Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878752 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re: синастрия
« Отговор #3960 -: Март 19, 2013, 11:08:29 am »
Според мен би трябвало и двамата да се чувствате добре в тези отношения - твоите мъжки планети (слънце  и марс) аспектират неговата луна благоприятно. Да не би от влизането на сатурн в скорпион - знака на вашия съвпад - твой сатурн негов марс да са започнали проблеми, транзита да е засилил усещането на този кофти аспект? Сигурно той по-силно чувства, че се опитваш да го ограничаваш?
ами ние нямаме установени отношения.......и аз не се опитвам да го ограничавам, защото нямам право пък и нямам как да го ограничавам, освен ако той сам не се чувства така, но това е негов проблем.......
иначе съм като омагьосана...много е гадно искаш да се отърсиш, но не можеш.....хем се старая....за това питам вие как ги виждате нещата.....

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #3961 -: Март 19, 2013, 11:20:15 am »
Неговото слънце и венера в твоя 7-ми дом сигурно го виждаш като идеалния партньор, няма начин обаче това положение да него дърпа и него към теб :blink:

*

lealya

• *
  • 172
« Отговор #3962 -: Март 19, 2013, 12:34:53 pm »
Здравейте,много ще се радвам да чуя мнението ви по тази синастрия. Благодая предварително :blink:.
можеше да сложа и картата :-[
« Последна редакция: Март 19, 2013, 01:40:26 pm от lealya »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3963 -: Март 19, 2013, 01:03:55 pm »
момичета какво е мнението ви за полуквадратите в синастрията, особенно тези засягащи луните на партньорите.
Какво изражение имат според вас и опита ви в несходни знаци и различно ли е действието при секстилни.

много казват минорни аспекти, да минорни, ама са си сериозни.

Луната на един мъж е в полуквадрат с моята Луна и моята Венера, но в секстилни знаци Вода Земя- още някак си не мога да анализирам това влияние.

;D Знаеш ли колко се радвам..,като и някой друг след мен констатира същото...,за което няма да казвам колко "астролози" и тук са ме обвинявали...Но аз ревниво съм защитавала тезата си...

Полуквадратурата е аспект, който е скрит и действа на подсъзнателно ниво...Когато засяга Луната и Венера...мисля, че те кара да се грижиш повече за себе си..,провокира и желанието ти да изглеждаш по-добре. Както и да се изразяваш по-добре, отделно имате усет за онова което чувствате...подсъзнанието Ви се разбира на едно друго ниво.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3964 -: Март 19, 2013, 01:31:42 pm »
Марая!!! ;)

Аз прочетох и темата, която беше пуснала за аспекта полуквадрат, но въпроса ми късае синастрия и за това тук пиша. Ами от онова, което аз съм чела полуквадрат, квадрат и половина са си сериозни аспекти- точно толкова колкото и един куинконгс- който се брои за мажорен.

Въпроса е, че се чудех как действа полуквадрат в секстилни знаци..примерно Луна във Везни полуквадрат с Луна в Стрелец. Съвместими стихии, но аспекта си предизвиква..работа си е..
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #3965 -: Март 19, 2013, 02:53:48 pm »
Аз също съм мислила по въпроса за минорните аспекти- всички...имам същата ситуация- луна в полуквадрат с луна и луна в квадрат и половина с венера...На всичко отгоре в същата синастрия имам и няколко квинтила, биквинтила и полусекстила.За мен е трудно да кажа кое как действа по простата причина, че отдавам някои състояния на съвсем други аспекти.Преди време търсих информация точно на тази тема, нещо по- конкретно  и то точно за действието им в синастрията, но не открих такава, която да ми  насочи разсъжденията...Може би като се замисля полуквадрата на луна с луна го усещам странно- от една страна подсъзнателно интуитивно емоционално разбиране, от друга страна трудно изразяване...един вид- като си мълчим се усещаме и си знаем, но като започнем да го изразяваме, все се явява някакво напрежение...Обаче знам ли дали е от това?! :rolleyes:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3966 -: Март 19, 2013, 03:09:49 pm »
Аз също съм мислила по въпроса за минорните аспекти- всички...имам същата ситуация- луна в полуквадрат с луна и луна в квадрат и половина с венера...На всичко отгоре в същата синастрия имам и няколко квинтила, биквинтила и полусекстила.За мен е трудно да кажа кое как действа по простата причина, че отдавам някои състояния на съвсем други аспекти.Преди време търсих информация точно на тази тема, нещо по- конкретно  и то точно за действието им в синастрията, но не открих такава, която да ми  насочи разсъжденията...Може би като се замисля полуквадрата на луна с луна го усещам странно- от една страна подсъзнателно интуитивно емоционално разбиране, от друга страна трудно изразяване...един вид- като си мълчим се усещаме и си знаем, но като започнем да го изразяваме, все се явява някакво напрежение...Обаче знам ли дали е от това?! :rolleyes:

да знаеш от това е!  ;D защото и аз така съм се чувствала. но при всички положения съм чувствала човека много близък, но в същото време е имало и някаква дистанция. Да ти кажа с един друг бивш пък имахме секстил на луните- да имаше комфорт в емоционалното ни общуване- но никаква духовна или по- дълбока връзка. точно, че протичаше леко това изразяване на емоциите- с полуквадрата не протича леко, а с напрежение- но това пък води до развитие- защото винаги когато не ти е комфортно търсиш начини да го направиш по- комфортно и да го РАЗВИЕШ, подобриш..в този смисъл може би не е чак така зле... :rolleyes:

От опит обаче мога да кажа, че секстила на луните не засилва любовта, просто те кара да изпитваш комфорт- не се обясняваш много, много- а в един момент си казваш- това пък каква любов е.. особенно ако имаш натален твърд аспект наптун венера ;) а аз и въпросното момче (полукв. луни) имаме такъв аспект в радиксите- при мен съвпад, при него квадрат и половина- така , че.. нещо по- драматично в синастрията с такъв човек никога не е излишно :lol:
« Последна редакция: Март 19, 2013, 03:14:56 pm от zikovu »

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #3967 -: Март 19, 2013, 03:21:39 pm »
Ами за емоциите, които идват по "линия на луната" мога да кажа, че въпреки напрежението, са много дълбоки, съдържателни и силни...От друга страна напрежението не е типичното за квадрата- съпроводено с раздразнение и отхвърляне, а е по- скоро едно напрягане от невъзможността точно и гладко /както на ум/ да изразиш себе си или ситуацията... :rolleyes:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3968 -: Март 19, 2013, 03:28:26 pm »
Много добре го формулира! Ето как си ги обяснихме нещата ;)

А на венерата как мислиш действа? абстрахираме се от домовете. венера като представителка на емоционалните преживявания гледаме.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #3969 -: Март 19, 2013, 03:42:54 pm »
На мен ми е правило впечатление, че в синастриите венерата доста често излиза на преден план не само с емоционалната си природа, а и с вкусовите предпочитания.В този смисъл, свързана с луна, пак може да доведе до подобни несъответствия...еднакви неща харесваме, а има някакво търкане във визията ни за тези нещица...Но това ми идва на първо четене...Много ми се иска да се запозная отблизо с "научните обяснения" на тези минорни аспекти и мисля, че тогава бих могла да ги пречупя през онези ситуации, които са ми дошли лично до главата :blink:

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #3970 -: Март 19, 2013, 03:46:32 pm »
Марс- нептун, луна- плутон, уран- венера....В тая синастрия тези три двойки са в биквинтил...какво съм чела...че е творчески аспект май...ама това хич не ми е достатъчно :rolleyes:...Ти, Зик.., имаш ли идея, наблюдение или каквото и да било прозрение :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3971 -: Март 19, 2013, 05:49:18 pm »
биквинтила, да- свързва планетите- взаимодействие има и от там насетне каквото си го направиш. Тоест даден е шанс. А творчеството има и своите тъмни украски ;)
човека с марс ще има шанса да реализира и материализира мечтите на нептуновия човек, но може нептуновия да тласне марса към някаква нестабилност, усещане за подводни камъни. (нали... тук говорим за нюанси в общуването)
Луна Плутон- тука имам чувството, че какъвто и да е аспекта- мамата си трака ;D дълбоко емоционално и психично взаимодействие, Плутона е управител биквинтила, би трябвало да е планетата, която задава тона тук, Луната е в падение на биквинтила- този с луната може да се чувства подтискан от плутона- но в същото време и двете планети действат на високи честоти и осъзнават, че трябва да минат през нещо низко, за да се извисят. Но плутона трябва да води луната.
Уран Венера- това ми прилича на разнообразие, свобода- възможност за разнообразяване и експериментиране. Готовност на Венерата да бъде завладяна от енергията на урана и да действа нетипично, като понякога е и приятно изненадана- друг път не толкова... някак си така..мисля.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #3972 -: Март 19, 2013, 06:01:52 pm »
За луната-  плутон мисля....че този с луната се чувства мъртво опиянен...но иска още и още.... ;D

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3973 -: Март 19, 2013, 06:22:40 pm »
Съъъъгласснннаа!!! Имала съм Луна квинтил Плутон- аз луна- така е

« Отговор #3974 -: Март 23, 2013, 02:36:52 am »
 :blink: Една синастрия - връзка не знам дали ще има, но вече се изконсумирахме... :-[. Положението е малко сложно, единственото хубаво нещо е че живее от другия край на реката....

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #3975 -: Март 23, 2013, 09:58:49 am »
:blink: Една синастрия - връзка не знам дали ще има, но вече се изконсумирахме... :-[. Положението е малко сложно, единственото хубаво нещо е че живее от другия край на реката....
Коя карта е мъжката?

« Отговор #3976 -: Март 23, 2013, 01:19:50 pm »
Коя карта е мъжката?
Външната карта е мъжката  :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #3977 -: Март 25, 2013, 10:27:36 am »
Зачетох се в една стара тема от форума за плутон и венера и ако има желаещи за упражнения, всичко ще си призная, ако има опити за бъдещо прогнозиране, в което аз не вярвам ))), ще съм доволна да чуя и сравня ,щото вече са ми го прогнозирали. Синастрията не ми е на дневен ред, дори изобщо, нито часа, нито мястото на раждане на мъжа са точни, просто ползвах мързеливата готова настройка...

*

Нова

• 3491
« Отговор #3978 -: Март 25, 2013, 10:54:19 am »
Дейзилайн, ти направо си му сгънала пешкира на този рак-осмокрак. Даа, те може да са много чувствителни и да се пазят, ма тоя е нямал никакъв шанс и яко си го изтрещяла с тоя твой уран, направо му е било като гръм от ясно небе. Сладурите ти в скорпи /негов 5 дом/ в идеален унисон на светилата му, а водолейската ти луна /негов 8/ на палавите му венера и марс, че и плутоньят. На мен лично в повечко ми идват слънцата опозе на моето, ма на теб може и да ти харесва, а и опозицията е само по знак, май, сега не виждам. На мнение съм, че само ектремистите обичаме такива шаващи въздушни венера и марс; дали твоите в скорпиона ще могат да ги преживеят? Обаче тоя може и вече да е влюбен в теб, изглежда ми по-ударения, ох чакай още малко да прегледам домовете )))) Даа, и венерата му е в тригон с нептуна му, ти направо си му се сторила като фея от приказките..
Обаче тия светила никви ги няма помежду ви, бее, там един негов сатър секстил на венерата ти, дали е достатъчен, ти кво искаш от рака? Трудни са си тия хора по принцип. А и той има венера каре сатурн по знак, не знам дали за натал астрокома го хваща като сходящ аспект, труден е за обвързване.
Транзитния юпитер може и да даде глътка оптимизъм, гарантирано той в аспект с натални въздушни венери и марсове дава кекс и любовни тематики, ма транзитния сатурн през скорпиона мен лично ме затиска, а при вас подчертава аспекти, виж като юпитера нагази в рака нещата могат да придобият по-весели измерения.
« Последна редакция: Март 25, 2013, 11:13:52 am от Нова »

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #3979 -: Март 25, 2013, 11:06:12 am »
Момичета здравейте най-сетне имам точен час да раждане на човека до мен,ще ви помоля, ако може да хвърлите едно око на реалната ми синастрия с него.
« Последна редакция: Март 25, 2013, 11:11:46 am от elodiq »