Здравей Гост

Още хорар

• 399 Отговора
  • 64700 Прегледи
*

Nebesna

Re:Още хорар
« Отговор #300 -: Май 19, 2009, 11:13:50 pm »
Бе на чужд задник и сто разсъждения са малко.  :'(

Хайде, стискаме ти палци. Аз спирам с разсъжденията.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #301 -: Май 19, 2009, 11:29:00 pm »
Молим още двама трима специалисти да си изкажат мнение нощеска, щото то човек винаги ходи при неколко различни за диагноза.
Дотук има 1 не.
Верно нищо си не разбирам от хорар, това изобщо не можа да ми влезне у главата.

Абе той часовника у форума като не е верен, кой час на задаване на въпроса беше?  :o

Като сверих форумния часовник с реалния, се оказа 7 минути напред. Значи въпросът ми е зададен в 22,04
Таман време другото да си остане същото, само Слънце и Меркурий да минат чертата и да чучнат баш в шести дом.
« Последна редакция: Май 19, 2009, 11:34:12 pm от kaily »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #302 -: Май 20, 2009, 01:59:40 am »
Скарлет да ми бае, Лили да ми бае, сички ми байте, щото тая нощ е решаваща да знам как да реагирам утре.

О, Кайли, ти се появи най-сетне. Липсваха ми провокациите ти във форума, твърде лежерно стана, чак ми доскуча... Тия дни  дори щях да питам в Говорилнята къде се губиш, душо.  :)

То хубу да ти бая, ама чак сега виждам въпроса ти и, доколкото разбирам, вече е "презрял".  :)

Ако приемем, че въпросът е зададен вчера в 22:04, както ти самата казваш, ето какво имаме:
Ти си представена от Юпитер, а шефът от Венера. Но в допълнение бих приела, че има връзка и с Десцендента, т.к. в създалата се ситуация той ти се явява своего рода опонент. Ситуацията ще се решава между вас двамата, тъй че според мен е логично да се разгледа връзката между АС и ДС.
Както е споменала Небесна, шефът е представен от Венера в заточение.
Приемам за негов ко-сигнификатор (дано не греша) Меркурий.
Преди задаване на въпроса Меркурий прави квадрат с господаря на Асцендента, т.е. налице е конфликт, напрегната ситуация.
Но Меркурий е ретрограден и според мен е възможно "опонентът" да се колебае и да е склонен да си промени решението.
Имайки предвид, че въпросът ти е свързан с напускане, броим 4ти от 6ти, т.е. краят на сегашния служебен ангажимент. Управителят на производния дом също е ретро Меркурий, а в дома е "заключен" Сатурн, в момента е стационарен, т.е. своего рода "ни напред, ни назад". Такава е ситуацията с напускането ти.
С изключение на почти точния секстил със Слънцето, Луната няма други сходящи мажорни аспекти, т.е. ти самата не си в позиция да напускаш стремглаво, макар и да си подходила емоционално.
Мисля, че един разговор с работодателя с изтъкване на всички доказани от теб дотук качества на кадърен кадър и незаменим помощник на "негово величество шефът" би бил от полза, като му обещаеш да стегнеш дисциплината и да направиш всичко възможно такива ситуации за в бъдеще да не се повтарят.
Нали владееш магията на осъзнатото намерение, бе Кайли!? Пробвай да го убедиш в това какво ще загуби, ако напуснеш, с изтъкване на всичко, което печели, ако останеш на тази длъжност. Просто пробвай, нищо не губиш. Ако пък не стане, много му здраве.  :)

Много съм изморена и не знам доколко анализът ми е бил адекватен.
Успех утре.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #303 -: Май 20, 2009, 08:05:05 am »
Не знам дали вече има значение моето мнение,защото трябваше да си легна снощи по-рано,но ще го напиша.Аз не бих броила 4 от 6 дом за края,защото въпросът го задаваш ти,Кайли и аз си гледам 4 дом от картата за края на нещата.Ти си представена от Юпитер,който е във Водолей.Той е в 3 дом в съвпад с Нептун и явно описва това,че имаш да дописваш започнат документ или както ти каза-проект.Но Риби са интерсептирани и това явно ще забави нещата с писането.Луната/упр. на 8 дом-чуждите пари/ е отминала съвпада с Уран,но е в сектил с Меркурий и Слънцето.Меркурий управлява 7 и интерсептираната Дева в 9 дом.Предполагам,че ще размисли и ще удържи някакви пари от колежката,не от теб.4 дом се управлява от Марс,а той е в 4 дом на трон по знак и в падение по дом.Но е неаспектиран.След 5 градуса ще направи секстил с Юпитер.Предполагам,че засега нещата ще се задържат в твоя полза и няма да напуснеш сега,но по принцип не те виждам да се задържиш там повече от 5 месеца.Венера управлява и 6 дом и е в заточение.Ти не се чувстваш там добре.Дори и да разгледаме 9 дом като 4 от 6,там имаме Слънце на върха на дома и то е в квадрат с Луната и тригона с Юпитер и отминал.А вътре имаме интерсептиран знак Дева и Сатурн.Предполагам,че засега нещата с напускането ще се задържат,но няма да се задържиш дълго.Както вече казах,Марс ще направи секстил с Юпитер след 5 градуса.Вярно,че Марс е в кардинален дом и знак,което показва часове,но Юпитер представящ теб,е във Водолей-години,месеци и в променлив/падащ дом/-седмици,дни.Затова го виждам като 5 месеца.Хайде,успех днес и както каза Лили-гледай да се разберете без много гръм и трясък,щото Луната е в Овен,но първо ще съвпадне с Венера и трябва да се споразумеете.Той може и да се направи на Лайза Минели,защото Луната квадратира Плутон.Така че,гледай да се въздържаш малко.Бъди дипломат,бе душко.   ;)   ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #304 -: Май 20, 2009, 08:37:22 am »
Уф, на сега преди работа веднага влизам да видя кво сте ми бабували. Ми и двете сте прави, Юпитер тук, Луна там тинтири минтири, тая астрология нема я науча и това си е.  :'(
Всъщност това, което целях с тая работа, е сега да науча един нов занаят (новия проект) - управление на имоти, property management. За да мога да си сменя професията, щото ми писна от тия недвижими имоти и искам да хвана друг занаят, който ми е по-интересен и в който виждам повече бъдеще. А още не съм готова, стигнала съм донякъде, ма примерно сама не бих могла да се оправя. И ако си струва да остана, то е за да завърша тоя цикъл.
Мерси за помощта, за в бъдеще обещавам по-често да се вясвам и да ви дразня...пардон - провокирам.  :P
Ще ви държа в течение.  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #305 -: Май 20, 2009, 06:11:37 pm »

Нали владееш магията на осъзнатото намерение, бе Кайли!?

Владея я ами.  ;D
Сега с шефа днес се разминаваме като намусени облаци, докато той беше за час два в офиса. Уж си говорим, ма на мен ми е паднало настроението и не мога да се съсредоточа нищо да върша. Ама що ви пиша.

Нали вчера целия скандал почна от това, че мацката беше закъсняла с 10 минути сабахлем, нямахме уговорки, нямаме срещи, за 10 минути съм сигурна, че кьорав клиент не е потропал на вратата на офиса в тая суша. Ма въпросът бил принципен.
И снощи се скарахме и заради шофьора му, който шефът твърди, че бил много кадърен, нищо че без висше, затова го толерира, щото може да свърши целата работа, де вършиме ние и т.н. Щото аз през деня отворих уста и за заплащането на моите хора, на неговия човек и всякакви такива.

Та тая сутрин шофьрчето, впрочем много свестно момче, трябвало в 6,30 да ходи да взима един чужденец от апартамент и да му прави трансфер до летището. Ама момчето закъсняло с 10 минутиии....и аз като доде шефа, подочух, че нещо говорят иззад вратата и момчето му вика, че закъсняло с 10 минути, а шефът му вика, че кво толкова, ма повече не разбрах.
Ама след час два ми се обажда организаторът там на мероприятието, заради което е идвал въпросният чужденец и ме почва - бил сутринта изпуснат трансфера, човекът си хванал такси до летището, ключовете оставил на гише на летището, бил бесен, много неудобно било и т.н. Викам оппа.

Затварям телефона и тръч при шефа, викам бе той твоя човек сутринта не карал до летището чужденеца, оня фащал такси, опищял орталъка и държавата. Шефа вика, е че ко толкоз, закъснял 10 минути при тоя трафик и задръстване, нормално е.
И аз веднага захапвам със захапка на булдог - викам, да ама не, щото за същите 10 минути вчера на мен ми оряза 1-месечна заплата, без да има клиент тропащ на вратата. И ти обясних за задръстването, а ти крещя, че всеки да си прави сметката. Оня подскочи, щото усети, че съм го фанала на тясно.
Всъщност както си мисля, той е знаел за таксито още сабахлем, ама си е траел, щото знае, че няма да му простя, ако науча.

Та баш след снощното крещене за 10 минути отваряне на офис, тая сутрин неговият човек същите 10 минути, ама с чакащ го за летище клиент.
Честно казано, мед ми капна на сърцето, щото съм скорпи и отмъщението е много важно за мен.  >:(

Ама днес цял ден седя и си мисля, тоя верно леко не е в ред. И нямам намерение да седя и да работя все едно, че нищо не е станало, още 20 дена, за да ми каже, че все пак няма да ми даде заплата. А в това време да взема пък да му разработя проекта, който съм почнала, да го докарам докрая и той после само да си назначи човек за без пари, който да цъка по копчетата.
Щото то е важно някой да седне да го направи. Аз знам, че шефа има достатъчно акъл да си го направи сам, ама няма време. А освен него и мен друг няма кой да го направи.
Значи ако тръгна сега да го правя и му го направя, после наготово ще вземе някой само да работи по него.

ТА-пак стигам до вчерашния въпрос.
Кво да правя бе?  ???
17,46 ч по моя часовник софийски.

И щото още си мисля, бе всъщност пет пари не давам какво ще стане в тая работа, бая ми е натоварена и с тоя луд отгоре ми идва в повечко, ще взема некой инфаркт да получа за нема и нищо.
Всъщност не ща работа, искам финанси. Щото искам да живея като човек през остатъка от живота си. Писна ми да ме правят на маймуна в тая загубена държава, ще взема да си намеря некой богат мъж и да мирясам.
« Последна редакция: Май 20, 2009, 09:51:02 pm от kaily »

« Отговор #306 -: Май 21, 2009, 08:38:08 am »
Затварям телефона и тръч при шефа, викам бе той твоя човек сутринта не карал до летището чужденеца, оня фащал такси, опищял орталъка и държавата. Шефа вика, е че ко толкоз, закъснял 10 минути при тоя трафик и задръстване, нормално е.
И аз веднага захапвам със захапка на булдог - викам, да ама не, щото за същите 10 минути вчера на мен ми оряза 1-месечна заплата, без да има клиент тропащ на вратата. И ти обясних за задръстването, а ти крещя, че всеки да си прави сметката. Оня подскочи, щото усети, че съм го фанала на тясно.
Всъщност както си мисля, той е знаел за таксито още сабахлем, ама си е траел, щото знае, че няма да му простя, ако науча.

Та баш след снощното крещене за 10 минути отваряне на офис, тая сутрин неговият човек същите 10 минути, ама с чакащ го за летище клиент.
Честно казано, мед ми капна на сърцето, щото съм скорпи и отмъщението е много важно за мен.  >:(

това е класика за действията на Скорпи в цялата му прелест, настъпи ли го някой гони до дупка, не се дава, браво ,браво :) 8)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #307 -: Май 21, 2009, 11:09:31 am »
   Кайли, предполагам че ти вече знаеш отговора на въпроса си, просто трябва да го потърсиш в теб. От астрологична гледна точка не мога да ти помогна, защото съм още мнооого боса. И съвет не мога да ти дам, но си мисля, че ако ти си сигурна че ще бъдеш орязана 1 заплата, няма смисъл да седиш там. А шефа ти е разбрал, че е сгафил затова се разминавате като буреносни облаци, но няма как да си признае грешката. Както знае, че ще го поставиш натясно, защото точно в момента има нужда от теб, а няма как да наеме нов човек, който да свърши твоята задача за такъв срок. Така че ти имаш нужда от пари, а той от свестен работник...нещата временно ще се оправят, колкото всеки да получи своето. Но когато има несправедливост на едно работно място и често се проявява, /и особено когато имаш алергия към такова отношение/ тогава си взимаш чантичката и казваш бай-бай....

« Отговор #308 -: Май 21, 2009, 01:08:07 pm »

[/quote]

ТА-пак стигам до вчерашния въпрос.
Кво да правя бе?  ???

[/quote]

Не е много хорарен тоя въпрос :))
Виж с монетките какво излиза:

55. Fêng - Abundance [Fullness]

-- --
          -- --     above     Chên   The Arousing, Thunder
          -----
          -----
          -- --     below     Li     The Clinging, Flame
          -----

The Judgement

Abundance has success.
          The king attains abundance.
          Be not sad.
          Be like the sun at midday.

The Image

Both thunder and lightning come:
          The image of Abundance.
          Thus the superior man decides lawsuits
          And carries out punishments.

*

kaily

• 5145
« Отговор #309 -: Май 22, 2009, 12:36:54 am »
Че ко кат не е хорарен въпросът?  :P
Аз нерядко питам едно, па ми отговаряте съвсееем друго...и на всичко отгоре познавате. Кой гледа насам, кой натам, аз едно питам, вие друго виждате...бе да ви кажа на всички що изобщо вися из астрологията още. Не щото познава, боже опаси и даже ич.
Обаче - обаче - болшинството ми прозрения идват през нея, просто не знам как става тоя номер. Прозренията са много трудно нещо и идват като гръм от ясно небе, верно, че и от изрезка от вестник можеш да получиш прозрение. Ама при астрологията има свръхнормено количество, как зачета нещо психоастрологично и оп-прозрение ме удари. Та така.. ;D

А виж това пък че ставам слънце на пладне, л...о на месечина и прочее и раздавам правосъдие...кой тоз сайт такъв познаващ бе?  ::)

« Отговор #310 -: Май 22, 2009, 08:25:34 am »
ти си като д-р Хаос и той така получава прозренията си  ::)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #311 -: Май 23, 2009, 12:52:15 am »
Абе ако шефът съвсем сериозно е решил да я държи един месец без заплата, направо да си хваща шапката. Повечето бг работодатели подхождат на принципа "при който мине номера". Или отстояваш позициите си, ако смяташ, че в дадена ситуация имаш право, или напускаш, ако продължава да се прави на неразбрал. Претегляш всички причини да останеш и да продължиш, и ако такива липсват или са твърде малко на фона на негативите, вземаш решение относно прекратяване на взаимоотношенията с даден работодател или организация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #312 -: Май 23, 2009, 01:11:21 am »
О, така е, Лили.
Само че аз първо не знам той какво точно е решил, второ-реших леко да поизчакам и да се поослушам кое къде стои в света от времето на последното ми местене на работа, трето, исках да си вадя кредитна карта, че още нямам, ма ми рекоха, че трябвало да имам 6 месеца трудов стаж на последното място, а такива ще направя на 10 юни. И не на последно място, сетих се, че аз държа парите от касата, като има такива, аз плащам заплати, аз приемам пари и прочее. Та вместо да се карам с него сега за нероден Петко, по-добре да изчакам и да видя какво се случва. Ако тръгнат на зле работите и реши да не плаща, си възстановявам точната сума от касата и да върви да ме гони.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #313 -: Май 24, 2009, 01:09:16 am »
Сетих се за един човек,с когото се разделихме преди време.

По ретро Меркурий често се сещаме за някой стар познат...  :)

Цитат
Въпросът ми е такъв ще се сдобрим ли с този мъж и имаме ли шансове с него за сериозна връзка.Въпросът ми го задавам сега,а реално си мислех за това може би в 23.55 минути.Часът в момента 00.03 мин-24 май.

Разбирам желанието ти да подновиш тази връзка, но честно казано не виждам аспекти, които достатъчно красноречиво и недвусмислено да го потвърждават.
От една страна, първият сходящ аспект на Луната е с ретро Меркурий. Но съвпадът е поставен в 4 дом, което по-скоро показва тенденция към приключване.
Освен това в случая Меркурий не се явява на никой от двамата сигнификатор, нито пък има директна връзка с въпроса. Макар че в картата се явява управител на 5 дом и това следва да се вземе под внимание.
Следва секстил на Луната с Уран и, не след дълго, квадрат с Юпитер и Нептун, но тези планети отново нямат връзка с въпроса, зададен от теб.
В тази карта обаче Луната е сигнификатор на човека, за който се пита, тъй като имаме Рак на Десцендента, т.е. евентуално аспектите й биха показали действията, които би предприел. Луната ще се срещне с ретро Меркурий, но според мен трудно е да се говори за желание за трайно подновяване на връзката от страна на бившия ти партньор. Дори ако има временно завръщане, според мен то ще е с цел да се доизяснят и доизчистят някои въпроси.
Ти обаче, представена от заключен в 8 дом Сатурн, според мен не си в позиция да действаш, т.е. това, което искаш да се случи, не зависи чак толкова от теб. Поне засега статуквото е такова.
Всъщност в кой град е зададен въпросът? Защото може да се окаже, че няма интерсептация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #314 -: Май 24, 2009, 01:31:26 am »
И аз не виждам условия за подновяване на връзка между двамата в настоящия момент. Ретро Меркурий се явява диспозитор на Сатурн (питащата). Господинът е представен от Луната, която е отминала тригона със Сатурн. Няма връзка между двамата. Но Луната е в съвпад с ретро Меркурий, който е диспозитор на Сатурн. Рационалното осъзнаване на ситуацията за теб ще дойде по-късно. Мисля, че на етапа идеализираш нещата - Ретро Мерк в квадрат с Нептун и Юпитер.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #315 -: Май 24, 2009, 01:34:56 am »
Писала съм те от Пловдив бай дифолт.  :-[

Що се отнася до Сатурн, твоя сигнификатор, няма интерсептация, ако изберем домификация по Региомонтанус. Обаче Юпитер и Нептун, с които Луната прави последния си сходящ аспект, се изместват в 1-ви дом, т.е. имат отношение към кверента. Ако използваме системата на Кох, нещата остават без промяна. Но това са технически подробности.

Иначе не мога да ти кажа дали е заминал.
Въпросът беше за подновяване на вече прекратена връзка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #316 -: Май 24, 2009, 11:37:48 am »
Освен това, снощи пропуснах да отбележа, че Луната в хорара е невидима.
В момента на задаване на въпроса Луната е балсамична (Хеката), т.е. във фаза непосредствено преди новолуние. В Античната астрология тези дни се считат за изключително неблагоприятни. С други думи, изключително неподходяща фаза за нови начинания. Това е фаза на символично "умиране" на лунното божество, преди да се появи отново на небосклона във вид на тънък полумесец. Съответно можем да направим заключението, че развитие на връзката в нова посока не предстои, дори ако бъде временно подновена, по-скоро има нужда от някакво доизясняване, изкристализиране, както вече казах, преди нещата да добият своя окончателен завършек.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #317 -: Май 24, 2009, 11:50:16 am »
Лили,то е ясно,че сега нито аз,нито той ще направи някаква стъпка.Това означава ли,че след няколко месеца нещата ще стоят отново по същия начин-при завръщането му.

*

Nebesna

« Отговор #318 -: Май 24, 2009, 12:02:28 pm »
До сега не бях ползвала фазата на Луната в хорарната астрология. Ползвам я в елективната карта. Обаче намирам логика да се използва и тук. Когато Луната е намаляваща това показва край на нещата, такива каквито са. Приключване на една фаза, разплащане на дългове, време за равносметка, преди човек да се насочи към новото начало. И тъй като Луната е сигнификатор не само на човека за когото се пита, а и на кверента по принцип, има две вероятности: 1/ тези отношения отиват към своя край или 2/ отношенията ще бъдат подложени на равносметка и поставени на нова основа.

Мия, чакай първо да видим дали ще има завръщане и кога точно ще стане това.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #319 -: Май 24, 2009, 12:22:53 pm »
Да, Небесна, желателно е да се взема под внимание и в хорарната астрология.  :)
В Античната астрология освен лунната фаза се отчитат и Лунни домове, наричани от арабите маназили.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.