Здравей Гост

помощ за хорар

• 31 Отговора
  • 6154 Прегледи
*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #20 -: Ноември 04, 2007, 07:36:45 pm »
Цитат
В 12 дом нямаме нищо-т.е. 7 от 6 така,че ме съмнява да си има дружка. :rolleyes:

По 7-ми дом са и крадците - в случай, ако някой го е харесал и решава да го задигне.
Наистина много сложно стана с тоя хорар...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

помощ за хорар
« Отговор #21 -: Ноември 04, 2007, 08:16:49 pm »
Тогава да предположим, че картата е радикална. :rolleyes:
Сигнификатор на питащият в случая е Луната. Вторичен сигнификатор е и Марс, попадащ в 1 дом. Луната е в дева – знак, който се свързва с домашните животни.
Сигнификатор на въпроса се явява точно Марс, управител на 6 дом, по който са домашните животни. Вторичен сигнификатор е и Юпитер попадащ в този дом /транссатурновите планети не ги разглеждам/.
До излизането си от знака Луната ще направи:
*съвпад със Сатурн,
*секстил Слънце,
*секстил Марс,
*квадрат Юпитер,
*съвпад Венера.
 От това движение на Луната изходът от ситуацията изглежда да е благоприятен, но след положени усилия от страна на питащия. Особено като се има предвид, че Луната прави благоприятни аспекти със сигнификаторът на въпроса /Марс/ и със Слънце. Юпитер е в интерсептиран знак, което говори за скрит процес – може да е прибрана от някой съсед или да е открадната. Съседи и крадци бяха по Меркурий – в случая Меркурий прави секстил с Юпитер. Добре ще е ако поразпиташ по настоятелно съседите си.

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #22 -: Ноември 04, 2007, 08:33:14 pm »
И аз се присъединявам към твоето тълкуване  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

viki16

помощ за хорар
« Отговор #23 -: Ноември 04, 2007, 09:07:32 pm »
много съм ви благодарна на всички за тълкуването :) хубавото е че има надежда :)  

*

sunrain

• 6710
помощ за хорар
« Отговор #24 -: Ноември 04, 2007, 09:43:36 pm »
Милото .. знам какво е да си привързан към домашно животно. Искрено се надявам да го намериш! Ако моментът с падането от високо има вероятност да съществува, погледни около блока хубаво в някой храст или дори на козирката на входа. След такъв полет се стряскат доста и не смеят да мръднат от там, където са паднали след скока. Също така ако има вероятност да е избягало при отворена за малко врата, наистина разпитай съседите по-настоятелно, може някой да го е прибрал .. Аз само съвет давам, тъй като в хорарите съм боса. Желая ти успех в търсенето!!! И скоро да се похвалиш, че си го намерила  :)    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

unona

• 26
помощ за хорар
« Отговор #25 -: Ноември 10, 2007, 11:38:09 pm »
Здравейте и от мен!Пиша от Пловдив, а въпросът възникна на 05.11.2007 в 16,08.Възнамерявам да създам собствен бизнес,чийто господар е Луната.Въпросът ми е-ще бъде ли успешен?Моля ви, помогнете ми с отговора. Предварително благодаря на всеки,който се опита да помогне.
« Последна редакция: Ноември 11, 2007, 12:02:12 am от unona »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
помощ за хорар
« Отговор #26 -: Ноември 11, 2007, 11:54:32 am »
Това,че се Управлява от Луната да не означава,че ще е свързан с храна- ресторант,магазин и т.н. или нещо друго свързано с нея?
Тази карта не е много хубава за начало на бизнес-желанието е налице от съвпада Луна/Венера,но Венера е Управител на 7 дом,който е силен и което вероятно значи,че ще трябва да разчиташ на някой да върши половината работа,било интимния партньор или съдружник.Нямат хубави аспекти,2 дом е празен и също се управлява от Венера,Марс който те представя е в 4ти дом, което може да сочи някаква зависимост между реализацията на твоята идея и ролята/отношението на семейството или родителите.Това на пръв поглед просто Венера в тази карта,която е свързана  с парите и бизнеса не е обещаваща.Не че няма шансове,но ако се вярва на картата точно сега едва ли е момента. :rolleyes:
Съвет-не залагай толкова на един хорар за нещо толкова важно,виж си по продължителните влияния чрез транзити и прогресии и Солар и както настоящия,така и следващия.Възвратна карта на Венера е също добре да се види. :)  

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #27 -: Ноември 11, 2007, 12:42:52 pm »
Цитат
Възнамерявам да създам собствен бизнес,чийто господар е Луната.Въпросът ми е-ще бъде ли успешен?
Привет  :)
По принцип не правя бизнес хорари и не се занимавам с елективна астрология, но реших да се включа. Дано съм ти полезна  :rolleyes:
Според мен хорарната карта очевидно показва намерението ти за създаване на дребен семеен бизнас, най-вероятно в сферата на услугите, свързани с бит, ежедневие. И, поне на този етап, от новооснования бизнес се очаква да носи доходи за изкарване на насъщния, а не големи печалби или умножаване ан печалбата. На дневен ред стои търсенето на съдружие, което е показано от рецепцията между факторите в 6-ти и 7-ми дом, а също от позицията на Слънцето в 7 дом.
Венера - господар на 2-ри и 7-ми дом - е в слаба позиция по дом и по знак, макар че рецепцията с Меркурий може да се приеме за благоприятен фактор. Началният капитал, с който разполагаш, ще покрие ли разноските за стартиране на бизнеса? Асцендентът и позицията на владетеля му в картата показват, че си заредена с ентусиазъм и инициатива за този нов старт, но се нуждаеш от подкрепа, съдействие, а тригонът на Марс със Слънцето в 7 дом предполага подкрепа от партньор или съдружник.
Ако за стартиране на бизнеса си решила да теглиш кредит, мисля, че показателите в хорара не са особено благоприятни, макар че договаряне с банкова институция за предоставяне на заем може да бъде постигнато. Другият вариант е, че може да не ти достигат наличните финансови средства, за което се търси някаква форма на съдружие.
Луната в хорара има само два апликиращи аспекта - съвпад с Венера и веднага след това квадрат с Плутон. Съдружник вероятно ще намериш, но може би по-трудно ще се реши въпросът с външното финансиране, поне на този етап.
Позицията на Луната в съчетание с кардинални сигнификатори предполага сравнително бързо развитие на ситуацията.
Това е от мен. Мисля, че Sinyhe  прав и трябва да видиш и динамиката на наталната си карта към този момент и в предстояща перспектива.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unona

• 26
помощ за хорар
« Отговор #28 -: Ноември 11, 2007, 05:40:17 pm »
:) Хиляди благодарности!Напълно прави сте-началният капитал идва от съпруга ми и действително става въпрос за сравнително дребен бизнес,свързан с храна и наистина го обмислям от доста време.Разполагам с  голям период за стартиране-от септември 2008 до март 2009 и ако искате вярвайте,но един подходящ ден не мога да намеря.ИлиЛуната няма да е растяща,или ще имаЛуна без курс,или или квадрати на Слънцето,Луната,господаря на АС или на МС към Юпитер,Плутон или  Нептун,или Луната ще е в падение или на заточение,изобщооо :unsure: все нещо не е наред.А за отговорите наистина много ви благодаря и ако не смятате,че е прекалено нахално,бихте ли погледнали 2 елективни карти-първата е на28.01.2009 10,58,а втората на07.01.2009 в...05,10;другият възможен час за 07.01 е 07,00/Пловдив/,но ме притеснява Нептун във втори дом.А и не е изпълнено условието да няма квадратури и опозиции към Нептун или Плутон.Как мислите,коя от двете дати е по-подходяща,а ако сте в съдтояние да предложите някоя дата,която на мен ми е убягнала,ще ви бъда много признателна. :unsure:
« Последна редакция: Ноември 11, 2007, 05:43:47 pm от unona »

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #29 -: Ноември 11, 2007, 06:49:07 pm »
Цитат
2 елективни карти-първата е на28.01.2009 10,58,а втората на07.01.2009 в...05,10;другият възможен час за 07.01 е 07,00/Пловдив/...
Хм... само да те питам - в 5 и 7 сутринта смяташ да регистрираш търговско дружество?  :blink:
Не искам да те засегна, но ми звучи някак си нереално. Има ли гаранция, че всички документи по регистрацията ще бъдат предвижени и издадени в определения от теб ден и час? Или не го разбирам правилно? Да не би питаш коя е подходящата дата (и час) за официално откриване/освещаване на обекта?  Толкова ранни часове по никакъв начин не ми се връзват, нямам предвид елективната карта, а по принцип... :rolleyes:
« Последна редакция: Ноември 11, 2007, 06:50:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #30 -: Ноември 11, 2007, 07:26:41 pm »
Electional Astrology
The Fine Art of Seizing the Moment

by Steven Forrest

"When beginning a major project, look for a strong, well-supported Saturn. Speculation or risk? Jupiter. Starting an educational or literary endeavor? Mercury. An adventure? Mars — and, ideally, Jupiter too. Domestic or familial actions? The Moon. Creative work? Venus and Neptune. Psychotherapy or a necessary confrontation? Pluto.
The practical key is to realize that the daily transits of the planets around the horizon put them either in the spotlight or in the background, minute by minute. Any planet is strongest when it is in an angular house (the 1st, 4th, 7th, or 10th), especially when it is actually conjunct an angle — rising, setting, culminating, or crossing the lower Meridian.
Say that Saturn is currently squaring Jupiter. If you were to elect a chart with Capricorn rising, Saturn then becomes the chart ruler, and you’ve really emphasized the problem — not a good move. Tuck Saturn into the background as much as possible.
The Moon plays such a dominant role in Electional astrology that it can effectively rule out a chart that otherwise looks perfect. You simply cannot ignore the Moon. The most critical concept here is perhaps the notion of the Moon being void of course. This refers to a situation where the Moon will not make any more major aspects before it leaves the sign it currently occupies. This is a simple concept, but it’s absolutely pivotal that we understand it perfectly.
It is important to understand the precise meaning of a void Moon. Never think of it as “bad” per se. What it tells you is that “nothing will come of the matter.” In Horary astrology, there’s a dictum: No aspects, no action. It’s a very solid and reliable principle in Electional astrology, too.
Even when the Moon for an Election is not void of course, we need to be careful how we handle it. Pay attention to the last aspect the Moon makes before leaving the sign it currently occupies. That aspect is always relevant to how the matter turns out in the end. Better to have the Moon moving toward a trine, sextile, or a happy conjunction.
In summary, regarding the Moon, there are two principles to keep in mind. First, steer clear of a void-of-course Moon in an Electional chart, unless you have good reason to use it. Second, make sure that the final aspect the Moon makes, before leaving the sign it currently occupies, supports the results you are seeking. Generally, that means you are looking for the Moon to make a trine or sextile to any planet or a conjunction to a gentle one.
Remember Principle Number One: Electional astrology works within the limits of the consciousness of the individuals using it. Even a “perfect” chart can turn sour. That’s not astrology’s fault — or yours."

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unona

• 26
помощ за хорар
« Отговор #31 -: Ноември 11, 2007, 08:18:04 pm »
Да.Става въпрос за отваряне на обекта в 07,00 или в 5,10 на 07.01.2009.Знам,че е доста ненормално,но в никакъв случай не е несириозно.Просто първият работен ден ще започне с един от тези часове и ще се явява като натална карта на бизнеса.Това важи разбира се ако се спра на датата 07.01.Тя не е лоша,но има квадрат на Луната с Нептун.Ако някой има възможност,нека погледне двете дати.Предварително ви благодаря.  :)