Здравей Гост

Нептун в 8ми дом

• 22 Отговора
  • 4069 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Нептун в 8ми дом
« Отговор #20 -: Май 02, 2008, 08:03:24 pm »
Нарочно не застъпвам медицинската астрология в този случай / макар че поне аз съм на мнение че предимно стресиращите аспекти и съвпадът в значително по-голяма степен отключват проблематики,изключително рядко- това става при тригон,за сега за секстил и полусекстил не съм виждал случай,но за нонагони да/,именно защото някои аспекти могат и често показват събития свързани с наши близки,които повлияват на нас самите-т.е. някои опасни моменти заради 8 дом на близки(Луна) могат да ни повлияят или да променят някакво съществуващо положение заради аспекта квадрат.Сега няма да казвам защо и как,но 1то което ми   хрумна с тези аспекти бяха болести и опасности със здравето лично или на близък.
В случая Сатурн вероятно управлява 6 дом така,че има такава тенденция.Нептун в 8 дом може да доведе до естествен край на нещо или някого-разбира се има и други прояви,но в материалния свят често нещата се простират до точно 2-3 възможности на изява на един аспект,така че човек помисляйки малко може сам да си направи изводите кое е възможно в по-голямата си степен.В този случай Нептун става тежичък заради многото си силни аспекти едновременно-това рядко остава без някаква видима промяна като събитие,което както казах може и да няма нищо общо с личната психика и развитие на личността-доста аспекти не само по транзит обозначават просто някои изменения и промени в обстоятелствата в живота ни. ;)  

*

Jeni

Нептун в 8ми дом
« Отговор #21 -: Май 03, 2008, 07:31:31 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:35:07 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
Нептун в 8ми дом
« Отговор #22 -: Май 03, 2008, 08:11:18 pm »
Нептун и лъжите...
Лъжата винаги си остава лъжа, независимо дали е красиво "опакована"  :)
В донякъде сходни ситуации бяха поставени и някои изгряващи Водолеи от близката ми периферия. Преминаването на Нептун през АС постави в центъра на полезрението въпроса за лъжата и самозаблудата. Но в крайна сметка, правейки се на тарикати и се опитвайки да излъжем ближния, сами се превръщаме в жертва на самоизмама...
Искам да добавя, че при въпросния водолейски Асцендент темата за самозаблудата, проекциите и липсата на обективна преценка е поставена на фокус в наталния хороскоп. Нептуновият транзит в съчетание с преминаващ Сатурн през отсрещния 7 дом материализира личните страхове и превърна фантазиите в реалност. В опита си да контролира и задържи любимия с лъжа, накрая го загуби. Нептунова приказка с неочакван край...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.