Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 144885 Прегледи
Re: Транзити на Плутон
« Отговор #400 -: Март 26, 2012, 12:18:42 am »
Плутон вече ми е в точен съвпад до минути с Нептун, който е на 9'30" градуса в Козирог - асц. е на 0'40 градуса в Козирог. Нептун е управител на 3 дом - там е СЛВ, а и Слънцето ми е рибешко. Наталния Плутон е в 10 и управлява 11 дом. Очаквам да се разделя с големи илюзии за себе си и за света. Това започна, когато Плутон застана на асц. и в началото беше болезнено. После просто приех действителността и претръпнах по отношение на доста неща, някакви бариери се разрушиха. В последствие се оказа, че от това страшно ми олекна.
Транзитния Плутон сега прави също квадрат с натална Венера, но той е с орбис 4 градуса макар че като за толкова бавна планета бих отчела до 5-6 градуса орбис.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Divna

• 2478
« Отговор #401 -: Март 26, 2012, 12:23:02 am »
Плутон вече ми е в точен съвпад до минути с Нептун, който е на 9'30" градуса в Козирог - асц. е на 0'40 градуса в Козирог. Нептун е управител на 3 дом - там е СЛВ, а и Слънцето ми е рибешко. Наталния Плутон е в 10 и управлява 11 дом. Очаквам да се разделя с големи илюзии за себе си и за света. Това започна, когато Плутон застана на асц. и в началото беше болезнено. После просто приех действителността и претръпнах по отношение на доста неща, някакви бариери се разрушиха. В последствие се оказа, че от това страшно ми олекна.
Транзитния Плутон сега прави също квадрат с натална Венера, но той е с орбис 4 градуса макар че като за толкова бавна планета бих отчела до 5-6 градуса орбис.

Za Pluton maximum dawam -2/+2 ot to4niq sywpad.

Венера в кой градус е? В кой дом и как е аспектирана?

« Отговор #402 -: Март 26, 2012, 12:30:09 am »
Венера е в 13-я градус на Овен, в трети дом в съвпад с Луна и Юпитер, който е на ИЦ.
Освен този съвпад, другият аспект на Венера е квадрата с Нептун. Единственият ми творчески аспект е Венера-Плутон

*

elfidka

• 3129
« Отговор #403 -: Март 26, 2012, 12:33:09 am »
Аз се разведох при този аспект /тр. Плутон квадрат нат. Слънце/. Как са поставени Слънце и Плутон в натала? Има ли аспект между тях?
И аз така, като теб Дивна , това беше през първия квадрат  :blink:

И ти си като мен със съвпад на двете планети в натала. При нас е ясно, без развод трудно минава, особено когато наталния съвпад е близък, та квадратурата да стане двойно по-силна.  :-[
При теб имаше ли други събития освен развода ? Питам за да знам какво още да чакам  :blink:
Той сега е на 9 градуса тр. Плутон, ама нали пак ще се връща на 6 гр та се чудя, на къде още може да избие ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

• 2478
« Отговор #404 -: Март 26, 2012, 12:38:14 am »
Значи, нат. Венера вече е докосната от Плутон, чрез съвпада, който прави с нат. Нептун /Нептун в каре с Венера/. Може би ще те накара да промениш ценностната система и всичко свързано с Венера. Предстоят ти навярно съдбовни срещи. При мен поне така се получи.

« Отговор #405 -: Март 26, 2012, 12:45:29 am »
От около две седмици усещам, че трябва да направя промяна и то в ежедневието, в режима си. Имам нужда от нови хора, като се затопли още малко смятам да си направя един уикенд на спа и други глезотии в планината, за да предизвикам съдбата или поне да си дам нужното разнообразие. Много ползотворно ще ми се отрази да отида сама - без приятелки, без мъж, без никой...малко да се посъбера и да размисля :blink:
От какво естество бяха срещите при теб? И как Плутон аспектира Венера, когато това се случи?

*

Divna

• 2478
« Отговор #406 -: Март 26, 2012, 12:49:21 am »
Аз се разведох при този аспект /тр. Плутон квадрат нат. Слънце/. Как са поставени Слънце и Плутон в натала? Има ли аспект между тях?
И аз така, като теб Дивна , това беше през първия квадрат  :blink:

И ти си като мен със съвпад на двете планети в натала. При нас е ясно, без развод трудно минава, особено когато наталния съвпад е близък, та квадратурата да стане двойно по-силна.  :-[
При теб имаше ли други събития освен развода ? Питам за да знам какво още да чакам  :blink:
Той сега е на 9 градуса тр. Плутон, ама нали пак ще се връща на 6 гр та се чудя, на къде още може да избие ...

Страх ме е да пиша, за да не подплаша читателя.  ;D Имаше, разбира се. Един дълъг и изключително труден период. Разговаряли сме, но ти навярно не си спомняш. Тогава останах на чужд континент с две деца, без никаква морална и финансова помощ. Мъжа ми забегна без да се интересува за децата си. Работех денонощно. Подготвих цяла самостоятелна изложба, която представих впоследствие (след около година)в една галерия, през същото време работех и държавно, за да имаме с какво да се храним и да си купувам художествените материали. Така отработих квадратурата. Но истината е, че имах чувството, че съм на дъното. Тежка е квадратурата на Плутон към светилата, но днес не съжалявам, че съм я изживяла, тъй като тази квадратура ме промени коренно. Станах много по-силна, самостоятелна и способна най-вече истински да се забавлявам и да ценя всяка секунда от живота, който живея. Научих се да живея своя си живот, а не нечий друг.  :blink: 

*

elfidka

• 3129
« Отговор #407 -: Март 26, 2012, 12:56:04 am »
Благодаря ти Дивна за споделеното, сега се сетих наистина че сме го обсъжали при теб. Но ето виж, макар и труден периода е дал своите плодове в последствие.
Аз имам една приятелка , която се задоми и роди по време на квадратурата. Родена е 2 дена след мен, същата година. Интересно какви проявления има този транзит. Аз вече се разведох, пък по-нататък ще видим какво ще го измъдря....
Искам първо тр. Плутон да се отдалечи от критичните 6 градуса в козирог....та да се поуспокоя, ама то какво пък...нали после следва квадратура с Мерка на 12 градуса...хи хи хи ....то като се е почнало...мани, мани....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

• 2478
« Отговор #408 -: Март 26, 2012, 01:02:50 am »
От около две седмици усещам, че трябва да направя промяна и то в ежедневието, в режима си. Имам нужда от нови хора, като се затопли още малко смятам да си направя един уикенд на спа и други глезотии в планината, за да предизвикам съдбата или поне да си дам нужното разнообразие. Много ползотворно ще ми се отрази да отида сама - без приятелки, без мъж, без никой...малко да се посъбера и да размисля :blink:
От какво естество бяха срещите при теб? И как Плутон аспектира Венера, когато това се случи?

Съдбовни срещи - хора, които влизат в живота ти и знаеш, че няма скоро да излязат, такива, които белязват живота ти по някакъв начин, че да не ги забравиш никога. Плутон квадрат Венера. При мен Венера е на трон по знак и много добре аспектирана. Управителка е на Дц, което ще рече, че въпросите са свързани с  партньори, които понякога са скритите ти врагове (Венера е и управител на 12 дом). Плутон като докосна Венера показа, кой каква "роля" е играл в живота ми. Направи чиска, по един драматичен начин, но изключително добър за бъдещето.

Като цяло този аспект може да те накара да започнеш трудна в началото връзка. Проблематична, да се бориш за нея, но после нещата да се подредят. Може да имаш финансови затруднения за няколко месеца.

На мен ми предстои последно връщане на тр. рет. Плутон към натална Венера, така че много е вероятно да имам още какво да кажа съвсем скоро.  ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #409 -: Март 26, 2012, 01:10:12 am »
Искам първо тр. Плутон да се отдалечи от критичните 6 градуса в козирог....та да се поуспокоя, ама то какво пък...нали после следва квадратура с Мерка на 12 градуса...хи хи хи ....то като се е почнало...мани, мани....

Споко. Първият път е най-страшен, после ще си имаш едно грейнало "почистено от саждите" слънчице.  ;)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #410 -: Март 26, 2012, 01:13:49 am »

Споко. Първият път е най-страшен, после ще си имаш едно грейнало "почистено от саждите" слънчице.  ;)

Звучи добре  :wub:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #411 -: Март 26, 2012, 07:35:19 pm »
   Съвсем изключих, че при мен тр.Плутон правейки съвпад със Слънцето ми активира така наречената конфигурация "КАМА" в натала с връх Слънце, което едновременно е мидпойнт на СЛВ и Венера, за тези които не знаят за тази конфигурация - представлява малко Тао, като градусите между страните на триъгълника  са 45 и 90.
Ето на руски на Павел Глоба интерпретацията за Камата=Дротик Из-за скрытности конфигурация действует особенно разрушительно. Дротик определяет непосредственное, но скрытое разрушение Души человека. Действие Дротика внезапно из-за участвующего в нем Квадрата   (90°). К нему невозможно привыкнуть, а необходимо лишь воспитывать быструю реакцию и правильно жить в момент включения Дротика. Больше ничего поделать нельзя. Удвоенный Полуквадрат   создает вокруг человека скрытое напряженное поле в сфере планеты, которая стоит в вершине. Выходом является резкий Квадрат. К примеру, если в вершине Меркурий  , то это повлечет за собой сплетни, слухи, дурное окружение. Если осознания не происходит, то мощное негативное поле не выпускает человека. А финалом может стать прямое преступление и заключение в тюрьму. Это бывает при участии важных злых планет. Осознавшему Дротик дает возможность бороться с тайными врагами в событийном плане. Если человек преодолел внутренние препятствия, то получает возможность для сильного тайного роста. Главное - это преодоление внутренних препятствий. Для многих людей это остается постоянным непонятным напряжением с неявными и нечеткими очертаниями. Полуквадрат   - это протез, вставленный вместо живого органа (по функциям данной планеты) и люди, зачастую, этого не понимают. Полуквадрат   - это самый опасный аспект. К примеру, если Солнце   в полуквадрате   с Венерой  , то для человека важно познакомиться, но дело никогда до интима не доходит.
Астрологу очень существенно отыскать источник скрытых комплексов исходя из цепочки диспозиторов по изгнанию (Сизиф) и обратить особое внимание на Полуквадраты  . Если много полуквадратов  , то на душе у человека остается непреходящее непонятное напряжение, действующее как терка. Проработка очень трудна, поскольку квадрат заставляет применять сразу два "протеза". И при этом человек может не знать ни об одном из них. Если человеку надо бежать и он впервые вскакивает на свои протезы, то естественным результатом является немедленное падение. Если же человек заранее научился на них ходить, то он уйдет от беды своим ходом. Проработка заключается в освоении двух Полуквадратов  . Для успешной работы хорошо иметь преобладающее янское начал
.
   Да случи се нещо точно когато Плутона е активирал Камата, но този път действах, бях наранена и нараних....Та освен тази Кама се активира и наталния сентагон, между Слънце и Плутон, но си мисля, че сега вече ще се разплете окончателно, в смисъл че окончателно ще си го отработя...Макар че още два пъти ще ми го активира...И също активира 135 градуса с ЮЛВ, чийто управител си ми е самото Слънце....За сега само споделям, равносметката ще я направя, когато окончателно Плутон се изнесе от Слънцето ми..

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #412 -: Април 06, 2012, 09:10:42 pm »
    Съвпадът на пр.Плутон с натален Плутон по принцип значим аспект ли е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #413 -: Април 06, 2012, 09:16:00 pm »
Не бих казала.
Бавните планети, особено транссатурновите, много бавно се придвижват по прогресия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #414 -: Април 06, 2012, 09:17:20 pm »
    Съвпадът на пр.Плутон с натален Плутон по принцип значим аспект ли е?

не се брои.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #415 -: Април 06, 2012, 09:20:17 pm »
   OK. Благодаря Ви !

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #416 -: Април 07, 2012, 08:52:37 am »
Благодаря ти Дивна за споделеното, сега се сетих наистина че сме го обсъжали при теб. Но ето виж, макар и труден периода е дал своите плодове в последствие.
Аз имам една приятелка , която се задоми и роди по време на квадратурата. Родена е 2 дена след мен, същата година. Интересно какви проявления има този транзит. Аз вече се разведох, пък по-нататък ще видим какво ще го измъдря....

аз също съм се женила по времето на точната квадратура. но тр. плутон е бил и в съвпад с луната ми в 5-ти дом и известно време имах проблем със забременяването.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #417 -: Април 20, 2012, 03:29:52 pm »
Момичета много е изписано за транзита на Плутон, но искам да попитам, някой има ли наблюдения за транзит на Плутон към композитна Венера ????
Определено е нещо....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #418 -: Април 20, 2012, 05:31:49 pm »
Ревност? Или повече страст във връзката? В кой дом е композитна Венера, кой управлява и как е аспектирана?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #419 -: Април 20, 2012, 06:47:25 pm »
Ревност? Или повече страст във връзката? В кой дом е композитна Венера, кой управлява и как е аспектирана?

Венерата е в 10 дом и е Уч и У8
Секстили с Уран и Сатурн, тригони към Нептун, Марс и Юпитер.
Между Венера и Плутон 40 градуса без малко.
Аспекта с транзитния Плутон е куинконкс.

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева