Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211297 Прегледи
Re: Композит
« Отговор #680 -: Август 13, 2011, 04:45:13 pm »
Blagodarya mnogo za interpretaciyata,Demetra:)

« Отговор #681 -: Август 19, 2011, 11:09:12 am »
Зравейте , 
Моля ,  погледнете  и  помогнете -  това  е  композита  на  мой  близък  приятел и колега с  дама ,  която  той  много  харесва  ...  Понеже  не  съм  много  на  "ти"  с  тази  материя ,  можете  ли  да  кажете  -  дали  ще  се  получи  нещо в  скоро  време,  че  доста  я  ухажва  вече ? 

« Отговор #682 -: Октомври 30, 2011, 07:32:53 pm »
Зравейте , 
Моля ,  погледнете  и  помогнете -  това  е  композита  на  мой  близък  приятел и колега с  дама ,  която  той  много  харесва  ...  Понеже  не  съм  много  на  "ти"  с  тази  материя ,  можете  ли  да  кажете  -  дали  ще  се  получи  нещо в  скоро  време,  че  доста  я  ухажва  вече ?

Изрових тази забравена карта. Интересно ми е дали след преминаването на транзитен Сатурн през АС-то свалката се е трансформирала в нещо по-сериозно. А също дали квадратът на транзитен Нептун към композитно Слънце ги е накарало да си сложат розовите цайси или напротив - свалил ги е.

Иначе, съдейки само по композита, връзката би могла да бъде сексуално удовлетворяща - У1 Венера на трон по знак на върха на 8-ми дом, Слънце в 8-ми дом, Марс в тригон с Юпитер. Вълнуваща, наситена с емоции, романтична, но също така и не особено стабилна - У1 Венера в опозиция с Уран, Луна в 5-ти дом в квадрат с Нептун, Луна в тригон с Уран. Все пак има поне 2 аспекта, даващи известна стабилност/продължителност на отношенията им - тригони на Сатурн към Венера (У1) и Марс (този с Венера има широчък орбис обаче). Мисля, че няма да им е много лесно да формулират общите си цели като двойка. Времето, прекарано заедно, би могло да бъде много приятно и комфортно за двамата, но също така и да ги отклонява от индивидуалните им цели - У10 Луна в квадрат с диспозитора си Нептун. Все пак, заради Юпитер в 10-ти дом мисля, че биха се радвали популярност и симпатиите на околните като двойка.
« Последна редакция: Октомври 30, 2011, 07:46:19 pm от Mirabella »

« Отговор #683 -: Октомври 31, 2011, 09:49:08 am »
Зравейте , 

Изрових тази забравена карта. Интересно ми е дали след преминаването на транзитен Сатурн през АС-то свалката се е трансформирала в нещо по-сериозно. А също дали квадратът на транзитен Нептун към композитно Слънце ги е накарало да си сложат розовите цайси или напротив - свалил ги е.

Иначе, съдейки само по композита, връзката би могла да бъде сексуално удовлетворяща - У1 Венера на трон по знак на върха на 8-ми дом, Слънце в 8-ми дом, Марс в тригон с Юпитер. Вълнуваща, наситена с емоции, романтична, но също така и не особено стабилна - У1 Венера в опозиция с Уран, Луна в 5-ти дом в квадрат с Нептун, Луна в тригон с Уран. Все пак има поне 2 аспекта, даващи известна стабилност/продължителност на отношенията им - тригони на Сатурн към Венера (У1) и Марс (този с Венера има широчък орбис обаче). Мисля, че няма да им е много лесно да формулират общите си цели като двойка. Времето, прекарано заедно, би могло да бъде много приятно и комфортно за двамата, но също така и да ги отклонява от индивидуалните им цели - У10 Луна в квадрат с диспозитора си Нептун. Все пак, заради Юпитер в 10-ти дом мисля, че биха се радвали популярност и симпатиите на околните като двойка.

Много  ти  блатгодаря  Mirabella,  но   както  каза  - " розовите  цайси  са  свалени " вече -  мацката  му  стана  пряк  шеф -  ииии  ... / и  навярно  затова  10 дом  е доста  изявен /  всичко стихна  изведнъж . 
Сега  е  наред  друг  композит  пак  с  негова  колежка  :unsure: с  която  ту  са  заедно , ту не  -  хем  се  искат ,  хем  не  им  стиска.
Обаче  така  като  гледам  и  той  е  напът  да  отпадне -  ти  можеш  ли  нещо  да  се  произнесеш.  А  мъжа  е  с  фикс  идея ,  че  до  идващата  пролет  трябва  да  се  ожени и  усилино  търси ...  принцеса,   ;D  -  дали  тази  ще  е  ?

« Отговор #684 -: Ноември 01, 2011, 07:30:35 pm »
Еми поне има готина шефка (в неговите очи)... С новата принцеса нещата май вървят в посока на блестене заедно пред хората, отделяне на голямо внимание на имиджа, статуса, как ги възприемат другите - композитно Слънце, композитен У1 и У10 Меркурий и композитен Сатурн са в 10-ти дом. Обаче може и от време на време да се боричкат за власт, кой да има последната дума, кой да бъде по-добрият - Слънце и Меркурий в квадрат с Плутон. Друга интерпретация, която ми хрумва за този аспект, както и за съвпада Меркурий/Сатурн, е че няма да им е лесно заедно да приемат и предприемат промени във взаимоотношенията си, ако се наложи да правят такива. У1 в съвпад със Сатурн би могъл да показва разлика във възрастта или статуса им, но би трябвало да е добър аспект за по-трайно обвързване. Отново Луна в 5-ти дом (както и предния му композит) - емоционална близост, романтика, нежност, но докато в предишната карта емоциите може да са били изживявани силно и дълбоко на вътрешно ниво (Луна в Риби), в тази връзка те могат да бъдат споделяни и то не само помежду им, а също и с широк кръг от хора - приятели, познати (Луна във Водолей). Тук любовта не бива да ограничава двамата, а напротив - да им дава криле да израстват интелектуално и духовно. Надявам се, че двамата си подхождат интелектуално, защото въпреки, че Слънцето и У1 се намират в Рак, не мисля, че разпределението на ролите помежду им ще е съвсем традиционно. По-скоро пред хората ще изглежда, че играят традиционни роли във връзката си (Слънце и Сатурн в 10-ти дом), но с У1 Меркурий и водолейска Луна и за двамата ще е важно да виждат в другия не само сексуален партньор, но и приятел по сърце и ум. Няма да пропусна, че между тях би трябвало да има интензивно сексуално привличане, съдейки по тригона Венера/Марс - въздушен тригон, подкрепен от Уран (композитен У5). Отново, сексът трябва да възбужда не само тялото, но и ума.

Транзитен Сатурн ще бъде стационарен точно върху композитния им Уран (У5). Чудя се дали това ще направи чувствата им по-трайни... :rolleyes:

А, да, и да те предупредя, че не съм екстерт, така че не вярвай на написаното от мен.
« Последна редакция: Ноември 01, 2011, 07:39:47 pm от Mirabella »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #685 -: Ноември 02, 2011, 11:21:26 am »
качвам композита със съпруга ми, заедно с транзитите към момента. ще съм благодарна за някаква интерпретация

« Последна редакция: Януари 10, 2012, 10:02:31 am от sladurkata »

« Отговор #686 -: Януари 10, 2012, 06:08:41 pm »
Здравейте,
може ли малко инфо по този композит да ми дадете?
Благодаря ви  :blink:
Ако няма изход, излез през входа...

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #687 -: Януари 30, 2012, 08:34:20 pm »
Май тук трябваше да публикувам този композит. има интересен съвпад на Слънце с Меркурий, Венера и Уран!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #688 -: Януари 30, 2012, 09:49:15 pm »
И аз имам подобен композит с едно момче... съвпад Слънце, Венера, Меркурий.
Мисля, че за любовни отношения е добър съвпада Слънце - Венера. Меркурия предполагам почти винаги попада там по дефолт... Все пак вървят комбина със Слънцето.

П.П. Мале сега като се загледах той нашия композит изглежда почти по същия начин. ;D Огледален обаче. Аз се сещам, че и ти като мен си Дева с Асц Стрелец.
« Последна редакция: Януари 30, 2012, 09:56:40 pm от Freya »

« Отговор #689 -: Януари 30, 2012, 10:33:58 pm »
Май тук трябваше да публикувам този композит. има интересен съвпад на Слънце с Меркурий, Венера и Уран!

Да, но с този квадрат на Сатурн към съвпада Слънце/Меркурий/Венера цената на любовта може да се окаже висока - любовта минава през задължението, отговорността може да бъде твърде натоварваща за някой от двамата (или и за двамата). Квадрат Венера/Сатурн го интерпретирам като разочарование, единият може да се почувства отхвърлен, недооценен от другия, пренебрегнат заради задълженията му към друг човек, работа, кариера и т.н. Луна на трон по знак, в 5-ти дом и в тригон със Слънце предполага силна романтика от типа "у дома си е най-добре". Подходящо за създаване на уютно домашно огнище. Квадратурата с Плутон в 8-ми (както и скорпионският стелиум) може да е предпоставка за сцени на ревност, които се разрешават досещате се къде... А намесата на Уран (У1) със Слънцето (есенцията на връзката) в 9-ти дом ми говори за връзка, която не търпи оковите на традицията, нужна е голяма доза свобода и на двамата. Партньори сте не само по сърце, но и по ум и за да върви връзката ви, последното, от което се нуждае, е ограничаване. Има тенденция да се бяга от задълженията и да се предпочита по-отворен модел на общуване. Може би става дума за модерна връзка - съжителство без брак... Трудна ми се струва тази връзка - от една страна силно се привличате и ревнувате, от друга искате много свобода.

В композита, поставен от Фрея, ми се струва, че има повече страст и състезание между партньорите. А и Сатурн и Уран не натоварват с предизвикателни аспекти. Може би отсъства проблемът с намирането на баланс между личното пространство и съвместните ви дейности.
« Последна редакция: Януари 30, 2012, 10:38:23 pm от Mirabella »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #690 -: Януари 30, 2012, 10:52:55 pm »
Цитат
В композита, поставен от Фрея, ми се струва, че има повече страст и състезание между партньорите.

Да, така е. А можеш ли да ми кажеш каква е точно разликата между композит и прогресивен такъв?

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #691 -: Януари 31, 2012, 08:47:13 am »
Мирабела, така е, връзката е мнооого далеч от традиционна, но е силна и болезнена, определено свързана със задължение към други хора. Въобще така е, както си го описала.

« Отговор #692 -: Януари 31, 2012, 10:05:05 am »
Фрея, да задаваш такъв сложен въпрос на мен, непрофесионалистката. ;D От това, което чета, повечето астролози не обръщат особено внимание на прогресивния композит. При прогностиката предимно залагат на транзити към композита и/или комбина. Но от мои наблюдения (които са малобройни) съм забелязала, че прогресивната Луна в композита може да играе подобна роля като в натала - да отключва събития при аспекти към други планети. Ето тук пише нещо по този въпрос http://cafeastrology.com/compositechart.html:

The progressed composite chart can then be compared to the composite chart. Very often we can see the progressed composite Moon coinciding with relationship issues. If it touches off a composite conflict, for example, we might see the issues surrounding that conflict surfacing. I have seen break-ups occur when the progressed composite Moon sets off a composite Sun opposition Saturn and the progressed composite Moon sets off a composite Sun square Mars, for example. (Here, by "sets off", I mean it activates either point of the composite aspect by conjunction). In situations such as these, perhaps the break-up was something that should have happened—it may have been a long time coming. However, if a couple is counseled in advance of the progressed composite Moon triggering a major and challenging composite configuration, they can better prepare for the potential upcoming conflict. If both parties desire saving the relationship, they can benefit from the perspective, and recognize that although the trigger will bring up real issues that should be faced, it is also transitory.

Напоследък ме заинтригуваха композити на семейни и приятелски връзки дори повече от на романтични такива. Направих си композит с най-добрата ми приятелка от близкото минало, с която от няколко години не поддържаме взаимоотношения. За периода, в който се скарахме, в прогресивната карта Луната беше на върха на тау-квадрат с опозицията Слънце/Плутон (при това доста точни аспекти и в ъглови домове), а също така и в квадрат с композитен Сатурн. И Меркурий е замесен, което предполага, че каквото се е насъбрало, ще бъде изказано. Прилагам прогресивната композитна карта.

*

poli_z

• *
  • 133
« Отговор #693 -: Януари 31, 2012, 10:53:35 am »

« Отговор #694 -: Януари 31, 2012, 02:04:49 pm »
Нещо в този композит не виждам силни аспекти, които да говорят за продължителна връзка. Съвпад Слънце/Меркурий/Венера сам по себе си не е типичен само за любовните композити, но говори за взаимна симпатия и добра комуникация. Комбинацията Меркурий/Венера може да се разглежда и като аспект на словестната романтика, още повече, че в тази карта Венера е управител на Асцендента (което навежда на мисълта, че става дума за любовни взаимоотношения). Другото е може би опозицията Марс/Юпитер, която създава предпоставки за засилено физическо взаимодействие и физически интерес един към друг, както и тригонът Луна/Плутон - силни, дълбоки емоции.

За това пък синастрията ви е изпълнена с доста напрегнати аспекти, което показва, че има взаимен интерес, но отношенията ви едва ли са от тези, които вървят леко и гладко.

Отново се връщам на композита. Т. нар. тежки транзити в момента не засягат картата ви (Плутон се отдалечава от опозиция с Луната и още не е настъпил Венерата ви, квадратурата на Уран с Луната също е разходяща, т.е. предстои да отслабва). Може да намажете евентуално от транзита на Юпитер през 8-мия ви композитен дом, който ще бъде в тригон със съвпада Слънце/Меркурий/Венера в началото на тази пролет. По това време прогресивни Луна и Марс ще бъдат върху композитни Венера и Слънце. Възможно е началото на пролетта да бъде период, в който ще се събуди взаимния ви интерес един към друг и ще изживеете приятни моменти на споделени чувства и страст. Но имай предвид, че не съм професионален астролог, пък и надали само по композит могат да се правят точни прогнози.

*

poli_z

• *
  • 133
« Отговор #695 -: Януари 31, 2012, 02:14:31 pm »
Нещо в този композит не виждам силни аспекти, които да говорят за продължителна връзка. Съвпад Слънце/Меркурий/Венера сам по себе си не е типичен само за любовните композити, но говори за взаимна симпатия и добра комуникация. Комбинацията Меркурий/Венера може да се разглежда и като аспект на словестната романтика, още повече, че в тази карта Венера е управител на Асцендента (което навежда на мисълта, че става дума за любовни взаимоотношения). Другото е може би опозицията Марс/Юпитер, която създава предпоставки за засилено физическо взаимодействие и физически интерес един към друг, както и тригонът Луна/Плутон - силни, дълбоки емоции.

За това пък синастрията ви е изпълнена с доста напрегнати аспекти, което показва, че има взаимен интерес, но отношенията ви едва ли са от тези, които вървят леко и гладко.

Отново се връщам на композита. Т. нар. тежки транзити в момента не засягат картата ви (Плутон се отдалечава от опозиция с Луната и още не е настъпил Венерата ви, квадратурата на Уран с Луната също е разходяща, т.е. предстои да отслабва). Може да намажете евентуално от транзита на Юпитер през 8-мия ви композитен дом, който ще бъде в тригон със съвпада Слънце/Меркурий/Венера в началото на тази пролет. По това време прогресивни Луна и Марс ще бъдат върху композитни Венера и Слънце. Възможно е началото на пролетта да бъде период, в който ще се събуди взаимния ви интерес един към друг и ще изживеете приятни моменти на споделени чувства и страст. Но имай предвид, че не съм професионален астролог, пък и надали само по композит могат да се правят точни прогнози.

Благодаря ти! :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #696 -: Януари 31, 2012, 02:16:37 pm »
Лунациите в композита също дават добри предсказания за развитието на отношенията.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #697 -: Януари 31, 2012, 02:35:13 pm »
Здравейте,
може ли малко инфо по този композит да ми дадете?
Благодаря ви  :blink:

Тук ми се струва, че формирането на стабилни и продължителни отношения, водещи до олтара, може да е затруднено поради квадратурите на Уран към светилата и липсата на мажорни аспекти на Сатурн към тях. Има силна тръпка, но може да липсва чувство за сигурност и сплотеност. Друг вариант е и двамата да предпочитате по-свободна връзка (може и отворена), или просто вариантът съжителство без брак да ви устройва напълно. Венера в квадратура с Нептун ме притеснява малко в такива карти заради клишираната интепретация на аспекта - разочарования, породени от нереални обещания. Реалността може да се заменя със съвременна версия на някоя красива приказка за принцове и принцеси.

*

Stella

• 7765
« Отговор #698 -: Февруари 17, 2012, 07:17:01 pm »
Никой няма да се включи по тази карта. Обикновено се махат аспектите към куспидите на домовете. Тука такава паяжина е станала, че нищо не се вижда. По-добре сложи синастрията. композитните карти са символични карти, т.е. производни. Синастрията се състои от две истински карти и обикновено се разглеждат и съотнасят транзитите, за да се види дали засягат чувствителни точки от синастричната карта.  ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #699 -: Февруари 17, 2012, 07:19:12 pm »
Тука виждам, че евентуално Сатурн е в период на саде-сати в опасна близост на композитната луна. Трябва да се види на кого в натала Сатурн приближава луната или и на двамата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥