Италианска република (1946 — днес)
На 2 юни 1946 г. се провежда референдум за монархията, след който се създава Италианската република и по тази причина се приема нова конституция на 1 януари 1948 г. Членове на кралското семейство са изпратени в изгнание заради връзки с фашисткия режим и получават правото да се върнат в родината си едва през 2002 г.
Италия е сред страните-учредителки на НАТО и Европейския съюз и взима участие в обединението на Европа, приемайки еврото през 1999 г.
WikipediaВ момента разглеждам картата на България и транзитите й за 4 Март 1977 г., когато при земетресение е засегнат родния ми град Свищов.
АС е Козирог и е в опозиция със Сатурн и съвпад с Нептун.
Точно на 4-ти Март транзитен Сатурн прави опозиция на H2(съвсем на интуиция и логика, но това трябва да е върха на 2 дом, който в случая попада във Водолей)
Точно на 4-ти Март Сатурн прави съвпад с H8 и ако съм била логична и това е К8, то попада в Лъв. Слънцето е в съвпад в Уран и с IC в Телец в картата на България.
Транзитен Уран е в тригон със Сатурн почти през целия Март.
А транзитен Нептун е в съвпад с H12 през целия Март. Връх на 12-ти дом попада в Стрелец.
През целия месец транзитен Плутон е в квадрат с Нептун(в Телец и съвпад с IC и Слънце) и е ретрограден, ако може да се вярва на астрокома.
И други неща ми се набиха на интуицията, но тях ще си ги премислям.
Ето я картата на България.