Mia, за мен вашата "връзка" има развитие. Енергията, която протича в синастрията присъства също в композита. Ъгловите домове в композитната ви карта са пълни (особено 4 дом). Там е и Слънце. За слънцето знам, че една от най-хубавите му позиции е 1 и 4 дом. Имате голямо каре (Юпитер, Сатурн, Уран,Луна), където планетите са отново в ъгловите домове (1,4,7,10). Това говори също за много енергия. Ако един ден се съберете, то главните въпроси в/у които ще работите ще бъдат свързани с 4, 9, 10 и 11 домомове (ти знаеш значението им, така че нямам да описвам подробности). Няма да ви липсва кураж, за постигането на каквото и да е. Ще действате смело(Марс, управител на 1 дом), решенията ще бъдат бързи (управителят на 1 дом в 3), понякога ще има съжаление и болка от взетите решения (хирон в 1 дом), но в крайна сметка удоволетворението ще бъде на лице (Юпитер в 1 дом) и късмета ще е на ваша страна (Парс Фортуна в 1 дом).
10 дом показва разцвета на връзката. Сатурн е неговият управител и това може да се тълкува, че ще има забавяне на истенските взаимоотношения.
В композитна карта се приема, че Луната е жената (в случая ти). Луната е в 10 дом (Козирог). Ти приемаш на сериозно тази връзка и искренно се надяваш тя да просъществува. Луната прави каре с Юпитер - често имаш съмнения дали това ще стане в действителност, дали някога ще бъдете заедно. Луната прави опозиция с Венера, която е управител на 2 и 7 дом - ще имаш притеснения от към ценностна система, притеснения свързани с финансиите на двойката (2 дом), как ще бъдете възприети от останалите, от обществото (7 дом).
Опозицията на Луна/Сатурн ще те кара често да се замисляш над въпроси от сорта : "Има ли някакъв смисъл да се надявам и да продължавам да вярвам, че нещата ще имат развитие?" ... Явно ще има смисъл, защото Луна прави тригон с Плутон, който е управител на 8 дом. В 8 дом е и СЛВ. Така че трансформация ще има и тя е неизбежна, защото СЛВ изисква всичко това. А само чрез общо съжителство, тази трансформация ще бъде цялостна.
4 дом показва краят на връзката. Луна е управителят му. Ако се стигне до общ дом, то отговорността ви един към друг ще е много голяма (Луна в 10 дом, в Козирог), ще ререшавате въпроси свързани с отглеждане и възпитание на деца (Слънце управител на 5 дом е в 4), останалите ще ви възприемат като една обичаща се двойка (Венера управител на 7 дом е в 4), като истенски приятели (Уран, управител на 11, в 4 дом). Ще имате много разговори и ще решавате въпроси, свързани с ежедневието (Меркурий, управител на 6 дом в 4). И двамата ще имате сериозно отношение към дома ви и към всичко свързано с просперитета на двойката (Сатурн в 4 дом).
Планетите в 4 дом не са силни по знак, но са силни по дом. Мисля, че имате нужната им подкрепа, за да създадете една пълноценна връзка, но крайното решение е ваше.
Не знам защо те притесняват транзитите на композита? Би трябвало първо да погледнеш транзитите в наталните ви карти. А Сатурн догодина прави съвпад с композитен дес. - много вероятно да има узаконяване на връзката пред обществото.