Здравей Гост

опозиция Марс-Нептун

• 33 Отговора
  • 6920 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #20 -: Май 06, 2008, 10:13:08 pm »
Не бе, щото изведнъж се замислих има ли всъщност у нас психотерапевти, къде, какви и колко взимат.
Нали някой каза по-горе, че ще ходи.
Навремето имаше психиатри, ама то у нас психологията по-зле и от западната.

То да кажеш, че всичко е от стрес и нерви е верно, ама все едно астролог да каже на "пациент", че всичко му идва от картата.
Има ли у нас психо-някакви, които да могат да разтълкуват психиката на пациент и да кажат-примерно - сърби те левия лакът, щото имаш неуредени сметки с данъчните и това ти действа на психиката и т.н.

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #21 -: Май 06, 2008, 10:22:28 pm »
Цитат
Не бе, щото изведнъж се замислих има ли всъщност у нас психотерапевти, къде, какви и колко взимат.
Е, има, има, не кат' да нема  :D
Въпросът е да попаднеш на "психо-", който наистина си разбира от работата.
Както виждаш, напоследък много врачки и гледачки се навъдиха, магове и "самодипломирали" се астролози... определено има избор при кой да отидеш

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #22 -: Май 06, 2008, 10:29:37 pm »
"има" нищо не значи.

кой, къде?

Иначе тука има, тука нема...пък гледам и в ясновидците Астор в нчалото с какъв скепсис подходи, пък сега е поподвил крак...

Аз лично не вярвам в професионализма на предсказателите и психолозите, честно си признавам.
Вярвам, че ако човек е нащрек, необходимата му информация ще му се появи в необходимото време по напълно неподходящ в болшинството случаи начин. Така наречените знаци.
Ама тия знаци не се появяват, щото си отишъл при правилния човек, а щото си в състояние да ги уловиш...или изпуснеш.
Така погледнато знакът може да се появи и в сутрешния вестник под формата на статия за бой между цигани в село Три уши.

Астрологът и психотерапевтът са само ръце, инструменти божии и е важно доколко съзнават това си поприще като чужд инструмент. Вирнат ли си егото, пиши ги бегали, независимо томовете книжки.

Подводни има много хубави трудове за психолозите, връзката им с егрегорите и предварителното им изчистване, даже казва, че в началото при тях попадат клиенти, които притежават точно ония черти, които самият начинаещ психолог трябва да проработи у себе си.

*

unicorn

опозиция Марс-Нептун
« Отговор #23 -: Май 06, 2008, 10:43:51 pm »
Психотерапевт?В България?Такъв специалист на тези ширини няма.Веднага обеснявам защо,изолирайки личните си впечатления.Тук тази услуга е екзотична,нежелана,ниско платена.(Мадлен Алгафари и още един двама са сред малкото утвърдени,за качество,не мога да говоря,защото бягам от подобна услуга кото дявол от тамян.Не защото имам нещо толкова за криене,а защото не искам некомпетентни хора да се ровят из душата ми.)При условие,че не е платена,няма и много желаещи,които да се развиват в тази насока.От друга страна множество врачки,гледачки,баячки добавиха и психологически профил към услугите си,така че,по-добре,не рискувай.Шансът да попаднеш на некадърен психолог е в пъти по-голям от този,да налетиш на некадърен астролог.По-добре астролог,който практикува психо астрология,си мисля.
« Последна редакция: Май 06, 2008, 10:44:50 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #24 -: Май 07, 2008, 08:06:05 am »
Цитат
"има" нищо не значи.

кой, къде?

Който ги е посещавал, да каже. Все още не усещам такава необходимост  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #25 -: Май 07, 2008, 09:40:31 am »
Цитат
Психотерапевт?В България?Такъв специалист на тези ширини няма.Веднага обеснявам защо,изолирайки личните си впечатления.Тук тази услуга е екзотична,нежелана,ниско платена.(Мадлен Алгафари и още един двама са сред малкото утвърдени,за качество,не мога да говоря,защото бягам от подобна услуга кото дявол от тамян.Не защото имам нещо толкова за криене,а защото не искам некомпетентни хора да се ровят из душата ми.)При условие,че не е платена,няма и много желаещи,които да се развиват в тази насока.От друга страна множество врачки,гледачки,баячки добавиха и психологически профил към услугите си,така че,по-добре,не рискувай.Шансът да попаднеш на некадърен психолог е в пъти по-голям от този,да налетиш на некадърен астролог.По-добре астролог,който практикува психо астрология,си мисля.
И аз така мисля! ;) Бих посетила психолог, но стига да знам,че е компетентен!А астропсихолози ?Знаете ли имена на професионалисти?Любопитно ми е!

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #26 -: Май 07, 2008, 09:50:23 am »
Цитат
А астропсихолози ?Знаете ли имена на професионалисти?Любопитно ми е!
Не знам дали компетентните астропсихолози в България са много. Добри отзиви съм чувала за Ваня Кирицова. Но не я познавам лично, нямам никакви впечатления за това как практикува.
« Последна редакция: Май 07, 2008, 09:52:57 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #27 -: Май 07, 2008, 09:53:57 am »
Цитат
Цитат
А астропсихолози ?Знаете ли имена на професионалисти?Любопитно ми е!
Не знам дали компетентните астропсихолози в България са много. Добри отзиви към чувала за Ваня Кирицова. Но не я познавам лично, нямам никакви впечатления за това как практикува.
 :) Здрасти  Лили!А къде практикува жената,в кой град?

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #28 -: Май 07, 2008, 10:03:17 am »
В София, доколкото разбрах.
Намерих личната й страничка в гугъла  :)

ПП. Повечето са членове на БАА.
« Последна редакция: Май 07, 2008, 10:15:22 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #29 -: Май 07, 2008, 10:18:51 am »
Цитат
В София, доколкото разбрах.
Намерих личната й страничка в гугъла  :)

ПП. Повечето са членове на БАА.
Да и аз я намерих!Мерси! :)  

*

Kali

• **
  • 1411
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #30 -: Май 07, 2008, 10:23:57 am »
Цитат
Същото като да отидеш при квалифициран астропсихолог - оставаш "гол", от погледа му нищо не убягва. По-кадърните от тях дори могат да ти съобщят обстоятелствата около забременяването на майката, както и мотивите за това забременяване...

И аз познавах такива личности. Много е трудно с тях, но от друга страна провокират стремеж у нас да се развиваме и борим с недостатъците.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #31 -: Май 07, 2008, 10:36:17 am »
Цитат
Много е трудно с тях, но от друга страна провокират стремеж у нас да се развиваме и борим с недостатъците.
Има един тип хора, на които и най-квалифицираният астропсихолог не може да помогне. Защото не искат. Според мен в една карта няма ли поне един напрегнат аспект (квадратурата е за предпочитане пред опозицията), мотивацията за промяна и преодоляване на недостатъците (по-очевидните от тях) е в пъти по-слаба. Имат склонност да възприемат света и външните предизвикателствата изцяло според проекциите в хороскопа си  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #32 -: Май 07, 2008, 10:43:43 am »
Цитат
Цитат
Много е трудно с тях, но от друга страна провокират стремеж у нас да се развиваме и борим с недостатъците.
Има един тип хора, на които и най-квалифицираният астропсихолог не може да помогне. Защото не искат. Според мен в една карта няма ли поне един напрегнат аспект (квадратурата е за предпочитане пред опозицията), мотивацията за промяна и преодоляване на недостатъците (по-очевидните от тях) е в пъти по-слаба. Имат склонност да възприемат света и външните предизвикателствата изцяло според проекциите в хороскопа си  :huh:
Е, аз немога да се оплача от липса на напрегнати  аспекти, имам си ги в изобилие .:lol:  

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #33 -: Май 07, 2008, 10:51:26 am »
Цитат
Е, аз немога да се оплача от липса на напрегнати  аспекти, имам си ги в изобилие .:lol:
Ами тогава не би трябвало да ти липсва хъс за преодоляване на вредните навици  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.