Здравей Гост

2-ри дом и промяна на ценностната система

• 110 Отговора
  • 20502 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:2-ри дом и промяна на ценностната система
« Отговор #40 -: Май 18, 2010, 02:57:43 pm »
Нещо в моя натал ли имаш впредвид? :blink:

Конкретно не,но отговорите са там  ;)

Ето аз примерно закачам тази тема на транзитна Луна в квадрат с Плутон (промяна,трансформация) във 2 дом.

а хора ,които не обичат парите , а ги привличат поради сблъсък свързан с духовно израстване аз не познавам.

Аз не говорих за духовен сблъсък,а за същността и нейното отпечатване в материята с отношението и към материята  ;)

Наистина не смятам, че има човек, който да няма нужда от пари.

Има-разните му там йоги,сиддхи и мидхи най-малкото  ;D Като се свържат с Божественият източник-те се хранят само с чиста енергия,а цивилизацията е последното нещо дето ги еня.Дрехи не им трябват-защото дори високо в заснежените планини,разтапят снега със своята енергия чрез определено дишане,стават много топли.Но това са единици.Пък и в случая ние не говорим за нуждата от пари ,а за отношението ни към тях след като сме в цивилизацията и такова присъства  ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Май 18, 2010, 02:58:23 pm »
когато се чудим как да задоволим нуждите и желанията си-ние пак не сме свободни-парите ще ги задоволят,но не и премахнат.А докато има нужди и желания-ще сме зависими.

ммм даааа - истината тръгва някъде оттук  ;)  бравост!

затова ли има и демографски срив?
защото създаването на поколение е висша форма на живот . това е основно творение на вселената- наречено тайнство.
а за мен ,от тук тръгват и нуждите и желанията.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #42 -: Май 18, 2010, 03:03:18 pm »

защото създаването на поколение е висша форма на живот . това е основно творение на вселената- наречено тайнство.

Земята бъка от хора,като повече от половината нямат божествена душа,а са планетарен дух сиреч животни.За това не се учудвайте от животните по улицата облечени в човешки тела.Като се правят деца няма гаранция какво влиза в тях.
Човек и да иска не може да се възпроизвежда поради простата причина че е уникална душа,а тя не може да се възпроизведе.

Създаването на поколение е висша форма на обслужване на ДНК командите от Орион за създаване на добитък за масово донорство.И никакво тайнство не виждам в това  :mellow:

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Май 18, 2010, 03:12:48 pm »
аз много добре знам накъде дълбаеш Нухе ;D ;).
ясно ми е , че въпроса е свързан с трансформацията на материята и ценностната система и онова ,което произхожда от нея. затова ти казах -яйцето или кокошката.
променяйки ценностната си система ,човек променя и отношението си към света ,както и света към него. венера ,като управител на везна и телец е изключително отговорна за отношението ни не само към парите ,но и към ценностите. а колкото и да не ни се иска да вярваме и да приемаме материята и ценностите като взаймосвързани те поне за мен са факт.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #44 -: Май 18, 2010, 03:16:03 pm »

Земята бъка от хора,като повече от половината нямат божествена душа,а са планетарен дух сиреч животни.За това не се учудвайте от животните по улицата облечени в човешки тела.Като се правят деца няма гаранция какво влиза в тях.
Човек и да иска не може да се възпроизвежда поради простата причина че е уникална душа,а тя не може да се възпроизведе.

Създаването на поколение е висша форма на обслужване на ДНК командите от Орион за създаване на добитък за масово донорство.И никакво тайнство не виждам в това  :mellow:

не споделям това ти мнение ,именно поради причината ,че не всички хора са животни и не всяко животно е душа...
ти също имаш своето ДНК и това не те прави животно-нали така?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #45 -: Май 18, 2010, 03:24:10 pm »
Не ДНК-то те прави животно,а съзнанието което обитава тялото.Не ме разбра-има съзнания в човешки тела,които не са по твоите разбирания човешки,а са част от Планетарният Дух (масовата душа на животните).Стремежа за възпроизводство е животински ,а не част от божественото съзнание-защото то може да изгражда материя с мисълта си,ако ще и да е тяло в което да се вмества.Така че който се е "възпроизвел" (обясних защо думата не обяснява реално нещата) просто е бил подчинен на сегментите от ДНК в тялото си,които са животински или модифицирани от намеса на извънземните,които са създали човешките тела.

Примерно сиддхите,аватарите и сие,могат да превръщат тялото си в светлина и обратно и хич не им трябва да влизат в тяло създадено по биологичният път  ;)

*

Nebesna

« Отговор #46 -: Май 18, 2010, 03:28:10 pm »
Примерно сиддхите,аватарите и сие,могат да превръщат тялото си в светлина и обратно и хич не им трябва да влизат в тяло създадено по биологичният път  ;)

Много филми си гледал.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #47 -: Май 18, 2010, 03:29:22 pm »
Не са филми-има си литература по въпроса и става въпрос за исторически факти.

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Май 18, 2010, 03:34:17 pm »

вероятно , но аз не мога!
и затова за мен създаването /раждането/ е велико тайнство....
една яйцеклетка и един спертатозоид създават един човек. а духа дали планетарен или не ,решава точно в мига на раждането къде да се вгради...
ние си правим кефа ,но душата идва от вселената. затова , как ще продължи живота си човек избора е изцяло на душата...
раждането е велико нещо Нухе...велико!

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Май 18, 2010, 03:35:37 pm »
Не са филми-има си литература по въпроса и става въпрос за исторически факти.

Нима?

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Май 18, 2010, 03:36:13 pm »
Още никой не е доказал дилемата кое първично: Духът или материята?

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Май 18, 2010, 03:38:48 pm »
За мен също животът е тайнство. Възникването и поддържането на живота е велико тайнство.
завиждам на онзи дето се хранел със слънчева светлина, но уви, не всички можем.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #52 -: Май 18, 2010, 03:42:02 pm »
Да,ако ти се занимава си намери литература за сиддхите.

Доказано е отдавна от квантовата физика със системата за торсионните полета и първичния вакуум от където се поражда материята(частици),който е полева форма на съзнанието.Сигурно и други са го доказали,но за мен този въпрос е просто безмислен,още повече пък от доказването на нещо очеизваждащо.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Май 18, 2010, 03:42:30 pm »
Много интересна тема сте повдигнали за парите и ценностната система.
Мисля да споделя и аз нещо по този спорен въпрос.
Аз самата имам доста противоречиви позиции в хороскопа си и отношението ми към парите и материалните блага също е някак противоречиво. От една страна, със Стрелец на върха на 2 дом и Нептун близо до куспидата не мога да се нарека материалист. Парите идват и си отиват, просто изтичат през пръстите ми... От друга страна, Луната в Рак ме е научила да бъда и пестелива, а управителят на 2 дом, който е единствената ми планета в земен знак и своеобразен синглетон в хороскопа ми, ме е учи да ценя парите и материята, но без да се идентифицирам с тях /Нептун/. Не се привързвам към сетивността и вещите, но съм се научила да ги ценя. Същият този "материален" Юпитер в 7 дом ме е научил да давам, да дарявам, да споделям наличните блага (или тези, които са ми в излишък) без да искам нищо взамяна. Няма по-голямо удоволствие за мен от това да подарявам! И това го дължа именно на позицията на Юпитер в хороскопа си - в най-материалния знак и в градуса на милионера.  ;D

Вярно е, че в днешното ни общество всичко струва пари.
Интернета да не би да ви го дарява някой? Ами сметките за консумиран ток и вода да не би да ви опрощават? Като не се плати консумираната електроенергия до 25-то число на всеки месец, господата от ЕОН ви спират електрозахранването. Тях не ги интересува с какво си плащате тока и какво е отношението ви към парите. Тези пари трябва да влезнат в техния джоб, иначе просто ще ви откачат от жицата. И нетът също спира.  ;D
Ами прекрасните кулинарни изкушения, които споделяме в темата за готварските рецепти, да не би да не струват пари? Продуктите за тях кой ги снася? Отиваш в магазина, плащаш и получаваш, ако нямаш собствена градинка и стопанство. Но и да имаш стопанство, поддръжката му също струва пари. Това е положението.

Днес щях да ходя да си плащам тока, но минавайки през пазара, се изкуших да вляза в един цветарски магазин и купих невероятно красив стаен жасмин. Естествено, струваше пари, никой не би ми го подарил. И в момента седя и се наслаждавам на нежния бял цвят и невероятния аромат, който се носи из стаята. Да, платих за това удоволствие!
После отидох и си взех сладолед, от любимия ми. И след малко смятам да го изконсумирам. Той също струва пари.
Някой би казал, че може да се мине и без сладолед, и без стайни цветя. Така е! Но защо пък да не си доставя това малко сетивно удоволствие? В крайна сметка важното е да не се привързваш прекалено към вещите и обектите, които задоволяват сетивата ти. Можеш да ги съзерцаваш, докосваш, да им се наслаждаваш, без това да те прави зависим и привързан. Балансът е постижим.
Да, не отричам, че харесвам красивите неща, обичам и лукса. Но тях никой не ми ги плаща, нито пък подарява. За всички тези удоволствия си плащам, а за да мога да плащам, аз работя. От малка съм научена на труд и знам цената на парите. Който не е научен да работи, да си изкарва прехраната сам, не е научен и да цени парите и тяхната стойност. Видяла съм и нямане, и глад, и мизерия, каквито не пожелавам никому. И въпреки всичко при мен парите никога не са били самоцел. Парите са нужни за оцеляване, за задоволяване на някои потребности и толкоз. Израснала съм в семейство, в което вещите са се издигали едва ли не в култ (повечето ми кръвни роднини имат Венера във 2 дом, аз съм изключение!), но за себе си не бих казала, че съм зависима от вещите, които притежавам или придобивам, не съм им роб.
Както знаете, имам и доста домашни любимци. Обичам котките си като малки деца. Те също искат да папкат, нали? И не са научени да ловят мишки и птички, а и тук все още не виреят такива. Купувам им храна от зоомагазин, а тя струва пари. Тоалетната, в която акат и пишкат, също струва пари. Само почистването й е безплатно, защото го правя аз.  ;D Ако не ценях парите и тяхната стойност, ако не ме интересуваше как се изкарват, тези животни щяха да стоят гладни и да ме гледат жално в очите.
Нека първо този, който отрича и заплюва парите, да пробва да мине без тях и да каже на децата си, че от утре минават на захранване със слънчева светлина и прана. Преди 2012. Ако експериментът завърши с успех, тогава ще говорим!
Иначе напълно споделям мнението, че не бива да се идентифицираме с парите и материята, те са само средство. Но считам, че между духовното и материалното е нужно да има баланс, т.е. те не са взаимоизключващи се реалности. И без да се удрям в гърдите за високо духовно ниво, мога да кажа, че този баланс съм постигнала, поне донякъде.

« Последна редакция: Май 18, 2010, 03:46:36 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Май 18, 2010, 03:45:42 pm »
Да,ако ти се занимава си намери литература за сиддхите.

Доказано е отдавна от квантовата физика със системата за торсионните полета и първичния вакуум от където се поражда материята(частици),който е полева форма на съзнанието.Сигурно и други са го доказали,но за мен този въпрос е просто безмислен,още повече пък от доказването на нещо очеизваждащо.

Чела съм научна фантастика. И за торсионните полета съм чела. Но кой си ти, че ще смяташ материята за по-нисша или излишна, след като Духът е решил, че има нужда от нея, за да същуствува и да се развива?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #55 -: Май 18, 2010, 03:53:19 pm »
Не съм казал,че е излишна материята,а че е просто продукт на съзнанието,а като всеки продукт или творение,то не е по-важно от създателя си.Става въпрос за степени и в случая може определено да се каже,че Духа стои по-високо от материята и тя е нисша спрямо него.

Небесна каква научна фантастика те гони?Което имах предвид за сиддхите са 18те безсмъртни йоги от Тамилнаду,но ти едва ли знаеш за тях.

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Май 18, 2010, 04:03:48 pm »
Да Лили ,за този баланс говоря!
и си повече от права , че цената на парите може да се усети ,само тогава ,когато си работил за тях.
аз знаеш ,че имам венера във втори дом-тук тя е на трон по дом. не съм привързана към вещите обаче именно защото тя е  ИКАР в козирог....,правя много подаръци ,обичам аз да плащам всички сметки ,не обичам да ми ги плащат , харесвам красивите неща , те ми доставят удоволствие на сетивата , а сетивата ми са свързани с ценностите. радостта за окото е радост за душата ми.
завиждам ти благородно за стайния жасмин...,моя не издържа в къщи. ;D
удоволствието , колкото и да отричаме  е част от ценностите ,които споделяме.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #57 -: Май 18, 2010, 04:08:07 pm »
Сетих се за един реален пример: 3 Деви имат общ бизнес,натрупали са пари и трупат пари.В случая натрупаното не оказва влияние на ценностната им система-в случая мъжа Дева си ходи с парцалките,дето се казва зимата няма да си пусне и отоплението,топлят го пачките на сметката му,цънцър дори и спрямо себе си.Това по повод разговора ми с Марая,че според нея количеството оказвало влияние на ценностната система-ами тук не съм съгласен.Обратното е в случая с хора с по-малки средства,които така да се каже си живеят живота,защото ценностната им система не зависи от количеството манги,а какво правят с тях.Вие всичките това сигурно го виждате с много примери от живота си  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Май 18, 2010, 04:08:36 pm »
завиждам ти благородно за стайния жасмин...,моя не издържа в къщи. ;D
удоволствието , колкото и да отричаме  е част от ценностите ,които споделяме.

Така ли?  :-\
Аз с това съм известна, че уморявам стайни цветя. Разпитах продавачките в магазина за всички подробности по отглеждането му, че и ако този не успее да се аклиматизира... От два големи цветарника на майка ми останаха само няколко саксии с хилави цветя, но явно това са най-упоритите, щом са успяли да оцелеят с мен!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #59 -: Май 18, 2010, 04:11:27 pm »
Небесна каква научна фантастика те гони?Което имах предвид за сиддхите са 18те безсмъртни йоги от Тамилнаду,но ти едва ли знаеш за тях.

Разбира се, че съм чувала. Тези смятат секса за излишна загуба на енергия, не работят, не произвеждат блага, живеят в първобитно-общинния строй. Мъчат се да удължат съществуването си тук на земята - на "най-ниското ниво" сред материята. Задавам си въпроса защо са се вкопчили така в живота и във физическото си тяло, като имат поне още няколко тела.