Е, Нухе, ти какво очакваше да бъде. :rolleyes: На мен ми трябва само да прочета резюмето, за да си дам сметка горе-долу за колко дълбок сюжет става въпрос. В случая още с самото представяне на сериала е казано, че Каси е нормална тийнеджърка, но живота й се обръща, естествено, защото е избраната, или някаква там специална тийнеджърка - както е специална Бела, както е специален Хари Потър, Сукито и т.н. :rolleyes:
За сатанинските елементи ... ще кажа, че според мен влагаш повече мисъл отколкото е възможно да бъде вложена в този сериал.

Смисъл някак си идеята за конспирация зад всичко малко ме съмнява, особено като имаме някакъв много силен контраст - Мноооогоооо умното залгавие, в което са вложени 30958829309328594309 символа, всички, които сочат по някакъв начин Дяволското и после сравним с ... еррр ... майсторството и развитието на сюжета. Определено един и същ мозък не може да е измислил двете неща, ако пък обърнем внимание на гафовете, които правилно си забелязал, работата става още по-контрастно странна. Честно казано на мен не ми се бяха набили така на очи, но явно при теб асцендентът доста живо и набързо се оглежда критично в обстановката, в която е поставен.

Като цяло оценката ми не искам да се остава с впечатлението, че е изцяло отрицателна. Просто този калибър сериали за мен попадат в една графа - "Това, което гледам, след като се върна убита като куче след прекалено дълъг ден, в който вече мозъка ми достатъчно дълго се е напрягал". Готино е да си го пусна, да си опъна краченцата, да си почина, в това отношение сюжета върши работа, но определено да търсим духовна философия, информация за астрала и висши светове в такива продукции, е неплодотворна, най-малкото. Определено не искам сценаристът на 'Дневниците на вампира' да ме учи на духовност.
Иначе какво му харесах на Томъс Декър ... не съм харесала толкова персонажа. Тук трудно мога да посоча любим персонаж, тъй като, като цяло, когато бях 6-7 клас, развивах героите си на такова ниво и точно ме глождеше проблема как да вкарам идеите си за повече характеритики и мисля че съм схванала малко по-добре идеята от сценариста, в случая ... Повече ми харесва актьорът като излъчване. Иначе за ролята му като Адам какво да кажа ... поне от сериите, които съм гледала, за сега съм някъде до осмата, се поставя под въпрос и единственото нещо, което си мислех, че знам за него. Така де, характеристиката на персонажа му, която горе-долу го изчерпва като съдържание.