Здравей Гост

марс и сатурн в 7 дом

• 38 Отговора
  • 9917 Прегледи
марс и сатурн в 7 дом
« -: Януари 15, 2007, 07:29:36 pm »
ужасно симпатичен форум ;)
едва днес попаднах на него и реших да сверя повърхностните си знания с вас. разглеждайки наталната си карта откривам марс и сатурн в 7 дом /съответно и двете планети в близнаци/.  правилно ли тълкувам, че положението на двете планети в този дом по някакъв начин "пречи" на едни по-задълбочени отношения и евентуален брак. честно казано, аз съм един доста оптимистично настроен човек, но вече безкрайно много години ;)  все не попадам на подходящия човек. ако на някой му се занимава - ето повече инфо за мен - 28.04.1972 - пловдив, 20.20
упорит телец, асцедент скорпион и безумен работохолик ;)
благодаря предварително.

*

Kali

• **
  • 1411
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #1 -: Януари 15, 2007, 08:52:35 pm »
Само за протокола:
  И аз съм упорит телец, работохолик, с Марс и Сатурн в 7-ми дом в съвпад, Скорпион ми владее МС.  Засега имам хармонични отношения, надявам се и за напред да е така   :rolleyes:
  Казвам ти го за да не обвиняваш Марс и Сатурн. Предполагам, че ситуацията е комплексна и включва и други фактори.  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #2 -: Януари 15, 2007, 09:05:03 pm »
Добре дошло на още едно изгряващо Скорпионче в клуба с преобладаващо "рогато" съдържание  :rolleyes:  :)

На теория съвпадът на Марс и Сатурн се свързва с приниципа на концентрация на енергиите. Не винаги е свързан с изцяло позитивни усещания, но в някои отношения ни дава и предимства.

На практика обаче в картата ти този съвпад не е налице.
Това, което бих отчела в случая, е Сатурн в Близнаци в 7 дом в опозиция с Нептун и съвпад Венера/Марс в Близнаци на върха на 8 дом в квадрат с Плутон.
Сатурн в 7 дом се намира в символична екзалтация, освен това в средновековната астрология Сатурн управлява въздушния триплицитет. Затова влиянието му в този дом не е толкова "злотворно", колкото сигурно ти се е сторило на пръв поглед. В сферата, белязана със сатурново присътствие, имаме нужда от структура, а опозицята му с Нептун поставя допълнително ударение върху необходимостта от осъзнаване на тези две дуалности - принципа на концентрация и разграничаване (Сатурн) и принципа на сливане и издигане над ограниченията (Нептун).
Присътствието на Сатурн в партньорския 7-ми дом само по себе си не е фактор, който да "пречи" на изграждането на едни по-задълбочени, както казваш, отношения. Сатурн тук е в символична екзалтация (=Везни) и във връзките и междуличностните отношения налага своите изисквания и правила. Сатурн е склонен сам да си налага ограничения във вид на високи критерии и изисквания спрямо евентуалния партньор. Неслучайно Сатурн го наричат "Господарят на Времето" и позицията му в 7 дом изисква отношенията с партньорите да бъдат подложени на теста на времето, за да узреят и кристализират в нещо истинско и стойностно според критериите, които той (Сатурн) налага тук, в тази сфера. Нодалната ос (Лунни възли) в хороскопа ти се намира в знаците Козирог-Рак, управлявани от Сатурн и Луна.

По принцип изгряващите Скорпиони (особено в съчетание и със скорпионска Луна) не са от най-големите оптимисти - често си имат доста своеобразно чувство за хумор, но при теб предполагам, че силно влияние оказва тригонът на Слънцето с Юпитер - най-точният аспект в хороскопа ти. Позицията на Меркурий по знак/дом и в опозиция с Уран вероятно също допринася за ведрата ти нагласа.
В сферата на партньорските отношения според мен има силно присътствие на Сатурн и Плутон. За Сатурн вече си поговорихме. Плутоновото присътствие го отчитам по Луна в Скорпион, Венера /управител на Дсц и на 11 дом/ в съвпад с Марс /управител на 5 дом/ на купсидата на 8 дом и квадрат на Венера/Марс с Плутон.

Едно от проявленията на Слънце в Телец в 6 дом може да бъде свързано с "безумния" ти работохолизъм, но опозицията му с Луната в 12 дом също би следвало да се отчита. Имаш ли склонност да пренебрегваш емоционалния си живот или да го държиш някак си по в сянка, давайки приоритет на работата? Нуждата от сигурност също е подчертана в твоя хороскоп - както материална, така и емоционална. Но също така е заложена и необходимост от промяна - най-малкото на менталната ти "настройка", но е възможно от време на време да се усеща и във връзките...

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #3 -: Януари 15, 2007, 10:06:52 pm »
Lillie, много ти благодаря за отговора. прочетох го .... три пъти ;) . бавничко. ;)
мисля, че схванах основните неща. е, има и такива, които определено не разбрах, но се успокоявам с мисълта, че съвсем отскоро се интересувам от астрология. каза че сатурн и плутон според теб оказват влияние в/у тези отношения. сега като се замисля, често проявям властната си натура /е, опитвам се да не е чного често/ и понякога имам прекалено високи критерий. възможно ли е това да е точно заради този плутон в 10 дом?
права си за прикритите емоционални чувства и "странното" ми чувство за хумор. понякога ми се налага да обяснявам, че съм се пошегувала. всъщност, твърде често ;)  

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #4 -: Януари 15, 2007, 10:12:21 pm »
Цитат
права си за прикритите емоционални чувства и "странното" ми чувство за хумор. понякога ми се налага да обяснявам, че съм се пошегувала. всъщност, твърде често ;)
Не се притеснявай, и аз съм така  :rolleyes: с чувството за хумор  :D затова като реша да приложа плутоновия си хумор спрямо някой, обикновено предупреждавам, че се шегувам, за да не бъда разбрана буквално и първосигнално  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #5 -: Януари 15, 2007, 10:43:42 pm »
Lillie, ще взема да се възползвам от твоето добро отношение още веднъж ;)
предстои ми операция на щитовидна жлеза. мога да избирам дата през този месец. мислих, питах, пак мислих за циклите на луната и преминаването и през различните домове и съм се спряла на 29.01.2007. гледам да не е в телец, да няма лош аспект с марс, да не пълнолуние и да сключва добър аспект със слънцето. моля те, ако имаш по-добро предложение /като ужасно по-напреднала/ да го споделиш ;)  

марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #6 -: Януари 15, 2007, 10:44:55 pm »
да ... това отгоре пак бях аз :D  

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #7 -: Януари 16, 2007, 08:19:40 am »
Съжалявам, но не се занимавам с медицинска астрология  :unsure: Надявам се някой по-компетентен да ти отговори на въпроса, дано се включи АН  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #8 -: Януари 16, 2007, 09:30:28 am »
Привет отново в тази тема.  :)

Lillie, отговорът ти беше интересен и за мен. Знаеш ли, този Сатурн в 7-ми дом и на мен ми е мътен, не знам как да го разбирам. А може би и него искам  да структурирам  ;) /тук се шегувам/.

Хубав ден ви желая. :D  
« Последна редакция: Януари 16, 2007, 09:41:34 am от Kali »

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #9 -: Януари 16, 2007, 09:32:55 am »
По въпроса за чакането...

Родителските фигури вкъщи все обичат да ми повтарят - "бързай бавноооо!"  :D  :lol:  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #10 -: Януари 16, 2007, 09:54:50 am »
Иначе от лични наблюдения за съвпада на Марс и Сатурн в 7 дом мога да споделя, че често е налице силна концентрация върху поставените цели. Разбира се, важно е да се отбележи в кой знак и кръст попада този съвпад, как е аспектиран.

Понякога при такива индивиди може да присътства усещането за някакъв вид потискане или ограничение от страна на партньора, макар и в действителност да няма такова. Въздействието на този съвпад в партньорския дом може да се усеща и в чисто психологически план.
Десцендентът (и планети в 7 дом) често се свързва и с начина, по който изразяваме своята индивидуалност в междуличностните отношения, а също и качества, които имат нужда да бъдат интегрирани в сферата на съзнателното, тъй като 7ми дом наред с 8ми и 9ти принадлежи към трети квадрант, символизиращ /образно казано/ нашата опитност посредством изживяване на връзката на "Аз" (Асц) с всички "Ти" (7 дом/Венера), "Те" (8 дом/Плутон, Марс) и "То" (9 дом/Юпитер).

Квадрантите в хороскопа се разделят по следния начин:
Първи - започва от Асц и включва 1ви, 2ри и 3ти дом - "Съзнателно"
Втори - започва от ИЦ и включва 4ти, 5ти и 6ти дом - "Подсъзнателно"
Трети - започва от Дсц и включва 7ми, 8ми и 9ти дом - "Несъзнателно"
Четвърти - започва от МЦ и включва 10ти, 11ти и 12ти дом - "Свръхсъзнателно".

« Последна редакция: Януари 16, 2007, 10:02:24 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #11 -: Януари 16, 2007, 09:58:25 am »
Цитат
Родителските фигури вкъщи все обичат да ми повтарят - "бързай бавноооо!"  :D  :lol:  :D
  Това е направо супер.
  А аз бях на 23, когато започнаха намеците. Най-настоятелна беше баба ми. Не пускаше дистанционното, докато не намери филм за сватба или годеж. :angry:  Естествено всички много се забавлявахме.

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #12 -: Януари 16, 2007, 10:04:03 am »
Цитат
Цитат
Родителските фигури вкъщи все обичат да ми повтарят - "бързай бавноооо!"  :D  :lol:  :D
Това е направо супер.
  А аз бях на 23, когато започнаха намеците. Най-настоятелна беше баба ми. Не пускаше дистанционното, докато не намери филм за сватба или годеж. :angry:  Естествено всички много се забавлявахме.
Абе видяха те, че номерът с намеците не минава  :lol:  :D  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #13 -: Януари 16, 2007, 10:38:50 am »
Цитат
Абе видяха те, че номерът с намеците не минава  :lol:  :D  :lol:
  Нали знаеш за виното и как расте цената му. :P  :rolleyes:

Това е пожелание.

*

АН

марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #14 -: Януари 16, 2007, 10:56:12 am »
Цитат
Lillie, ще взема да се възползвам от твоето добро отношение още веднъж ;)
предстои ми операция на щитовидна жлеза. мога да избирам дата през този месец. мислих, питах, пак мислих за циклите на луната и преминаването и през различните домове и съм се спряла на 29.01.2007. гледам да не е в телец, да няма лош аспект с марс, да не пълнолуние и да сключва добър аспект със слънцето. моля те, ако имаш по-добро предложение /като ужасно по-напреднала/ да го споделиш ;)
когато си говорим за медицинска астрология е много важно да не си забравяме, че последните 2 хилядолетия човечеството е развивало предимно традиционните науки, а окултните са оставали на заден план:)
Следователно сме длъжни по отношение на здравето първо да се съобразим с традиционната медицина:) След като ти е препоръчана оперативна намеса, съгласяваш се:)
В хороскопа ти сега тая операция е видна от опозицията на тр.Плутон и Марс към управителката на здравето Венера. Понеже освен от тия опозиции, наталната Венера е активирана благоприятно и от тр.Нептун и Венера, ще се надяваме и вярваме, че операцията ще е лека и успешна.
Общият сигнификатор на здравето Сатурн също е активиран от опозиция на тр.Юритер, което също подсказва за нуждата от внимание по отношение на здравето, а ти явно си достатъчно бдителна и ангажирана.
В радикса ти нямаме най-често срещаните указания за операции, но пък имаме опозиция между светилата, която подсказва, че са възможни изпитания, свързани със здравето.
Така или иначе, духовните науки твърдят, че първо изпитанията ни се дават на по-висш ментален план, а после на физически. И ние трябва да се грижим както за физическото тяло, така и за емоционалното и психическото си състояние. Даже грижата за тях трябва да предшества грижата за физическото тяло:)
Значи на теб сега ще ти припомним, че опозицията на тр.Плутон към наталния Марс се свързва с липса на енергия и стрес, т.е. трябва да имаш осъзната грижа за енергията си:) При тоя аспект е препоръчително да се избягват излишните рискове.
А опозицията на тр.Плутон към наталната Венера насочва вниманието ни към необходимост от справедливост и уважение към другите и към себе си.
Т.е. грижи се да си уважителна и избягвай рисковете тия месеци:)

Тр.Сатурн е в хармоничен аспект с управителката на здравето ти, т.е. това, което предприемаш сега, ще е трайно и добро:)

марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #15 -: Януари 16, 2007, 11:27:31 am »
АН, благодаря ;) .
често се оказва, че повечето проблеми, които ни връхлитат си ги причиняваме сами. и в този мой случай /щит. жлеза/ докторите умуваха, помислиха и отсякоха - силен стрес. явно е имало някакъв ментален урок, който е трябвало да науча, ама не съм успяла ;).
все още не успявам да се справя с транзитните планети. има неща, които не са ми ясни, но пък имам достатъчно свободно време и желание ;)

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #16 -: Януари 16, 2007, 11:55:21 am »
Ами защо мислиш, че сме тук?  :rolleyes: Някои неща и на нас все още не са ни много ясни, а идеята на форума е да споделяме опита си в изучаването на тази необятна астрология. Човек се учи, докато е жив.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #17 -: Януари 16, 2007, 01:16:28 pm »
знаеме, предполагам, че  дейността на щитовидната жлеза се свързва с 5-тата чакра.
Има разни упражнения, които могат да се правят, за активиране или отпушване на блокирани чакри.
Добре е да вярваме, че упражненията помагат, но дори да не вярваме, просто ги правиме и резултатите пак ще са налице :)  

марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #18 -: Януари 16, 2007, 01:25:07 pm »
[/QUOTE]Има разни упражнения, които могат да се правят, за активиране или отпушване на блокирани чакри.
Добре е да вярваме, че упражненията помагат, но дори да не вярваме, просто ги правиме и резултатите пак ще са налице  
Цитат
ето това е нещото, което ужасно ме учудва в медицината  :D
защо лекарите никога не предлагат алтернативни начини на лечение???? сблъсках се с вироглавството им и в моя случай. лекувах се при един тибетски лечител. в този период се чувствах отлично, но лекарите побързаха да ме скастрят и да ми обяснят, че това са глупости и всичко трябва да се изреже ... и това е ;)
абсолютно съм сигурна, че има заболявания, които могат да бъдат повлияни от някаква алтернативна медицина, друг е фактът кога научната медицина ще стигне до този извод. малко се отнесох по темата :D , ама тези дни това са ми кардиналните въпроси, които ме вълнуват.

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #19 -: Януари 16, 2007, 01:26:01 pm »
"The fifth Chakra is the Sound Chakra, and is located in the throat. It deals with Truth, and is blocked by lies.

Pathik says that we must accept what we are, and that Aang must accept he is the Avatar, even though he never wanted to be. With a sigh, and a vision, Aang accepts he is the Avatar, and he opens the Chakra of Truth.

Also known as Viśuddha ( विशुद्ध ) or throat. It is the "Life chakra," and its color is azure blue. It is symbolised by a lotus with sixteen petals."

Наричат я "Чакрата на Живота", символът й е лотос.

« Последна редакция: Януари 16, 2007, 01:35:40 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.