Здравей Гост

Хоросопът на Звездата

• 106 Отговора
  • 17338 Прегледи
*

Jeni

Хоросопът на Звездата
« -: Август 12, 2007, 11:38:25 am »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:54:53 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
Хоросопът на Звездата
« Отговор #1 -: Август 12, 2007, 11:55:40 am »
Цитат

А какви предпоставки има в хороскопа, та да стане един човек популярен , или да речем звезда
Да попадне на точното място в точното време... и при точните хора може би  :D
Виж тук  :)

А какви са повтарящите се аспекти според теб?
« Последна редакция: Август 12, 2007, 11:57:25 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

Хоросопът на Звездата
« Отговор #2 -: Август 12, 2007, 12:44:39 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:55:04 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
Хоросопът на Звездата
« Отговор #3 -: Август 12, 2007, 01:05:50 pm »
Да, Луна на Асц или на МЦ/в 10ти дом може да бъде един от показателите. В някакъв сайт дори пишеше, че при популярните личности по-рядко се срещат Луни със силни есенциални достойнства (Рак/Телец), но Венера трябва да е изявена, на фокус.
Силен и добре аспектиран Юпитер дава известност и просперитет в обществото. В този смисъл класическата "преуспяла" карта е с доминанти Юпитер и Венера или ъглови, зависи разбира се и от статуса/аспектацията, а и от цялата програма. Асц Везни и Лъв в момента най-добре се 'вписват' в обществото, което в мунданен план е отражение на съвпада Юпитер/Сатурн във Везни *при по-младото поколение* и Юпитер/Плутон (+Уран) в Лъв *при по-възрастното*.
В повечето случаи като че ли при популярните личности е застъпена горната полусфера на хороскопа за сметка на долната, а също и източната, т.е. лявата, откъм Асцендента, но има и много изключения, разбира се.
Е, не всички са дошли на този свят с програма да преуспеят и да бъдат популярни и известни  ;)
« Последна редакция: Август 12, 2007, 01:07:18 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Хоросопът на Звездата
« Отговор #4 -: Август 12, 2007, 05:21:32 pm »
Да преуспееш и да бъдеш популярен и известен, не винаги са еквивалентни понятия,много хора искат да са преуспели и го постигат,без обаче да държат да са в центъра на прожекторите. ;)
« Последна редакция: Август 12, 2007, 05:23:44 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Хоросопът на Звездата
« Отговор #5 -: Август 12, 2007, 05:38:46 pm »
Цитат
Да преуспееш и да бъдеш популярен и известен, не винаги са еквивалентни понятия...
Темата, доколкото разбирам, е за "звездите" - медийни, от шоу бизнеса, от политиката etc., а не за критериите за това колко и как си "преуспял". Разбира се, "да преуспееш" далеч не за всеки означава да добиеш известност, популярност и да се окъпеш в слава и пари. Да не говорим за това колко различни могат да бъдат вижданията за "успех в живота" - точно толкова, колкото са хората на този свят, макар че телевизията, медиите, обществото ни налагат/натрапват определени модели на мислене, поведение, потребление...
С други думи, темата не е за коментар на семантичната разлика между "преуспял" и "популярен", а за факторите, които съдействат за издигането на даден човек над "сивата маса", макар че може отново да се води спор и за това доколко на място е употребена думичката "издигане"  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Хоросопът на Звездата
« Отговор #6 -: Август 12, 2007, 08:56:00 pm »
Е,аз май останах неразбрана,не говоря за преуспяване  в онзи отвлечен и езотеречен смисъл, а за най -обикновено материално преуспяване,натрупване на солиден капитал.Мисълта ми е,че много хора предпочитат да преуспеят в този смисъл,без изобщо да ги интересува, дали ще махат от списанията или не. :D  

*

Jeni

Хоросопът на Звездата
« Отговор #7 -: Август 12, 2007, 08:59:22 pm »
.
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 12:54:43 am от Jeni »

*

Lillie

• 30532
Хоросопът на Звездата
« Отговор #8 -: Август 12, 2007, 09:24:13 pm »
Цитат
Е,аз май останах неразбрана,не говоря за преуспяване  в онзи отвлечен и езотеречен смисъл, а за най -обикновено материално преуспяване,натрупване на солиден капитал.Мисълта ми е,че много хора предпочитат да преуспеят в този смисъл,без изобщо да ги интересува, дали ще махат от списанията или не. :D
Този път нямах предвид нищо езотерично и абстрактно  :rolleyes:
Та сега знаете ли за какво се сетих...
Мнозина звезди периодично си поръчват уж "случайни" снимки в лъскави списания, поне в шоу бизнеса е така. Не знам как е в политиката, но и там в предизборните и други кампании се наливат много, много пари  :D
Колкото и банално да звучи, всичко е въпрос на PR... дори в астрологията  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хоросопът на Звездата
« Отговор #9 -: Август 12, 2007, 09:56:03 pm »
Цитат
...но съм забелязала нещо интересно в частност свързано с кариера - при някои познати с много добра кариера откривам Сатурн в 10-ти Дом - като при някои от тях преживяват сривове в тази сфера и почват от нулата и пак и пак успяват, макар и по-трудно- успяват.
В повечето случаи може и да има проминентен Сатурн, но много зависи какъв му е статусът в радикса. Нали се сещаш, че най-зашеметяващо се пада отвисоко. Затова казват, че позицията на Сатурн на МЦ или в 10ти дом е особено показателна в картата на политик и трябва да се внимава  ;)
Сатурн, в който дом и да е поставен в хороскопа, постига авторитет и влияние в контекста на знака, в който се намира.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Хоросопът на Звездата
« Отговор #10 -: Август 13, 2007, 01:12:57 am »
Показатели за възможен успех в живота

-хармоничен аспект на Слънце с неретрограден Юпитер
-много планети разположени в 10 дом
-управителя на 10 в първи дом или на АСЦ
-управителя на първи разположен в 10 или на МС
-много планети в пети дом - творчески успех
-управителя на 10 в пети или на куспида -творчески успех
-управителя на първи съвпадащ с IС -слава ,която продължава след смъртта
-управителя на 10 съвпад с  IС -слава ,която продължава след смъртта
-хармонично аспектирано Слънце разположено в 10 дом или на МС -успех , слава популярност във всяка сфера, в която се изисква творчески подход
-хармонично аспектирана Луна в 10 дом или на МС -музика ,актьорско майсторство,поезия ,живопис
-хармонично аспектиран директен  Меркурий в 10 или на МС -наука ,литература ,пътешествия ,бизнес
- хармонично аспектирана директна Венера в 10 дом или на МС -популярно изкуство , дизайн
-хармонично аспектиран директен Марс в 10 дом или на МС -спорт ,инжинерство ,военна кариера
-хармонично аспектиран директен Юпитер в 10 или на МС  - юридически дела , кариера на средно ниво на управление , крупен бизнес
-хармонично аспектиран директен Сатурн в 10 или на МС - точни науки
-хармонично аспектиран директен Уран в 10 дом или на МС - изобретателство ,реформаторство , научни открития
-хармонично аспектиран директен Нептун в 10 дом или на МС - изкуство ,религия
-хармонично аспектиран директен Плутов в 10 дом или на МС -политика (висш ешалон на властта) , крупен бизнес ,лидерство в престъпна групировка

Голям по размер 10 дом (повече от 60 гр.) :D  :lol:  

Хоросопът на Звездата
« Отговор #11 -: Август 13, 2007, 01:28:00 am »
Цитат
за подплатения успех  ;)  :D  :P

-хармоничен аспект м/у  директни Венера и Юпитер при това и двете планети да не са поразени от негативно влияние
-непоразено Слънце във втори дом или на куспида
-непоразена директна Венера във втори дом или на куспида
-непоразен директен Юпитер във втори дом или на куспида
-хармонично аспектиран  директен Меркурий във втори дом или на куспида
-хармонично аспектиран директен Марс във втори или на куспида
-хармонично аспектиран директен Плутон във втори дом или на куспида

Хоросопът на Звездата
« Отговор #12 -: Август 13, 2007, 02:09:04 am »
и като продължение към въпроса на unicorn

Най-вероятните източници на доходи :P
-управителя на ІІ в -І или на АСЦ -индивидуална трудова дейност
-управителяна ІІ в ІІ или на куспида-финансови операции
-управителя на втори в ІІІ или на куспида-наука ,литература ,преводи ,командировки ,пътувания
-управителя на ІІ в ІV или ІС  -операции с недвижимост
-управителя на втори в V или на куспида -творческа дейност , работа с деца , хазартни игри , помощ от любим човек ,помощ от деца
- управителя на втори дом в VІ или на куспида -основно ежедневна работа ,медицина ,търговия с лекарства
-управитела на втори в VІІ дом или НА ДСЦ -посредничество при сключване на сделки , доходте на съпруга
-управителя на втори дом в VІІІ или на куспида - екстремална дейност ,наследство
- управителя на втори дом в девети или на куспида - чужбина, преподаване,валута
-управителя на втори дом в десети или на МС  - професионален успех ,който носи доходи
- управителя на втори дом в единадесети или на куспида - акционерство , електроника ,компютри ,астрология ,нови технологии
-управителя на втори в дванадесети дом или на куспида -тайни източници на доходи (нелегални) ,окултни занимания
-непоразен Меркурий във втори дом или на куспида - наука литература ,преводи ,командировки ,пътувания
-непоразена Венера във втори дом или на куспида -декоративно изкуство ,козметика ,фризьорство,цветя
-непоразен Марс във втори дом или на Куспида -спорт ,екстремална дейност ,военна служба
-непоразен Юпитер във втори дом или на куспида - юридическа дейност , крупен бизнес , административна работа ,мениджмънт
-непоразен Сатурн във втори дом или на куспида-операции с недвижимост ,земеделие
-непоразен Уран във втори дом или на куспида - акционерство ,лотария, електроника ,компютри ,нови технологии ,астрология
-непоразен Нептун във втори дом или на куспида -изкуство , религия ,мошенничество , спекулации
-непоразен Плутон във втори дом или на куспида -финансови операции свързани с голяма група хора ( банки ,тръстове ,лотария),екстремална дейност  

*

Nebesna

Re:Хоросопът на Звездата
« Отговор #13 -: Декември 23, 2009, 08:00:04 pm »
Предлагам да разгледаме хороскопа на Джулия Робъртс. Първата жена в Холивуд с хонорар 20 милиона долара за филм. Известна, жизнерадостна, с добро благосъстояние, актриса, с няколко брака, майка на 3 деца с 4-то на път....биографията и лесно може да се намери в нета.....да коментираме хороскопа и.

« Отговор #14 -: Декември 23, 2009, 09:56:16 pm »
Моето Слънце е на МЦ-то. Асц - Лъв, това означава ли, че ще продължа с театъра и ще имам успех? Сатурн на Асц.
« Последна редакция: Декември 24, 2009, 10:04:05 am от lazarova »

*

Asol

• 4140
« Отговор #15 -: Декември 24, 2009, 08:33:27 am »
Асцендент в Рак, Луна в Лъв в аспект с Нептун, на куспидата на пети, според мен са връзката с изкуството в частност с киното и желанието за изявата на такова поприще. Джулия има миловидно излъчване по рачешки асцендент. Взаимна рецепция между Сатурн и Марс, подкрепена от аспект по между им предполага методичност, работохолизъм, знае какво иска и как да го постигне още повече че Сатурна е кулминиращ. Венера в падение в съвпад с Плутон, но в аспект със Нептун от куспидата на 5, който аспект дава още едно потвърждение че човекът с тази карта ще се занимава с някакъв вид изкуство.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Декември 24, 2009, 09:48:58 am »
И в допълнение, че с това ще си вади хляба, т.е. парите, управителя на 5 дом - Марс е в 6, а Луната в Лъв е в съвпад с Юпитер във 2-ри.

Винаги съм усещала тази жена, че има нещо Лъвско, а то било заради Луната й. Нали и моята е там, вероятно затова. А иначе наистина има много нежно, женствено излъчваме, сигурно от Асцендента.

Мен лично ми е интересно как така няколко брака, пък Дсц в стабилния Козирог.  ;D Може би, защото управителят му се намира в Овен, дома на Стрелеца и е ретрограден. Освен това е в квадрат с Марс, възможно е някакво вътрешно противоречие по отношение на представата й за партньор. Незнам. Понеже не съм запозната за кого се е женила, не съм много по биографиите на звездите, само в роли ги гледам и то рядко. Та, мисълта ми е - имала ли е брак с колега? После, като ми остане време ще проверя.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #17 -: Декември 24, 2009, 09:55:56 am »
Първата жена в Холивуд с хонорар 20 милиона долара за филм. Известна, жизнерадостна, с добро благосъстояние, актриса, с няколко брака, майка на 3 деца с 4-то на път..

при нея упр. на земните домове са в бисекстил , като възможностите, който дава тази конфигурация се реализират от Марс ,в екзалтация и в радост по дом, във взаимна рецепция със Сатурн, синглетон, кулминиращ и в  тау квадрат със Уран/Плутон/Венера и св.упр.Марс,
плюс лъвска Луна упр.на Асц и в 1 дом в съвпад Юпитер/К2 ,няма как да не бъде на фокус , под прожекторите човек със тези данни ,а Нептун/К5 сочи защо...
съвпада луна/юпитер/ съупр. на 5 дом/ дава много деца, плюс луна в лъв и марс упр. 5 в
тригон към този съвпад дава много по темите на 5 - творчество, деца .
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Декември 24, 2009, 10:09:19 am »

съвпада луна/юпитер/ съупр. на 5 дом/ дава много деца, плюс луна в лъв и марс упр. 5 в
тригон към този съвпад дава много по темите на 5 - творчество, деца .

Да, за децата има доста набиващи се на очи фактори, както ти си посочила.
За многото бракове ... ми стана чудно, но вероятно положението на управителя е достатъчно, знам ли.  ::)

И в момента е бременна, така ли? Винаги съм я харесвала, незнаех, че има толкова деца ... Прекрасна жена, възхищавам й се.  :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Декември 24, 2009, 10:40:28 am »
Аз открих два брака в нейната биография.

Омъжва се за кънтри певеца Лайл Ловет през 1993 г, прекратен две години по-късно. 
Сегашният й съпруг е операторът Даниел Модър /колега - картата го показва/, за когото се омъжва на 4 юли 2002 г. От него са трите й деца и очаква четвърто.

Иначе пише за поне още няколко нейни връзки, с които се е прочула преди да стане известна с филмите си.  :)