Хирон все още не е добре изучен, защото е открит скоро от съвременните астрономи, а от древните астролози почти нищо не е достигнало до нас като познание. В момента преживявам съвпади на Хирон с моята Луна и Слънце във Водолей. Ще "снове" между светилата ми аспектирайки ги многократно до края на годината. Мога да наблюдавам и да се уча. Струва ми се, че Хирон ни учи, чрез болката. Отначало оцветява ситуацията с вълшебни краски, кара ни да преекспонираме положителните си очаквания, да се чувстваме като в приказка, а когато тръгне ретроградно всичко се разпада, сриват се вълшебните кули и се разделяме с илюзиите си. Но не само раздялата с илюзиите е болезнена. Неминуемо осъзнаваме, че сме жертвали нещо. В замяна на това, което ни дава, Хирон изисква някаква жертва, но ние осъзнаваме това в последствие. Това, което се очаква от нас да жертваме е свързано с аспектираната планета (съвпадът се изживява най-тежко). Моето Слънце управлява 6-ти дом на работата и здравето. Когато Хирон го аспектира за пръв път, аз смених работата си - бях много ентусиазирана, виждах ситуацията в оптимистична светлина и не си давах сметка какво точно се очаква от мен да пожертвам...просто не мислех какво ще загубя. Оказа се, че на новото си работно място съм подложена на огромен стрес. И тъй като Слънцето е в 12-ти дом, чувствах се като в заточение. Нервната ми система се разстрои и се разболях. Кризата настъпи, когато Хирон тръгна ретроградно. Изведнъж осъзнах какво съм загубила. Знам, че всичко ще премине и ще се върна на старата си работа (там вече ме чакат и ще ме вземат обратно - все пак съм техен дългогодишен служител). Но с най-голямо нетърпение чакам да влезе Юпитер във Водолей догодина, за да си отдъхна най-после.
Наблюдавайте къде се намира вашия Хирон и ако аспектира (особено със съвпад) някоя планета от наталната карта - внимавайте с положителните нагласи - Хирон винаги очаква от вас някаква болезнена жертва в замяна на прекаления оптимизъм.