Досега смятах,че планета синглетон е само тази отделена в едната част на картата от тези в другата(имам такава Луна).Така тя придобива по-голяма сила ,отделно че и събира енергията на останалите планети ако е връх на конфигурации или просто има насочени аспекти.
Но според този източник
http://www.bobmarksastrologer.com/13.0Singletons.htm синглетон се води и планета която е единствена по вид елемент,дом или качество.Въпросната се изявява като някакъв вид притегателен център за основни направления на личността и събития в живота.Макар че за мен поне отделената от другите планети си остава най-изявения възможен синглетон, първо заради отделеността,второ заради това че често е фокус на енергиите на останалите планети,което го няма в останалите случаи,почнах да проверявам и открих известна застъпеност и изолирана сила в другия вид синглетони( в моя и на други хора карти).
Въпросът ми е някой изследвал ли е точно този случай по принцип или само картата си да сподели до колко това оказва съществено влияние?
За тези,които не знаят английски или не са запознати със разкриването на синглетона по принцип,случаите са следните:
-изолирана в едната сфера на картата планета
-единствена по стихия(елемент)-Огън,Вода,Земя или Въздух
-единствена по качество на елемента-Кардинален,Фиксиран или Подвижен
-единствена по вид на дома-кардинален,следващ или падащ
Възможно е една планета да отговаря на няколко от условията,което и придава още по-голямо значение.Тълкува се цялостно-и като принцип, и като позиция по дом и знак и аспекти,в смисъл възможните положения и събития свързани с нея се засилват още повече,не само чисто психологически.
Възможно е да има повече от една планета синглетон (лично аз съм с три- Луна,Уран и Нептун).Действието им не се смесва или отслабва,преки връзки само при аспекти.
Това важи само за планетите.Астероиди,възли и фиктивни точки,Асц и т.н. не участват и не влияят в определянето на синглетона.Т.е. не могат да бъдат такива,нито наличието им в даден знак и т.н. се взима предвид планетата.