Здравей Гост

Транзити на нодалната ос

• 421 Отговора
  • 86423 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Транзити на нодалната ос
« Отговор #300 -: Януари 22, 2012, 12:58:06 am »
Имах предвид транзитът на възлите да се съчетае с юпитеров транзит към същата точка.
Това предполага транзитният Юпитер да бъде в съвпад с транз. нодална ос или нодалната ос да преминава през Луната (какъвто е нашият пример), а транз. Юпитер да прави тригон с нея. Хипотетично казано - не съм го проверявала на практика, трябва да се проследи в доста карти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #301 -: Януари 22, 2012, 01:06:17 am »
И при мен нодалната ос не е била активна, когато забременях. Имала съм Юпитеров възврат на К11, Уран съвпад с АСЦ и Сатурн тригон към натална Венера. Най-ясно е показано в солара - Слънце и Венера в 5-ти соларен.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #302 -: Януари 22, 2012, 01:06:38 am »
Жена от моето обкръжение забременя наскоро без участие на възлите, при това от първия път и случайно, което според мен почти граничи с фантастиката предвид 42-годишната й възраст. По това време транзитният Сатурн е в опозиция с Марс и Луна, Юпитер прави опозиция към наталното си място. За Сатурн в твърд аспект към Марс казват, че по-скоро дава проблеми, при нея аспектът е проработил в съвсем друга посока, дава много леко забременяване.

Но ето че и Таня го потвърждава по-горе, имала е юпитеров възврат по това време.
Може би по време на юпитеровите цикли има по-голяма вероятност за такива събития, дори ако има трудни транзити.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #303 -: Януари 22, 2012, 01:10:39 am »
И какво излиза?
При всеки е много индивидуално............Понякога даже се чудиш какви аспекти да намериш - били при бременно ст,развод или бракуване :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #304 -: Януари 22, 2012, 01:14:37 am »
И какво излиза?

Излиза, че скоро и на теб ти предстои юпитерова опозиция, а по някое време ще се заформи мунданен съвпад на Юпитер и ЮЛВ, който ще аспектира наталната ти Луна.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #305 -: Януари 22, 2012, 01:16:38 am »
Жена от моето обкръжение забременя наскоро без участие на възлите, при това от първия път и случайно, което според мен почти граничи с фантастиката предвид 42-годишната й възраст. По това време транзитният Сатурн е в опозиция с Марс и Луна, Юпитер прави опозиция към наталното си място. За Сатурн в твърд аспект към Марс казват, че по-скоро дава проблеми, при нея аспектът е проработил в съвсем друга посока, дава много леко забременяване.

Но ето че и Таня го потвърждава по-горе, имала е юпитеров възврат по това време.
Може би по време на юпитеровите цикли има по-голяма вероятност за такива събития, дори ако има трудни транзити.
Сега се сещам и за една моя позната с Луна в Козирог и Юпитер в Телец. Забременяла е при съвпад на Юпитер с Луната и тригон към наталното му положение. Даже си мислех дали няма вероятност пак за бременност сега, когато й предстои Юпитеров възврат и тригон към Луната.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

« Отговор #306 -: Януари 22, 2012, 01:27:21 am »
И какво излиза?

Излиза, че скоро и на теб ти предстои юпитерова опозиция, а по някое време ще се заформи мунданен съвпад на Юпитер и ЮЛВ, който ще аспектира наталната ти Луна.  ;)

Това ако стане ........... нали знаеш ,че ще те черпя! ;D Ако не стане ,пак може да  си кажем наздраве за  нещо -били то и само по форума.....

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #307 -: Януари 22, 2012, 01:29:02 am »
След около 2 месеца ми предстои обрат на възлите, някой има ли впечатления за събития по домовете, в които са възлите? При мен СЛВ е на К3, ЮЛВ - на К9. Притеснява ме, че в натала СЛВ е в съвпад с Хирон..
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #308 -: Януари 22, 2012, 12:06:57 pm »

Сега се сещам и за една моя позната с Луна в Козирог и Юпитер в Телец. Забременяла е при съвпад на Юпитер с Луната и тригон към наталното му положение. Даже си мислех дали няма вероятност пак за бременност сега, когато й предстои Юпитеров възврат и тригон към Луната.

На мен ми предстои такъв съвпад.... ;D....Юпитер е в 7-ми , управлява 1-ви...Луната е в 6-ти управлява...8-ми...Плутон от Козирог аспектира с тригон съвпада.... :-\ Транзитния СЛВ е в съвпад със Слънце.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #309 -: Януари 22, 2012, 12:12:58 pm »
Тогава можеш да помислиш и за шесто.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #310 -: Януари 22, 2012, 12:15:25 pm »

Като нищо... ;D
Мислиш ли, че може да има и друго проявление.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #311 -: Януари 22, 2012, 12:26:34 pm »
При моето забременяване :
1. Съвпад на тр. Плутон с ЮЛВ в 11 дом.
2. Съвпад на пр. Луна с ЮЛВ в 11 дом (вече разходящ)
3. Новолуние в първи дом - Стрелец (светилата управляват 8 дом, а разстоянието между слънцето и луната е такова, каквото е било и в наталната карта - правилото на д-р Йоткер).
4. Съвпад на транзитния СЛВ с натален Сатурн - съ-управител на светилата ми
5. Прогресивно Слънце- У8 в съвпад с натална Венера - У5.
6. Транз. Юпитер (У1,12 ) в 4 дом, в секстил със светилата ми, които управляват 8 дом.
« Последна редакция: Януари 22, 2012, 01:01:56 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #312 -: Януари 22, 2012, 12:41:30 pm »

Като нищо... ;D

да, среща с важен за теб човек. не е задължително да е от интимен характер. възможно да е чужденец или да има връзка с чужбина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #313 -: Януари 22, 2012, 01:09:28 pm »
При съвпад на Юпитер с Луната се напълнява. Особено когато луната има нещо общо с с дом и с храненето.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #314 -: Януари 22, 2012, 02:50:08 pm »

Като нищо... ;D

да, среща с важен за теб човек. не е задължително да е от интимен характер. възможно да е чужденец или да има връзка с чужбина.

Мерси Грейс... :wub:
Аспектите са повече от добри...,да видим... ;D

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #315 -: Март 21, 2012, 11:46:42 am »
след две години като имам възврат на нодалната ос ще има и лунно затъмнение в същите градуси. слънцето на затъмнението ще е в съвпад с южния възел и наталната венера която е там. :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #316 -: Март 21, 2012, 07:11:43 pm »
след две години като имам възврат на нодалната ос ще има и лунно затъмнение в същите градуси. слънцето на затъмнението ще е в съвпад с южния възел и наталната венера която е там. :rolleyes:

Това ще бъде изключително забележителен период в твоя живот. Възвратът на нодалната ос се свързва с извоюване на власт над промените в живота ти. Самият възврат е съпроводен с усещането за осъзнаване на посоката, в която се движи душата. С изключителна решимост, човек взема живота си в ръце. 

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #317 -: Март 22, 2012, 08:07:29 am »
много хубаво звучи това което казваш Стела, само че някъде из темите срещнах нещо за лунно затъмнение върху натална венера, че било раздяла?

а за забележителен период - сигурно, ще е съчетан и с прогресивно новолуние, но и със саде сати ;)

« Отговор #318 -: Март 23, 2012, 06:30:08 pm »
Кога тр.Северен възел ще е 14гр. скорпион?Тогава ще направи съвпад с ИЦ-да се радвам ли,да се притеснявам ли? :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #319 -: Март 23, 2012, 06:43:19 pm »
много хубаво звучи това което казваш Стела, само че някъде из темите срещнах нещо за лунно затъмнение върху натална венера, че било раздяла?

а за забележителен период - сигурно, ще е съчетан и с прогресивно новолуние, но и със саде сати ;)

Аз също имах раздяла при съвпад на възел с Венера, но при мен тя управлява 5 дом.