Здравей Гост

опозиция Марс-Нептун

• 33 Отговора
  • 6942 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
опозиция Марс-Нептун
« -: Май 05, 2008, 11:11:59 pm »
Опозицията Марс в Близнаци,12 дом и Нептун в Козирог,6 дом ме доведе като астролог-лаик до едно "прозрение",не особено приятно... :(
Дали точно това не е причината да познавам всеки :( ,що се зове "дерматолог" из половин България и толкова много да ме обичат всички кожни болести,та да са решили да се изпробват върху мен??И все стреса и напрежението да са причини за тях??? :angry:  

*

123

опозиция Марс-Нептун
« Отговор #1 -: Май 05, 2008, 11:21:42 pm »
точно днес си мислих за това, имам такъв упорстващ проблем  от два месеца насам, разбира се със същите обиколки по различни дерматолози
по мое сходно мнение, разглеждано върху мен самата, това се проявява при неблагоприятно взаимодействие на Марс и Плутон, където има и много ежедневно напрежение, но трябва да ти е заложено в натала, както е при мен :)  

*

Mims

• **
  • 772
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #2 -: Май 05, 2008, 11:48:02 pm »
То баш там си ми е заложено...Като прибавим и асцендент Рак,някой път си мисля,че от много шашкане,депресийки и внушения,сама съм си причина за болестите...То са:себореи,дерматити,гъбички,косопади...Край няма,а според изследванията съм здрава като чук ...Явно проблема е в главата ми...И в звездите... :huh:  

опозиция Марс-Нептун
« Отговор #3 -: Май 05, 2008, 11:58:19 pm »
Ммммдааамммм, а и не е зле да си направите един тест за стафилококи. Те се проявяват с упорити кожни проблеми и болка в костите. Можете да ги пипнете навсякъде, като се започне с не дотам сварено/печено месо. Мисля, че имаше една лоборатория която прави такъв тест. Касва се Анаста /ако не се лъжа/. Друго нещо, което мога да ви предложа - един тест, който не е кръвен - Вега тест. Това е тест за подходящи и неподходящи храни. Може кожните ви заболявания да са причинени от някаква безобидна на вид интоксикация от неправилно хранене. Даже може да започнете с второто, защото първото предложение е много крайна мярка. И добре се информирайте преди да предпиемете каквото и да било по теста на Анаста.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #4 -: Май 06, 2008, 11:21:43 am »
Преди години почна да ме сърби главата, ма с години ме сърбеше, какво ли не опитах.
Накрая попаднах на някакъв сайт, дето обясняваше различните сърбежки с различни причини. Пишеше, че като те сърби главата, искаш да излезеш от кожата си.

Ма така кажете бе! Излязох от кожата си, вместо да искам да изляза, направо си излязох. И нямам сърбежи оттогава.
Ма да излезеш не в смисъл да побеснееш, а да станеш друг човек.

Та потърси из психическите си състояния, аз все си мисля, че кожата се свързва повече с психиката, нежели с нервите и вътрешното кръвообращение.

Щото като кажеш Марс опозиция Нептун - икакво от това, до какво практическо решение те води това? Може би, ако там е скрит ключът от бараката, трябва да видиш какви психически дискомфорти вади на повърхността тоя аспект, да ги извадиш на повърхността и да ги отработиш.

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #5 -: Май 06, 2008, 12:36:26 pm »
Цитат
Дали точно това не е причината да познавам всеки :( ,що се зове "дерматолог" из половин България и толкова много да ме обичат всички кожни болести,та да са решили да се изпробват върху мен??И все стреса и напрежението да са причини за тях??? :angry:
Не знам дали ще е от опозицията...
По принцип Луна в 1 дом, особено в собствен знак, дава силна емоционална и психическа чувствителност, възприемчивост, емпатия. Човек е "отворен" към всякакви влияния - и позитивни, и негативни. Заедно с Нептун в 6 дом може да даде склонност към психосоматични смущения. За Нептун в 6 дом казват, че понякога дава предразположеност към трудно диагностицируеми заболявания. Мисля, че е възможно да даде предразположеност и към кожни и други алергии, например към медикаменти.
Кожните болести, доколкото се сещам, бяха по Венера (нямам предвид "ония"). Юпитер принципно се свързва с функцията на черния дроб, но има връзка и с пречистването на кръвта, затова също е възможно да има връзка с някой кожен проблем. Сатурн също влияе върху кожата, върху епидермиса в качеството му на защитна, предпазна "обвивка".
Това е общо взето, но нямам много опит в медицинската астрология...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #6 -: Май 06, 2008, 12:40:52 pm »
Цитат
по мое сходно мнение, разглеждано върху мен самата, това се проявява при неблагоприятно взаимодействие на Марс и Плутон, където има и много ежедневно напрежение, но трябва да ти е заложено в натала, както е при мен :)
Права си, нерядко това е причината.
В книгата си за вътрешните планети Хауърд Саспортас свързва Марс с изострени стомашни и кожни смущения. Но според него по-проблематични са "слабите" Марсове (Везни, Телец, Рак и Риби) поради склонността им към автоагресия и "гълтане" на гняв  :(
При мен кожни алергии като че ли няма, но имам силно чувствителна и капризна кожа. Налага се да използвам само медицинска козметика, нищо от супермаркета!  :unsure:
« Последна редакция: Май 06, 2008, 07:55:50 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #7 -: Май 06, 2008, 12:51:29 pm »
Цитат
То са:себореи,дерматити,гъбички,косопади...
Не са ли симптоматични при отслабена имунна защита?
Напоследък все по-често се препоръчва да се прави редовно прочистване на организма от токсини. Християнските постове имат същия ефект, но малцина ги спазват. В интерес на истината и аз никога не съм постила, но навремето се увличах по разни диети и спорт...
Против косопад се препоръчват билкови отвари.
От медицинската козметика има добри шампоани, маски, ампули и др. стимуланти, в съчетание с капсули за перорално приемане. Между другото, на мен така ми се оправи косопадът, а моите "сезонни" косопади не са шега работа, понякога продължават по 6-7 месеца...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #8 -: Май 06, 2008, 12:55:02 pm »
Освен описанот от Lillie за Венера/Сатурн и връзката им с кожата на едно основно ниво,определено при някои влияние на Уран,Нептун,Плутон се получават сериозни проблематики на основата на отработката/изявата на техните енергии и принципи,особено ако засягат светилата,асцендента или Венера/Марс.При Уран са възможни изприщвания в следствие на нервни проблеми или като цяло в следствие на честа нестабилност в психиката;при Нептун заразните болести и алергии засягащи кожата са често явление когато прекалено размива границите от към външни нашественици под формата на вируси и бактерии или в следствие на слаба имунна система (което е почти същото) или в психическия му еквивалент-страхове,илюзии,фобии,заблуди, крайни емоционални модели(като този на вечната жертва изкупител) може да доведе до материализиране на кожен проблем;Плутон дава проблеми на кожата-туморни и изрив,това което се създава от самия организъм като нетипични клетки,отприщена агресивна енергия или нещо което е силно подтиснато и си търси пътя навън създавайки някаква форма на мутация-когато няма трансформация именно се стига до мутация била на физическо, емоционално,ментално или духовно ниво.Това накратко.И върху това имам реални наблюдения,с реални случаи и то не са малко.

При мен само ведъж съм имал кожен проблем (имам силен Сатурн/Венера акцент и за това като цяло имам хубава и безпроблемна кожа-Сатурн наистина играе ролята на защитник на нашата форма,граници и т.н. и в това си отношение Нептун му е противоположен,за това и в астрологията транзитен Нептун в стресиращ или твърд аспект към Сатурн е един от най-опасните за общото здравословно състояние) и той беше на Плутон опозиция Луна- получих изрив в следствие на силно емоционално напрежение,бързо го оправих след като разбрах че просто трябва да приема тогава едни положения,но Плутон си е Плутон-останаха ми леки петънца(белег) където ми беше локализиран проблема.

Като цяло е добре да се гледат в картата земните и водните знаци и техните управители: Венера,Сатурн,Луна,Нептун и Плутон (Меркурий не се взима предвид защото няма типично земна природа)-връзката психика/тяло е водеща за подобни проблематики.

*

Londa

• **
  • 561
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #9 -: Май 06, 2008, 01:39:41 pm »
Цитат
Освен описанот от Lillie за Венера/Сатурн и връзката им с кожата на едно основно ниво,определено при някои влияние на Уран,Нептун,Плутон се получават сериозни проблематики на основата на отработката/изявата на техните енергии и принципи,особено ако засягат светилата,асцендента или Венера/Марс.При Уран са възможни изприщвания в следствие на нервни проблеми или като цяло в следствие на честа нестабилност в психиката;при Нептун заразните болести и алергии засягащи кожата са често явление когато прекалено размива границите от към външни нашественици под формата на вируси и бактерии или в следствие на слаба имунна система (което е почти същото) или в психическия му еквивалент-страхове,илюзии,фобии,заблуди, крайни емоционални модели(като този на вечната жертва изкупител) може да доведе до материализиране на кожен проблем;Плутон дава проблеми на кожата-туморни и изрив,това което се създава от самия организъм като нетипични клетки,отприщена агресивна енергия или нещо което е силно подтиснато и си търси пътя навън създавайки някаква форма на мутация-когато няма трансформация именно се стига до мутация била на физическо, емоционално,ментално или духовно ниво.Това накратко.И върху това имам реални наблюдения,с реални случаи и то не са малко.

При мен само ведъж съм имал кожен проблем (имам силен Сатурн/Венера акцент и за това като цяло имам хубава и безпроблемна кожа-Сатурн наистина играе ролята на защитник на нашата форма,граници и т.н. и в това си отношение Нептун му е противоположен,за това и в астрологията транзитен Нептун в стресиращ или твърд аспект към Сатурн е един от най-опасните за общото здравословно състояние) и той беше на Плутон опозиция Луна- получих изрив в следствие на силно емоционално напрежение,бързо го оправих след като разбрах че просто трябва да приема тогава едни положения,но Плутон си е Плутон-останаха ми леки петънца(белег) където ми беше локализиран проблема.

Като цяло е добре да се гледат в картата земните и водните знаци и техните управители: Венера,Сатурн,Луна,Нептун и Плутон (Меркурий не се взима предвид защото няма типично земна природа)-връзката психика/тяло е водеща за подобни проблематики.

Привет   Sinyche!

:( И аз имам  кожни проблеми, винаги съм имала!Постоянно напрежение , повод и без повод!Малко като се ядосвам  и излизат  пъпки , екземи.
Само миналата година  два пъти  получих обриви.Тестуваха ме  36 пъти  и ми казаха,че нищо ми няма.При най- малък  стрес   всичко рефлектира върху кожата.
Мога да кажа,че  имам Луна в квадратура с Плутон,  Венера  в тригон с Плутон,
Марс  в тригон с Нептун,  Марс в квадратура с Уран,  Венера в опозиция с Нептун Сатурн в квадратура с Нептун , и още много.
Тези   аспекти  достатъчни ли са за да се констатира   такъв   проблем? :)  

*

Синухе

• 4978
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #10 -: Май 06, 2008, 04:09:34 pm »
Според астрологията само и един от изброените аспекти може да отключи подобна  симптоматика,но със твоите аспекти положението е по-сериозно,защото не само че има повече фактори,но и засягат различни теми и моменти,което ще рече,че поне няколко причини могат да отключат проблеми с кожата( и не само с нея). Водещи в това отношение са ти Луна/Плутон и Венера Сатурн/Нептун,не само защото аспектите са твърди,но и защото са именно водно/земното начало...Ами какво да се прави с такива аспекти трябва да намираш начин да неутрализираш бързо стреса и да не си създаваш някакви мании заради тази Луна/Плутон.Важно е и да изразходваш енергията на Марс по знак,да задоволяваш Венерата си без да се съобразяваш с околните ценности и реакции заради опозицията и да си позволяваш свобода на изявата в действията когато се появи някой импулс (Марс/Уран) и други моменти де,но сигурно схващаш че е нужна хармонична и външна изява на енергията за да не се развие отрицателно навътре  ;)
« Последна редакция: Май 06, 2008, 04:39:07 pm от Sinyhe »

*

Mims

• **
  • 772
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #11 -: Май 06, 2008, 04:29:18 pm »
Meрси на Lillie и  Sinyhe за компетентните мнения.. :)
Тъкмо и аз сега съзрях квадрата между Плутон и Луна в асцендент... :(

Какво да се прави,Londa,ще си носим страховете,изписани по кожите... :angry:
И май вместо дерматолозите ,по-добре да заложим на психотерапевтите... ;)  

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #12 -: Май 06, 2008, 04:44:47 pm »
Цитат

Не си сама! И аз съм "щастлива" притежателка на рачешка Луна в квадрат с Плутон, но моята е осмодомна... пакостница  :P колко паранои е предизвикала по форумите заради вроденото си умение да 'отразява' колективните настроения и най-дълбоко скрити страхове. Има си дори цял анти фен клуб, каква чест!
« Последна редакция: Май 06, 2008, 07:48:06 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #13 -: Май 06, 2008, 05:17:59 pm »
Ами,честито тогава за оказаната ти чест... :D
Някой беше казал,че: "Силата на човек е в това да умее да показва слабостите си."
А защо не и чуждите,ако е убеден ,че би помогнал??? ;)  

*

Синухе

• 4978
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #14 -: Май 06, 2008, 06:00:05 pm »
И аз имам аспект между Луната и Плутон-сескиквадрат,което не е чак като квадрат( тази чест е отдадена на Слънцето ми  :D ),но благодарение на него транзитната опозиция беше доста силна и не беше свързано само със здравословни изменения.
"Странното" е,че без Луната да ми е в Рак,кожният ми проблем беше на лявата част на гърдите,която част се управлява от Рак/Луна  ;)  

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #15 -: Май 06, 2008, 06:18:32 pm »
Цитат
Някой беше казал,че: "Силата на човек е в това да умее да показва слабостите си."
А защо не и чуждите,ако е убеден ,че би помогнал???
Поздрав за всички огледални и индигови Луни  :rolleyes:

Look in the mirror
what do you see?
Is anything clearer
in your reverie?

Look in the mirror,
look within your eyes,
the lies form clearer
held in your disguise...

Look in the mirror
glare upon
the reflection you hate
Look in the mirror
it depicts your fate...

Look in the mirror,
see your whole life
in your mind the end is approaching
with the blade of the knife...
Look in the mirror
can you see the light?

Look in the mirror
it threatens to crack
as you stare at yourself
all the pain is flooding back...

Look in the mirror
watch the tears falling
Look in the mirror
hear the inner voice calling..

Look in the mirror
Do you see the evidence
of what you’ve done?
Is it all coming clearer?
You’re coming undone...

In the mirror
it’s crystal clear
you don’t want to be here...

"Crystal" by Terri Weaver

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #16 -: Май 06, 2008, 07:43:38 pm »
Цитат
Според астрологията само и един от изброените аспекти може да отключи подобна  симптоматика,но със твоите аспекти положението е по-сериозно,защото не само че има повече фактори,но и засягат различни теми и моменти,което ще рече,че поне няколко причини могат да отключат проблеми с кожата( и не само с нея). Водещи в това отношение са ти Луна/Плутон и Венера Сатурн/Нептун,не само защото аспектите са твърди,но и защото са именно водно/земното начало...Ами какво да се прави с такива аспекти трябва да намираш начин да неутрализираш бързо стреса и да не си създаваш някакви мании заради тази Луна/Плутон.Важно е и да изразходваш енергията на Марс по знак,да задоволяваш Венерата си без да се съобразяваш с околните ценности и реакции заради опозицията и да си позволяваш свобода на изявата в действията когато се появи някой импулс (Марс/Уран) и други моменти де,но сигурно схващаш че е нужна хармонична и външна изява на енергията за да не се развие отрицателно навътре  ;)
Много ти благодаря  за компетентното мнение. ;)  

*

Londa

• **
  • 561
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #17 -: Май 06, 2008, 07:45:47 pm »
Цитат
Meрси на Lillie и  Sinyhe за компетентните мнения.. :)

И май вместо дерматолозите ,по-добре да заложим на психотерапевтите... ;)
Да, за съжаление е така :(  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #18 -: Май 06, 2008, 09:35:35 pm »
Много ще ми е интересно като направите консултация при психотерапевт, какво ще ви каже.  :)  

*

Lillie

• 30532
опозиция Марс-Нептун
« Отговор #19 -: Май 06, 2008, 09:53:33 pm »
Цитат
Много ще ми е интересно като направите консултация при психотерапевт, какво ще ви каже.  :)
Същото като да отидеш при квалифициран астропсихолог - оставаш "гол", от погледа му нищо не убягва. По-кадърните от тях дори могат да ти съобщят обстоятелствата около забременяването на майката, както и мотивите за това забременяване...
Не всяка ранена Луна има нужда от психотерапевт. Тук-там познавам и "прекрасно" аспектирани Луни, обаждащи странна симптоматика  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.