Здравей Гост

Юнона и връзките(брака)

• 295 Отговора
  • 75427 Прегледи
*

missKapriz

Re:Юнона и връзките(брака)
« Отговор #140 -: Април 05, 2010, 05:42:59 pm »
Мия,ласкаеш ме много като си мислиш,че като написах спрягания от теб пост и подплаших всички да ти отговорят на съдбовния въпрос.И айде укроти се и забрави,че ставаш дребнава.Концетрирай се върху търсенето на мъж и не опонирай всяко мнение,което не ти изнася.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #141 -: Април 05, 2010, 05:50:44 pm »
Мия,ласкаеш ме много като си мислиш,че като написах спрягания от теб пост и подплаших всички да ти отговорят на съдбовния въпрос.И айде укроти се и забрави,че ставаш дребнава.Концетрирай се върху търсенето на мъж и не опонирай всяко мнение,което не ти изнася.
Доста често се опитваш да кълвеш по най-елементарния начин, но не забравяй, че по принцип живота предлага всичко. Като гледам каква злоба показваш на моменти, в най-скоро време, може двете заедно да започнем да си търсим мъже.
« Последна редакция: Април 05, 2010, 11:08:34 pm от Mia21 »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #142 -: Април 05, 2010, 06:28:02 pm »
Дивна, не зная какво да кажа след тези глупости къде се избълваха покрай моя въпрос, но ще се опитам да се абстрахирам.

Преди всичко ти благодаря най-сърдечно!

Притеснява ме транзита на Плутон, който ще пресече МЦ.

*

Divna

« Отговор #143 -: Април 05, 2010, 07:04:28 pm »
Дивна, не зная какво да кажа след тези глупости къде се избълваха покрай моя въпрос, но ще се опитам да се абстрахирам.

Преди всичко ти благодаря най-сърдечно!

Притеснява ме транзита на Плутон, който ще пресече МЦ.

МЦ показва разцвета на връзката. Плутон управлява 8 дом и се намира в 6. Когато тр. Плутон направи съвпад с МЦ ще започнат трансформациите (композитен Плутон в 8 дом), които както вече ти споменах са неизбежни (СЛВ в 8 дом). Не трябва да се притесняваш, тъй като в композита Плутон е в хармоничен аспект с Луна (всичко ще протече плавно, без големи емоционални катаклизми).
Не се притеснявай Миа, с този мъж имате общ път, който няма да е лек, но ще израстнете много. Картата не е лека. Ще има и сълзи и конфликти, но не забравяй, че проблемите са част от живота, а решавайки ги съвместно ще сте силни.

Ще се радвам ако ме държиш по някакъв начин в течение на нещата.

*

Divna

« Отговор #144 -: Април 06, 2010, 06:55:48 am »
Яспис, картата не се вижда добре.
СЛВ на ИЦ - ще се стремите да създадете общ дом. Вертекс на дес. (забелязала съм, че тази позиция съществува при много двойки.) Имате силен 10 дом с управител Юпитер, който се намира в 6 дом - работата ли ви е събрала? Работа в чужбина (Юпитер управител и на 9 дом в 6)?
Учудващо е, че нямате планети в 9 дом  :-\ Направи ли реферанса?

Преди да се разглежда обаче композита, трябва добре се видят наталните ви карти и синастрията ви.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #145 -: Април 06, 2010, 08:30:50 am »
за някои хора юнона е много показателна .......за други  хич :unsure: не разчитам на нея при прогнози
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Divna

« Отговор #146 -: Април 06, 2010, 01:26:41 pm »
за някои хора юнона е много показателна .......за други  хич :unsure: не разчитам на нея при прогнози

То е ясно, че една птичка пролет не прави. Така че само Юнона нищо не казва. Както само един съвпад Слънце/Луна в синастрията не прави връзката специална, но пък помага.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #147 -: Април 06, 2010, 01:45:38 pm »
стигам до извода ,че всяка планета си има астероид ,чрез който изявява енергията си. наред с това ,той -астероида по един или друг начин помага по време на транзити ,да се усети енергията на самата планета. нещо ,като скрита и невидима енергия. сякаш всеки астероид е второто съзнание /подсъзнание/ на планетата...
юнона-венера
ерос-марс
церера-луна и т.н и т.н

собствено творчество ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #148 -: Април 06, 2010, 01:53:03 pm »
Марая, и аз така си мисля. Има логика във всичко това. Астрологията е толкова необятна, че се изисква да се борави не само с доказани факти, но да се отива много по-наделеч. Абе голяма тренировка е за ума тая астрология, затова ми е такава страст  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #149 -: Април 06, 2010, 02:02:37 pm »
Марая, и аз така си мисля. Има логика във всичко това. Астрологията е толкова необятна, че се изисква да се борави не само с доказани факти, но да се отива много по-наделеч. Абе голяма тренировка е за ума тая астрология, затова ми е такава страст  :blink:

е в това е истината ,надграждането ,търсенето ,защото нищо не е нито черно ,нито бяло. а в цвета черно /ти си художник/и знаеш ,че присъства и бялото , присъства и жълтото и червеното....,т.е това е съвкупност от цветове в него има енергия на всеки цвят и затова е универсален :blink: ;).

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #150 -: Април 06, 2010, 03:44:02 pm »
Яспис, картата не се вижда добре.
СЛВ на ИЦ - ще се стремите да създадете общ дом. Вертекс на дес. (забелязала съм, че тази позиция съществува при много двойки.) Имате силен 10 дом с управител Юпитер, който се намира в 6 дом - работата ли ви е събрала? Работа в чужбина (Юпитер управител и на 9 дом в 6)?
Учудващо е, че нямате планети в 9 дом  :-\ Направи ли реферанса?

Преди да се разглежда обаче композита, трябва добре се видят наталните ви карти и синастрията ви.

Привет Дивна,

Много си супер ! Много ти благодаря ! Много ме зарадва !

Картата отдолу съм я поместила в по-голям формат, а също сложих и синастрията.

Синята карта е на мъжа, червената на жената.

Виж сега, права си, те работят заедно и са се запознали на работното място.

Факт е обаче, че договорът им свършва скоро и вероятно е всичко да приключи заедно с това, тъй като все още няма осъществена връзка...

Затова всъщност правя тези карти и търся мнения, иска ми се да понадникна в бъдещето  ;)

Реферансa го направих, преди Асцендентът беше Овен, сега се премести в Риби.

Това беше нужно, защото единият е роден в България, а са се запознали в чужбина, където работят и живеят и двамата, така че права си, по-логично беше да се сложи града, където са се запознали и живеят.

Защо мислиш, че е учудващо, че няма планети в 9 дом ?

Благодаря ти МНОГО !!!

Пиши ми ако картите не се виждат добре ?

« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 03:10:24 am от Яспис »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #151 -: Април 06, 2010, 10:03:25 pm »
В синастрията на Яспис ми правят впечатление два от аспектите. Единият е съвпада на мъжкия Юпитер с Луната на жената и съвпадите на двете Венери с Лилит/ изкусителката/. Имала съм в синастрия първия аспект и смятам, че наистина носи някакво усещане /на човека с Луната/, че другия му носи късмет, чувства се с него някакси спокойно, блажено.

Дивна, а ти как тълкуваш в синастрията, съвпада на планети с Лунните възли /СЛВ и ЮЛВ/ ? Тук станахме свидетели на доста мнения по въпроса.Някои бяха положителни, други не чак до там.Интересно ми е да чуя и твоето мнение.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #152 -: Април 06, 2010, 10:08:30 pm »
Единият е съвпада на мъжкия Юпитер с Луната на жената. Имала съм в синастрия и смятам, че наистина носи някакво усещане /на човека с Луната/, че другия му носи късмет, чувства се с него някакси спокойно, блажено.

Да, определено е така. Това е много хубав аспект. Чувстваш се пълноценен и доволен във връзката според мен дава такова усещане.
Обаче тук за Юнона темата, а синастрии виждам сега се обсъждат, няма ли такава за тях?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #153 -: Април 06, 2010, 10:14:20 pm »
Права си, Сънрайн, но ние от Юнона започнахме и стигнахме до синастриите. Освен това и самото заглавие предразполага- Юнона и връзките, а последните всички знаем, че се разглеждат в синастричните карти. Можем и да се прехвърлим в темата за синастрията, но трябва да местим пак карти, да копираме мнения, малко ще си усложним живота. Не е проблем в крайна сметка и да го направим, ако и другите желаят.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #154 -: Април 06, 2010, 10:15:58 pm »
Аз питам, че имам навика да се отплесвам на моменти. И викам си да не съгреша.  :P Щом тук са картите, кво пък толкова.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #155 -: Април 06, 2010, 11:33:27 pm »
Марая, и аз така си мисля. Има логика във всичко това. Астрологията е толкова необятна, че се изисква да се борави не само с доказани факти, но да се отива много по-наделеч. Абе голяма тренировка е за ума тая астрология, затова ми е такава страст  :blink:

е в това е истината ,надграждането ,търсенето ,защото нищо не е нито черно ,нито бяло. а в цвета черно /ти си художник/и знаеш ,че присъства и бялото , присъства и жълтото и червеното....,т.е това е съвкупност от цветове в него има енергия на всеки цвят и затова е универсален :blink: ;).

Марая, поздравления за познанията ти по цветознание  :blink:
Да, черното е съвкупност от всички цветове.
А много хора например не знаят, че бялото не е цвят, а само визуална измама, но няма да се впускам в подробности, защото тук вече се навлиза във физиката и спектралния анализ на светлината.
« Последна редакция: Април 07, 2010, 05:14:36 am от Divna »

*

Divna

« Отговор #156 -: Април 07, 2010, 04:17:09 am »
Яспис, не знам от колко време се познават и защо още няма връзка. Какво чакат тия хора след като им е толкова добре заедно?
При тях класиката в жанра е на лице (дес. върху асц.). Има доста кармични аспекти като : огледален съвпад Венера/Лилит, Сатурн съвпад Венера, Слънце съвпад Плутон ... Той се чувства щастлив в нейно присъствие (нейн Юпитер съвпад с негов Асц.), тя от своя страна изпитва истинско удоволствие да бъде около него (негов Юпитер в съвпад с нейна Луна). Това са едини от най чудотворните аспекти в синастрията, лично аз съм имала щастието да ги изживея и те уверявам, че блаженството е неописуемо. Чувство на пълно щастие. При такива аспекти дори да не се стигне до нищо сериозно (брак, съвместно съжителство) – няма болка, няма съжаление, няма тъга. Човекът остава в теб като спомен, на който само може да се отвърне с усмивка.
Мъжът кара жената да се чувства като главна героиня от  една вълшебна приказка (негов Нептун върху нейн Асц.). Аспект носещ много романтика и нежност. Двамата обичат да общуват, комуникацията между тях е чудесна (Меркурий тригон Меркурий). Нейният точен съвпад Меркурий/Нептун й дава най-вероятно способността да говори доста поетично, а това на него не му е чуждо тъй като неговия Меркурий се намира в Риби и е в съвпад с Луна.
В синастрията има достатъчно хубави аспекти, за да може отношенията да се превърнат в интимни. Ако се стигне до там ще има добра сексуална съвместимост (Марс секстил Марс, Марс секстил Венера, Венера секстил Венера).
Притеснява ме само това, че мъжът гледа на познанството по скоро като на професионални приятелски взаимоотношения (нейни Асц. , Марс и Венера в негов 6 дом, както й нейн Сатурн в негов 10). Много вероятно е жената да не показва, че желае да се отиде по-надалеч, тъй като в натала й нейната Венера е в 12 дом. Тази позиция често кара хората да крият истенските си чувства. Ако това е така, много жалко наистина, защото мъжът вижда в нея също една жена, с която може да се отпусне и да се забавлява (нейни Слунце и Луна в негов 5 дом). Тя слага една бариера, а не бива.
Имаш ли идея от колко време се познават? Колко време им остава още до приключване на договора? В случая кой е от България?
Трябва да се погледнат наталните карти и на двамата. Така от синастрията е трудно да се видят детайли. Ако пуснеш наталните карти, настрой ги с транзитите ако обичаш.

*

Divna

« Отговор #157 -: Април 07, 2010, 05:10:59 am »
Защо мислиш, че е учудващо, че няма планети в 9 дом ?

Защото, когато се говори за една връзка между чужденци, 9 дом е силно акцентиран. Това е нормално, защото и двамата имат различна култура, различна религия, майчиният език не е общ и т.н. Това е дом за смесена двойка, в който протича много енергия.
В случая композита им, лично на мен ми е труден, тъй като 9 дом е празен откъм планети, но пък два от най-важните домове в композита им (9 и 10) са в Стрелец - Юпитер като техен управител се намира обаче в 6 дом.
Нужно е да се разучат добре наталните карти, за да се види заложено ли е по натал да се живее в чужбина, както и да има брак с чужденец.

« Отговор #158 -: Април 08, 2010, 03:20:10 pm »
В случая композита им, лично на мен ми е труден, тъй като 9 дом е празен откъм планети, но пък два от най-важните домове в композита им (9 и 10) са в Стрелец - Юпитер като техен управител се намира обаче в 6 дом.
Нужно е да се разучат добре наталните карти, за да се види заложено ли е по натал да се живее в чужбина, както и да има брак с чужденец.
Привет дивна Дивна,

Безкрайно ти благодаря за вниманието, което си ми отделила, четох всичко с ОГРОМЕН интерес  :wub:

Извини ме, че не ти отговорих веднага, но нямах свободен достъп до Интернет

Да, наистина синастрията не е лоша, но проблемът идва от това, че има доста външни фактори, които са пречка за по-сериозен контакт.

От друга стана, това което пишеш за господаря на 9ти в 6ти, сигурно означава, че всичко ще се върти само около работата :-\

Публикувала съм натала на мъжа, как го виждаш по отношение на портнъори чужденци ?

Аз виждам една Венера господар на 5 ти в 9 ти дом в тригон с господаря на 7 ми, това ми говори за чужденец пък знае ли човек ?

7 ми в Козирог за мене означава или късен брак, или по възрастен партнъор или брак по сметка.

От друга страна Слънце опозиция Марс в Т квадратура с върха на 7 дом не ми говори много за брак  :-\

Иначе 5ти е доста пълен: има ги там и 2-те Скорпиоски планетки, а пък и повече от 2 декади от Скорпи са в този дом

Пиши ми как го виждаш и ти, защото сигурно бъркам някъде :-\

Много целувки от мен и много МЕРСИ !!!

« Последна редакция: Октомври 27, 2010, 05:39:28 am от Яспис »

*

Divna

« Отговор #159 -: Април 09, 2010, 04:02:19 am »
Да, това че в композита господаря на 9 дом се намира в 6 говори, че вероятно отношенията между двамата ще останат само на професионално ниво.  В 7 дом са Уран и Плутон, които пък са управители на 12 и 8 домове. Уран прави каре с Меркурий, който е управител на 4 дом (семейството). СЛВ прави съвпад с ИЦ (аз вече споменах, че това е голям показател за съвместен път на двойката), но ако трябва да отчетем факта, че се намира от към 3 дом не ни помага в случая.
Иначе в наталната карта на мъжа има нужните показатели за връзка и брак с чужденец и ти много добре си го видяла (Венера, управител на 5 дом в 9).
Картата на мъжа е доста интересна. Ясно се вижда, че това е мъж, който има сериозно отношение към любовта (Сатурн в 5 дом), секса (Сатурн управител на 8 дом), партньора и брака (дес. в Козирог). Всичко това може да дойде по-късно, защото Сатурн е ретрограден в картата, но ще си заслужава чакането, защото Сатурн е силен по знак (екзалтация). И за него е по-добре да не бърза да се обвързва сериозно докато не премине сатурновото завръщане, защото Юнона му е също в Сатурн.
Брак по сметка не виждам, защото нито управитела на 7 (Сатурн) е във втори дом, нито пък прави някакъв аспект с управителя на 2 (Луна). Бих могла да кажа, че е на лице брак по любов (управител на 7 в 5).
А дали ще съжителства с по-възрастен партньор от него е възможно, тъй като Сатурн  прави също тригон с Венера, но да не забравяме, че този аспект може да се тълкува също и брак с вдовица, както и късен брак.
В момента не виждам транзити показващи възможен брак скоро.
По натал също е заложено да има работни отношения с чужденци (управителя на 9 в 6).
Мъжът е много интелигентен.

« Последна редакция: Април 09, 2010, 04:22:16 am от Divna »