Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850474 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:"Говорилня"
« Отговор #2780 -: Август 18, 2009, 09:12:05 pm »
Тука може да гледате за грижите за косата http://www.astrohoroscope.info/kosa.htm

И това:
ПОДХОДЯЩИ ЗА ПОДСТРИГВАНЕ ДНИ
Идеално – пълнолуние и особено ако е в деня на лъва или девата.
Подходящо – луната е в лъв или дева, може и при непълна луна или         новолуние.
Добър момент – при растяща луна, но не и когато е в риби или рак
Неподходящо – при намаляваща луна, с изключение за дните на лъв или дева
Неподходящо – когато луната е в рак или риби, дори ако е възможно избягвайте да миете косата в тези дни.

Ако спазвате подходящото време резултатът скоро ще ви зарадва. Подстригването под знака на Лъва сгъстява косата, а подстригването в Дева я кара да расте по-бързо.
Възможните последствия от често подстригване и химическо третиране на косата в неподходящи лунни дни – тънка коса, косопад, пърхот.
Ако се подстриже в дните на дева, косата по-дълго запазва формата си, а също така къдренето е по-трайно. Ако косата е много твърда и не се поддава на къдрене, направете опит в дните на лъва. Ако се подстрижете при нарастваща луна, косата ще е здрава и ще расте по-бързо.

Ето примерно какво намерих за дните от седмицата,аз имам сходни работи,но на книжен носител:

Понеделник

/Планета покровител Луната/

Добър ден за подстригване, ако искаш да се избавиш от тъгата. Задно с отрязаните коси ще те напуснат негативните емоции и изнервеността поради натрупали се проблеми. Не е препоръчително обаче да се подстригват родените във вторник, сряда и неделя. В понеделник никой не бива да си реже ноктите – това ще отнесе жизнената му енергия.

Вторник

/Марс/

Масажът на лицето и тялото на този ден ще донесе максимален ефект. Енергичното въздействие на вратната зона и гърба ще ободри уморените от делничната монотонност и онези, на които им липсват активност, смелост и волеви качества. Педикюрът с масаж на ходилата на този ден ще върне самоувереността и загубения интерес към секса. Вторият ден от седмицата се разглежда от астролозите и като подходящ за пластични операции. Но ако си родена в понеделник или петък, във вторник е най-добре да се въздържаш от всякакви салонни процедури и хирургични вмешателства.

Сряда

/Меркурий/

Всякакви манипулации с косата в този ден ще нормализират нервната система. Те активизират логическото мислене, подобряват паметта, повишават способността за обучение и благоприятстват установяването на контакт с нужните хора и организации. Водните процедури /баня, басейн и ароматизирана вана/ в сряда обещават да повлияят положително на личния живот. Всички тези радости обаче, включително най-обикновеното миене на главата, не се препоръчват на родените в четвъртък.

Четвъртък

/Юпитер/

Козметичните маски на този ден подпомагат промените в отношенията с околните и решаването на социални и финансови проблеми. Във всеки случай непременно ще ти се случи нещо приятно. Стига да не си се родила в сряда. В такъв случай в четвъртък по-добре се заеми с каквото и да е друго, само не с грижи за външния си вид.

Петък

/Венера/

Денят под патронажа на планетата на красотата е добър за всякакви козметични процедури. Но, уви, не е подходящ за родените във вторник. За всички останали грижите за лицето и тялото на този ден гарантират съдбовни запознанства, перспективни контакти и вълнуващи срещи. Внимание: тоталната промяна на имиджа в петък може да преобърне целия ти живот! Ето защо преди да се превърнеш от блондинка в брюнетка или обратното, помисли добре готова ли си за кардинални промени.

Събота

/Сатурн/

Ще се учудиш, но епилирането през този почивен ден може да подобри съдбата ти като цяло! Смята се, че заедно с излишната растителност от теб ще се махнат всички кармични дългове и грехове на твоя род. Химическото къдрене на този ден стабилизира психиката и привлича материално благополучие. Масажът на главата подпомага развитието на логическото мислене и изявата на творческите способности. Съботното посещение на солариум ще ободри духа ти и ще те зареди с енергия. Нито една от тези процедури обаче не бива да правят в събота родените в неделя.

Неделя

/Слънце/

Изключително неподходящ ден за подстригване – можеш да си “отрежеш” късмета. Ако си в процес на решаване на някакви проблеми или посред пътя към приключването на нещо важно, подстригването в неделя може да те върне далеч назад. Това се отнася за всички, но най-вече за родените в понеделник. За тях неделното посещение на фризьорския салон може да бъде фатално и за личния им живот. Затова пък родените в останалите дни е добре да си правят маникюр и да си удължават ноктите в неделя. Смята се, че така те могат “да уголемят и излъскат” своя успех.

Значи-подстригването в Петък е най-разкрасяващо.В Четвъртък-засилва се късмета и особено ако искаш да пътуваш по-надалеч,в Събота- се премахват грижите,във Вторник-ставаш по-активен и т.н. Т.е. информацията се извлича от планетата която управлява самият ден.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #2781 -: Август 18, 2009, 09:22:33 pm »
Helo,
Предполагам маската е тази:

5 с.л. зехтин /бадемово масло/ - лееееко затоплен
2 с.л. ракия
1 жълтък
няколко капки лимон

Мажеш корените, стоиш два часа, бориш се още половин да я измиеш и си ти ;) Само внимавай със затоплянето да не се свари жълтъка  :P  ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

missKapriz

« Отговор #2782 -: Август 18, 2009, 09:24:27 pm »
Цитат
Нидей, че работата ти ще бъде на приливи и отливи. По Луна във Везни ще се скъсваш от работа, а през другото време - не се знай!
ооо Супер!Небесна тва вече ме убеди напълно! :PГоляма почивка ше падне,голям мързел.Наистина ще ги разпечатам и ще ги залепя на видно място тия "правила" ::)И започвам да ги спазвам веднага!

*

Skarlet

« Отговор #2783 -: Август 18, 2009, 09:36:54 pm »
Helo,
Предполагам маската е тази:

5 с.л. зехтин /бадемово масло/ - лееееко затоплен
2 с.л. ракия
1 жълтък
няколко капки лимон

Мажеш корените, стоиш два часа, бориш се още половин да я измиеш и си ти ;) Само внимавай със затоплянето да не се свари жълтъка  :P  ;D

Ефектът ще е същия,ако метна ракията вътрешно.Що да хабя толкоз матриал?  ;D

*

Nebesna

« Отговор #2784 -: Август 18, 2009, 10:25:05 pm »
Аз си купувах бадемово масло от аптеката и си го турях в шампоана. Отива за много дълго време и много заздравява косъма.

« Отговор #2785 -: Август 18, 2009, 11:35:46 pm »
Лафове от 9-ти клас

Вие що сте толкова тихи? Да не сте си легнали  :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2786 -: Август 18, 2009, 11:42:15 pm »
*г-жа Гергьовска: Пак ли ще трябва да въдворявам ред с чукане?!  ;D

Някои си легнаха, но пак станаха. Тоз Уран не дава да се спи, има да се усвоява много материал значи...и аз съм му се оставила какво да го правя.  ::)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #2787 -: Август 19, 2009, 10:25:55 am »
Браво бе!Тъкмо си мисля, за прическа и отварям тук и точно на това попадам. ;D
От известно време  ми се иска да се подстрижа на черта , но нещо ме кара да се съмнявам.Сигурно щото месестото ми телешко носле ще изпъкне още повече с по-къса коса.А и преди дни се сънувах , че са ме подтригали на черта , а косата ми е черна и бях много недоволна и ядосана...И сега съвсем не смея. :-X

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #2788 -: Август 19, 2009, 11:55:32 am »
Като сте се разговорили за прически и подобни, незнам пробвали ли сте този сайт - http://www.taaz.com/ - регистрирате се, качвате си снимка и можете да пробвате всякакви видове гримове и прически  ;D  Забавен е, пък и доста полезен ако си падате по експериментите с външността  ;)
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2789 -: Август 19, 2009, 12:05:51 pm »
Като сте се разговорили за прически и подобни, незнам пробвали ли сте този сайт - http://www.taaz.com/ - регистрирате се, качвате си снимка и можете да пробвате всякакви видове гримове и прически  ;D  Забавен е, пък и доста полезен ако си падате по експериментите с външността  ;)

много готин!блЯгодаря! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #2790 -: Август 20, 2009, 11:22:06 am »
Мислех, че тук има тема Електронна библиотека или нещо подобно и тъкмо щях да ходя там да искам линк към книгата Кармична астрология на Шулман, ако я има в Интернет. Първо минах през темата Книги и гледам Ван Хелсинг пита защо няма такава тема. Мислех, че има.

Та има ли такава тема за линкове към електронни книги или няма? Щот, ако няма ще направя. Мислех, освен елекронни книги, сащо и статии по астрология да се постват в една тема.

Но май идеята на темата Книги е да се слагат електронни книги. Да правим ли нова тема Електронна библиотека или не? Но в нея да се слагат и статии по астрология, освен книги.

« Отговор #2791 -: Август 20, 2009, 11:31:34 am »
   Има линкове, разбира се, аз преди доста често си свалях от www.spiralata.net, но е предимно храна за душата. Търсех Шулман да видя къде съм го свалила, но нямам спомен, вероятно е от руски сайт, имам текст за ретро планетите в хороскопа, от ІІ том на Шулман, но няма писано за Локус Фортуната...

*

Helo

« Отговор #2792 -: Август 20, 2009, 11:37:02 am »
Сигурно не си свалила цялата книга. Тук пише, че в тази книга се обяснява точно за Локус Фортуна:

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-181/id-21398/karmichna-astrologia-tom-2-radostta-i-lokus-fortuna-karmata-na-segamartin-shulman.html

Пpeдставeна e пълна и нoватopска дискусия въpxу eдин oт най-изпoлзванитe, нo нepазбpани eлeмeнти на poждeната каpта, Лoкус Фopтуна. Pазглeданo e pазпoлoжeниeтo на Лoкус фopтуна в дванайсeттe знаци и дoмoвe, с пpимepни xopoскoпи и интepпpeтации на извeстни личнoсти. Пpeдставяйки планeтитe чpeз знацитe, автopът пoказва как да изпoлзвамe планeтнитe eнepгии, за да избeгнeм oбвъpзванeтo с миналoтo или нepeалистичнитe oчаквания oт бъдeщeтo.

Аз лично нямам намерение да купувам книги преди да съм проверила дали ги няма безплатно в Интернет. Наскоро имах идея да дам 50 лева за две книги по сравнителна митология, обаче се оказа, че двете части на книгата ги има безплатно в Интернет и то на български. Спестих си парите.  ;D Затова пръво проверявам из нета преди да си купя книгата.

*

Helo

« Отговор #2793 -: Август 20, 2009, 12:11:26 pm »
Някой чел ли е тази книга на "известния астролог" Гал Сасон?  ;D

http://liternet.bg/book/partnerbooks.php?ID=29134

На мен не ми изглежда много смислена, ама вие си кажете мнението.  ;)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2794 -: Август 20, 2009, 12:13:39 pm »
Четох я по вертикалата,има интересни попадения (за планетните позиции особено) в някои тълкувания ,като цяло става,но не е книга за правене на хороскопи.ОБаче има ценна информация за знаците,интересно написана и лесно усвоима,ако някой е пропуснал тази част  ;)

« Отговор #2795 -: Август 21, 2009, 10:02:51 am »
Сега като си говорите за Мартин Шулман се връщам във времето, когато нямаше астрологични книги на български и бях превела неговата за възлите. Боже колко съм била безгрижна!  :-[ Имам чувството, че е било в друг живот.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #2796 -: Август 21, 2009, 11:07:42 am »
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F
Затова на Уикипедия не трябва да се вярва :)

Ха ха хааааааааааа!!!

Астрологията (от гръцки: αστρολογία = άστρον + λόγος) е лъженаука, която твърди, че съдбата на отделни личности, групи и дори цели народи и държави се подчинява на положението на определени небесни тела (най-вече планетите от слънчевата система).

Астрологията не е астрономия, макар и често да е взимана за наука, понеже завършва на -логия, подобно на някои науки, като биологията, физиологията, антропологията.

;D ;D ;D

Според изследване на Евробарометър, проведено в страните-членки на ЕС, на въпроса „коя от тези дисциплини смятате за научни“, астрологията получава 41% положителни отговори, изпреварвайки други лъженауки като хомеопатията (33%), и дори истински науки като икономиката и историята.

Християнската вяра и астрологията са напълно несъвместими. В Светото писание се говори за астрологията като измама.

А сега и аз да допълня нещо от мен във връзка с последния цитат.  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #2797 -: Август 21, 2009, 11:14:56 am »
Всеки от нас може още сега да промени тази статия в Уикипедия, защото те се пишат от хората, които имат желание да го направят. Ако вие искате, променете я.

*

тъжен

« Отговор #2798 -: Август 21, 2009, 03:50:32 pm »
Мислех, че тук има тема Електронна библиотека или нещо подобно и тъкмо щях да ходя там да искам линк към книгата Кармична астрология на Шулман, ако я има в Интернет. Първо минах през темата Книги и гледам Ван Хелсинг пита защо няма такава тема. Мислех, че има.

Та има ли такава тема за линкове към електронни книги или няма? Щот, ако няма ще направя. Мислех, освен елекронни книги, сащо и статии по астрология да се постват в една тема.

Но май идеята на темата Книги е да се слагат електронни книги. Да правим ли нова тема Електронна библиотека или не? Но в нея да се слагат и статии по астрология, освен книги.

Такава тема с линкове за книги има.Идеята беше друга.Да си направим библиотека тук в самия форум и всеки да може да качва и тегли книги .Да се направят няколко раздела-Астрология,Езотерика и др.Така форума ще си има СОБСТВЕНА електронна библиотека,която ще бъде полезна за всички.Попитах Администратора може ли да стане това.Отговори,че може да се прикачват файлове в ''Лично творчество и полезни връзки'' само да не възникнат проблеми с авторските  права.След като електронните библиотеки като-Спиралата и др ,все още не са ги закрили и продължават да качват книги в нета,това означава че няма проблеми с издателите и техните авторски права.Ако някой е запознат с метода -как се създават електронни библиотеки без да имаме проблеми с издателствата и с техните авторски права  нека сподели. :-\ :-\

*

Helo

« Отговор #2799 -: Август 22, 2009, 04:27:48 pm »
Картите на Ванга и Джуна имате ли ги?  ::)

Ако ги имате ги сложете тук или в друга тема, че да ги видим.