Принципно Венера-Уран има афинитет към внезапните влюбвания, но и понякога внезапни раздели и респ. разлюбвания.
Да, моята Венера е в Овен (10 дом), в опозиция с Уран и в тригон с Луната ми в Лъв, и действително връзките ми са необичайни - с необичайно начало, необичаен ход, но без край, увяхват, но не умират. Връзките ми обаче започват изключително на интелектуално ниво. Имала съм много продължителни и силни връзки, които са започвали по нормалния начин, след опознаване. Както и съм имала такива, в които само при вида на човека съм имала усещането за включване в електрическата мрежа. Като казвам
любов от пръв поглед имам предвид едно особено разпознаване, увереност без никаква логика, че този човек е специален. Това са и мъжете, които мога да нарека моите духовни половинки - в процеса на опознаването само сме откривали колко приичаме един на друг, че мислим еднакво по различни въпроси, че слушаме една и съща музика, че имаме едни и същи любоми автори, че обичаме животните, че сме вегетарианци, и т.н. За мен любовта от пръв поглед е един истински духовен контакт - на ниво, неосезаемо за петте ни сетива, единственото реално усещане е чувството, че вече не принадлежиш на себе си

И се опитах да разбера какво е различното в тези мъже, които при другите не го е имало - защото моите предразположения са ясни, но те са били активирани от другия.
Между другото, единият от тези мъже беше мой преподавател и нямахме физическа връзка, любовта ми беше платоническа, но аз го обичах по такъв начин, че се отказах от реална и пълноценна връзка в онзи момент, за да изживея тази си любов. Това продължи 3 години, през които се виждахме всяка седмица по няколко пъти (2-3-5) и всеки път, когато бяхме заедно, изгряваше Слънцето. З години, във всеки сезон, независимо от времето - облачно, бурно, гръмотевично, винаги се отваряше прозорче в небето и Слънцето се показваше. Това се повтори още веднъж, пак при любов от пръв поглед, но взаимна този път. Нямам обяснение за това нещо, но търся отговорите