Здравей Гост

соларен хороскоп

• 2419 Отговора
  • 454535 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:соларен хороскоп
« Отговор #240 -: Декември 22, 2009, 03:34:18 pm »
Обаче крещи ли соларът, става.

Мда, в тоя ред на мисли тазгодишния ми беше много крещящ, а пък доколко съм го "чула" аз си знам...  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #241 -: Декември 22, 2009, 03:42:51 pm »
Ми аз затова карам на принципа да вярвам на хубавото и да елиминирам лошото. И без това още никой не знае дали съдбата ни влачи, или ние нея я предем.
По-добре да вярвам в хубавото, заради самосбъдващите се предсказания.

*

Инти

• 2068
« Отговор #242 -: Декември 22, 2009, 05:03:37 pm »
;D ,просто никакви събития ,нищо съществено.....
нема като как да стане ,след като вътрешно/прогресия/ не съм подготвена за външните обстоятелства/дирекцийте/. :)не му е дошло времето ,няма съвпад или опозе на определени куспиди с домове и прочие.....

Не е задължително според мен да има поддръжка от прогресии и дирекции, за да работи солара.

При мен соларите засега действат малко преди рожденния ден, като принципно, един солар може да се задейства до 6 месеце преди Р.Д.

Миналата година точно на 11 декември , почина баба ми, а тогава в новия си солар за 12.12.2008 ( който важи за 2009 ) имах соларни Плутон , Меркурий и черна луна на куспидата на соларния 4ти дом., като тр. Плутон още не ми беше направил съвпад с натален Меркурий, макар че той действа до 2 градуса преди и след съвпада.

Меркурий ми управлява 4ти дом в Дева.

В тазгодишния солар Уран пък ми е на соларната К4, и месец преди рожденния ми ден даде събитието веднага, макар че тук имам и прогресивна к3 в съвпад с натална к4, което допълва картинката.

Като цяло аз смятам че соларите са много добра прогностична техника, не ги имам впредвид  само като допълващи картината.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #243 -: Декември 22, 2009, 05:36:43 pm »
Малиии  ??? Ко праиш ти с тоя 12?  :-\
Иначе май 6 натален лежи на асцендента. И като се гледат полярно, засегнати 6 и 12 - здраве, работа, смяна на професия е такива неща.
Добрата новина е, че Юпи е в 12 - това дава закрила през цялата година.
Луна и Венера са ти изгряващи, като Венера е и в интерсептиран - хубаво е Венера да е изгряваща. А от наталните май Меркурий е изгряващ?

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #244 -: Декември 22, 2009, 05:43:15 pm »
Мерси Кайли. Не знам кокво ще го правя тоз 12-ти дом.    Дано Юпитер ме заклиря. Даже вчера четох на едно място, че за Риби, родени при нощно раждане, управителят на знака е Юпитер.
 При мен и Венера е много показателна, защото е управител на асцендента. Гледам , че имам повтарящ се аспект - в солара за 2009 също е на ДС на натала, само че е ретроградна.

;D Като гледам  комбинацията 12-ти дом и съвпад на Уран, Меркурий и Луна , току виж съм влязла в някоя лудница.  Той и без друго в къщи ме подитрават, че "звездите много ми го говорят" ;D
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 05:47:29 pm от Mari »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #245 -: Декември 22, 2009, 08:01:14 pm »
солара го приемам като сцена,това е истината,винаги сравнявам с транзити и прогресий и тогава картината е с рамка,а гледката оформена и ясна.... :)
соларен уран в съвпад с дсц ,транзитен уран в 4-ти дом. що да не съм категорична в раздялата.то е ясно.промени в 4-ти и желание за свобода и нови отношения у партньора....

в този си солар имам иц в точен съвпад с нептун , мц е в 6-ти. по транзити в дома управляван от нептун -сиреч риби предстои разходка на юпитер . как го ниждате? :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #246 -: Декември 22, 2009, 09:24:37 pm »
;D Като гледам  комбинацията 12-ти дом и съвпад на Уран, Меркурий и Луна , току виж съм влязла в някоя лудница. 

Ами, не е задължително да е в лудницата.  :) Общо взето, годината изглежда белязана с промени, но тъй като осите попадат в мутабелния кръст, има подчертана нужда от адаптация, съобразяване с някои обстоятелства както в бита, рутинното ежедневие, така и на работното място, ако си наемен работник някъде... Новолуние в Риби в съвпад с Меркурий и Уран на соларния АС предполага, че промените ще засегнат пряко теб. Да, възможно е в рамките на годината да си по-чувствителна спрямо някои неща и склонна да реагираш по-емоционално, ако усетиш някакво ограничение или натиск отсреща; от друга страна този съвпад дава силна възприемчивост и богато въображение. Благоприятен период да приложиш повече творческа мисъл и иновативен подход при решаване на някои битови въпроси, въпроси от рутинен характер. Възможно е да усетиш вътрешно да те изпълва желание за промяна, включително и във външния вид или що се отнася до обичайния режим и навиците ти. Или твоите близки и познати да започнат да те възприемат някакси променена, по-различна от преди. Но общо взето през предстоящата година няма да ти липсва мотивация за взаимодействие с външни хора и обстоятелства. Внимание следва да се обърне и на някои въпроси, свързани с партньорство и общите цели с оглед на това какво развитие се очаква в тази насока в бъдеща перспектива. В стремежа си към индивидуализъм недей да пренебрегваш партньорството, в един момент може да усетиш и натиска на външни обстоятелства. Обичайните ти реакции при определени обстоятелства също могат да се променят в резултат на настъпила (или предстояща да настъпи) промяна в менталното възприемане на някои неща от ежедневния живот и заобикалящата среда. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re: соларен хороскоп
« Отговор #247 -: Декември 23, 2009, 04:16:53 pm »
   Опитах се да разтълкувам солара си с помощта на www.astrohit.com - значи имам гъчканица в 5 и 6 соларни домове, съответно натални 7,8 и 9 - Слънце, Марс, Плутон и Лилит в 5 соларен дом и образуват съвпади с наталното ми Слънце и Меркурий, макар че с Меркурий са точни съвпади. Соларни Луна, Хирон, Нептун, Венера - VІ дом, в съвпади съответно с наталната Луна, СЛВ и МС, като Венера е в точен съвпад с СЛВ и МС. Както и Десцедента от солара съвпад с натален МС, а IC и ЮЛВ натални в съвпад със соларен асцедент - орбисът е около 3 градуса.
  Соларен IC в съвпад с натална Венера. Означава ли това, че по някакъв начин ще има узаконяване на дългогодишна връзка, почнала в лична година 1, а сега е лична година 9 или вероятен разрив. Четох че има индикации и за забременяване, както и от аборт. Всъщност притеснението ми е че Лилит ще транзитира през наталното ми Слънце, ако в такъв момент зачена, как ще повлияе Лилит върху плода.

Намерих си цитата, сега го чета и правя сверка - Малко след като съм го писала -нещата от последния абзац се случиха - месец след това. Имаше разрив на отношения, както и изхвърляне на плод /в самото начало на бр./  Другото което е излязло на преден план - проблем със сина ми - по V сол.дом. Работата - все същата, без катаклизми...Личен живот - не може да се брои. Но къде заради транзитите, къде вече не знам заради кое - окончателно се разделих с разни надежди и очаквания по отношение на любовта...

*

Divna

« Отговор #248 -: Декември 31, 2009, 10:23:30 am »
Може ли някой да ме "светне" как трябва да тълкувам следните аспекти: соларен Сатурн върху натална Венера: соларна Венера върху натална Луна и соларен Марс върху натален Асцендент.
Сатурн трябва да действа като ограничение, т.е. невъзможна любов или обратното узаконяване на връзка?
Аспектът Венера/Луна го имах като родих сина ми, и съм чела че е свързан именно с раждане на дете, ама съм сигурна, че има и друго значение.
Може би най-притеснителният аспект е Марс/Асцендент. Доста агресивно ми изглежда да си го имаш точно върху Асц.

*

Divna

« Отговор #249 -: Януари 04, 2010, 01:45:40 pm »
Imam vyprosi otnosno solarnia horoskop. Rovia se v internet ama ni6to konkretno nemoga da nameria. Niakoii ima li ideia ot kyde moga da nameria informatzia po vyprosa. Niamam balgarska literatura i nemoga da si nabavia  :-[.
Predvaritelni vi blagodaria!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #250 -: Януари 04, 2010, 04:23:28 pm »
Важно е да се види в кои натални домове попадат соларните, каква е връзката между соларни и натални планети и т.н.
Картата на слънчевата революция трудно ще се тълкува, ако се разглежда изолирано от наталната.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #251 -: Януари 04, 2010, 04:24:09 pm »
соларната карта се комбинира с наталната + домовете - така нищо не може да се каже

хи Лили едновременно сме писали  ;D ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #252 -: Януари 04, 2010, 04:32:05 pm »
Ако картата е правена в астро.кома, може да се избере опцията "Natal + Solar Return chart, with houses".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #253 -: Януари 04, 2010, 09:00:03 pm »
Благодаря ви Тот и Lillie!

Аз това за тълкуването го прочетох в един сайт, че трябва да се гледат наталните и соларните домове заедно. Едното не върви без другото. Използвах астро.ком, за да си построя соларната карта, но разбрах че соларните ми домовете не отговарят, защото не живея там където съм родена. После влязох в друг сайт, в който я има тази опция, но пък той ми показва само соларните домове (наталните липсват). Опитах се да изясня нещата, гледайки двете карти построени благодарение на двата сайта и в крайна сметка реших, че съм се справила (ама не съм 100% сигурна). Явно трябва да си купя астропрограма или да изтегля. Ако някой може да ми даде съвет от къде мога да си набавя такава програма, ще съм му много благодарна.
Аспектите, които правят планетите в соларния хороскоп към планетите в наталния тълкуват ли се по същия начин както в една натална карта?

« Отговор #254 -: Януари 04, 2010, 09:58:23 pm »
В астрокома можеш да релокираш и всичко ще си дойде на мястото :)
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Divna

« Отговор #255 -: Януари 04, 2010, 10:05:37 pm »
В астрокома можеш да релокираш и всичко ще си дойде на мястото :)

Благодаря ти Kasiopea!

От няколко години използвам този сайт и чак сега я виждам тази опция. Голям срам  :-[.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #256 -: Януари 07, 2010, 05:03:48 pm »
 тежките транзити не се променят в индивидуални солар, така че мунданният квадрат сатурн- плуто е норма,,при теб малко емоционланата страна на нещата ще е засегната  тази година и ако вече не живееш изън бг тази година това може да е фокус
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #257 -: Януари 08, 2010, 02:55:40 pm »
да Ви питам нещо :-[ , в соларня хорскоп пргресирате ли планетите или само върховете на домоавете? :19:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #258 -: Януари 08, 2010, 04:54:35 pm »
да Ви питам нещо :-[ , в соларня хорскоп пргресирате ли планетите или само върховете на домоавете? :19:

че върховете на соларните домове прогресират ли се? и как става тоа номер?  :73:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Hanna

« Отговор #259 -: Януари 10, 2010, 07:37:38 pm »

В този период моята позната може ли да очаква бебче?

Благодаря!