Здравей Гост

Още хорар

• 399 Отговора
  • 64756 Прегледи
Re:Още хорар
« Отговор #320 -: Май 24, 2009, 03:35:14 pm »
В темата за ретро Мерка се тръшкам, че баща ми зи загуби личните документи. Та, въпроса ми е - ще бъдат ли върнати/подхвърлени документите? За парите...да си ги изпие със здраве!

Мисля, че документите ще се появят до 2 дни. Във всеки случай, баща ми представен от ретро Мерка би трябвало за него да има промяна в положението, въпреки че връзка между него и документите няма. Връзкта на документите, както се вижда, е все още с този, който ги е взел. Марс - представляващ документите по трети дом е в 8-ми и изглеждат изгубени завинаги, но Уран е на DC и сегашният им притежател може да промени намерението си и да ги върне.

Въпросът е зададен в 14,55 местно време, София.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #321 -: Май 24, 2009, 03:38:59 pm »
За изгубени вещи се гледа 2-ри дом. Меркурий сам по себе си също е сигнификатор на документите и когато е ретро, наистина може да има връщане на документите. След малко ще погледна по-подробно картата, за да видим къде евентуално биха могли да се намират.

« Отговор #322 -: Май 24, 2009, 03:42:19 pm »
Благодаря, Небесна. За да не развалям гатанката после ще кажа как той предполага, че ги е изгубил.

*

Nebesna

« Отговор #323 -: Май 24, 2009, 03:47:03 pm »
Извинявай, обърках се. Понеже питаш за документи на баща си, то неговия 2-ри дом е 2-ри от твоя 10-ти. Управлява се от Луната, която е в съвпад със Слънце в неговия 12-ти дом. това означава, че където и да е загубената вещ, тя е на достатъчно скрито място и често неоткриваема. Може да е в болница или клиника, в лекарски кабинет. Луна в Близнаци показва, че загубената вещ може да е до стена, ламперия, но на много скрито и потайно място (12-ти дом).

Локус фортуна дава допълнителна информация и нейния диспозитор осигурява още улики.
ЛФ е в Дева и е на границата между 3-4 дом, което показва, че изгубената вещ може да е в багажник на автомобил или в гаража, в бюрото или където стоят писмата и книгите, в магазина или на пазара. Меркурий, който е едновременно диспозитор на Луната и на Локус фортуна е в съвпад с върха на 12-ти дом - на достатъчно скрито място.

Съвпадът на луната със Слънцето не знам как да го тълкувам в случая. Обикновено някой автори правят връзка с децата - детето ще помогне да се открият документите.

« Последна редакция: Май 24, 2009, 04:12:36 pm от Небесна »

« Отговор #324 -: Май 24, 2009, 04:01:51 pm »
Днес, докато си е пил кока-колата под смесена сянка аз му звъня, зада го помоля да купи нещо. ТОй вади от джоба си телефона и помни, че в същия джоб е държал и потфейла с документите. Така предполага, че вадейки телефона е извадил и документите и те са паднали на земята. Последно е говорил с един негов познат, който е дошъл малко преди той да си тръгне и този човек е бил единственият, който е бил там за цялото нреме. За съжаление това е човек, който често му иска пари и дори и да е видял потфейла на земята е нямало да му каже. Ето, в случая, ако се разглежда по 3-ти дом май е по-показателно  :-\, защото Марс е в 8-ми. Пък и така упр. на 3-ти Марс и упр. на 7-ми са в аспект, което означава, че има конкретен човек, който ги е взел. Хубаво разгледахме мястото, където са паднали /евентуално/, но ги нямаше...

Ако се разглеждат класическите управетили на 1-ви и 2-ри дом -  Марс и Венера, аспекта между тях е 6 градуса, което като дни показва приблизително остатъка до директното движение на Мерка следващата неделя.

*

Nebesna

« Отговор #325 -: Май 24, 2009, 04:04:59 pm »
Промених си предния пост, понеже ти питаш за баща си и трябва да се гледат производните домове. Съвсем се обърках, днес не ми е ден. Вече втори път променям поста. Е това са вече производните домове. Окончателният ми извод е, че изгубаната вещ е трудно откриваема, щом е намесен на 2 пъти 12-ти дом. Но понеже и диспозиторът на Луната и на ЛФ е ретро - може и да има шанс да се намери след време.
« Последна редакция: Май 24, 2009, 04:12:06 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #326 -: Май 24, 2009, 05:23:21 pm »
По принцип за изгубени вещи не гледам, но надниках тук, видях хорара и също ми изглежда доста противоречив.
Имайки предвид, че въпросът не е зададен директно от човека, загубил документите, отговор се дири чрез производни домове.
Разглеждаме картата от 10 дом - бащата. В случая Меркурий е не само сигнификатор на документите, а и на човека, който ги е загубил. Вероятно е бил разсеян и е станало по невнимание, забутал ги е някъде...
За самите документи мисля, че е добре да се разгледат 2-ри и 3-ти дом.
Но не съм сигурна как да тълкуваме новолунието в картата при условие, че Слънцето е сигнификатор на вещта, т.е. на портфейла, в който са стояли документите. По принцип точният съвпад на светилата не е много благоприятен, ако има отношение към въпроса (при елекции също е добре да се избягва). В случая Луната е косигнификатор на бащата, тъй като управлява интерсептиран в 1-ви дом Рак.
Тоест според мен ситуацията в момента е неблагоприятна за собственика на вещта.
В 3-ти дом имаме Сатурн, който управлява 7-ми от 10-ти. Първият сходящ аспект на Луната в хорара е квадрат със Сатурн, което може да се тълква, че човекът, намерил документите на мястото, където са забравени, най-вероятно няма да ги подхвърли на притежателя им. Имаме Плутон в 7 дом, затова честно казано не разчитам много на благородни прояви от страна на намерилия портфейла, ако се изкуши да посегне върху съдържанието му (ако се окаже дребен крадец). Но в 7 дом има интерсептиран знак, освен това Луната в хорара почти едновременно прави квадрат с Уран и секстил с Юпитер, което само по себе си е доста противоречиво. Луната обаче е косигнификатор на бащата и няма връзка с отсрещната страна. Човекът, който евентуално ще намери вещта, е представен от Плутон в 7 дом и Юпитер в съвпад с Нептун, затова някак си ми е трудно да повярвам дали ще постъпи етично и няма да се изкуши да задигне съдържанието на портфейла, ако е имало пари там. Но не е изключено, ако реши да опразни портфейла, да го хвърли някъде и после вещта да бъде намерена от друг човек. Но това са само хипотези...

Всичко това ме навежда на мисълта, че ако все пак му подхвърлят или върнат по някакъв начин документите, това няма да се случи чак толкова скоро.
Дано греша. Много е объркващ този хорар, а и по принцип не ми се е случвало досега да отговарям на хорарни въпроси за изгубени/забравени вещи и не се чувствам достатъчно добре подготвена.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #327 -: Май 24, 2009, 05:51:34 pm »
Благодаря ви Lillie и Небесна, че отделихте време.  :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #328 -: Май 24, 2009, 06:58:35 pm »
Ето, в случая, ако се разглежда по 3-ти дом май е по-показателно  :-\, защото Марс е в 8-ми. Пък и така упр. на 3-ти Марс и упр. на 7-ми са в аспект, което означава, че има конкретен човек, който ги е взел. Хубаво разгледахме мястото, където са паднали /евентуално/, но ги нямаше...

Ако се разглеждат класическите управетили на 1-ви и 2-ри дом -  Марс и Венера, аспекта между тях е 6 градуса, което като дни показва приблизително остатъка до директното движение на Мерка следващата неделя.

Интуитивно се насочих към същото разглеждане,а не чрез производните домове.
Картата мисля е радикална,доколкото АСЦ е в Меркуриев знак,Луната също и отделно Луната е в съвпад със Слънцето-това показва намесен мъж (бащата или по принцип),както и че въпроса може да е свързан със доказване на самоличността (личната карта).
За това че някой е взел липсващият предмет изхождам от Упр на 2 дом Венера в 7 дом.Това може да показва че предмета се намира в ръцете на друга личност.Предстоящият секстил на Венера към Юпитер/Нептун упр на 7 дом може да говори за бъдеща среща с човека който ги държи в момента.За връщане на документа,който се управлява от Венера съвпад Марс от към  8 дом (даване от другите),също е възможно покрай секстила със управителят на 7 дом също .
Бъдещите аспекти на Луната с Венера/Марс също изглеждат положителни.
Това че Юпитер упр края на ситуацията и другите личности също може да казва,че картата ще бъде дадена от този който я е намерил и така да приключи ситуацията.Между другото може и да е жена.Макар че съвпада Венера/Марс може да говори за двама човека-мъж и жена,свързани по някакъв начин  ???

Това само мои предположения,с хорари не се занимавам  :D

« Отговор #329 -: Май 24, 2009, 07:27:32 pm »
Интересно  :).  Мерси, Синухе. Не знам защо, но си мисля, че до края на следващата седмица, ако нещо ще се развива благоприятно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #330 -: Май 24, 2009, 07:34:19 pm »
Ако ситуацията не се изясни в близките дни, дано това се случи, след като Меркурий тръгне директно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #331 -: Май 27, 2009, 09:30:45 pm »
Подучих баща ми да предложи 30 лв /той вдигна мизата на 50 лв  ;D/ на обичайния заподозрян за изчезването на документите. Та казал той каквото казал на продавачката в кафенето, та тя да предаде на онзи  ;D  ;D  ;D.

Ми к'во да правя? Тарото ми показва, че трябва пари да се дадат, за да се върнат документите   :D Да видим дали това ще има ефект....Че Мерка се обръща скоро. Дала съм си време до понеделник, за да попаде заявление за нова лична карта.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #332 -: Май 28, 2009, 04:42:06 pm »
Имам предложение-да си направим тема паралелна на тази за хорарните въпроси, разглеждани с Таро- мисля че така ще стане по-интересно (между другото мисля че имаше такава практика по едно време в списание "Астро Журнал"),още повече че така информацията се изяснява по-точно като се използват и двата метода.

В смисъл тези които могат да работят с Таро,когато имат възможност и желание да се включват по хорарни въпроси.
Интересно ми е да видя какво ще стане  ::) Ясно е,че ако няколко човека гледат за едно и също няма да се паднат еднакви карти,но може да има сходно насочване.То и при хорарите често всеки твърди по нещо различно...Но когато има няколко допълващи се мнения,картинката може да стане по-ясна  ;) Ще е интересно отделно да се види как Таро гаданието и хорарното се преплитат  ::)

Тарото ми показва, че трябва пари да се дадат, за да се върнат документите   :D Да видим дали това ще има ефект....

Да видим.Обаче често картите показва нещо което ще стане покрай самата ситуация ( в смисъл пак ще е свързано с нея,било нов фактор или следствие),дори и да не е точно на въпроса така както си го задала,не казвам че това е в твоят случай ,а по принцип. ;)

« Последна редакция: Май 28, 2009, 04:47:32 pm от Синухе »

« Отговор #333 -: Юни 01, 2009, 06:19:05 pm »
Любопитни факти от света на науката, техниката и директният Меркурий

Днес сутринта, на 8-ят ден от изгубването, баща ми отиде да си подаде заявление за нова карта.

Към 17 ч ми се обажда по телефона и казва - документите ми са при кварталния. Ураааа! Но РПУ-то работи до 17,15 ч и на суперспешния телефон, на който се звъни и който дава съобщения за повреда/несъществуващ номер/ или нещо друго, като ти вдигнат в края на крайщата ти казват, че ей сега трябва да отидеш /а е 17,10 ч/, защото утре е много късно. Както и да е, ще отиде утре сутринта да види дали може да сторнира поръчката за нова карта. Не, че  енещо важно старата, но ми е издавал пълномощни и може с новата да се окажат невалидни. НО това са въпроси за утрешния ден.

Кварталният, който баща ми търси вчера и не го намери - според тях те работят и в неделя, намерил документите му в сутрешната си поща. Да го питаш защо не го е потърсил веднага, след като живеем да 3 блока от неговия офис?!?!?! Може и документите още вчера да са били там...Такива ми ти работи.

Май проработи варианта с домовете, които не са производни. Аз нарочно зададох въпроса пасивно - "Документите ще бъдат ли върнати", а не "Баща ми ще намери ли документите си". Мисля, че има значение  ???.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #334 -: Юни 02, 2009, 12:36:22 pm »

Май проработи варианта с домовете, които не са производни. Аз нарочно зададох въпроса пасивно - "Документите ще бъдат ли върнати", а не "Баща ми ще намери ли документите си". Мисля, че има значение  ???.

Май е така.Венера има точно 8 градуса/8 дена от секстила с Юпитер/Нептун упр на 4 дом-края на ситуацията и 7 дом-другите личности.А това че е секстил и е Юпитер върна вещта.А и в тази радикална карта,Венера е упр на самата вещ-2 дом и отделно като сигнификатор. ;)

*

Nebesna

« Отговор #335 -: Юни 02, 2009, 06:38:52 pm »
Любопитни факти от света на науката, техниката и директният Меркурий

Самият факт, че Меркурий е ретро, а той е диспозитор на Локус фортуна, сам по себе си съдържа върможността, документите да бъдат върнати. Но и на мен картата с нормалните домове ми се вижда по-действаща. Все пак, кое в тази карта показва, че документите ще бъдат върнати от пазител на реда?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #336 -: Юни 02, 2009, 08:02:51 pm »
Не е ли Луната и Меркурий в 9 дом (на институциите и законите)? Защото Луната винаги показва нещо съществено по отношение на въпроса,а мега опростено -Меркурий е самите документи като носители на информация,докато самата вещ в общия случай е по 2 дом  ???
Това се допълва и от Юпитер като  управител на 7 дом (другите действащи лица),все пак предмета се връща точно когато упр на 2 дом Венера го секстилва точно (заедно с Нептун,другият управител)?

*

porto_kalka

« Отговор #337 -: Юни 02, 2009, 08:04:01 pm »
Аурора, в "Християнска астрология" Уилям Лили изрично посочва, че в хорарната карта бащата се сигнифицира от 4-ти дом, а не от 10-ти.
Казусът се разглежда и излиза с производни домове, но за отправен се взима 4-ти! Последния аспект на Луната е тригона с Юпитер в производен 2-ри от 4-ти! ;)

*

porto_kalka

« Отговор #338 -: Юни 02, 2009, 08:11:07 pm »
А ролята на полицията в случая играе Марс в 8-ми,  управител на 8-ми.
Така също Юпитер /бащата/ е в секстил с Марс и Луна също ще направи секстил с Марс. :)

« Отговор #339 -: Юни 02, 2009, 08:16:32 pm »
Аааа, интересно  :)