Здравей Гост

Духовни партньорства

• 63 Отговора
  • 12441 Прегледи
*

tool

Re:Духовни партньорства
« Отговор #40 -: Май 02, 2010, 08:21:09 pm »
И какво значи сродни души тогава...дали е само в приятния смисъл, който влагаме, не е ли сродяването възможно, макар и не по вкуса ни понякога... 

Петър Дънов за сродните души ..

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Май 02, 2010, 09:44:42 pm »
Цитат
Човек среща душата си половинка дванадесет пъти през земните си
въплъщения, но обикновено това става близо до смъртта, тъй като
условията на нашето съществуване не позволяват реализирането на такава
перфектна, абсолютна Любов.

А честито на всички търсачи на сродната душа.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Май 02, 2010, 09:49:09 pm »
И сега въпросът е кога шъ съ мре, за да знам кога евентуално ще я срещна.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #43 -: Май 02, 2010, 09:51:52 pm »
 ;D ;D ;D

Кайли.

Това кой го е казал?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Май 02, 2010, 09:52:15 pm »
И сега въпросът е кога шъ съ мре, за да знам кога евентуално ще я срещна.  :blink:

За какво ти е да я срещаш на смъртния одър...Няма логика в тези неща.
Абе тези Учители само да си отворят устата и всички вярват едно към едно на казаното от тях.
Ма той откъде може да знае, беееее! И как успя да ги преброи тези срещи. Моите уважения, но някои неща ми звучат недостоверно.

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Май 02, 2010, 09:53:16 pm »
;D ;D ;D

Кайли.

Това кой го е казал?

Петър Дънов за сродните души ..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #46 -: Май 02, 2010, 09:59:36 pm »
Седнах и аз да го чета.  :blink:

"Когато две сродни души се
оженят, сродството изчезва".  Това пък защо?

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Май 02, 2010, 10:00:10 pm »
Аз имам една духовна връзка с мъж, за когото зная, че ме харесва отдавна. С него сме като брат и сестра. С този човек се чувстваме много близки и знам, че винаги мога да разчитам на него. Той ми е помагал много в трудни периоди от моя живот. Усещам моралната подкрепа винаги. Не сме имали физическа близост, понеже аз не съм пожелала. А той можеше да се оттегли като вижда, че нищо не се получава, но не го направи...винаги е бил част от живота ми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Май 02, 2010, 10:05:13 pm »
За какво ти е да я срещаш на смъртния одър...Няма логика в тези неща.

За да се съединя с нея, не че тогава много ще ми трябва вече.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Май 02, 2010, 10:06:57 pm »
И как успя да ги преброи тези срещи. Моите уважения, но някои неща ми звучат недостоверно.

Ако беше сред дъновисти, веднага щяха да ти скочат.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #50 -: Май 02, 2010, 10:14:41 pm »
Ако под сродни души разбираме наличие на телепатична връзка и да се разбираме и от една дума, едва ли има такива.

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Май 02, 2010, 10:15:31 pm »
И как успя да ги преброи тези срещи. Моите уважения, но някои неща ми звучат недостоверно.

Ако беше сред дъновисти, веднага щяха да ти скочат.  ;D

Има много надъхани хора, знам.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #52 -: Май 02, 2010, 10:23:04 pm »
Статията като цяло ми хареса, мога да приема доста от нещата, но за други сега не намирам обяснение и няма как да знам дали е така.

Асол, струва ми се телепатична връзка може да има дори, когато не винаги се разбираме от една дума с някой. Случвало ми се е, но явно човек сам не си позволява да се докосне до тези възможности, блокира се, защото в посочения пример понякога е напрегната комуникацията, а телепатията си работи и не е просто изключение.
  Значи в този свят наистина е трудно да си на духовна вълна и да искаш и чувстваш потребност и да има с кого, пак ми изглежда невъзможно да се усъвършенства до идеална степен, за която очевидно се пише в книгите.    

« Отговор #53 -: Май 03, 2010, 09:32:11 am »
   Чета, чета, чета и стигам до извода, че не съм успяла да предам информацията, която се върти в главата ми, за да достигне до вас. Понеже си обичам провокациите, щото те ни подтикват към търсене, ма на ....Първо ще напиша това, което ме мъчи, а после ще прочета на Дънов, да не взема да се разсеям и да забравя ...
   Та по принципа на огледалото - исках да видя дали и вие ще стигнете до моите изводи. Или аз съм тотално отвеяна и абстрактна. Когато се отразяваш в огледалото - това са сродните души....А когато огледалото те поглъща - това е другата ти - духовната ти половинка. Ако ти си бяло, а черното те погълне - нали трябва да осъществи принципа на дуализма, за да има хармония. Та човека, отсреща, който ни поглъща - незнайно защо, предизвиква ни да изпитваме цялата палитра на човешките емоции, чувства и т.н. - просто ви води към духовно обогатяване - та ей това си мисля, че е хем духовно партньорство, хем другата ни половинка...Не знам пак успях ли да се изразя...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #54 -: Май 03, 2010, 09:50:30 am »
Та човека, отсреща, който ни поглъща - незнайно защо, предизвиква ни да изпитваме цялата палитра на човешките емоции, чувства и т.н. - просто ви води към духовно обогатяване - та ей това си мисля, че е хем духовно партньорство, хем другата ни половинка...

тцъ... не съм съгласна, че духовната ти половинка ще те погълне. може да те погълне човек С но не и човек О. принципно за духовен индивид приемам единствено човек О  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Uran

• 6041
« Отговор #55 -: Май 03, 2010, 09:55:05 am »
 Mисля, че те разбирам Дейзи. Отразеният образ или тези, които са като нас са хората, с които ни е приятно и уютно, а ДРУГОТО, което ни поглъща- не е непременно с положителни емоции, но със сигурност силни. Тези поглъщащите са като скачането с бънджи- предизвикват топка в стомаха. Знаеш, че "докосвайки ги" ще се опариш, но слагаш ръка на нагрятото до червено. :blink:

« Отговор #56 -: Май 03, 2010, 10:11:20 am »
Та човека, отсреща, който ни поглъща - незнайно защо, предизвиква ни да изпитваме цялата палитра на човешките емоции, чувства и т.н. - просто ви води към духовно обогатяване - та ей това си мисля, че е хем духовно партньорство, хем другата ни половинка...

тцъ... не съм съгласна, че духовната ти половинка ще те погълне. може да те погълне човек С но не и човек О. принципно за духовен индивид приемам единствено човек О  ;)

Вещичке, ако те разбрах, на Космонавт да стана...кво е това О, кво е това С....
   Хааа Уран, нещо от сорта...Без конкретна връзка към темата, но 10 години се лутам между двама мъже, с които вероятно никога няма да бъда заедно. Обичам ги, но по различен начин и точно това си мислех тази сутрин, че единия ми е сродна душа, а другия ако ме хване за ръката и каже "Скачай с мен в нищото" - сигурно ще скоча, а с другия не....

*

Asol

• 4140
« Отговор #57 -: Май 03, 2010, 10:23:16 am »
тцъ... не съм съгласна, че духовната ти половинка ще те погълне. може да те погълне човек С но не и човек О. принципно за духовен индивид приемам единствено човек О  ;)

Вещичке, ако те разбрах, на Космонавт да стана...кво е това О, кво е това С....

Нещо такова или от Селестинското пророчество  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #58 -: Май 03, 2010, 10:37:26 am »
че къде пък в селестинското пише нещо такова  :o  хич и не се сещам даже  :-\

сега ще ви обясня. мисля, че съм обяснявала и на други места у форума, но не помня къде и затова наново  ;D  значи принципно човек се ражда като буквата С - полукръг, незавършен кръг или както искате го наричайте. с течение на годините, ако иска да напредва  и да се издига над себе си той започва да работи по себе си или така нареченото интегриране на рождения си потенциал или натала си вътре у себе си. това е духовното търсене и напредването по Пътя. с течение на времето човека започва да завършва този полукръг на кръг. научава се, че преди да реши да търси любовта навън е редно да намери вътре у себе си, преди да търси приятелство навън - трябва да го интегрира във себе си и така нататък с всички качества. едва когато е завършена трансформацията и това е станал един завършен духовно индивид, тогава вече той е станал като кръга - ако реши да обича, то е защото той иска това и ти дава цялата си любов на която е способен /Безусловна любов/ и тук няма значение ти какво искаш или не искаш - решението е негово,а не твое, ако реши да ти е приятел пак същото и отново така за чувства и усещания... за мен един Духовен Човек е завършен кръг, а един завършен кръг не би могъл да те абсорбира никога, защото ако и ти си завършен кръг, то два кръга един до друг дават знака на безкрайността или пък сложени един върху друг правят концентричните кръгове - тоест пак безкрайност!  :mellow:  някак не мога да си представя съжителство на С със О, просто е невъзможно  ;)

нека обясня и за буквата С или полукръга. срещат се два полукръга и те образуват 1 кръг... обаче в един момент единия полукръг започва да доминира или да уемва другия полукръг и започва ходенето по мъките и мереното на пишките... та в тоа случай да - има абсорбиране, защото има борба за надмощие!

таааа надявам се да сте ме разбрали правилно  ;D
« Последна редакция: Май 03, 2010, 10:45:15 am от Вещичка »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #59 -: Май 03, 2010, 10:50:01 am »
   И в твоята теория има резон. Излиза, че почти във всяка теория има истина, защото отразява по различен начин усещанията и възприятията. Добре, абсорбиране в началото, но впоследствие уравновесяване в случая говорим за духовни партньорства. Тези души, които някак си неуправляемо ни привличат и не можем да се откъснем от тях - без значение дали ще израстнем или ще пропаднем. Ето ви прост пример - определете вие кой какъв се явява в случая - ако сте гледали "Здрач" - какъв е човекът-вълк и човекът-вампир за Бела....