Здравей Гост

За любовта и брака

• 223 Отговора
  • 47687 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
За любовта и брака
« Отговор #20 -: Август 30, 2007, 06:37:45 pm »
Цитат
А ако прави аспект със слънце,една ретроградна и една директна планета,как процедираме?

Това което съм чела из руските сайтове при ретро планета напр Нептун е ретро за упрлна риби гледаш Юпитер. Доколко работи не знам
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

За любовта и брака
« Отговор #21 -: Август 30, 2007, 07:03:39 pm »
Цитат
А ако прави аспект със слънце,една ретроградна и една директна планета,как процедираме?
Гледаш силата на аспекта ,вземаш под внимание тази ,която е по-силно аспектирана това определя първата връзка .Ако първата е ретроградната ,тогава гледаш диспозитора .
По принцип гледам аспектите на управителя на седми дом какви аспекти сключва и с кои планети ,отбелязвам си тези с по-точен орбис.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
За любовта и брака
« Отговор #22 -: Август 30, 2007, 07:04:33 pm »
Тц тц перна на май ретроградната Венера все за бракове тука се говори  :D  !
Имайте късмета/съдбата  да срещнете сродната си душа пък тогава с нея всичко ще се нареди някак си,надявам се! :rolleyes:  Иначе от прости партньори и връзки файдичка за душицата няма B) !Най-важна е любовта има ли я няма ли я,щото желаещи за връзки в почвечето случаи все се намират, вместо да залагате живота си на карта с несигурни неща,заложете на сърцето си,нито на желанията,нито на потребностите и ще бъдете най-щастливи! ;)

За любовта и брака
« Отговор #23 -: Август 30, 2007, 07:11:32 pm »
Цитат
Имайте късмета/съдбата  да срещнете сродната си душа пък тогава с нея всичко ще се нареди някак си,надявам се! :rolleyes:  Иначе от прости партньори и връзки файдичка за душицата няма B) !Най-важна е любовта има ли я няма ли я,щото желаещи за връзки в почвечето случаи все се намират, вместо да залагате живота си на карта с несигурни неща,заложете на сърцето си,нито на желанията,нито на потребностите и ще бъдете най-щастливи! ;)
Много мъдро ;)  :D !

*

blud

• *
  • 406
За любовта и брака
« Отговор #24 -: Август 30, 2007, 07:47:02 pm »
А какво мислите за формулите за брак на шестопалов. Наблюдавала съм работят.
Но тук има хора с гоооолям опит , ще се радвам да споделят

Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

unicorn

За любовта и брака
« Отговор #25 -: Август 30, 2007, 09:30:38 pm »
Цитат
Цитат
Гледаш силата на аспекта ,вземаш под внимание тази ,която е по-силно аспектирана това определя първата връзка .Ако първата е ретроградната ,тогава гледаш диспозитора .
По принцип гледам аспектите на управителя на седми дом какви аспекти сключва и с кои планети ,отбелязвам си тези с по-точен орбис.
Ами в моя случай -съвпад между нептун-управител на десцендента, с директен юпитерв козирог,това трябва да е първият брак,а вторият съпруг в такъв случай-сатурн ,който е стационарен в скорпион,така стигаме до диспозитора му плутон в 2 дом.Поправи ме ,ако греша,но май си намерих втория съпруг в картата  :)  

*

Lillie

• 30532
За любовта и брака
« Отговор #26 -: Август 30, 2007, 09:32:52 pm »
Докато аз първи не мога да открия  :D не съм и тръгнала да търся де  :P  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

За любовта и брака
« Отговор #27 -: Август 30, 2007, 09:37:00 pm »
Цитат
Не знам дали от ретроградната венера,но в момента се опитвам да открия един бивш приятел,когото не съм виждала от 3 г.,а нямам никакви негови координати,дори мисля да използвам приятели архивари,за да го намеря.Ей така се случи,събудих се една сутрин и го реших,е това ,ако не е по ретро венера :D  

*

unicorn

За любовта и брака
« Отговор #28 -: Август 31, 2007, 09:28:01 am »
Цитат
Докато аз първи не мога да открия  :D не съм и тръгнала да търся де  :P  :lol:
За мен това е много любима тема напоследък :D  

За любовта и брака
« Отговор #29 -: Септември 01, 2007, 03:29:53 pm »
Темата за брака и на мене ми е любима и ми се иска да споделя и моите лични расьждения.В момента сьм омьжена-1брак,но сьм склонна да го разглеждам по 9 дом ще ви кажа защо.Преди това имах врьзка с друг на семеини начала.Упр на 7 ми е Нептун в Стрелец в 3.Познавах го от основното у-ще и беше чувствителен /Нептун/и притежаваше и малко от огнения елемент на Стрелеца.Юпи ми е в 4-доиде даживее у нас.Прекьснах врьзката след 7 год.Но с този чожек имах много добра комуникация/3д/Може би това тьрсех тогава.9 дом ми е в Телец а вьтре е Сатурн в сьжпад с моето Сльнце в 10 вБлизнаци.Луната сьщо е там.Тук тьрсех стабилен човек които да дьржи на семеиството/Венера упр на 9 в Рак/и да споделя моите духовни интереси,но...Сатурн се намеси ограничавайки ме в много отношениа.Венера сьщо/уяаства в тау квадрат с Юпи и Плутон/има и квинконс с Нептун.Луната вТелец се бори да задьржи брака.Надявам се поне ако се стигне до следжащ брак или врьзка да е по-успешна,защото Луната която е упр. на 11 не участва в тази тау квадратура която ме преследва вьв врьзките ми
      Има и още нещо което прочетох и ми направи впечатление.В книгата на Марч пише че при дирекции между планетите на двама души ;оже да вьзникне силно привличане и  след около1-1и полпвина години всичко отива на вятьра и даже да се чудиш какво правиш с този човек/освен разбира се ако имате силни аспекти по натал/.И това при мене работи.По времето когато се срещнахме с моя мьж сме имали много силни Меркуриеви и Лунни асп по дирекции.Разбирахме се почти без думи,а след год.и положина се оказа,яе сме различни като небето и земята.
     Ох ,увлякох се ,дано не сьм прекалила.Ще чакам за коментар
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

unicorn

За любовта и брака
« Отговор #30 -: Септември 01, 2007, 04:10:24 pm »
И аз имах подобно колебание,по кой дом да гледам следващия брак,защото понякога има житейски ситуации,като в твоя случай,които се вписват в категоризацията брак,без да е имало документиран такъв.В моя случай беше обратна ситуация,брак имаше ,но много скоро настъпи една фактическа раздяла,която се проточи до самия развод,много по-дълго от реалните отношения.И все пак ,този кух брак го разглеждам по 7 дом,а сега си разглеждам натала и си търся втория такъв.Като вече съм на принципа,избирай внимателно. :D Аз също се поувлякох,но според мен е по-добре да се придържаш към традиционната схема.
« Последна редакция: Септември 01, 2007, 04:10:34 pm от unicorn »

*

череп

За любовта и брака
« Отговор #31 -: Септември 01, 2007, 09:43:19 pm »
Не успях да разбера - това 9-ти дом рожденен е показател за 2-ри брак т.е. по него съдим, колко е/ще е/ успешен втория брак, ако има такъв( в сравнение с първия) или 9-ти дом показва втория партньор, като характер? Или, въобще силното положение на 9-ти дом в сравнение с 7-ми е показател, че има голяма възможност за втори брак.
А, какво става с 3-тия дом (опозето на 9-ти дом?) Него не го ли разглеждате?

*

unicorn

За любовта и брака
« Отговор #32 -: Септември 02, 2007, 09:59:28 am »
9 дом се гледа,ако имаш разтрогнат първи брак и искаш да проучиш обстоятелствата около втори такъв.Колкото до опозето на 9,аз го разглеждам ,ако в него е разположен управител на 9 ,на 5 ,диспозитор на управителя и т.н.

За любовта и брака
« Отговор #33 -: Септември 02, 2007, 02:53:17 pm »
Череп,силното положение на 9 дом не е показател за многобрачие а какво ще искаш от евентуален втори партньор,като трябва да се има в предвид знака на вьрха,господаря и планетите в 9.Отношението кьм партньорството като цяло е сьщото/7д/ но обикновено след приключване на една врьзка,вьзгледите и очакванията могат да претьрпят промени и 9 дом дава допьлнителна информация.В началото на темата Док е написал кои са показателите за многобрачие и освен това Сльнце,Луна и господаря на 7 в знаците от подвижния крьст,Близнаци,Риби и Стрелец.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
За любовта и брака
« Отговор #34 -: Септември 02, 2007, 03:07:43 pm »
Цитат
...но обикновено след приключване на една врьзка,вьзгледите и очакванията могат да претьрпят промени и 9 дом дава допьлнителна информация.
Наистина в повечето случаи става така.
Но има и вариант същата "тема" в отношенията да се пренесе от първия /разпаднал се/ брак във втори такъв.
А как бихте интерпретирали, да речем, позицията на владетеля на 9ти дом в 7ми? Освен класическата схема за връзка с чужденец (или който много пътува) или партньор, който е привърженик на друга вяра или система от убеждения, различна от нашата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

череп

За любовта и брака
« Отговор #35 -: Септември 02, 2007, 03:23:07 pm »
Мхмх...хвърляте ме в размисли!

Както има една поговорка: "Човек е нито повече, нито по-малко от собствената си ценностна система!".
А, сега кажете - коя е планетата на ценностната система?
Питам, щото, ако след връзка човек почва да преценява възгледите си (базирани на ценната си ценностна с-ма) и очакванията си (може би 7-ми дом!), то...само 9-ти дом нещо не ми се връзва, като идея!

*

Lillie

• 30532
За любовта и брака
« Отговор #36 -: Септември 02, 2007, 03:27:41 pm »
Мдам... и в размисли, и в страсти ако щеш  :lol:
Не се ли свързваше Венера/Телец/2ри дом с ценностната ни система, а Юпитер/Стрелец/9ти дом със системата от възгледи и убеждения, с житейската философия?
Тогава личната етика по Венера+Юпитер+Сатурн ли ще е?

« Последна редакция: Септември 02, 2007, 03:29:08 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
За любовта и брака
« Отговор #37 -: Септември 02, 2007, 03:34:26 pm »
Цитат
Питам, щото, ако след връзка човек почва да преценява възгледите си (базирани на ценната си ценностна с-ма) и очакванията си (може би 7-ми дом!), то...само 9-ти дом нещо не ми се връзва, като идея!
На мен пък ми се връзва донякъде. Една връзка може да промени убежденията ни из основи. Не си ли се замислял за този вариант?
От друга страна, всяка наша връзка (в по-широк смисъл) допринася и за промяната в ценностната ни система, като влияе пряко върху самооценката.
Защо според теб хората с /несъзнателно/ ниска самооценка са и най-трудни партньори, т.е. имат навика да "избиват комплекси", сиреч да ги проектират и пренасят в отношенията?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
Re: За любовта и брака
« Отговор #39 -: Март 26, 2009, 10:21:56 am »
Само да вметна по темата, че във Ведическата астрология разглеждат 3 възможности за брак, в зависимост от желанията на индивида и социалната му принадлежност (нивото на общетвените взаимодействия):

1. По 3 дом - брак с човекна твоята възраст/твоето обкръжение, на "приятелски" начала, с който бихте имали отношение къмпромяната на света,ще сте екип и ще едйствате като едно. Връзката ви ще е важна за общността, в която живеете. Счита се, че това са браковете на бъдещето - бракове и за личността и за групата/човечеството. Брак през секстил - ако се свържат всички домове през 30 градуса се образува "Звездата на Давид" - символът на груповото блгополучие, когато всички "върхове - индивиди", работят за общото благополучие.

2. По 5 дом - брак на "емоционални" начала (не любов...изрично подчертавам емоциите са различни от висшата любов), личност, което би те развила теб като личност. Този брак се среща най-често във Западно-европейското общество, днес- брак на настоящето. Брак/връзка през тригон - пак дава хармонична цялостна фигура - триъгълник, с целличностно израстване.

3. По 7 дом - брак с човек, който синтезира "нещата, които са другия аз - или обективната опозиция, общество срещи личността". Това са най-вече браковете, които са сключвани при намесата на други личности (родители, среда) неизменно срещани при аристокрацията, когато средата налага брака, с "необходимия партньор". Това е връзка тип опозиция, изразява се в живота на хора, които все още възприяматдругия като "враг" и се настройват на 180 градуса срещу него. Бракове на миналото...

Венера отговаря наистина за това,което харесваме, което ни зарежда с енергия, а Луната, за това, от което имаме нужда, за да съществуваме като емоционално балансирани индивиди. Ако не са преработени...

За жена - Слънце по мои наблюдения, най-ясно показва партньора. И Слънце в съвпад със Сатурн често дава по вързастен съпруг (сериозна разлика). Слънце в 12 дом - съпруг мореплавател/чужденец/занимаващсе с изкуство/психиатър.

За мъж - последната планета, с която Луната прави мажорен аспект. Тогава Луната носи много от качествата на тази планета, тя е рефлективна и паметлива, освен най-бързо движеща се и съм забелязала, че тази аксиома действа много силно при мъжкото "харесване".