Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 291632 Прегледи
Прогресивната Луна
« Отговор #20 -: Юни 10, 2008, 10:03:12 pm »
Даа, не се очудвам. Всъщност къде се намира наталният ти Юпитер и какви аспекти има? Моят е в 6 дом, Везни, в неточен съвпад със Сатурн и Меркурий.
Имам една приятелка с точен съвпад Юпитер-Сатурн и тя е още по-ужасен реалист и от мен, до такава степен, че няма грам идеализъм в нея... А все пак си мисля, че поне малко розови очила са полезни отвреме навреме  :wub:  

*

Agna

• 21
Прогресивната Луна
« Отговор #21 -: Юни 10, 2008, 11:35:31 pm »
и аз имам наблюдение за Ю периоди, като доста тежки, но аз съм с Т кв. на Юпитер в натала

*

Lillie

• 30532
Прогресивната Луна
« Отговор #22 -: Юни 11, 2008, 11:00:30 am »
Цитат
Даа, не се очудвам. Всъщност къде се намира наталният ти Юпитер и какви аспекти има?
Според руската школа имам Юпитер "в шахта", т.е. *тъй да се каже* "изолиран", няма нито един мажорен аспект, т.е. не дава подкрепата си на лични планети.
В края на Телец ми е в 7 дом (съвпад с Лилит). Попада и върху мидпойнта Луна/Венера, сескиквадрат с управителя на изгряващия знак.
 В индийската карта по-скоро клони към малефик, Сатурн пък е бенефик - раджа йога карака, а Венера е атмакарака ("владетел на духа").
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Agna

• 21
Прогресивната Луна
« Отговор #23 -: Юни 11, 2008, 06:35:43 pm »
Lillie,
четох една статия, където Юпитер в 7 дом беше сигнификатор за брак с известна личност (често се откривал у президентските жени) :P  

*

Lillie

• 30532
Прогресивната Луна
« Отговор #24 -: Юни 11, 2008, 09:16:34 pm »
Цитат
четох една статия, където Юпитер в 7 дом беше сигнификатор за брак с известна личност (често се откривал у президентските жени) :P
Ами... чак президентска нямам амбиции да ставам  :rolleyes:
Юпитер в 7 дом търси партньор, с който да може да се гордее, т.е. за който да може да каже, че е "нещо си". Не обича тесногръди хора и очаква толерантност. Търси партньор, с който да имат обща цел и път. Не обича ограниченията и често животът го сблъсква със сатурнчовци, които са негов антипод.

А кой знае колко наблюдения върху тази позиция на Юпитер в 7 дом нямам, с изключение на една моя близка. Има съвпад Юпитер/Плутон в 7 дом в тригон към Венера във втори... Президентска съпруга не е, но и за двамата й съпрузи може да се каже, че са успели в живота.
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 09:17:52 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
Re:Прогресивната Луна
« Отговор #25 -: Ноември 08, 2009, 02:11:18 pm »
Бре,хора,някой има ли спомени от съвпада на прогресивната си Луна с нат. Плутон?
Последният месец съм в плен на дежа ву-та и повторяне на идентични кризисни минали ситуации.Примерно ,седим си на кафе,аз се сещам за нещо си по някакъв повод,разказвам го ,чукам на дърво,да се не случи пак и ..хоп,след 3 -4 дни не само ,че е факт,ами е и в по-хард вариант...Случките,които се повтарят,са свързани със здраве и работа пряко или косвено(Плутон ми е упр. на 6-ти.)
Вече ме е страх да си помисля даже за нещо.. :'( :-\Нервите са ми опнати до краен предел,все едно непрекъснато """дърпам дявола за опашката"..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Ноември 08, 2009, 02:17:29 pm »
Дотук мога само да споделя опит и наблюдения за квадратурите и опозициите на прогр. Луна с нат. Плутон. Съвпада го чакам да ми се случи след около 2,5 години по някое време...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #27 -: Ноември 08, 2009, 02:25:29 pm »
Бре,хора,някой има ли спомени от съвпада на прогресивната си Луна с нат. Плутон?

ами при мен е минал ама кога идея си нямам  :(  щото натален Плутон ми е на 6,06* във везни, а в средата на лятото прогресивната Луна ми беше върху Урана на 27,23* във везни. ако някой ма светне как да разбера кога е бил съвпада, може и да се сетя какво е станало  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #28 -: Ноември 08, 2009, 02:28:35 pm »
Февруари/Март 2008

Абе Вещичке,толкова ли не си инсталира до сега някоя програма?  :o

*

veshti4ka

« Отговор #29 -: Ноември 08, 2009, 03:15:40 pm »
Февруари/Март 2008

Абе Вещичке,толкова ли не си инсталира до сега някоя програма?  :o

ми аз чаках ти да дойдеш да ми оправиш батака в компютъра ама на  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ааааа начи точно по него време започнах с езотериката и я задълбах на съвсем дълбоко - четене, практика, прозрения и осъзнаване та до ден днешен  ;D  явно това ми е донесъл този съвпад на прогресивна Луна с Плутона  8)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #30 -: Ноември 08, 2009, 03:29:34 pm »
Съвсем скоро прогресивната ми луна ще се съедини с натален нептун, който е в 5-ти. В скорпион. Луна У1, Нептун У10. Кажете, моля, какво може очаквам?
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

« Отговор #31 -: Ноември 08, 2009, 03:39:26 pm »
Съвсем скоро прогресивната ми луна ще се съедини с натален нептун, който е в 5-ти. В скорпион. Луна У1, Нептун У10. Кажете, моля, какво може очаквам?

Мииии, да получиш някакво вдъхновение за творба?  ::) Ти нали с накаква артистична професия беше или не  ::)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #32 -: Ноември 08, 2009, 03:45:15 pm »
Свързана е с изкуство, да. Ей супер, благодаря ти, дано си права...  ::)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #33 -: Ноември 08, 2009, 03:45:39 pm »
зависи какво управляват :
при мен беше така : прогресивна луна съвпад нептун (с транзит отгоре плутон)- любов трудна и лично за мен периодът беше ужасен (нереалността е част от това, усещане за телепатична връзка с човека и т.н.)
не казвам, че съжалявам :P но все пак
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #34 -: Ноември 08, 2009, 04:11:14 pm »
Revati, виж си тайминга на солара дали има събитие към момента на съвпада на Луната при прогресията.  ;) Може и това да те подсети.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #35 -: Ноември 08, 2009, 04:14:26 pm »
 При мен съвпада на прогр.луна с натален Плутон се случи през октомври 2005 г.Това,което си спомням е, че не ни стигаха парите,понеже аз бях в отпуск по майчинство.Натален Плутон се намира в 1 дом и управлява втори.Труден период беше,но градивен.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #36 -: Ноември 08, 2009, 04:16:16 pm »
при мен беше така : прогресивна луна съвпад нептун (с транзит отгоре плутон)- любов трудна и лично за мен периодът беше ужасен (нереалността е част от това, усещане за телепатична връзка с човека и т.н.)

Аз и бездруго от две години съм в това, същото дето описваш. Мисля, че от тр. плутон, слънце. Та сега се надявам за други работи. Дано хубави... Че ако пак преживея това. Пък треперя отсега щото плутон пъпли към венерката. Уфф, явно няма да е скучно, поне.  :-\

« Отговор #37 -: Ноември 08, 2009, 04:16:44 pm »
Revati, виж си тайминга на солара дали има събитие към момента на съвпада на Луната при прогресията.  ;) Може и това да те подсети.
Как го определяте този тайминг на солара?

« Отговор #38 -: Ноември 08, 2009, 04:19:53 pm »

Аз и бездруго от две години съм в това, същото дето описваш. Мисля, че от тр. плутон, слънце. Та сега се надявам за други работи. Дано хубави... Че ако пак преживея това. Пък треперя отсега щото плутон пъпли към венерката. Уфф, явно няма да е скучно, поне.  :-\
Най- много някоя изпепеляваща любов да срещнеш.При мен голямата любов дойде при съвпад на тр.Плутон с Венерата ми във втори дом.Такъв любовен период не съм имала никога преди това,а и след това.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #39 -: Ноември 08, 2009, 04:21:10 pm »
Как го определяте този тайминг на солара?

И аз това искам да питам. Аурора, осите ли се въртяха, градус - ден?