Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875139 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #2740 -: Март 20, 2012, 01:23:43 pm »
здравеите аз съм на 14,08,1979 бургас 05,20                                                                                                                                                                        тои на 27,10,1968   Благодаря                                                                                                                                                                                                               

« Отговор #2741 -: Март 20, 2012, 06:31:13 pm »
Либра, за първите два аспекта, за които питаш, не знам какво да кажа. Не обръщам внимание на аспекти на Вертекса и астероидите, изглеждат ми второстепенни фактори. Относно последните два мисля, че говорят за любов и емоционално разбирателство. Венера в съвпад с АС често се тълкува като влюбване от пръв поглед (особено, ако има и аспекти на Уран към Венера или Луна), а негова Луна на АС може да говори, че емоционалноо той е готов да се остави в твои ръце, да разчита на теб, да споделя чувствата и настроенията си.

Обаче, нали знаеш, че аспектите не се гледат изолирано. Луните ви попадат в съседни знаци, а Слънцата ви са в квинкокс. И доколкото аспекитете на светилата дават основна информация за съвместимост между двама души, ми изглежда, че като личности и емоционални нагласи се разминавате. Привличането помежду ви може да е възникнало въз основа на противоположните вкусове (Венерите ви са в опозиционни знаци) и тесния квадрат между Марсовете ви, който създава висока доза напрежение, сексуално привличане и съревнование. Напрактика твои планети не аспектират Луната му, с изключение на квадрата на твой Уран към нея, който отчитам заради сравнително тесния орбис, въпреки че попадат в тригонални знаци, както и тригона на твой Уран към негова Венера (отново заради тесния орбис).

Всъщност, неговият съвпад Марс/Нептун попада върху кардиналния ти тау-квадрат, т.е. в съвпад с твоя Сатурн, квадрат със Слънце/Марс и в опозиция с Юпитера ти. Много го палиш, но може и да го блокираш, обезсърчаваш, а той - да те дразни и подвежда. Но комбинацията между такива напрегнати конфигурации създават силен първоначален интерес.

Поради съвпада на твой Меркурий с негова Луна и тригона на негов Меркурий към твоя Луна, предполагам, че умеете взаимно да се изслушвате и се разбирате от една дума, както се казва. Тези аспекти би трябвало да компенсират (поне донякъде) положението на Меркуриите ви в квинкоксни знаци, т.е. липсата на аспект помежду им.

Струва ми се, че виждам още нещо положително в синастрията ви. Негово Слънце допълва наталния ти тригон Юпитер/Плутон го голям трин, свързващ 2-ри, 6-ти и 10-тия ти домове. Може би той умее да те насърчава да преследваш и постигаш целите си и да те води към материален и професионален просперитет.

« Отговор #2742 -: Март 20, 2012, 06:47:16 pm »
здравеите аз съм на 14,08,1979 бургас 05,20                                                                                                                                                                        тои на 27,10,1968   Благодаря                                                                                                                                                                                                             

Поставям синастричната ви карта. За него условно сложих час на раждане 12:00, а място - Бургас. И двамата имате (поне) знакови квадратури между светилата си, които попадат в аспект една с друга. Това говори за силен интерес един към друг, но и силно напрежение. Обаче положението на негова Луна в един знак с първодомния ти късметлийски стелиум Слънце/Венера/Юпитер смегчава напрежението, създава атмосфера на уют и разбирателство (надявам се, поне през половината време, в което сте заедно). Той е силен и може би властен мъж, ориентиран към кариерата си, така че едва ли ще ти позволи да свириш първа цигулка, от теб по-скоро ще очаква да бъдеш образцовата жена във всяко едно отношение и да му даваш цялата си подкрепа и внимание (от които той има нужда). Ти пък желаеш да бъдеш третирана като първа дама, а той умее да прави това добре. Като цяло, трудна връзка, но изпълнена с много страст и огън. Комуникацията също би могла да е проблемна, понякога да достигнете до единомислие, без да се налага да правите компромиси, си е направо мисия невъзможна. Привличането помежду ви може да е възникнало внезапно, от вас зависи дали ще го съхраните (да поработите над квадратурите Слънце/Луна) или ще позволите на напрежението да ви раздели. Мисля, че имате потенциал. Успех!

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #2743 -: Март 20, 2012, 07:16:57 pm »
Всъщност, неговият съвпад Марс/Нептун попада върху кардиналния ти тау-квадрат, т.е. в съвпад с твоя Сатурн, квадрат със Слънце/Марс и в опозиция с Юпитера ти. Много го палиш, но може и да го блокираш, обезсърчаваш, а той - да те дразни и подвежда. Но комбинацията между такива напрегнати конфигурации създават силен първоначален интерес.

Струва ми се, че виждам още нещо положително в синастрията ви. Негово Слънце допълва наталния ти тригон Юпитер/Плутон го голям трин, свързващ 2-ри, 6-ти и 10-тия ти домове. Може би той умее да те насърчава да преследваш и постигаш целите си и да те води към материален и професионален просперитет.

Мирабела, благодаря много за обстойния отговор! Права си за подвеждането, наистина се почувствах леко излъгана, защото той демонстрира интерес към мен, дори ми предложи да дойде при мен да се видим, впоследствие се оказа, че е влюбен в друго момиче и си мечтае за нея, а всичко, което ми е наговорил било "празни приказки". Склонна съм да му простя лекото прегрешение, понеже и аз твърде бързо се впускам в романтични помисли, без дори да съм го опознала достатъчно. Но не му останах длъжна. Беше с някаква супер грозна риза и аз му го казах, просто нямаше как да го спестя, на другия ден ме попита  как изглежда с новата риза...Та оттогава не ми пише, защото му отвърнах, че с нея прилича на хомосексуалист. Ами наистина не знае как да се облича този човек, не че ми пука по принцип, но както забелязах неустоимата му усмивка, така забелязах и грозните му ризи. Хах, и сега не ми пише. Явно се е засегнал. Дори и да е склонен да ме насърчава да се развивам по някакъв начин, като не ми пише, не знам как ще стане. :) Благодаря ти пак!  :wub:

За сетен път се убеждавам, че не бива да се захващам с Риби.
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #2744 -: Март 20, 2012, 09:44:31 pm »
Това със стила му на обличане, който не ти допада, вероятно е от знаковата опозиция на Венерите ви - коренно противоположни вкусове. Значи, не е твой тип. Не се притеснявай, светът е пълен с възможности. ;)

« Отговор #2745 -: Март 21, 2012, 01:12:30 pm »
И аз пиша с молба за помощ :(
Сагата продължава вече три години, безкрайно изморена се чувствам вече, но въпреки усилията, които полагам, не мога да ги прекъсна тия никакви отношения :(
Неговия час на раждане не е известен.

« Отговор #2746 -: Март 21, 2012, 01:13:49 pm »

Поставям синастричната ви карта. За него условно сложих час на раждане 12:00, а място - Бургас. И двамата имате (поне) знакови квадратури между светилата си, които попадат в аспект една с друга. Това говори за силен интерес един към друг, но и силно напрежение. Обаче положението на негова Луна в един знак с първодомния ти късметлийски стелиум Слънце/Венера/Юпитер смегчава напрежението, създава атмосфера на уют и разбирателство (надявам се, поне през половината време, в което сте заедно). Той е силен и може би властен мъж, ориентиран към кариерата си, така че едва ли ще ти позволи да свириш първа цигулка, от теб по-скоро ще очаква да бъдеш образцовата жена във всяко едно отношение и да му даваш цялата си подкрепа и внимание (от които той има нужда). Ти пък желаеш да бъдеш третирана като първа дама, а той умее да прави това добре. Като цяло, трудна връзка, но изпълнена с много страст и огън. Комуникацията също би могла да е проблемна, понякога да достигнете до единомислие, без да се налага да правите компромиси, си е направо мисия невъзможна. Привличането помежду ви може да е възникнало внезапно, от вас зависи дали ще го съхраните (да поработите над квадратурите Слънце/Луна) или ще позволите на напрежението да ви раздели. Мисля, че имате потенциал. Успех!
Много,много благодаря:)

« Отговор #2747 -: Март 21, 2012, 02:18:16 pm »
И аз пиша с молба за помощ :(
Сагата продължава вече три години, безкрайно изморена се чувствам вече, но въпреки усилията, които полагам, не мога да ги прекъсна тия никакви отношения :(
Неговия час на раждане не е известен.

Негов Сатурн в 7-мия ти дом в аспект с квадратурата на светилата ти и тригон към съвпада ти Венера/Марс. Точно това му тълкуванието - трудно, но продължително, държи те здраво, наранява, но не пуска. От една страна сякаш знае най-дълбоките ти страхове и опасения и те предезвиква да се изправиш срещу тях, а от друга - с никой друг сякаш не си се чувствала по-сигурна. Освен това Слънцето му е в тригон с Луната ти - приятно ти е с него и да сте заедно ти се струва най-естественото нещо на света. Сега ми стана ясно откъде идвало това, не му познавах натала на г-на досега.

Той е везничка с рибешка Луна. От лични наблюдения смятам, че това са много мили хора, всеобщи любимци, много креативни, но супер колебливи, нерешителни и хлъзгави. Квадратурата на Луните ви (която почти със сигурност е поне знакова) създава емоционален дисбаланс помежду ви. Просто възприемате и чувствата нещата по различен начин. Ти също може би проявяваш нерешителност на моменти с този Нептун върху АС-то ти и както той попада в квадратура с Венерата му и възможно с Луната му. Възможно е той да има мутабелна тау-квадратура на опозицията Луна/Венера към Сатурн - умножи по 10 това за колебливостта, което написах няколко реда нагоре и добави към него факта, че твоят Нептун попада в напрегнат аспект с тауто му. Ти го идеализираш - и него, и отношенията ви, а той, усещайки тежестта на отговорността, която поставяш върху плещите му, може да предпочете да избяга и да се скрие. Надявам се, че тригонът на твоя Луна към негово Слънце смегчава нещата.

Транзитен Сатурн е върху Слънцето му в комбинация с нептунова квадратура може да има проблеми с поемането на отговорност в момента, в професионално отношение да му се налага да поема повече тежест и работа, от които да не вижда смисъл, защото резултатите да закъсняват. Транзитен Уран в опозиция с натален Плутон - може да се опитва да избягва тежките теми, задължения, промени. Без час на раждене няма как да знаем в кои домове попадат планетите, за съжаление.

Толкова накратко.

« Отговор #2748 -: Март 21, 2012, 02:53:46 pm »
Благодаря ти много, имах нужда някой да ми разтълкува нещата, опитвала съм се да си обясня нещата астрологично, но не ми достигат нужните знания. Абсолютно си права - по-колеблив и нерешителен човек от него не познавам, освен това е пасивен тип мъж, свикнал жените да го преследват, не той - тях. При нас положението е на приливи и отливи, и честно казано - нямам вече нерви за това и предпочитам всичко да приключи. Но в момента, в който реша, че това е така - той променя пасивното си отношение и става твърде активен. И като че ли всичко започва на ново :(

« Отговор #2749 -: Март 22, 2012, 12:52:56 am »
Каква е съвместимостта тук, има ли вероятност за стабилна връзка? Приятели сме, но човека настоява за задълбочена връзка, а в същото време много ме нерви с разсъжденията си и излишни вмешателства на работното място.

« Отговор #2750 -: Март 22, 2012, 09:08:41 am »
При съвпад и знаков квадрат на Венера/Марс няма как да няма силно привличане. Уранът му е в квадрат с Луната ти, а Меркуриите ви са в знакова квадратура, плюс негов Меркурий в точен квадрат с твое Слънце. Мисля, че оттам идва нервенето. Непредсказуем е и неразгадаем за теб, а начинът му на мислене, меко казано, е различен от твоя. Както се казва, понякога те изхвръля от орбита, имаш чувството, че спори, само за да спори, без да разбираш аргументите му. Въпреки това тригонът Слънце/Луна би трябвало да си казва думата. Мисля, че имате съвместимост - доста от физическата и мисля, достатъчно от личностната.

Аспектираш супер добре наталното му Слънце, което попада в 5-тия ти дом. Като добавим тригона на твое Слънце към негова Луна, твой Марс върху негова Венера и твой Юпитер в 7-мия му дом, няма как да не се чувства супер добре с теб. Негов Юпитер също попада в 7-мия ти дом - и на теб не би трябвало да ти е зле с него, усещаш поддръжката му в ключови моменти, умее да те разведрява. Квадратурата на твоя Венера към негова Луна може да го дразни понякога, но такъв аспект създава повече привличане, отколкото неразбирателство поради различия в навиците и вкусовете.

Хубава синастрия, харесва ми. Добър баланст между хармонични и дисхармонични аспекти... Имай предвид, че не съм експерт, най-малко пък по синастрии. ;)

« Отговор #2751 -: Март 22, 2012, 01:59:42 pm »
Здравей отново, Мирабела  :blink:

Вече съм в правилната тема и прилагам картата, която този път мисля, че е вярна  ;)

Очаквам с нетърпение твоите коментари по отношенията ми с този човек.

Благодаря!

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #2752 -: Март 22, 2012, 02:36:54 pm »
Качвам синастрията с един мъж, с който се познаваме от 2 години. Много интересни взаимоотношения имаме. Говорим много ама наистина страшно много с часове и винаги има за какво. Имаме привличане като мъж и жена но нямаме връзка в този смисъл.  Често обаче се сменят настроенията в нашето общуване, той рязко избухва и от много мил става ужасен-крещи, после се скрива от света и въпреки това аз не мога да му се разсърдя и да го отрежа. Просто имам някакво много силно влечение към този човек подозирам и той но не си признава. Вижте според вас какво развитие може да има нашата връзка. Аз съм вътрешния кръг, мъжа е външния.

« Отговор #2753 -: Март 22, 2012, 03:32:21 pm »
Здравей отново, Мирабела  :blink:

Вече съм в правилната тема и прилагам картата, която този път мисля, че е вярна  ;)

Очаквам с нетърпение твоите коментари по отношенията ми с този човек.

Благодаря!

Твоята карта външната ли е или вътрешната?

« Отговор #2754 -: Март 22, 2012, 03:45:21 pm »
Моята е вътрешната

« Отговор #2755 -: Март 22, 2012, 03:57:10 pm »
Качвам синастрията с един мъж, с който се познаваме от 2 години. Много интересни взаимоотношения имаме. Говорим много ама наистина страшно много с часове и винаги има за какво. Имаме привличане като мъж и жена но нямаме връзка в този смисъл.  Често обаче се сменят настроенията в нашето общуване, той рязко избухва и от много мил става ужасен-крещи, после се скрива от света и въпреки това аз не мога да му се разсърдя и да го отрежа. Просто имам някакво много силно влечение към този човек подозирам и той но не си признава. Вижте според вас какво развитие може да има нашата връзка. Аз съм вътрешния кръг, мъжа е външния.

"Говорим много" (и сигурно на него му е приятно) добре се връзва с негова 9-тодомна Луна в тригон с твой 3-тодомен Меркурий (и двамате сте бърборковци) и знаковия секстил между негов съвпад Слънце/Меркурий и твой Меркурий. Любовно би могло да се получи нещо, но сякаш няма да върви съвсем гладко. Положението на кардиналното му тау от Юпитер, Сатурн и Уран в 12-тия и 4-тия ти дом не знам дали ти идва леко. Юпитер в 7-ми е много приятно положение за партньорство, дано това компесира нещата. Сатурновата квадратура също не е за пренебрегване - в професионално отношение може да не получавате един от друг необходимата ви подкрепа.

Между Слънцета ви и Луните ви има напрегнати аспекти, макар и само знакови, но аспектите Слънце/Луна са плавни. Това създава силен взаимен интерес, напрежението се тушира през по-голямата част от времето. Аспекти на физическо привличане също не ви липсват - твой Марс (и целият ти девишки стелиум) близо до негова Венера и в тригон с негов Марс. Може би на този тригон към Марс се дължат твоите прояви на разбиране спрямо агрисивното му на моменти поведение. Той има квадратура между Марс и Слънце/Меркурий. Предполагам, умее да ранява добре с думи.

Мхм, би трябвало интересът помежду ви да е взаимен. Обаче, възможно ли е да го идеализираш твърде много - гледам негова опозиция Луна/Нептун върху твоя Венера в 5-тия ти дом? Възможно е той да дава повече романтични обещания, отколкото е в състояние да изпълни.

Относно продължителността на една евентуална романтична връзка помежду ви не се наемам да говоря. Липсват ми аспекти на Сатурн към лични планети. От друга страна, това пък може да прави отношенията ви по-леки, ведри и необременяващи ви със задължения.

« Отговор #2756 -: Март 22, 2012, 04:20:52 pm »
Моята е вътрешната

Предупреждавам те, че не съм експерт по астрология, още по-малко по синастрична.

Добро разположение на светилата (Слънце към Луна), но като цяло преобладават напрегнатите аспекти - трудна връзка. Венерите ви са в съседни знаци - и като вкусове можете да нямате много общо. Нептунът му е в квадратура с твое Слънце, Сатурнът му в квадрат с твоя Венера. Предполагам, че може да те подвежда, разочарова, наранява, да не получаваш от него любовта, от която имаш нужда. Но пък тригонът на Сатурна му към Луната ти би трябвало да създава усещане, че му принадлежиш, че това е човекът, с който искаш да създадеш семейство. Мисля, че е трудно да се намери баланс между тези две противоположни усещания, между "аз ти принадлежа" и "защо ме нараняваш". Заради аспектите на Сатурн и нодалната ос, някои хора говорят за "кармични" връзки, но аз нищо не разбирам от тези работи.

И ти не си лесноразбираема от негова гледна точка. Уранът ти влиза с напрегнати аспекти към наталната му квадратура Слънце/Луна. Привличаш го и едновременно с това го плашиш. Въпреки че Слънцето му е под влиянието на Уран, Луната му е земна и предполагам, че той предпочита да играе на сигурно. Може би го хвърляш в тъч, както се казва.

Със Слънце в Риби и Луна във Везни ти си много нежно и ранимо създание, което често предпочита да се потяпя в света на мечтите. Докато г-нът е способен да действа и говори без да му пука дали думите му ще наранят някого. Въпреки това обаче, смятам, че интелектуално би трябвало да си подхождате поради това, че Меркуриите ви са в съвпад (в Риби). В опозициите Марс/Юпитер, както и в аспектите Луна/Уран сигурно се крие внезапно възникналото (предполагам) физическото привличане помежду ви.

« Отговор #2757 -: Март 22, 2012, 04:31:16 pm »
Слагам карта на една 18 годишна вразка ,която е пред раздяла,дори раздялата вече е факт,бих помолила за мнение относно картата.Вътрешната карта е на жената,външната на мъжа,чиито час на раждане е неизвестен,благодаря!

Сатурнът му на върха на 6-тия ти дом е в тау със светилата ти. Трудно ежедневие, много задължения и отговорности покрай живота с него? На мен ми изглежда малко студеничък, много изискващ. Извинявай.

На кой транзит отдаваш раздялата ви? Ако искаш, можеш да поставиш и композита ви.

« Отговор #2758 -: Март 22, 2012, 04:35:41 pm »

В едно клюкарско списание някога четох следното: когато мъж и жена се опознаят и до 2 месеца мъжът не направи нищо за постигане на интимност, отношенията си остават само приятелски защото е очеизбодно, че мъжът няма сексуален интерес към жената. Факт, който се потвърждава непрекъснато и в живота.
Синастрията може и да има нюанси за интимни отношения, но след 2 години нищо подобно и никакви интервенции от страна на мъжа, едва ли ще се получи оттук насетне.
Не си губи времето да се надяваш. Ако ти харесва приятелството, запази си го.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #2759 -: Март 22, 2012, 04:44:48 pm »
Благодаря,в момента съм на голям житейски кръстопът,ето композита