Здравей Гост

Още хорар

• 399 Отговора
  • 64613 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Още хорар
« Отговор #340 -: Юни 02, 2009, 08:18:15 pm »
Е да,ама само Марс в 8 дом не може да го даде това,ако няма отношение към вещта по някакъв начин.
За това е повлиял съвпада на Венера-упр на вещта с Марс в 8 дом  ;)

Абе ние както и да я погледнем тази карта,май все минава номера  ;D

« Отговор #341 -: Юни 02, 2009, 10:00:36 pm »
Нещо се обърках с един  хорар, така че ще попитам- как определяте  от коя планета е представен кверента? От управителя на АС- то на хорара ли? А за другия човек, за когото се пита- по управителя на ДС-то?

*

Nebesna

« Отговор #342 -: Юни 02, 2009, 10:27:52 pm »
Нещо се обърках с един  хорар, така че ще попитам- как определяте  от коя планета е представен кверента? От управителя на АС- то на хорара ли? А за другия човек, за когото се пита- по управителя на ДС-то?

Въпросът може да се отнася до питащия - тогава се изхожда от първи дом. Ако се пита за друг човек, той автоматично става кверент и домовете се обръщат. Ако човекът е назован по име, се гледа 7-ми дом, а седми дом става първи и домовете се преномерират. Ако е ясна връзката между този, който задава въпроса и човекът, за когото се пита (без да се назовава по име) - например дъщеря, брат, баща, майка, приятел, се гледат производните домове, за да се определи кверента. Кверента е човекът, за когото се отнася въпроса, независимо кой го задава.

*

Sin

• 10
« Отговор #343 -: Юни 03, 2009, 10:51:27 am »
Здравейте,
опитвам се да разбера какво ми казва един хорар, но знанията ми са доста оскъдни и поради това може би всичко ми изглежда объркващо; а може би и поради факта, че аз питам за себе си и съм "натоварена" от допълнителна информация около въпроса... та, бих искала да помоля за помощ в тълкуването.
Въпросът ми е "Ще напусна ли работа?", зададох го в 8:55, София.
Благодаря предварително.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #344 -: Юни 03, 2009, 11:51:24 am »
Да,ще напуснете работа-))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #345 -: Юни 03, 2009, 12:36:59 pm »
Луната се намира на via combusta, което показва че на питащия му е трудно да определи реалното положение на нещата ("натоварена"), но ако въпросът се използва с цел да се извлече полза от това хаотично положение, то картата може да се разглежда като радикална (интерпретируема). Това положение предполага и известна доза непредсказуемост на ситуацията.

Луната като упавител на асцендента (питащият) е в сходящ тригон със Юпитер (управител на 6-ти дом - работа), което предполага положителен отговор.

ПС:   Въпросът "Ще напусна ли работа?" предполага питащият да иска да разбере повече за себе си, затова по-уместно би било да се гледа рожденната карта.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #346 -: Юни 03, 2009, 01:21:52 pm »
Привет и от мен  :).
Sin, не си казала какво е отношението ти към въпроса, дали искаш да напуснеш работа или не искаш.

Луната, като управител на Асц. и въпроса, потвърждава думите ти, че подхождаш емоционалмо към въпроса. Намираме я в 4-ти дом в хорара, с няколко апликиращи аспекта:
-куинконс към Меркурий и Уран;
-тригон към Юпитер, Нептун и Хирон;
-опозиция към Венера.
Куинконсите изискват адаптиране към нови обстоятелства. Понеже са два, ще формират конфигурацията Йод, с фокус Луната в 4-ти дом. Възможно е да попаднеш в ситуация, в каквато си била и преди и от теб зависи как ще реагираш.
Тригонът към Юпитер може да се свърже с положително отношение към настоящата ти работа /в смисъл не искаш да напуснеш/, но може да значи и бързо, плавно развитие на събитията.
Според мен не можем да извлечем категоричен отговор от хорара, би могла да останеш на тази работа, ако направиш необходимите промени. :)

Разкажи ни малко повече, това ще улесни всички ни. :)
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Sin

• 10
« Отговор #347 -: Юни 03, 2009, 01:22:53 pm »
Наистина съм в положение, в което не съм сигурна каква е реалната ситуация и се надявах да има шанс да избегна напускането. Наталната ми карта май е още по-безнадеждна, поне доколкото мога да си обясня транзитите, дето ме разпъват от известно време, а ще има и още активност в близките месеци... мисля, че преживявам "криза на средната възраст" или поне се опитвам да я преживея, де  :-[
Определено не бих отказала коментар върху астрологичната ми ситуация, аз всъщност се надявах да помоля АН за това, ако има желание, но и всяко друго мнение би ми било от полза, мисля.

*

Sin

• 10
« Отговор #348 -: Юни 03, 2009, 02:09:35 pm »
Привет и от мен  :).
Sin, не си казала какво е отношението ти към въпроса, дали искаш да напуснеш работа или не искаш.

Всъщност, това има ли значение за отговора - от гледна точка на астролога?

Не, не искам да напусна, но смятам, че вероятно ще се наложи, поне такава ми се вижда логиката на нещата. Т.е.не се налага, защото някой ме гони, а защото... ето, сега направо се почувствах глупаво, обаче... историята е следната:  преди известно време промениха условията на работа, т.е.смениха ми шефа и ми сложиха шефка, която не е по-добра от мен професионално. Много зле го приех и бях на косъм да напусна, но си харесвам работата и останах. На нея й казах, че не е достатъчно добра да ме управлява, а на шефа- че ми слага твърде нисък таван, ревах и се чудих известно време, но останах. Опитах се да работя с госпожата, т.е.аз работих с нея, а тя просто ползваше мен /нали съм й подчинена/, показах й, че мога да я доминирам, че имам качества и т.н. В един момент ми писна от определени повтарящи се ситуации и я "отсвирих", т.е.имаше един доста неприятен разговор и като резултат ме пренасочиха да работя с друг колега по отделен проект. Но тъй като ми е шефка, тя пак имаше контрол и възлагаше частично задачи и т.н. подробности, постоянно имаше проблеми, ако свърша нещо, което не ми е възложено от нея и накрая отидох при шефа и му казах, че условията, които ми предлагат, не ме устройват и че може би ще ме уволнят преди да успея да си намеря работа, но няма да работя под нейно ръководство. Огромната ми изненада беше неговата реакция - каза, че не иска да напусна, че тя няма да ми е шеф и ще разформира отдела /от нас 2-те/. 2 часа по-късно събра мениджърите и го обяви - думите му бяха, че този отдел няма да съществува и всяка от нас ще бъде пряко подчинена на мениджъра, който й дава задачи. 21.04.
Това изглеждаше точно това, което ми трябва, обаче до момента няма нови длъжностни характеристики - т.е. аз на хартия се водя на подчинение на шефа на отдела, който уж не съществува и този шеф си е шеф, макар и само на хартия. И ето на, преди 2 дни аз си дадох сметка, че всичко това е просто фарс и че аз съм в позицията, в която просто са ми "угодили" заради някакъв мой каприз - а аз през цялото време си въобразявам, че защитавам професионалната си компетентност. Освен това след като нещата не се легализират, винаги може да се стигне до връщане на ситуацията - което със сигурност няма да мога да приема. Освен това, аз много вярвах /вярвам?/ на този човек и за мен би било катастрофа да загубя доверието си в него.
Към всичко това се прибавя и "дребния" факт, че съпругът на "бившата" ми шефка прави бизнес със съпругата на шефа.
Горе-долу това е ситуацията, извинявам се за дългото обяснение.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #349 -: Юни 03, 2009, 02:41:16 pm »
Всъщност, това има ли значение за отговора - от гледна точка на астролога?

Има значение за обратната връзка, не за отговора.

На много хора се случва да работят за не толкова интелигентни шефове и колеги. Тази ситуация крие и своите плюсове, като например по-лесно можеш да прокараш идеите и вижданията си, но това не може да се случи с взаимна агресия. Пожелавам ти скоро да намерите удовлетворяващо те решение.  :)

*

Sin

• 10
« Отговор #350 -: Юни 03, 2009, 09:40:20 pm »
Има значение за обратната връзка, не за отговора.

На много хора се случва да работят за не толкова интелигентни шефове и колеги. Тази ситуация крие и своите плюсове, като например по-лесно можеш да прокараш идеите и вижданията си, но това не може да се случи с взаимна агресия. Пожелавам ти скоро да намерите удовлетворяващо те решение.  :)
Разбирам:)
Благодаря за отговора. Съгласна съм, че човек трябва да се стреми да търси положителните страни на всяка ситуация, както и да е готов на известни компромиси. Но, от друга страна, ясно е, че ако възможностите се изчерпат, или човек действа радикално, или обстоятелствата го правят вместо него :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #351 -: Юни 03, 2009, 09:59:48 pm »
Sin, чувствах се леко неудобно, когато ти отговарях, понеже си вероятно 10-ина години по-голяма от мен, с всички произтичащи от това изводи. Компромиси и аз не мисля, че могат да се правят до безкрай, но също така се убедих, че някои ситуации се променят бързо благодарение на неподозирани и незабелязани фактори и условия.
 :)

*

Sin

• 10
« Отговор #352 -: Юни 04, 2009, 04:42:21 pm »
Sin, чувствах се леко неудобно, когато ти отговарях, понеже си вероятно 10-ина години по-голяма от мен, с всички произтичащи от това изводи. Компромиси и аз не мисля, че могат да се правят до безкрай, но също така се убедих, че някои ситуации се променят бързо благодарение на неподозирани и незабелязани фактори и условия.
 :)
Не виждам причини за неудобство:) В крайна сметка, ако всичко си мислех, че знам и разбирам, не бих задавала въпроси и не бих търсила гледни точки. Което важи и за тези незабелязаните - за да ги забележи човек, трябва някакво "завъртане" на гледната точка, нали?
Извинявам се за офтопика, ако това е проблем.

*

AH

• 2201
« Отговор #353 -: Юни 04, 2009, 05:46:32 pm »
Наистина съм в положение, в което не съм сигурна каква е реалната ситуация и се надявах да има шанс да избегна напускането. Наталната ми карта май е още по-безнадеждна, поне доколкото мога да си обясня транзитите, дето ме разпъват от известно време, а ще има и още активност в близките месеци... мисля, че преживявам "криза на средната възраст" или поне се опитвам да я преживея, де  :-[
Определено не бих отказала коментар върху астрологичната ми ситуация, аз всъщност се надявах да помоля АН за това, ако има желание, но и всяко друго мнение би ми било от полза, мисля.

Ти ли ми прати бележка с друг ник преди една-две нощи?:)
Гледам, че Кабала, Хари и Кали са ти отговорили.
Аз не съм се включвала в астрологични теми от години:) И сега ще го направя за няколко дни.
Да допълня, като гледам карта, която съм построила в момента на даването на отговора ми.
Според тая карта, питащият, т.е. ти, задаваш един въпрос, но всъщност търсиш отговор на друг.
Търсиш го емоционално, което те мобилизира на подсъзнателно и съзнателно ниво.
Изглежда, че ако промениш нещо в ежедневни стереотипи и модели, ще дадеш тласък на благоприятни промени в жизненоважни насоки, без да действаш пряко.
Т.е. пренасочи вниманието си и прояви търпение за важните неща.

/а, писала ми е Ариела, ако си я спомняш от едно време- току що ми прати бележка:)/
« Последна редакция: Юни 04, 2009, 05:52:33 pm от AH »

*

Sin

• 10
« Отговор #354 -: Юни 04, 2009, 07:16:16 pm »
Здравей, АН,
Не съм обикаляла темите специално да видя в момента на каква вълна си  :-[, просто се надявах на гледна точка.
Виждам, че е имало смисъл да се регистрирам, като чета бележката ти на фона на квадратура на тр.плутон към мс и в очакване скоро на опозиция на същия към нат.юпитер, а горе-долу по същото време 3-ти съвпад на тр.Сатурн с нат.Уран и Плутон.
Е, не че иначе при мен нещата могат да са неемоционални, но имаше много месеци напрежение и на моменти губя ориентация... и търпение, също...

*

AH

• 2201
« Отговор #355 -: Юни 04, 2009, 08:11:46 pm »
Здравей, АН,
Не съм обикаляла темите специално да видя в момента на каква вълна си  :-[, просто се надявах на гледна точка.
Виждам, че е имало смисъл да се регистрирам, като чета бележката ти на фона на квадратура на тр.плутон към мс и в очакване скоро на опозиция на същия към нат.юпитер, а горе-долу по същото време 3-ти съвпад на тр.Сатурн с нат.Уран и Плутон.
Е, не че иначе при мен нещата могат да са неемоционални, но имаше много месеци напрежение и на моменти губя ориентация... и търпение, също...

е, закономерно сменяме вълните покрай кризите на средната възраст :)
И това с ориентацията е обяснимо и закономерно, дори ако си мислим, че сме точно ориентирани.
Но въпросът с търпението за теб е много важен- изглежда, че ти предстои да го учиш по онова правило: Ако не доброволно, то доброзорно. Е, това все пак е избор, нали :) Понеже понякога нямаме избор :)

*

Sin

• 10
« Отговор #356 -: Юни 04, 2009, 09:10:57 pm »
И това с ориентацията е обяснимо и закономерно, дори ако си мислим, че сме точно ориентирани.
Но въпросът с търпението за теб е много важен- изглежда, че ти предстои да го учиш по онова правило: Ако не доброволно, то доброзорно. Е, това все пак е избор, нали :) Понеже понякога нямаме избор :)
Точна ориентация? Аз се чудя изобщо имам ли вече представа какво е това... особено с моята слабост към относителността на нещата... А пък аргументи - очите да ти извадят:
Плутон мина върху нат.Венера, която "случайно" ми управлява 10-ти дом, направи квадрат към МС и сега се връща пак, с което няма да приключи, защото ще има и 3-ти тур, преди да си свърши каквото трябва. Сатурн - аналогично в прав и обратен ход и сега ще има разбор. Така и с опозицията Плутон-Юпитер. Не знам защо така съм се вторачила, сякаш няма други трЪнзити да ме чоплят, но, явно съм доста бавноразвиваща, щом са ми се паднали толкова повторения... излишно да ти казвам, че предпочитам да уча доброволно, а не доброзорно... Струва ми се доста важно да проумея защо се налага повторяемост и каква е разликата във влиянието на аспектите при нормално и ретроградно движение - прав ход/казва нещо/, обратен /напомня, проверява?/, пак прав/каквото станало, станало, понеси последствията/.
Можеш ли да ми помогнеш в това? Надявах се да ми кажеш как виждаш ключовите теми и проблеми, които изразява ситуацията? В случай, че намериш време и имаш желание, данните ми са 06.11.1965, 9:31АМ, София - но, естествено, не очаквам да го приемеш като ангажимет.
Хубава вечер от мен:)

*

AH

• 2201
« Отговор #357 -: Юни 04, 2009, 09:15:37 pm »
Точна ориентация? Аз се чудя изобщо имам ли вече представа какво е това... особено с моята слабост към относителността на нещата... А пък аргументи - очите да ти извадят:
Плутон мина върху нат.Венера, която "случайно" ми управлява 10-ти дом, направи квадрат към МС и сега се връща пак, с което няма да приключи, защото ще има и 3-ти тур, преди да си свърши каквото трябва. Сатурн - аналогично в прав и обратен ход и сега ще има разбор. Така и с опозицията Плутон-Юпитер. Не знам защо така съм се вторачила, сякаш няма други трЪнзити да ме чоплят, но, явно съм доста бавноразвиваща, щом са ми се паднали толкова повторения... излишно да ти казвам, че предпочитам да уча доброволно, а не доброзорно... Струва ми се доста важно да проумея защо се налага повторяемост и каква е разликата във влиянието на аспектите при нормално и ретроградно движение - прав ход/казва нещо/, обратен /напомня, проверява?/, пак прав/каквото станало, станало, понеси последствията/.
Можеш ли да ми помогнеш в това? Надявах се да ми кажеш как виждаш ключовите теми и проблеми, които изразява ситуацията? В случай, че намериш време и имаш желание, данните ми са 06.11.1965, 9:31АМ, София - но, естествено, не очаквам да го приемеш като ангажимет.
Хубава вечер от мен:)

Утре през деня ще попътувам, но като се върна вечерта ще ти пиша на бележка:)

*

Sin

• 10
« Отговор #358 -: Юни 04, 2009, 09:30:37 pm »
Благодаря ти, АН!  :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #359 -: Юни 04, 2009, 10:57:41 pm »
Цитат
Струва ми се доста важно да проумея защо се налага повторяемост...
Е цел живот ли да те уча?!?  >:(

Цитат

Е ние за к`во ги ручахме жабетата два дена, да изпуснем края сега ли?  >:(