инцидентни ходения, но засега нямам забележки.
-
Любими за хвалба
Едно френско семейно ресторантче с не повече от 16 места преко сили. Мисля, че е на Симеон. Той е французин, тя-българка. Той готви, мисля, че му помага още някой в кухнята, тя сервира. Менюто е от десетина ястия за деня, всеки ден различно, каквото са успели да направят. Готвят и за вкъщи по поръчка. Обаждаш се, отиваш, когато е готово, вземаш. Лучена супа - истинска!, гъши дроб с ябълка, охлюви, телешко с портокал. Десерта е комплимент на заведението, ако случайно си пропуснал да си го поръчаш изрично. Обслужването ненатрапчиво и любезно, не ти висят на главата, но и не ти се налага да си счупиш врата от въртене, та някой да ти обърне внимание. Много приятно, много вкусно, романтично, ако си с подходяща нагласа. Обстановка като в парижко бистро, малко вехтичко вече, но мъничко, вкусно и уютно.
Много любима, сигурно всички я знаят - Фабриката на Бенковски. Чайна, изложбена зала, аюрведическа кухня, супа от червена леща, френски сирена с круши, морковена торта, чай, който може да замести 90-минутен релаксиращ/тонизиращ масаж, а вечерта - джаз. За без пари. Обслужване - ентусиазирано и загрижено, несръчно по особено чаровен начин. Минус - Не е за големи компании, но и то не му е това целта на мястото.
Вчера след бъхтането по Витоша си оплакахме пришките по краката в друга култова кръчма още от праисторически времена. Манастира, зад драгалевския лифт. Качамак с пръжки, курбан чорба, шкембе и от там нататък - всякакви месища на дъбова жар. Нощта напредна доста. Обслужването си е на късмет. Ако има голяма гюрултия в някоя от залите, може и да не те забелязват известно време в началото. Но обикновено отношението на всички сервитьори към нашата компания се променя след първата поръчка, щото сме все сериозни хора дегустатори с несъразмерен на физическата ни коституция апетит и кулинарно любопитство. Не знам играят ли още нестинарите, но и това също си струва да се види.
Засега толкоз, като се сетя за другите, ще дописвам.
Бързо да допиша, че тъкмо от там ида. Спагети къмпани. Телешко с прошуто, лингуини с морски дарове и панджиало с маскарпоне. На кой му трябва сладкарница изобщо. Има ли емотка с издут стомах и облизваща се муцунка.
вдъхновяваш ме, честно.. :88:
и то ме вдъхновяваш за живот..благодаря ти.. :kissd:
-
.
-
Много приятна тема, Вижън :)
Бих могла да кажа мнения, но при всяко положение те биха били субективни... Просто, защото дали за мен едно заведение е хубаво и приятно повече зависи от компанията и настроението ми, а не толкова от неговото качество, храна, обслужване или цени... Аз съм със силно застъпен Телец в картата и за мен няма по-хубава храна от сготвената с най-добрите продукти и рецепти у дома.
като теб съм и аз, но темата ще се окаже полезна за мен, защото заради това, което написахте за това френско ресторантче, ще го посетя съвсем скоро..отдавна искам да опитам лучена супа, приготвена от французин..иначе само гледам Жак Пепен по Фиеста ТВ как я прави, но понятие си нямам как е на вкус, и не знам дали искам да се пробвам да я правя.. :blink:
-
Много приятна тема, Вижън :)
Ресторантчето към Фермата за миди край Каварна
Снощи тъкмо написах поста и ми изключи лаптопа а щях да напиша че Варненци пропуснаха да споменат това култово заведение!
Ще започна със София-едно много приятно място намиращо се в Бояна на сфетофара(ако идвате от София)след прочупия и прехвален ресторант Чепишев в ляво и първата пряка в дясно.Кухнята е много разнообразна и вкусна обслужването на ниво.Другото е една бирария на Ангел Кънчев близо до НДК-жива бира музика на живо и готвят много интересни и необичайни ястия за съжаление и на двете не знам имената :rolleyes: .Третото е ресторант Папийон в Редута богато меню и обслужване
А сега малко и за родния ми край-Банско.На първо място ще поставя една къчма в Добринище-Македонската кръчма страхотна атмосфера вкусни ястия типични за този край и добро обслужване.За Банско Мотиката е една от любимите ми кръчми по отношение на добра храна а другите две са Баряковата къща и Дядо Пене където готвят много вкусно типичните бански ястия и музика на живо но за маса ;D.
.. Просто, защото дали за мен едно заведение е хубаво и приятно повече зависи от компанията и настроението ми, а не толкова от неговото качество, храна, обслужване или цени...
Съгласна съм с Белика че важна е компанията и това с какво настроение и нагласа отиваш в дадено заведение!
-
То това е за всички Меригадже! Ай холан , ама темата е за заведения , а не за настроения! :rolf: :rolf:
-
Аз се засрамих нещо, щото се оказах ;) същински Пантагрюел. И ако се развихря, темата ще стане като каталог на Мишлен. Едно време, като ми беше прогресивната Луна в Стрелец, почти не се хранех вкъщи.
-
Много приятна тема, Вижън :)
Ресторантчето към Фермата за миди край Каварна
Снощи тъкмо написах поста и ми изключи лаптопа а щях да напиша че Варненци пропуснаха да споменат това култово заведение!
Първо Марая го спомена и второ е доста далече от Варна, това, че е морето не значи че ни е под носа. :P Иначе това заведение от създаването си ми е любимо, а сега е просто пренаселено и малко си загуби чара, макар че е уникално природно място.
Охх, какво се сетих сега по тоз повод, но не мога да го напиша просто, свързано е със софиянци и техните представи за местоположението на това море, че като го кажат мед им капе на устата, но мълча-мълча, че ще ме бият. ;D ;D
-
Много приятна тема, Вижън :)
Ресторантчето към Фермата за миди край Каварна
Снощи тъкмо написах поста и ми изключи лаптопа а щях да напиша че Варненци пропуснаха да споменат това култово заведение!
Първо Марая го спомена и второ е доста далече от Варна, това, че е морето не значи че ни е под носа. :P Иначе това заведение от създаването си ми е любимо, а сега е просто пренаселено и малко си загуби чара, макар че е уникално природно място.
Охх, какво се сетих сега по тоз повод, но не мога да го напиша просто, свързано е със софиянци и техните представи за местоположението на това море, че като го кажат мед им капе на устата, но мълча-мълча, че ще ме бият. ;D ;D
Питай Лили , нЕма ти казвам колко е гот , ааа...и Небесна...., ама знаеш ли що....?!
Щот Веско е луд по мене , а аз по Каварна.....
Но....там можем да го изпразним...щракам с пръст и сме готови...
НАЛИ ИСКАХТЕ СРЕЩА?
Съни....,Съни.... лафкам те! :wub:
-
Аз се засрамих нещо, щото се оказах ;) същински Пантагрюел. И ако се развихря, темата ще стане като каталог на Мишлен. Едно време, като ми беше прогресивната Луна в Стрелец, почти не се хранех вкъщи.
плашиш луна в телец с описания на хубави хранителни заведения и храна??!! :rolleyes:..възможно ли е да екзалтира повече??.. ;D ;D а къде на Симеон е въпросното ресторантче..че това дълга улица..намерих нещо с търсачката, но май се отнася до Варна, р-т Бордо- виж ТУК (http://www.bacchus.bg/show.php?storyid=730519) най- долу..
-
а къде на Симеон е въпросното ресторантче
Между Мария Луиза и Сердика, точно на ъгъла със Сердика май има една немска бирария, а по-надолу - ресторант за здравословна кухня Кринг. Но ресторантчето си е на Симеон. Ако не се лъжа, се казваше Л'Етранже. Не съм ходила отколе.
-
мхм, чужденецът се казва, но ако отидеш през деня е затворено те предимно вечер отварят и обиновено става с резервация, че е малко мястото пък храната е вкусна
(на външен вид е последното нещо атрактивно с дървена дограма) от Мария Луиза по Симеон (ул. Цар Симеон 78) на дясно и около 10-15 м от лявата страна на улицата
чак и фейсбук си имало чудото :http://www.facebook.com/pages/Sofia-Bulgaria/LEtranger/238524968633
;D
-
А, дошло им е времето за божоле партито :blink:. Благодаря, Кая. Те точно това е.
-
мхм, чужденецът се казва, но ако отидеш през деня е затворено те предимно вечер отварят и обиновено става с резервация, че е малко мястото пък храната е вкусна
(на външен вид е последното нещо атрактивно с дървена дограма) от Мария Луиза по Симеон (ул. Цар Симеон 78) на дясно и около 10-15 м от лявата страна на улицата
чак и фейсбук си имало чудото :http://www.facebook.com/pages/Sofia-Bulgaria/LEtranger/238524968633
;D
това във Варна ли е?
-
в София
-
Дияна, Кая, благодаря.. :blink:
-
допълнение на списъка
бутиков стил, над среден ценови клас
Вишните (http://www.vishnite.com/main.html)
за месните любители ;D, добро съотношение качество/цена
Ловната къща (http://www.lovnata.com/) - разнообразие от дивечово месо
Бирария Ale House (http://www.programata.bg/?p=75&l=1&c=1&id=5244) - живата бира, течаща от кранче на стената си струва, с не богатата си иначе, но добре приготвена храна
Турски ресторант Истанбул – магистрала Тракия - Точно преди тунел Траянова врата, посока от Пловдив. На 63км преди София
това засега
-
Бирария Ale House звучи много добре.. :blink:
а бирата като се движи по тръби дали е студена /едва ли е много газирана/ знаеш ли, предполагам, че си я опитвала.. :blink: като гледам коментарите отдолу в сайта им, повечето са негативни относно обслужване и храна..но всички казват за бирата, че е добра..
-
За тази бирария говорех и аз в поста си но пусто не помня имена( да не си пълня харда излишно) и само дето вместо Христо Белчев съм написала Ангел Кънчев но карай важно е че бирата наистина е много добра-жива бира а и сам си я сипваш!
-
За тази бирария говорех и аз в поста си но пусто не помня имена( да не си пълня харда излишно) и само дето вместо Христо Белчев съм написала Ангел Кънчев но карай важно е че бирата наистина е много добра-жива бира а и сам си я сипваш!
вече обмислям как да предложа на биропиещите колеги.. ;D и за мен ще е интересно.. ;)
лошото е, че трябва да се запазва маса на място, а никой няма да иска да се разкарва.. :-\
-
За тази бирария говорех и аз в поста си но пусто не помня имена( да не си пълня харда излишно) и само дето вместо Христо Белчев съм написала Ангел Кънчев но карай важно е че бирата наистина е много добра-жива бира а и сам си я сипваш!
вече обмислям как да предложа на биропиещите колеги.. ;D и за мен ще е интересно.. ;)
лошото е, че трябва да се запазва маса на място, а никой няма да иска да се разкарва.. :-\
Ако отидеш към 18-19 часа се намират места без резервации но към 21 започва да се пълни и може да ви помолят учтиво да си тръгнете....но пък вече ще сте опитали от живата напитка :mellow:
-
Бирария Ale House звучи много добре.. :blink:
а бирата като се движи по тръби дали е студена /едва ли е много газирана/ знаеш ли, предполагам, че си я опитвала.. :blink: като гледам коментарите отдолу в сайта им, повечето са негативни относно обслужване и храна..но всички казват за бирата, че е добра..
и аз обичам да ми е много студена и газирана ;D
след първоначалното изтичане /една чаша/ си е екстра, ще намериш в компанията някой дето харесва не дотам студена ;D
обслужването е добро, но все пак това е непретенциозно място за по-няколко бири с приятели ;D
-
"ШЕФС" пасарел май беше ми хареса, но да има кой да кара ;D
-
"ШЕФС" пасарел май беше ми хареса, но да има кой да кара ;D
мда, това го бях забравила, отдавна не е шофирал някой натам ;D
Chef's restaurant (http://www.chefs-bg.com/)
-
Бирария Ale House звучи много добре.. :blink:
а бирата като се движи по тръби дали е студена /едва ли е много газирана/ знаеш ли, предполагам, че си я опитвала..
и аз обичам да ми е много студена и газирана ;D
и aз,и аз,и аз обичам много студена и газирана :93:
тук да не ти се налага да взимаш наливна бира от някои ''kroeg''
незнам какво правят..ферментации , смесване стара с нова бира-но просто ме хваща главоболие от нея :angry:
тази бирария и Шефс много ми харесаха,ще ги посетя някой ден ако има как :rolleyes: :97:
-
Ех,че хубава темичка! :blink:
-
В черния списък слагам ресторант "Сардиния". Скапана храна, но за сметка на това- скъпа.
"Домашните" картофи се оказаха най-обикновен чипс. Няма да коментирам салатите, които всъщност си бяха накълцотени зарзавати без никакъв дресинг.
-
В черния списък слагам ресторант "Сардиния". Скапана храна, но за сметка на това- скъпа.
"Домашните" картофи се оказаха най-обикновен чипс. Няма да коментирам салатите, които всъщност си бяха накълцотени зарзавати без никакъв дресинг.
На 1-ва алея ли? :rolleyes:
Абсолютно споделям мнението ти...ОТВРАТ! :angry:
-
Ха, и ние преди две седмици бяхме там. Никак не съм впечатлена от кухнята им, а салатите са наистина само зарзават за пълнеж, с някакви трохи вместо обявените в менюто съставки. Но доста заведения долу на плажната алея са така - ден година храни!
-
За Пловдив искам да се оплача от Китайски Ресторант "Вкусно и Много"! Никога през живота си не съм яла по-гнусна храна! Боднах 2 пъти с вилицата и се потресох до дъното на душата си! Покривката на масата беше пълна с трохи,изгорена от цигари,а сервитъорката беше с изкуствено око и това съвсем ме втресе! :-X
-
В черния списък слагам ресторант "Сардиния". Скапана храна, но за сметка на това- скъпа.
"Домашните" картофи се оказаха най-обикновен чипс. Няма да коментирам салатите, които всъщност си бяха накълцотени зарзавати без никакъв дресинг.
tova vav Varna li?
-
В черния списък слагам ресторант "Сардиния". Скапана храна, но за сметка на това- скъпа.
"Домашните" картофи се оказаха най-обикновен чипс. Няма да коментирам салатите, които всъщност си бяха накълцотени зарзавати без никакъв дресинг.
tova vav Varna li?
Da. На "Алея първа"- край морето.
-
Във Варна бих препоръчала Годзила , която и да е. Ходя там от както ги има Годзилите , долу на плажната алея също има Годзила .
Менюто е разнообразно, храната е вкусна и се приготвя бързо, обслужването е на ниво, количество спрямо качество спрямо цена е много добре, а цените са абсолютно нормални.
Препоръчвам горещо!
-
Потвърждавам...Но предпочитам Годзила на Севастопол.
Днес в Гранд Мол бях в Риалто...УНИКАЛНО! ВКУСНО,БЪРЗО..КЛАСА!
-
Потвърждавам...Но предпочитам Годзила на Севастопол.
Днес в Гранд Мол бях в Риалто...УНИКАЛНО! ВКУСНО,БЪРЗО..КЛАСА!
Марая, и ти ли си от Варна или просто минаваш :))
-
За Пловдив искам да препоръчам "Воденицата" в Тракия. Много вкусно готвят,а градината им е разкошна! Отвътре също е много хубаво. Заведението е в битов стил,обслужват те бързо. Абе супер е просто!
-
Това "Гадното" къде е?