И понеже темата и без това вече е бекрайно и безсрамно разводнена и няма нищо общо с "руската мистика", пускам още едно венерино въплъщение

през обедната почивка имах време до обмисля какви са акцентите тук от гледна точка на евентуални астрологични констелации :rolleyes:

На пръв поглед ми прилича на везнишка Венера, "ранена" от Сатурн - най-вероятно откъм Козирог предвид специфичния "статус" на японските гейши в обществото.
Венера тук е силно поставена и се намира на "видно" място в картата, за сметка на Луната. Традиционно е прието да се търсят конфликтни аспекти между Венера и Луна в радикса, но в случая, струва ми се, може и да не присътства класически "хард" аспект между тези две планети. По-скоро Венера доминира над Луната, а Луната е представена чрез гъвкавост и умение да се приспособява. Отхвърляне на майчинската роля и тази на жена-съпруга и домакиня.
Не съм запозната особено добре със статуса на японските гейши, за което предварително поднасям своите извинения. Но ми се струва, че за разлика от куртизанките в Древна Елада, които са се ползвали с повече свобода и права от традиционните домакини, японският "вариант" на жената-куртизанка е поставен в условията на много по-тесни и ограничаващи "рамки". Това е нейният "избор" същевременно на "свобода" и "несвобода", затова мисля, че има "сатурнова" Венера - така, както безброй съвременни модели, масово навлезли в модната индустрия и наложили своя "стандарт за красота". Всъщност красотата е и нейното най-силно оръжие, и нейният затвор.
Друг аспект на Венера най-вероятно ще е с Нептун или Уран, но в по-"меките" им варианти. Възможно е да има и променлив - най ми пасват в случая Близнаци или Риби - Марс. Жена-хамелеон, която умее и трябва да се превъплъщава и да играе "роли", да бъде разнолика и неуловима. На пръв поглед достъпни (за определен кръг мъже), духом те никому не принадлежат и сърцата им, душите им завинаги остават зазидани и затворени.
Жена-дете, puer puella, която обаче много добре знае какво иска и има богат "инструментариум" за постигане на целите си. Но и целите й са поставени в строго определени рамки. Всъщност тя, бидейки свободна, не е никога свободна...
* * *
http://www.youtube.com/watch?v=iygzqX1AHRs&eurl="I Bruise Easily" - Natasha Bedingfield
My skin is like a map, of where my heart has been
And I can't hide the marks, but it's not a negative thing
So I let down my guard, drop my defences, down by my clothes
I'm learning to fall, with no safety net, to cushion the blow
I bruise easily, so be gentle when you handle me
There's a mark you leave, like a love heart carved on a tree
I bruise easily, can't scratch the surface without moving me
Underneath I bruise easily, I bruise easily
I found your finger prints on a glass of wine
Do you know your leaving them all over this heart of mine too
If I never take this leap of faith I'll never know
So I'm learning to fall with no safety net to cushion the blow