Здравей Гост

Транзити на нодалната ос

• 421 Отговора
  • 86458 Прегледи
Re:Транзити на нодалната ос
« Отговор #260 -: Юни 15, 2011, 09:35:58 pm »
По Жан Спилър:

Ако сте човекът със ЮЛВ:
Вие подсъзнателно изсмуквате жизнената сила на своя партньор, както и неговата увереност в себе си, докато се мъчи да направи нещо значимо в живота си. ... Първото, което трябва да направите , ако искате да оказвате положително влияние и да бъдете опора в живота на човека със Слънцето, е да признаете че целите, които са си поставили в своя живот и пътищата, които са избрали за тяхното постигане са техинят, а не вашият начин за постигане на нещата. А като насърчавате техните стремежи можете да ги направите по-силни. Ще е необходимо съзнателно усилие от ваша страна: "Поздравления за постигането на такъв успех. Знаех си  че можеш да го направиш" Но като разчупвате привичния си начин на поведение, за да насърчите съзнателно тяхната жизненост, подкрепяйки творческия акпект в живота им, който ги зарежда с енергия вие се отваряте за тяхната подкрепа за постигането на собствените си цели.
Ако освен това имате и планета съвпад със собствения ви южен л възел това е живот за връщане на дългове и  вие имате конкретно споразумение с този човек. Вероятно в минало прераждане сте подхранвали неговото его за свои целии това му се отразило неблагоприятно.... и т. н.

Ако сте човекът със Слънцето:
Ако ЮЛВ на вашия партньор е в съвпад с вашето Слънце черз своето влияние той може неворно да изтощи вашата жизненост и да поситне творческата ви сила. Тези хора няма да ви позволят да бъдете себе си по едн естествен начин, защото вашият стил за поемане отговорност и дза постигане на резултати не съвпада с техния. Възможно е да не одобряват начина ви на живот и да са убедени че можете да постигенете повече. Всъщност възможно е никога да не усетите пълната подкрепа на тази хора, освен ако не постигнете това, което според тях е вашият потенциал......
Анализът на тази динамика показва, че в минал живот човекът с ЮЛВ е наранил неволно чувството ви за лична сила и сега ви  "дължи" дара на възстановяването на увереността в себе си. Ото защо тези хора съвсем несъзнателно отричат начина по който постигате резултати,  затова вие не можете да разчитате на тях и сте принудени да се обърнете навърте и да осъзнаете по ясно собствените си цели и достойнства. С помощта  на тяхното влияние накрая стигате до момента в който решават " ще бъде моето и толкова"....

Благодаря Ropotamo!
Сега виждам,че има и съвпад на СЛВ с Уран,пак в синастрия,в скорпион...има ли някой някяква информация какво може да означава...

Re:Транзити на нодалната ос
« Отговор #261 -: Юни 15, 2011, 09:53:45 pm »
Най общо СЛВ насърчава Уран за пложителни промени ,вълнения и възбуда в живота му. Оценява неговата индивидуалност и утвърждава новаторските му подходи, желането му бъде себе си.

Re: Транзити на нодалната ос
« Отговор #262 -: Октомври 07, 2011, 09:06:58 am »
Имам точен съвпад на тр. СЛВ с нат. МС в стрелец, съвпад нат. Сатурн и опозиция Хирон - какво мислите? Добър ли е периодът за обучение, курсове, че само проблеми в тази област.... :-\
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 02:44:29 pm от romantica »

« Отговор #263 -: Октомври 07, 2011, 07:38:00 pm »
след известно време се очертава савпад с транзитен към натален  слв в 9 дм стрелец а там е и нептун.какъв период се очертава като в натала има аспекти с плутон 7гр. секстил везни 7  дом тригон  меркурий в риби на 29гр.и юпитер 3гр. в 1дом овен. :o :o :-[
гледай акъла на другите сами да си открият грешките но си върви по-своя път!!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #264 -: Октомври 15, 2011, 04:34:06 pm »
Някой преживява ли в момента транзит на СЛВ през 12-ти дом?
На мен ми направи ингрес преди няколко дни и започвам да се изолирам от светската суета. Или се случват случки, които да ме изолират. Например 2 дни и нощи нямах ток (не по моя вина) - нямах компютър, нямах нет, нямах светло.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #265 -: Октомври 15, 2011, 04:37:08 pm »
На мен ми направи ингрес преди няколко дни и започвам да се изолирам от светската суета. Или се случват случки, които да ме изолират. Например 2 дни и нощи нямах ток (не по моя вина) - нямах компютър, нямах нет, нямах светло.

много неприятно нямане:)

мигар само с възела го свързваш?

*

abroad

• 2187
« Отговор #266 -: Октомври 15, 2011, 04:37:22 pm »

айде, няма нужда ;D
прогресивна Луна току се подаде изпод хралупата, ти сега СЛВ пак до това водел
аз го изживявам в момента - от 4 дни съм си в къщи принудително :lol:
« Последна редакция: Октомври 15, 2011, 05:01:48 pm от abroad »

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #267 -: Октомври 15, 2011, 05:24:44 pm »
Това е доста показателно като знак. Може би в такива моменти човек следва да се обърне към светлината в себе си.:-)
По време на този транзит през 12-ти дом са препоръчителни духовните терапии и практики. И тъй като разбирам , че това е част от знака Стрелец , то Юпитер следва да бъде проверен като статус към настоящия момент. :blink:
А има и друго нещо , не по-маловажно. Уран се свързва с електричеството , ретрограден е в Овен , възможно ли е да аспектира по някакъв начин 3-ти и 9-ти дом , както и управителите им. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #268 -: Октомври 15, 2011, 06:08:48 pm »
Това е доста показателно като знак. Може би в такива моменти човек следва да се обърне към светлината в себе си.:-)

И аз така знам и така ми подшушва интуицията. Само, изолация, изолация, ама трябва да се ходи и на работа..1 седмичния отпуск свършва в понеделник...Ще трябва да балансирам по ЮЛВ в 6-ти. Може пък той да се окаже отдушника. Но всъщност мене по-скоро ме е страх от това, че няма да мога да балансирам, т.е. няма да мога да се оттегля, когато е нужно, ако ме затрупат с много служебни ангажименти. Знам, че уединението е необходимо, за да се изчисти човек от насъбраната шлака, да презареди батериите и да започне начисто, но не винаги е постижимо. Значи, задачата ми е да намуря баланса по оста 6-12.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #269 -: Октомври 15, 2011, 06:12:05 pm »
И тъй като разбирам , че това е част от знака Стрелец , то Юпитер следва да бъде проверен като статус към настоящия момент. :blink:

А има и друго нещо , не по-маловажно. Уран се свързва с електричеството , ретрограден е в Овен , възможно ли е да аспектира по някакъв начин 3-ти и 9-ти дом , както и управителите им.
:blink:

Тр. Юпитер е на К5 в орбисата на натален СЛВ. Хвърля секстили към Меркурий (У6,7,9) и Венера (У5,10)

Тр. Уран не прави аспекти към натални планети, нито скоро е сменял посока. Не мога да свържа липсата на ток с него. Пък и това ми е най-малкия проблем. токът отдавана го възстановиха....Ама възелът ще транзитира през 12-ти дом до септември догодина...По-показателно е самото чувство - "не пей ми се, не смей ми се" , а баш ми се рИве.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #270 -: Октомври 15, 2011, 06:22:56 pm »
И тъй като разбирам , че това е част от знака Стрелец , то Юпитер следва да бъде проверен като статус към настоящия момент. :blink:

А има и друго нещо , не по-маловажно. Уран се свързва с електричеството , ретрограден е в Овен , възможно ли е да аспектира по някакъв начин 3-ти и 9-ти дом , както и управителите им.

Тр. Юпитер е на К5 в орбисата на натален СЛВ. Хвърля секстили към Меркурий (У6,7,9) и Венера (У5,10)

Тр. Уран не прави аспекти към натални планети, нито скоро е сменял посока. Не мога да свържа липсата на ток с него. Пък и това ми е най-малкия проблем. токът отдавана го възстановиха....Ама възелът ще транзитира през 12-ти дом до септември догодина...По-показателно е самото чувство - "не пей ми се, не смей ми се" , а баш ми се рИве.

Няма лошо и да си поревеш , поне ще изхвърлиш събраната тъга. Сълзите са полезни за очите :blink: , но не прекалявай!
Аз съм на мнение , че транзита на възлите е едно от основните и важни неща в картата. Ако работим по изискванията на възлите по време на транзит и обръщаме необгодимото внимание на личните си управители на нодалната ос , както и на тези които управляват транзит бихме могли да коригираме нещата по домовете които търпят проекцията на оста.
При всички положения Юпитер на К5 ще бъде в позиция да донесе желание за развлечения и добри новини от деца.
Къде е Прогресивната луна?

*

Stella

• 7765
« Отговор #271 -: Октомври 15, 2011, 09:08:00 pm »

Няма лошо и да си поревеш , поне ще изхвърлиш събраната тъга. Сълзите са полезни за очите :blink: , но не прекалявай!
Аз съм на мнение , че транзита на възлите е едно от основните и важни неща в картата. Ако работим по изискванията на възлите по време на транзит и обръщаме необгодимото внимание на личните си управители на нодалната ос , както и на тези които управляват транзит бихме могли да коригираме нещата по домовете които търпят проекцията на оста.
При всички положения Юпитер на К5 ще бъде в позиция да донесе желание за развлечения и добри новини от деца.
Къде е Прогресивната луна?

Прогресивната Луна е в 9-ти дом - Дева...Аууу, добре, че ми каза. Сега виждам, че прогресивната Луна е в критичен градус и още малко и ще влезе във Везни.

« Отговор #272 -: Ноември 17, 2011, 10:17:41 am »

тр.Уран е ретро върху МП=Слънце/СЛВ, диспозитор е на Слънцето, а то е светлината в нас, свързано с тр.Възли 12-6,със тр.СЛВ са Венера и Мерка,така че ти липсва комфортността и общуването,или по скоро е нова опитност за по дълго да изпиташ какво е усещането без тях,изолирано, самотно и празно :'(да останеш сама със себе си
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #273 -: Ноември 17, 2011, 12:02:20 pm »
Мдааам, Стела, при нас домификацията е обърната, на мен обратно, СЛВ-6ти дом, а южен в 12-ти....не знам какво ми предстои...Защото ще мине през стелиума в 6-ти, ще ми размъти главата всякак....а южния по 12-ти като доди на Сатурна ми отгоре, кой знае пак каква мъка ще преживявам. Амаааан, при положение, че упр.на Южния ми е Слънцето в 7-ми, а то е на 135 градуса от Сатурн /макар че са в тригонални знаци/...пак духа ми, волята ми - ще са засегнати...

« Отговор #274 -: Януари 21, 2012, 07:55:02 pm »
Как тълкувате една слабо аспектираната Нодална ос в радикса, като цяло?

Пример:
СЛВ/1 д. :kva: Нептун/У1

Сега забелязах, че в голяма част от картите на моите близки се наблюдава точно обратното на това, което е в моята, от гледна точна на аспектите.

Благодаря :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #275 -: Януари 21, 2012, 08:14:33 pm »

Според индийците само печелиш  ;D, Раху и Кету при тях са малефици (макар че има и специални конфигурации, при които носят успех).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #276 -: Януари 21, 2012, 08:17:17 pm »
Благодаря, Лили :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #277 -: Януари 21, 2012, 08:25:08 pm »

Нодалните оси придължават да се движат и да ти аспектират картата.
А каквото ти е дадено по рождение, това ще отработваш. Ти си свикваш с него и си го приемаш.
Това е твоята изходна база.

*

Stella

• 7765
« Отговор #278 -: Януари 21, 2012, 10:41:07 pm »
Според вашите лични наблюдения от хороскопи, брои ли се за съвпад планета, която е на 6 градуса или планета, която е на 10 градуса от един от Лунните Възли? Нямам предвид това, което пише в книгите, а от личните ви впечатления.

Ако е светило, и пак е слаба работа. При затъмненията се отчита до 10 градуса орбиса и се води "частично" затъмнение, дори и да попадат в различни знаци. За планетите аз приемам орбиса до 3 градуса.

« Отговор #279 -: Януари 21, 2012, 10:57:30 pm »
В момента СЛВ ми транзитира върху луната в 6 дом -у асц.Слева да погази юпитера и нептуна у МЦ и интерсептиран 6 дом.Това за около 5-6 месеца.За сега - нищо.Ако нещо се размърда ще пиша :blink: