Здравей Гост

За любовта и брака

• 223 Отговора
  • 47564 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Re: За любовта и брака
« Отговор #200 -: Март 30, 2009, 01:05:07 am »
питай моля :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #201 -: Март 30, 2009, 01:24:44 am »
питай моля :)
о.к при първа възможност.обещавам. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #202 -: Март 30, 2009, 11:30:39 am »
Супер, иначе аз съм убедена, че е с асц Лъв и Дева в 1 дом и Луна в Овен. :) към 11:40 родена. Или Дева асц и Везни също в 1 дом...което обикновено дава много добри танцьори -имат талант за движения и баланс :)

« Отговор #203 -: Март 30, 2009, 11:37:27 am »
Супер, иначе аз съм убедена, че е с асц Лъв и Дева в 1 дом и Луна в Овен. :) към 11:40 родена. Или Дева асц и Везни също в 1 дом...което обикновеннодава много добри танциори -имат талант з движения и баланс :)
А аз съм убеден ,че темата няма нищо общо с Нешка Робева и ако има какво да си споделяте с Марая го правете на лични или в другата тема с индигови отенъци.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #204 -: Март 30, 2009, 01:50:43 pm »
Супер, иначе аз съм убедена, че е с асц Лъв и Дева в 1 дом и Луна в Овен. :) към 11:40 родена. Или Дева асц и Везни също в 1 дом...което обикновеннодава много добри танциори -имат талант з движения и баланс :)
А аз съм убеден ,че темата няма нищо общо с Нешка Робева и ако има какво да си споделяте с Марая го правете на лични или в другата тема с индигови отенъци.
виновати! :-[моля за извинение :P :-*

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #205 -: Март 31, 2009, 12:16:21 am »
Ама Док ние с Марая имаме асц. Скорпион 29 градус !

Re:За любовта и брака
« Отговор #206 -: Юни 08, 2009, 03:00:54 pm »
Брак или безбрачие
от книгата на Вивиен Робсън " Астрология, секс и брак "
превод : ЗЪБОЛЕКАР

Отговорът на този въпрос ,ще сключи ли собственика на хороскопа брак или не , във всеки конкретен случай зависи от няколко фактора , които не е съвсем просто да се оценят .
Работата малко се опростява от факта ,че в повечето случаи , хората се стремят към сключване на брак ,а не към безбрачие ,затова за възпрепятстването на брака са необходими достатъчно силни въздействия за да не бъде сключен.
В случая с жените проблема е в някаква степен по-различен отколкото в случаите при мъжете,макар че в астрологическата литература никога да не са разглеждани тези различия ,освен в случаите на разни сигнификатори .

Бракът при мъжете

В случая при мъжете главните сигнификатори ,които е необходимо да се изучат се явяват Луна ,Венера и седми дом.Проблема е в това .че трябва да се определи колко  те са слаби или поразени, за да възпрепятстват брака или да носят нежелание за такъв.
Преди да пристъпим към разглеждането на сигнификаторите  ,винаги е желателно да получим обща представа за самия човек . Иначе казано да изучим характера му от хороскопа.

При изследването въпросите на брака и способностите за възпроизвеждане на потомство, важна роля играе подразпределението на знаците на зодика и това дали са плодовити или безплодни.

Съгласно правилото на древните астролози ,към безплодните се отнасят Близнаци ,Лъв , Дева . Към плдовитите -Рак ,Скорпион , Риби .
Може да се счита ,че останалите знаци не не оказват значително влияние на плодотворността ,но за тези ,които предпочитат да получат по-подробни сведения ,па макар и от хипотетичен характер ,може да се приложи следната класификация .

Безплодни
-Близнаци
-Лъв
-Дева

Полубезплодни
-Овен
-Стрелец
-Козирог

Полуплодовити
-Телец
-Везни
-Водолей

Плодовити
-Рак
-Скорпион
-Риби

За да прецените вероятностите за брак е необходимо изучаването на разположението на сигнификаторите в знаците и домовете ,както и характера на седми и няколко други домове . Всичко зависи от тяхната степен на поражение .
Най-добре е да започнете с разглеждането на Луната и Венера по разположение в дом и знак .

По отношение на брака , най-добре е те да са разположени в плодовитите знаци , а най-зле  е ,когато са в безплодните.

Що се касае до домовете ,то най силни са -ъгловите ,на второ място са следващите ,но колкото по-издигната е Луната или Венера ,толкова по-добре е за брака.
Естествено най-добри  за тях  са Х , ХI , I  домове . Четвърти , пети и седми домове също са добри ,но много зависи и от това дали са заети от плодовит знак ,както и от характера на аспектите .
Пети и седми домове , управляващи любовта и брака са особено чувствителни. Наличието на безплодни знаци и поражения тук се отразяват по-зле ,отколкото в други части от хороскопа .

Най-неблагоприятните домове за Луната и Венера са 12 ,6 и 8 дом .Всички те имат тенденция да възпрепятсват сключването на брак .

Следващ фактор изискващ разглеждане е аспектите ,които сключват Луната и Венера .
Най лошите аспекти се явяват тези получени от Сатурн и Уран ,особено ако те си взаимодействат с безплодни знаци.

Пораженията от Марс ,безусловно не са така серьозни . Те могат да разпалят страсти ,да довеждат до кавги съпрузите ,но сами по себе си не са в състояние да възпрепятстват брака.
В цялост ,най-голямата заплаха ,която застрашава брака се явява въздействието способстващо изолацията , а благоприятните фактори са тези ,които подтикват към общуване и контакти.
Свойства на изолация притежават дванадесети ,шести и осми домове. Дванадесети се явява затвор за намиращита се в него планети , шести е поробващ ,а осми ги убива.
Обратно ,десети ,единадесети и,пети и седми домове способстват за контакти тясно свързани с обкръжение .
Това ,което касае планетите ; ограничаващо и изолиращо въздействие ,оказват Сатурн и Уран -последниятдори в по-голяма степен ,макар и в малко по-различен начин .
Марс не изолира , напротив . Дори и поразен ,той ще ви предизвика да се скарате с някого ,а не да се затворите в себе си ,както това би се случило под въздействието на Сатурн.
За ранен брак способтва липсата на аспект между сигнификаторите и Сатурн и Уран ,макар ,че добрите аспекти биха допринесли полза за последвалия семеен живот.
Един аспект между Марс и Бенера винаги е желателен и ускорява сключването на брак.
В заключение, що се отнася за брака , дали благоприятстват брака или не ,погледнете останалите елементи на хорскопа ,обръщайки особено внимание на АСЦ и седми дом.

Безплодните знаци в тях противодействат на брака ,а плодовитите благоприятстват сключването на такъв. За положителен отговор може да разгледаме и добрите аспекти между управителите на първи и седми домове и дали те сключват положителни аспекти с Юпитер и Марс, а също и за аспекти между Юпитер и Марс и сигнификаторите на брака.
Както се жижда от всичко няма само един решаващ фактор ,който да определа дали ще се сключи брак или не,затова следва да се претегли важността и силата на всеки един фактор.

Брака при жената

Проблематиката малко се отличава тук в зависимост от пола . При жената аспектите не само по-лесно могат да възпрепятстват брака ,но и да окажат влияние върху половия живот изобщо ;те могат по-лесно да подтиснат нормалното желание за встъпване в брак ,отколкото при мъжете .

В хороскопа на жената нормалният стремеж към съпружески живот ,може да бъде силно повлиян от въздействия пораждащи идеализъм ( както се получава с Везни) ,силно свободолюбие (както се случва при застъпен Овен или Стрелец) или силно развито чувство за непорочност (при Дева)
В подобни случаи поразените сигнификатори на брака в цялост възпрепятстват както самия брак ,така и положия живот .
Ако в хороскопа има прекалено силни смесени фактори , то това може да доведе до незаконен съюз , дори до проституция .

При останалите положения изясняването на переспективите за сключване на брак са като при мъжете . Разликата се явява в това ,че при жените сигнификаторите на брака са Слънце и Марс.
При изследването на хороскопа се следват същите правила .
Ако Слънцето и Марс са силни ,издигнати ,не са поразени ,то предстои брак.

Бракът ще бъде затруднен или невъзможен ,само ако Слънцето и Марс нямат аспект едно с друго ,разположени са в безплодни знаци или слаби домове и са поразени от Сатурн или Уран . Ролята на домовете е същата както и в мъжкия хороскоп.

Такива са най-добрите или най-лошите фактори от гледна точка на брака . В болшинството хороскопи  ще се намерят смесица от добри и лоши признаци ,значимостта на които трябва добре да се изясни зада се прецени кое в крайна сметка има превес.

« Последна редакция: Юни 08, 2009, 03:36:10 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #207 -: Юни 08, 2009, 03:18:39 pm »
Статията е готина!Благодаря,Док :)
Само се чудя,защо лично аз,си"развявам байряка" все още,при условия,че всичко ми е наред по това,което пише. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #208 -: Юни 08, 2009, 03:23:10 pm »
В гороскопе женщины нужно исследовать Солнце и Марс так же, как Луну и Венеру в гороскопе мужчины, руководствуясь теми же самыми правилами.

Док, пропуснал си да преведеш това.  :P

Нямам възможност да дам своя принос в преводите, но ако ми позволте, мога да редактирам това-онова, та да си начеша даскалската краста.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #209 -: Юни 08, 2009, 03:27:34 pm »
В гороскопе женщины нужно исследовать Солнце и Марс так же, как Луну и Венеру в гороскопе мужчины, руководствуясь теми же самыми правилами.

Нямам възможност да дам своя принос в преводите, но ако ми позволте, мога да редактирам това-онова, та да си начеша даскалската краста.  :-[
шефа ни виси на главите и може да съм я сътворил тази ,но като се прибера ще внеса корекция ,че продължава да обикаля

« Отговор #210 -: Юни 08, 2009, 03:40:46 pm »

шефа ни виси на главите и може да съм я сътворил тази ,но като се прибера ще внеса корекция ,че продължава да обикаля

Да го преведа аз  ;D : В хороскопа на жените е необходимо да се изследва Слънцето и Марс, така както Луната и Венера в хороскопа на мъжете, като се ръководите от същите правила.

« Отговор #211 -: Юни 08, 2009, 03:52:55 pm »

Да го преведа аз  ;D : В хороскопа на жените е необходимо да се изследва Слънцето и Марс, така както Луната и Венера в хороскопа на мъжете, като се ръководите от същите правила.
Браво !

Като гледам ,справяш се отлично с руски . И веднага ти прелагам да вземеш да се включиш в преводите  .
Ще чакам отговор ;D

« Отговор #212 -: Юни 08, 2009, 03:59:02 pm »

;D ;D ;D Ааааа навремето учихме доста усилено руски език. Все още е останало нещо в тааа глава хихихи.

« Отговор #213 -: Юни 08, 2009, 04:02:10 pm »

;D ;D ;D Ааааа навремето учихме доста усилено руски език. Все още е останало нещо в тааа глава хихихи.
Минавам на бележки ,да уточняваме текстовете за превод ;)

« Отговор #214 -: Юни 08, 2009, 05:42:03 pm »
Нямам възможност да дам своя принос в преводите, но ако ми позволите, мога да редактирам това-онова, та да си начеша даскалската краста.  :-[
Ако не те затруднява  ,наистина ще се възползвам от предложението ,защото ми е доста натоварено ,а ми беше съвестно да те мрънкам за подобно нещо  :) .

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #215 -: Юни 08, 2009, 06:01:35 pm »
Мисля че и аз мога да се включа в преводите от руски език.  И аз като daisy696 помня доста неща. Освен това имам  от големите сини руско-български речници в два тома. 

« Отговор #216 -: Юни 08, 2009, 06:05:30 pm »
Мисля че и аз мога да се включа в преводите от руски език.  И аз като daisy696 помня доста неща. Освен това имам  от големите сини руско-български речници в два тома. 
Ок. Ще ти пиша на лични да се разберем.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #217 -: Юни 08, 2009, 06:06:40 pm »
Ако не те затруднява  ,наистина ще се възползвам от предложението ,защото ми е доста натоварено ,а ми беше съвестно да те мрънкам за подобно нещо  :) .

Бих се включила и аз в инициативата ви, но по цял ден (понякога и цяла нощ) това правя - превеждам, такава ми е професията. И честно казано има моменти, в които ми втърсва вече.
Но ако има нещо за редакция, мятай ми го на мейла - шъ го опрайм.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #218 -: Юни 08, 2009, 08:35:41 pm »
ОК, за руския и аз мога да помогна.

« Отговор #219 -: Юни 08, 2009, 08:41:17 pm »
ОК, за руския и аз мога да помогна.
Тогава, текста за марс в композита  е за теб.