Ти, да не би да смяташ, че Сатурн всъщност не се подчинява, а "променя, формира, структурира" знака и в това число и управителя му за период от 2.5г?
Трудно ти разбирам въпросите по начина, по който ги задаваш, но това вече го знаеш, нали

вероятно се дължи на меркуриева несъвместимост - имам навика да мисля синтетично, докато ти - аналитично :rolleyes:
Само помисли обаче. На кого се
подчинява Сатурн? В традиционната астрология Сатурн винаги е бил "Господарят", защото той е този, който затваря "веригата" от планетите в Слънчевата система, и дефинира онази референтна "рамка" и възприятийна "граница", отвъд която съществуват само хаос и тъма *според тогавашните виждания*.
Сатурн придава форма и структура. Дали
променя? Хм... мисля, че безброй пъти и навсякъде вече се е коментирало, че Сатурн няма голям афинитет към промяната "заради самата промяна", а към запазване на статуквото, т.е. веднъж създадената форма, структура, запазване на цялостта. Но въпреки това сатурновите транзити винаги са "вестител" за предстоящата промяна, т.е. те дефинират
нуждата от такава като нагнетяват напрежението и го манифестират посредством определени събития или поредица от събития, /ограничаващи/ обстоятелства, хора или други "дразнители".
Неслучайно в по-античните текстове Сатурн се нарича "sol negro" ("черно слънце") и той е онази субстанция, която превръща оловото в алхимично злато. В този метафизичен смисъл Сатурн се свързва и с метаморфозата.
Виж, според мен се опитваш да уеднаквиш две различни понятия, като не си даваш сметка за тънката
смислова разлика помежду им, а именно:
- да се
подчинявам на (*)
и
- да се
изразявам чрез (*).
За мен това е "ключът", стоящ в основата на разбирането на астрологията - нейната философия, структура и начин на функциониране