Здравей Гост

златното сечение в астрологията

• 5 Отговора
  • 2771 Прегледи
*

Dora

• 32
златното сечение в астрологията
« -: Юли 20, 2008, 09:21:51 pm »
    Един от методите за РЕКТИФИКАЦИЯ е златното сечение . Ще бъда много благодарна ако някой  може да даде информация или ме насочи към  публикации.

*

Lillie

• 30532
Re: златното сечение в астрологията
« Отговор #1 -: Юли 20, 2008, 09:51:26 pm »
Не съм чувала за този метод, нито съм попадала на публикации и мнения в астрологичните среди. Поне в България и сред бг астролози. За Златното сечение и връзката му с определянето силата на планетите се споменава само сред немскоговорящи, каквато например е школата на Хубер. Но методът не е приложим, ако се работи с Плацидус, както сме свикнали тук. За ректификация с помощта на този метод не съм чела никъде. Вероятно има и други, по-"екзотични" методи за предикция и ректификация, повечето от които са непознати в България и не се използват от професионални астролози. Българският астролог има навика да нарича "ненужна екзотика" всичко, което не разбира. Етикети, етикети...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Юли 20, 2008, 10:10:47 pm »
Ще бъда много благодарна ако някой  може да даде информация или ме насочи към  публикации.

1. "Das astrologische Häusersystem" von Bruno und Louise Huber;
2. "Die Lebensuhr im Horoskop" Band 1+2 (= ein Buch);
3. "Transformationen. Astrologie als geistiger Weg".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3 -: Юли 20, 2008, 10:15:25 pm »
За Златното Сечение добра информация (3-4 страници) има в книгата на Гита Мерджанова "Окултна астрология:Нива на Еволюционно развитие".
Навремето си го направих само за себе си и видях някои интересни застъпвания и акценти в картата ми(за друи карти не съм прилагал тази техника).
Важно е и да се проследи кога Точката на Живота и на Смъртта преминават през 8-те оси на Златното Сечение което се нарича и Андреев Кръст.
Поради специфичното значение и нужното внимателно изчисление направо те насочвам към източника,в кратце нещата на бързо трудно ще се обяснят.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юли 21, 2008, 08:34:15 am »
За метода на златното сечение и използването му в ректификацията споменава астрологът Николай Колев, но никъде не намерих обяснения.

Цитат
има две групи методи за ректификация
1/типологични които разчитат на външния вид на човека, както и такива които разчитат на различните връзки които съществуват между отделни елементи в хороскопа.
2/втората група разчитат на минали събития от живота.

-има типологични методи, т.е. такива които разчитат на външния вид, те дават резултати, но само ако нямате някоя планета в 1 дом или близо до ъглите.
-метод на бонати
-метод на златното сечение
-метод на гиорих
-везните на хермес или т.нар. пренатална епоха.

от втора група
-методи със символични дирекции и прогресии
-методи с примарни дирекции
-метод на т.нар. SA-дирекции
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юли 21, 2008, 10:25:43 am »
Интересна връзка е установена между златното сечение и ефекта на Гоклен. Разположението на планетите (Луна, Марс, Юпитер, Сатурн и отчасти Венера) в гокленовите зони в картите на известни учени, спортисти, актьори и музиканти следва пропорцията на златното сечение.

Цитат
Дополнительным значением 'золотой пропорции' является число 0.382, соответствующая доля окружности - это 137.5 градусов. Если эту дугу откладывать от четырех кардинальных точек суточного цикла, то получаем четыре позиции (47.5°, 137.5°, 227.5', 317.5°), которые я называю как 'первый золотой крест' (ЗК1). Вполне вероятно, что циклы имеют вложенную структуру, поскольку являются фракталами. Горизонтальное деление суточного цикла характеризует 'ночную' и 'дневную' полусферы, вертикальное деление тоже имеет свой качественный смысл. Поэтому мы вправе вычислить минорные позиции и для полусфер. Тогда мы определим 'второй золотой крест' (68.8°, 158.8", 248.8°, 317.5°). И я был крайне удивлен, когда заметил, что эти же значения были выделены Мишелем Гокленом.

« Последна редакция: Юли 21, 2008, 10:29:44 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.