Здравей Гост

Съвместимост

• 42 Отговора
  • 10510 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Съвместимост
« Отговор #20 -: Юни 23, 2008, 09:47:05 pm »
Надявам се скоро да имам възможост да ти отговоря... на лични  :)
Сега обаче на дневен ред при мен стои друг хороскоп, изпреварили са те малко...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Юни 23, 2008, 09:58:00 pm »
Надявам се скоро да имам възможост да ти отговоря... на лични  :)
Сега обаче на дневен ред при мен стои друг хороскоп, изпреварили са те малко...

Ще си чакам реда :P ;D

« Отговор #22 -: Юни 24, 2008, 04:21:17 pm »
Цитат
- какъв тип партньор търсят Венера в Стрелец в съвпад с Уран и Луна във Водолей?
- от какъв тип връзка се нуждае Венера в Скорпион в съвпад със Сатурн?

Ето какво намерих, Lillie:
Цитат
Венера в Стрелец:Емоционално идеалистичен, вие сте също ведър, весел, общителен и даже секси. Експанзивен, дружелюбен, общителен и приветлив, обичате свободата. Имате много приятели и сте обективен в личните си взаимоотношения. Вие сте честен и вашите вкусове и морални принципи са традиционни. Предпочитате класическия подход пред ултрамодерния. Обичате заниманията на открито, като спорт, пътувания, а също удоволствията, забавленията и комара. Харесвате хората, които са философи или се занимават с образование. Може да се ожените за чужденец. С неблагоприятни аспекти, може да бъдете твърде вятърничав, капризен и търсещ удоволствия. Може да бъдете твърде искрен в изразяване на своите чувства или бихте могъл да се опитате да наложите убежденията си на другите.
Идеализмът е отличителният белег на Стрелеца. Наличието на Венера в този знак понякога води до нереалистичен образ на любимия. Естествената искреност в чувствата на Стрелеца може да се превърне в откровеност, която наранява. Случва се да е нечувствителен към нюансите в усещанията на околните. Стремейки се към собствена етика, Стрелецът може да стане догматичен в усилието да наложи на партньора личните си морални норми; той се разочарова, когато другият не живее съобразно представите му за тях. Това го освобождава да продължи да търси непостижимия идеал.
Цитат
Уран в Стрелец:Свободната изява от всякакъв вид е много важна за вас. Прегръщате новите религиозни концепции и клоните към области като парапсихология и метафизика и ще подходите към тях с научен и обективен маниер. Имате добро чувство за хумор и оптимистичен възглед и сте състрадателен и либерален. Обичате да пътувате и ще го правите при първа възможност. Обичате да разширявате своите хоризонти и не искате да се обвързвате с догмата или ортодоксалното. С неблагоприятни аспекти, може да бъдете скептичен, антагонистичен, раздразнителен и даже бунтовен. Уран е бил за последен път в Стрелец от 1898 до 1904 г. и преминава отново през този знак от 1981 до 1988.
Цитат
Венера в съвпад с Уран:Своеволен и емоционално напрегнат, вие сте блестяща личност и можете да бъдете гений. Жадувате за мир, разсъждавате върху живота и отказвате да го приемате за даденост. Където се изисква уникалност, вие действате добре. Ако сте артистичен, ще бъдете много оригинален в работата си. Въвлечен в много необикновени връзки, имате склонност да ги приключвате внезапно като рядко оставате верен на един човек и често обърквате приятелството с любовта. Много сте общителен.
Вие сте склонен да сте атрактивен. Вие желаете да сте популярен и социално активен и често сте именно такъв. Този аспект сякаш не ви дава да останете привързан само към един човек. Не бързайте с брака. Вие сте артистичен по природа, което би ви спомогнало много в професии свързани с шоу бизнеса.
Цитат
Луна във Водолей:Лунните Водолеи са много рационални, хладни, приказливи до безкрайност, добра приспособяемост, обичат да получават и предават "информация". Чувствителността им е подобна на локатор, който идеално улавя сигналите от другите. Могат напълно да се абстрахират от своите или чуждите емоции и чувства. Често приятелите са по-важни отколкото роднините. Симпатиите, привързаността и грижата към хората се простират доста извън семейството. В личните отношения настояват на независимостта си, като уважат и тази на партньора. В никакъв случай не трябва да бъдат ревнувани или командвани. Най-добре се чувстват в условията на откритост и експеримент. Не обичат и не признават традициите и обичаите. Нужна им е пълна свобода. Способни са лесно да влизат във взаимодействие. Възприемчиви и открити. Безлично-благожелателни към околните. Човек с тази Луна е пълен егоист, но същевременно и алтруист - винаги ще ви помогне. Привърженици на новото, изобретателни, а ако не могат сами - помагат на другите. Характерно за тях е, че могат да приемат всякакъв начин на живот, без забележки и оплаквания. Жената е динамична, независима, доста безцеремонна. За мъжете с тази Луна идеалната жена е неконформистка със склонност към свободен съюз (връзка). Мечтатели.
Цитат
Венера в Скорпион:Вашите емоции са много дълбоки и сексуалните ви желания са силни и страстни. Имате склонност да сте ревнив и потаен и трудно усещате чувствата на другите хора. Може да бъдете също голям идеалист, религиозен и даже мистик. Тъй като правите всичко с много страст, вие се чувствате изоставен, когато вашите преимущества са отхвърлени и любовта ви лесно може да се превърне в омраза. Вашите артистични вкусове са оцветени едновременно с патос и драма. Поведението ви може да бъде мистериозно и вие рядко губите своето достойнство. С неблагоприятни аспекти, вие се чувствате много несигурен и може да се ангажирате прекалено със секс. Може да бъдете егоист и даже жесток.
Венера в силно активния Скорпион предопределя преобладаващата роля на секса. За Скорпионите са присъщи силните емоции и страстните желания, понякога клонящи към чудатости. Скорпионът приема твърде сериозно романтичното в живота и затова му липсва обективност. Гордостта на Скорпиона е способна да го доведе до решението: "Или всичко, или нищо", а ако бъде изоставен или измамен, Скорпионът може да стане жесток и да търси отмъщение. Венера в него има способността рязко да прекъсва една връзка, прекратявайки я завинаги, без да се обръща назад. Човекът, нанесъл обидата, практически е мъртъв.
Цитат
Сатурн в Скорпион:Вашата личност е притегателна и вашият хумор е хаплив. Може да имате успехи във финансите, окултизма или всяка област, която изисква находчивост. Изисквате много от себе си и от другите и вашата перфектна природи има мързела или нежеланието за работа. Притежавате огромна воля и сила, но е необходимо да се научите да реагирате по-спокойно на живота и неговите проблеми. Вашият подход е неуловим, радикален, неустойчив и решителен. Имате голям импулс за успех и силно его. Вие сте горд и находчив, но дълбоко се възмущавате, когато почувствате, че някой се е отнесъл несправедливо към вас. Желанията ви са много силни, може силно да обичате и мразите. С неблагоприятни аспекти може да сте интригант, а също ревнив и отмъстителен. Ако имате ограничен начин на мислене, може да бъдете безпощаден, прикрит и да се страхувате от зависимости. Тази позиция може да води до камъни в жлъчката, запек или артрит.
Цитат
Венера в съвпад със Сатурн:Вашият дълг и щастие се отъждествяват. Преценката ви е добра, а също и вашата самодисциплина. Имате голяма нужда от сигурност и често я търсите в партньора, който би могъл да е по-възрастен от вас или женен. Един от вашите родители може да е бил строг и студен, така че да се страхувате от близки контакти. Вие сте предан твърде сериозен и добър по математика, финанси и в изкуството. Усърден сте и защитник на честта на семейството.
Този аспект показва необходимост винаги да получавате това, което искате. Много от вашите връзки са незадоволителни или ограничаващи по някакъв начин. Често си мислите, че сте използван или че вашите партньори не ви дават това, което ви се полага. Смятате, че давате повече отколкото получавате. Не са редки случаите, когато песимизмът може да маркира вашите становища за интимните връзки. Този аспект е много силно свързан с финансовите въпроси. Вие сте малко материалист и сте от типа хора, които са склонни на "брак по сметка". Доста сте самодисциплиниран когато става въпрос за пари.

Дано е интересно и за останалите :) На мен ми се видя доста изчерпателно като отделни характеристики. Остава да си навържа нещата  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Юни 24, 2008, 04:53:10 pm »
Честито! Добре си се постарала, не очаквах така да се ентусиазираш!  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #24 -: Юни 24, 2008, 09:33:26 pm »
По принцип ме влече астрологията, но на този етап нямам никакво време за четене понеже уча и работя, а сега е едно лудо писане на курсови проекти, после изпити и така :)  Но си мислех лятото дори да запиша някакъв курс. Така, че... ентусиаст съм ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Юни 24, 2008, 09:50:21 pm »
И на мен напоследък почти не ми остава време за астрология, но се опитвам да "открадвам" по мъничко през работно време  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Юни 24, 2008, 10:21:11 pm »
Ами то, ако не си откраднем сами време, няма кой да ни го даде ;) А и си заслужава за определени неща. Не бива да ставаме роби на работата си. Все пак човек има нужда да се развива и в други аспекти :)

« Отговор #27 -: Юни 24, 2008, 10:55:16 pm »
Ето и още малко инфо, което открих за нашата синастрия:
Цитат
Ако нечия планета /особено личните/ или асцендентът попадат в нечий 12-ти дом, той добива чувството за задълженост към другия,свързани с миналото. Знаците Рак,Скорпион и Риби, както и 4,8 и 12 домове са кармични. Ако нечии планети попадат в 12-я ви дом, може да ви се наложи да давате много от себе си и дори да се посветите на другия човек,дори и да не ви се иска. В началото това може да е доста натоварващо.Същият ефект се получава и при силен Нептунов аспект към лични планети на другия. И ако преодолее човек първоначалния стрес и допусне този човек до себе си, връзката може да стане дори силно телепатична. Особено когато Нептун в синастрията съвпада със Слънцето,Луната и Венера на партньора, се получава чувство на съпричастност,съчувствие и симпатия.Така че,има усещане за единство между двамата партньори.

Под лични планети доколкото разбрах се имат предвид Слънце, Луна и Венера. Защо се наричат лични?   :-\ ???

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #28 -: Юни 24, 2008, 11:06:38 pm »
Лични са,защото гореизброените планети +Марс и Меркурий в зависимост от местоположението си и аспектите между тях и останалите ,наречени  "социални" планети,описват личността на човек,качества,заложби и т.н.

« Отговор #29 -: Юни 24, 2008, 11:13:35 pm »
Мерси, mims :) Май има доооооста да чета преди въобще да мога да постна нещо полезно  :-[

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #30 -: Юни 24, 2008, 11:21:10 pm »
Ооооо,със сигурност..Обаче и тогава няма гаранция за резултата... :P
Аз също съм новак в астрологията и не смея още давам преценки за това дали е успешна или не дадена синастрия...Всъщност не мисля ,че има рецепти за такава,защото преди броени дни разбрах ,че хич не е идеална една такава "идеална" според звездите комбинация...
Все пак късмет и знай,че:"Звездите помагат,но ти разполагаш.." ;D

« Отговор #31 -: Юни 25, 2008, 10:56:06 pm »
Вярно няма гаранция  ;D Обаче не пречи човек да се пробва. Снощи или по-скоро днес четох до 3 часа сутринта  ::) Доста интересни неща намерих. А що се отнася до синастрията, намерението ми е не да разбера дали ще ни е сполучлива връзката, то това си зависи доста и от нас самите, а да видя какви са негативните аспекти и евентулано да поработя над тях, а добрите да се опитам да съхраня доколкото е възможно :) На базата на тях ще преценя дали си заслужава да влагам много като цяло във връзката, защото имам някои колебания.... :-\

« Отговор #32 -: Юни 25, 2008, 11:36:37 pm »
Да попитам, ако може, какво значи един аспект да е "лош" или "добър" по природа, една планета да е "силна" или "слаба", една планета да "наранява" друга? ???

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #33 -: Юни 26, 2008, 10:07:13 am »
www.aquarun.ru е сайт,в който можеш доста да прочетеш,в раздел Еффективная астрология
"Добрите" аспекти са съвпад,тригон,секстил,"лошите" -опозиция и квадрат..Всъщност лошите са "двигател" за евентуалното развитие и преодоляване на дадена ситуация...Така че ...
Силна е една планета,когато е в собствен знак,напр. Марс в Овен...Има и други показатели,но тук не мога да ти помогна кой знае колко..
Колкото до връзката,един съвет-не тръгвай с "голямата кошница",но и не прецаквай всичко с опасения и страхове..
За себе си съм решила-като се появи следващия мъж,никакви синастрии,композити,четене до среднощ и т.н. Нещата се случват или не,но не искам да си създавам предварителни грешни нагласи...
Така че ,чети,но не вярвай 100% и не залагай само на написаното...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Юни 26, 2008, 03:57:00 pm »
А що се отнася до "идеалните" синастрии... без коментар  ::)

Цитат
Вопрос: «Совмещение их карт показало: его Марс в точном соединении с ее Венерой, между его Солнцем и ее Луной — секстиль, между ее Солнцем и его Луной — трин, его Венера в соединении с ее Десцендентом. При всем при этом он не проявляет никакой инициативы в развитии их отношений. Как такое может быть?!..»  Ответ: он живёт в Москве, она в Гватемале.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #35 -: Юни 26, 2008, 09:17:08 pm »
Благодаря ти, mims! Нямам намерение чак да се отказвам от този човек заради една синастрия, нито пък да влагам прекалено големи надежди :) Но има неща, които малко ме притесняват в него и се чудя дали ще успея да ги превъзмогна или ще ми пречат. Гложди си ме отвътре :P А и тъкмо имам повод да понатрупам малко знания в областта на астрологията, за което иначе не ми остава време(а така намирам :-[). Сега ще вдия аз кои са силните планети и какви са аспектите в наталната ми карта ;)
 Lillie, знам, че една синастрия и идеална да е, пак не е гаранция, че отношенията ще са перфектни и всичко ще е като в приказка. Просто в живота никога не така :)
Между другото, четох снощи, че, ако в една синастрия в 12 дом на единия има планети(особено лични такива) на другия, то той е доста проницателен и умее да влияе психологически на човека с 12 дом. Та гледам нашата синастрия и 4 от неговите планети са в моя 12 дом, включително Слънце и Венера. Да си призная той по принцип си е много проницателен и умее доста добре да преценява хората за кратко време. За влиянието не мога да кажа, все още не съм усетила да ме потиска, ограничава или затормозява по някакъв начин освен това, че си знам, че каквото и да правя, той сякаш знае психологическия ми мотив да го направя ::) Но пък, когато човек няма задни мисли, това няма защо да му пречи :)

« Отговор #36 -: Юни 26, 2008, 09:20:45 pm »
Да добавя, че не знам руски  :-[ mims, ако знаеш нещо подобно на английски или български, ще съм ти благодарна да споделиш линкчето ;)
Това на Lillie го схванах :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #37 -: Юни 26, 2008, 10:37:25 pm »
Брей, какъв съвпадък!!! ;D
И при мен беше така -Слънце,Венера,Меркурий и Сатурна му бяха в моя 12-ти..Четеше ме като отворена книга и е голям психолог ..
Мисля,че хората със стелиум във 12-ти са по-дистанцирани и един вид единаци,неистово нуждаещи се от самота,за да "презаредят батериите"...Освен това ,това е домът на тайните и не е изключено да го възприемаш като чудак и странен и именно по тази причина да ти е интересен...
Колкото до езика,поназнайвам руски и английски,та чета предимно от такива сайтове,иначе и тук има доста информация,особено ако се разровиш и из форума...В ДИР.БГ-също..

« Отговор #38 -: Юни 27, 2008, 09:43:44 pm »
Хихихих...  ;D Наистина интересно съвпадение! Съдба! Вярно го възприемам като малко странен понеже разсъжденията му са изключително в мистична насока. Чак ме учудва как е достигнал до тези прозрения (неща, за които сме си говорили). Силно го вълнува въпросът за кармата и влиянието й в настоящия живот на човека. Освен това възприема света и обществото по много интересен начин. Но тези неща ги разбрах в последствие. Влюбих си се в него преди това :)
Стелиума в 12 дом на друг човек явно наистина има "вина" за възприемането от психологическа гледна точка.
Чудя се какво е значението на факта, че моите и неговите Нептун, Уран, Плутон и като, че ли и Марс са в съвпад? :-\

« Отговор #39 -: Юни 28, 2008, 12:18:00 pm »
> Стелиума в 12 дом на друг човек явно наистина има "вина" за възприемането от
> психологическа гледна точка.

Много вино пих, но то беше от вината на стелиума ми :))