Здравей Гост

Съвместимост

• 42 Отговора
  • 10482 Прегледи
Re: Съвместимост
« Отговор #40 -: Юни 28, 2008, 09:48:16 pm »
Добре де, не съм се изразила правилно :-[ Имах предвид, че стелиум на даден човек, който попада в 12 дом на друг явно оказва влияние върху начина, по който го възприемаш чисто психологически или с други думи - начина, по който те кара да се чувстваш, някакви психически бариери, които си поставяш спрямо него. Малко ми е трудно да обясня точно какво имам предвид с думи...

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Юли 17, 2008, 02:25:16 pm »
Уран, Нептун и Плутон са трансперсонални планети и техните съвпади нямат значение при синастрия. хората от едно поколение имат тези планети в един и същи знак, което е един вид сходство. Има обаче някои изключения. Ако засягат лична планета, чрез аспект, това ще се отрази и върху Вас. Бавните планети в синастрия се разглеждат най-вече при големи разлики във възрастта.

Колкото до стелиума в 12-ти дом, той остава някак си неаспектиран, както в наталната карта на партньора ти, така и в синастрията. Не е чудно, че усещаш неговото мощно въздействие и в същото време не можеш да си го обясниш. Той ще продължи да бъде много силен фактор във взаимоотношенията, но радвай се поне, че няма негативни аспекти както с негови, така и с твои планети....Иначе....ще ти бъде много трудно да се откъснеш от него, дори нещата между вас да не вървят. Стивън Аройо съветва : Ако твърде много планети на партньора попадат в емоционалните ти домове (4-ти, 8-ми и 12-ти) и ако те са ранени или раняват твои планети при синастрия, ...БЯГАЙ ДАЛЕЧ. Ако можеш, откъсни се от този човек... Непрекъснато ще имаш чувството, че пренасяш себе си в жертва, че нещо му дължиш. Даже и нищо преднамерено да не прави, ще ти се трува, че ти си прозрачна за него. Ако планетите на партньора, попадащи в твоя 12-ти дом са ранени може да имаш усещането, че се държи като "слон в стъкларски магазин" , без да щади емоциите ти. Но човекът не е виновен. Той отработва собствените си противоречия, а това косвено се отразява върху теб. Затова и неаспектирания стелиум на партньора ти в твоя 12-ти дом не бива да те тревожи. Ти можеш само да се учиш от него, така да се каже "наготово". Да използваш енергиите на неговите планети, за да проработиш своя 12-ти дом....Но...само в условията на 12-ти дом.
Едно нещо обаче не трябва да се забравя при синастрия. Планетите на партньора, независимо в кой дом попадат са "гостенки" в този дом. Техните енергии ни интригуват, но веднага след това се включват енергиите на нашите лични планети. Например той има синастрична Венера в Стрелец в твоя 12-ти дом. Той ще "иска" от теб да се държиш като Венера в Стрелец в социалните взаимоотношения, защото Венера е социума. И ти може да откликнеш на това, но рано или късно ще се включи твоята Венера, която е в друг знак. Добре е двете Венери да са съвместими. При синастрията всичко се разглежда в контекста не само на домовете, но и от гледна точка на характеристиките на подобните планети и тяхната съвместимост по стихии.   
« Последна редакция: Юли 17, 2008, 02:36:29 pm от Nebesna »

« Отговор #42 -: Юли 20, 2008, 10:16:01 pm »
Уран, Нептун и Плутон са трансперсонални планети и техните съвпади нямат значение при синастрия. хората от едно поколение имат тези планети в един и същи знак, което е един вид сходство. Има обаче някои изключения. Ако засягат лична планета, чрез аспект, това ще се отрази и върху Вас. Бавните планети в синастрия се разглеждат най-вече при големи разлики във възрастта.

Колкото до стелиума в 12-ти дом, той остава някак си неаспектиран, както в наталната карта на партньора ти, така и в синастрията. Не е чудно, че усещаш неговото мощно въздействие и в същото време не можеш да си го обясниш. Той ще продължи да бъде много силен фактор във взаимоотношенията, но радвай се поне, че няма негативни аспекти както с негови, така и с твои планети....Иначе....ще ти бъде много трудно да се откъснеш от него, дори нещата между вас да не вървят. Стивън Аройо съветва : Ако твърде много планети на партньора попадат в емоционалните ти домове (4-ти, 8-ми и 12-ти) и ако те са ранени или раняват твои планети при синастрия, ...БЯГАЙ ДАЛЕЧ. Ако можеш, откъсни се от този човек... Непрекъснато ще имаш чувството, че пренасяш себе си в жертва, че нещо му дължиш. Даже и нищо преднамерено да не прави, ще ти се трува, че ти си прозрачна за него. Ако планетите на партньора, попадащи в твоя 12-ти дом са ранени може да имаш усещането, че се държи като "слон в стъкларски магазин" , без да щади емоциите ти. Но човекът не е виновен. Той отработва собствените си противоречия, а това косвено се отразява върху теб. Затова и неаспектирания стелиум на партньора ти в твоя 12-ти дом не бива да те тревожи. Ти можеш само да се учиш от него, така да се каже "наготово". Да използваш енергиите на неговите планети, за да проработиш своя 12-ти дом....Но...само в условията на 12-ти дом.
Едно нещо обаче не трябва да се забравя при синастрия. Планетите на партньора, независимо в кой дом попадат са "гостенки" в този дом. Техните енергии ни интригуват, но веднага след това се включват енергиите на нашите лични планети. Например той има синастрична Венера в Стрелец в твоя 12-ти дом. Той ще "иска" от теб да се държиш като Венера в Стрелец в социалните взаимоотношения, защото Венера е социума. И ти може да откликнеш на това, но рано или късно ще се включи твоята Венера, която е в друг знак. Добре е двете Венери да са съвместими. При синастрията всичко се разглежда в контекста не само на домовете, но и от гледна точка на характеристиките на подобните планети и тяхната съвместимост по стихии.   

Ако знаеш само колко си права за абсолютно всичко написано! Най-напред в момента се опитвам да се откъсна от него или поне да не мисля за него и никак не успявам - адски трудно ми е. После това за щаденето на емоциите - имаше случай, когато с нещо ме беше засегнал и му го казах. Той ми сподели, че не е преднамерено и се опитва да се справи с противоречията в себе си и затова се получавало неадекватно поведение от негова страна(говорим за този случай). За Венера... честно казано май се държа точно като човек с Венера в Стрелец поне в негово присъствие. Но просто обстоятелствата са такива и винаги съм доста общителна и весела запред хората. Така, че май му пасвам на изискванията волно или неволно. Обаче, както сама си написала, всеки път дори само като го погледна имам чувството, че съм виновна за нещо, че го притеснявам по някакъв начин. До скоро не го усещах, но напоследък все се замислям къде греша. Получава се някакво разминаване между нас, не знам... Сякаш неговите емоции се разминават с моите или нещо подобно се получава...