Аз ще си остана вечната девойка, по тази логика.
Майтапа настрана, време за равносметка....Тъй, тия дни преживявам транзита на нодалната ос върху Слънцето ми, очаквайки няква манна любовна да ме тресне - пфуууу, че съм замаена. Как да ме тресне, като в натала ми Слънчето ми е острието на "
Кама-та", а двата ръба са СЛВ и Венера. И сега като тр.СЛВ ми е точно върху Слънцето, а ЮЛВ в опозиция - се получава "
Дамоклев меч" - Дамоклев меч - Съчетава действието на секирата и камата. Под ударите на съдбоносни събития, които не може да избегне, човек изпада в паника и дори не се стреми да се бори. Необходимо е, използвайки прогресии и транзити, да се организира защита, като тайните удари той съумее да обърне в своя полза. Наталната "кама" е активирана със секирата.....
Нож - кама (Дротик в ZET) - два полуквадрата са съединени с квадрат. Стихия Вода. Дава мащабни, постоянно връщащи се отрицателни ситуации, които са с по-слаба енергия. Човек е склонен към внезапна и рязка проява на раздразнителност и недоволство. Полето около него е напрегнато, действа разрушително на Душата и не трябва да се приема пасивно. Конфигурацията се включва внезапно и е необходимо рязко действие, за да се пребори човек с тайните врагове на събитиен план, като осъзнато използва енергиите на двата полуквадрата.
Ако на върха е Слънцето или Венера, нещо ще куца в емоционалните прояви. Ще помогнат планетите, домовете които управляват и домовете, в които се намират (от конфигурацията). Решение предлагат и планетите в опозицията на върха.
Нищо не помага, в случая седиш и разбираш, че това е Колелото на Съдбата. Или се успокояваш, че Бог има по-хубав план за теб....