Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 228070 Прегледи
*

nerealna

Re:професия
« Отговор #600 -: Септември 19, 2010, 12:54:50 pm »
благодаря и на другите, които коментираха картата на дъщеря ми. мн хубави неща сте писали.  :58:

от всичко си правя извода, че работата й ще е динамична, ще пътува в чужбина и е добре да учи чужди езици, което съвпада и с нейното желание.

а що се отнася за кофтите неща в хороскопа , не се притеснявайте не се плаша. все пак и аз се занимавам с атрология и знам че във всяка карта ги има, като не е задължително да се прояват, но трябва да си имам едно наум все пак и да вземаме навременни мерки ..чести прегледи и т.н.

*

nerealna

« Отговор #601 -: Септември 19, 2010, 01:01:21 pm »
Мисля, че знакът Дева се свързваше с тънките черва, Луната управлява стомаха (и репродуктивните способности в женска карта). Може да има има връзка и с гениталиите, но според мен е важно да внимава и с хранителния си режим.

Ако вземем под внимание сидералните позиции, Раху в 7 дом би могъл да даде предразположеност към инфекции в областта на гениталиите, но които се предават посредством външни полови органи.
В 6 дом имаме Марс, аспектиращ светилата в сидералния Скорпион. Луната е в знак на падение и във фаза новолуние, което я прави по-уязвима.  Луната управлява 5 дом, а Марс управлява 9 дом - те са основни сигнификатори на децата в тази карта. В 5 дом от Луната има Кету и Сатурн - да си пази гениталиите от изстиване, цистит. Как стоят нещата с храносмилането, метаболизма при момичето?
Има рецепция между Слънцето и Марс, т.е. те символично си разменят позициите - Марс отива при Луната, а Слънцето на мястото на Марс. В сидералната карта Марс управлява 2 дом и се намира в 6ти (аспектира Луната), което отново насочва вниманието към хранителния режим. Управителят на Лагна (Юпитер) е силно поставен - намира се в сидералния Стрелец и в 10 дом, което дава добра виталност и съпротивляемост на организма (Лагна се свързва с физическото тяло). Венера в 8 дом и силна есенциално (в собствен знак) дарява родения с дълголетие.
По принцип Сатурн/Кету в Лагна предполагат по-крехко и уязвимо здраве в детството. Като малка боледувала ли е много, била ли е по-податлива на инфекции? Също може да даде и свян, неувереност, в непозната обстановка и пред непознати такъв човек по-трудно се разкрива, при първо запознанство може да създава впечатление за твърде самовглъбен, дистанциран.

като малка боледуваше често- най-вече бронхити, вдигаше висока температура често и почти всяко боледуване се съпътстваше с повръщане. има склонност към напълняване и почнахме вече с диетите. държи на здраовсловния начин на живот. мн внимава какво яде. по принцип не яде боклуците, които продават в училище . набляга на плодове и зеленчуци.

за щастие бързо се възстановява след боледуване.

"свян, неувереност, в непозната обстановка" - мн точно, лили. постоянно и говоря че не трябва да се срамува

« Отговор #602 -: Септември 22, 2010, 04:10:06 pm »
Привет на всички! :)
Първо се надявам да съм уцелила темата и ако не съм - се извинявам предварително. Та в общи линии вече съм си избрала бъдеща професия, но една Везна с Луна в Дева иска да премери и претегли всичко до последния детайл (ако може и по няколко пъти). Въпросът ми е дали изборът ми е правилен - става дума за право (търговско) в чужбина. Другият вариант беше икономика, но него го пренебрегнах с лека ръка.  ;D
Гледам, че 6ти, 7ми и 9ти дом споделят един управител, който е в 11ти. Още повече, че този управител е и меркурий. Управителят на 10ти пък се помещава в 9ти. Професия свързана с другите и с 9ти дом (чужбина, право). До тук ми се види добре. Притеснява ме като цяло липсата на опозиции (разбирането на другите), а работата на един правист е тясно свързана с тях (дори и на търговския такъв). Другото е, че не виждам някакви предпоставки за промяна на местожителството - няма променлив знак на К4, няма и откроена връзка м/у 4ти, 9ти и 12ти (освен СЛВ в стрелец в 12ти, който ми е малко неясен все още).
Ако някой има време и желание да ме насочи къде греша и къде съм на прав път в тълкуванията, ще съм му много благодарна.  :blink: Ето и картата.

*

Uran

• 6041
« Отговор #603 -: Септември 22, 2010, 04:16:59 pm »
Правото е добро решение за вашата карта, а и факта, че си давате сметка за липсата на опозиции говори достатъчно добре, че осъзнавате слабите страни на х-ра си. Право -Да, но по скоро в голяма структура, а не адвокат на своб. практика. :blink:

« Отговор #604 -: Септември 22, 2010, 04:17:16 pm »
Розмари, без да гледам подробно картата ти виждам, че 9ти и 6ти имат общ управител - Меркурий - ще работиш това, което учиш. Да обърна внимание, че Сатурн НЕ прави аспект с Мерка. НА МС имаш Везни - държавна работа, право, пагон - е такива неща. У1ви Юпитер на МС. Че какво друго, ако не право? ;)

Мисля, че притесненията ти за това, че няма да влизаш в положението на другата страна са напълно напразни. Луна и Венера в Дева и Мерка в СКорпион ще те направят съпричастна и задълбочена в проблематиката на казусите.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #605 -: Септември 22, 2010, 09:24:14 pm »
Розмари, много добър избор си направила що се отнася до търговското право, понеже при теб Меркурий управлява едновременно 9-ти дом и 6-ти дом (домът на търговията). Самият Меркурий също управлява търговията.

Едит: преправих поста, понеже си открих грешка.
« Последна редакция: Септември 22, 2010, 09:59:22 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #606 -: Октомври 10, 2010, 06:25:47 pm »
Здравейте! Поставям картата на свой приятел, заедно с транзитите. Наскоро му прогнозирах, че ще си смени кариерата, когато Уран влезе в Овен и направи съвпад с У10 в неговата карта.

Можете ли да познаете каква е настоящата му професия и за какви други професии има заложби.
Той смята да си сменя работата по ред причини, така че моята прогноза не го изненада, но не е сигурен с какво точно трябва да се занимава - не го е решил още. Можем ли да го ориентираме?

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #607 -: Октомври 10, 2010, 07:35:23 pm »
Я, то това само огън и вода. Не знам как е устискал да не започне собствен бизнес. Въобще понася ли някой да му седи на главата :o. Аз лично ще го "прегледам", но историята показва, че успеваемостта ми в тая работа клони към нулата  ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #608 -: Октомври 10, 2010, 07:41:57 pm »
Я, то това само огън и вода. Не знам как е устискал да не започне собствен бизнес. Въобще понася ли някой да му седи на главата :o. Аз лично ще го "прегледам", но историята показва, че успеваемостта ми в тая работа клони към нулата  ;D.

Благодаря, Дияна! Ми с това новолуние в Овен никак не обича някой друг да кара влака. Иска собствен бизнес, но не е решил какво да бъде. Предстои му да се изправи пред тази дилема.

« Отговор #609 -: Октомври 10, 2010, 08:23:11 pm »
Опасявам се, че с каквото и да се захване в следващите няколко години ще си променя решенията. Освен това, не е зле да си обърне внимание на здравето, защото Плутон му транзитира У1ви в 8ми, да не рискува със заеми, да не се забърква със съмнителни компании. Уран ще броди из овнешки стелиум. Може да го обхване първо ентусиазъм /транзит на Юпитер/, после разочарование. И така няколко пъти.

На к2 със стрелец едва ли ще има някакви ограничения в източниците на доходи, така че не мога да се огранича в една дейност, но също така това е показател, че самият той ще се разпилява в опитите си да постигне желания ефект. Сега Уран и Юпитер му минават У6ти и морето му се струва до колене, като че ли.

Управителят на 2ри не е добре поставен и не мисля, че този човек ще се замогне значимо или че ще съхрани придобитото.

С Дева и Телец на К10 и и К6 бих казала, че има необходимост он сигурност в професионалната си реализация въпреки пионерския дух, който се изразява в слънчевия му знак.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #610 -: Октомври 10, 2010, 08:58:33 pm »
Много близко до мойте планети са тези-огън/вода също като мен
Стелиум в Овен и Венера в Риби - хем е напорист, хем е " нежна душа"   ;D
Като гледам няма връзка м/у Упр на 2 / 6 / 10 - домове....
Стелиума в 5-дом, Упр на АСЦ Марс в 8-дом....
ами освен професия  " лИбовчия " най-ще му приляга - някоя богата дама   ;D
( шегуФка)   :P
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #611 -: Октомври 10, 2010, 08:58:49 pm »
Опасявам се, че с каквото и да се захване в следващите няколко години ще си променя решенията. Освен това, не е зле да си обърне внимание на здравето, защото Плутон му транзитира У1ви в 8ми.

И аз имам такова усещане. А за здравето и аз му го казах. Освен посочените от теб аспекти, добавям и съвпада на Сатурн с другия управител на асцендента - Плутон.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #612 -: Октомври 10, 2010, 08:59:05 pm »
 Управителя, на 8 дом  също не е добре поставен, /парите на другите/ . И  таоквадратурата, ще предизвиква конфликти със съдружници, ако има такива.И въобще с хората, пък тоя стелиум в Овен си води до агресия.   Ако натрупа някакви пари, то ще е след процес и и кавги.Няма планети в земни знаци за устойчивост и реализиране на нещата. Тоет да не е сголеми капитали. Сатурн в аспект с Юпитер от осми/пети, по скоро да има някакво наследство от страна на бащата, но в по -стара възраст.

Но пък Плутон затова може и да стои във Везни, за да трансформира и проработи отношения 5/11 . Ако започва дейност я виждам като се наблегне на тригона  Юпитер/ Венера. Нещо в собствено помещение/ венера в 4 дом/ управител на 6 в добър аспект със Сатурн в осми., Сатурн управител на втори, парите изкарани с личен труд, - Нещо със старинни предмети, красиво, картини, антиквариат, книжарница/ Венера управлява и Везни, Плутон/знанието/ във Везни.-  Книжарница учебници, тетрадки- нещо свързано с деца за малките  :o

Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Stella

• 7765
« Отговор #613 -: Октомври 10, 2010, 09:01:30 pm »
Много близко до мойте планети са тези-огън/вода също като мен
Стелиум в Овен и Венера в Риби - хем е напорист, хем е " нежна душа"   ;D
Като гледам няма връзка м/у Упр на 2 / 6 / 10 - домове....
Стелиума в 5-дом, Упр на АСЦ Марс в 8-дом....
ами освен професия  " лИбовчия " най-ще му приляга - някоя богата дама   ;D
( шегуФка)   :P

Ееее, лИбоФчия си ми е! Много нежен и много тактилен с тез Близнаци на върха на 8-ми - ръцете му непрекъснато шарят навсякъде. ;D :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #614 -: Октомври 10, 2010, 09:03:01 pm »
нещо свързано с деца за малките  :o

Топло, топло! Той сега работи с деца. Натовареният пети дом си е казал думата. А и Юпитер в 5-ти дом не е чак толкова зле аспектиран. верно, че има опозиция с Уран, но и секстил с господаря на асцендента в 8-ми дом (Марс).

*

Stella

• 7765
« Отговор #615 -: Октомври 10, 2010, 09:06:02 pm »
Сатурн в аспект с Юпитер от осми/пети, по скоро да има някакво наследство от страна на бащата, но в по -стара възраст.

Има наследство от бащата на прав път си.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #616 -: Октомври 10, 2010, 09:09:50 pm »

Топло, топло! Той сега работи с деца. Натовареният пети дом си е казал думата. А и Юпитер в 5-ти дом не е чак толкова зле аспектиран. верно, че има опозиция с Уран, но и секстил с господаря на асцендента в 8-ми дом (Марс).

Ами, че да отвори частна занималня също ми идва на ум. Овен в 5 дом- Началото на нещата. Юпитер няма ли да даде дариние от някъде.
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Stella

• 7765
« Отговор #617 -: Октомври 10, 2010, 09:18:02 pm »

Ами, че да отвори частна занималня също ми идва на ум. Овен в 5 дом- Началото на нещата. Юпитер няма ли да даде дарение от някъде.

Ами, не знам! Освен да пробваме нещо по проект да направим заедно...по сегашната му квалификация. Той е психолог и консултира деца с проблеми. Гледах, гледах...и освен Венера (У6) в квадрат с Нептун, вищо друго не ми подсказа, че психологията би могла да бъде професионален избор за него - професията като сублимация на негативен аспект - помагайки на другите, помагаш на себе си.

А и Юпитер - У2 е в 5-ти дом и в земен (практичен) знак - работа с деца. Мисля, че Юпитер на К6 не може да даде безработен - за него винаги ще се намери работа.
« Последна редакция: Октомври 10, 2010, 09:22:10 pm от Stella »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #618 -: Октомври 10, 2010, 09:21:42 pm »
Ай, Стела досега се чудих каква ще е тази рецепция на Луната с Марс, а той е в 8 дом, тя в 5-ти. Психология мисля, че идеално му пасва. 
Викам да е преподавател, нещо с деца, не ми се връзваше много, но сега като каза, вече доста добре мисля, че се вписват нещата.
Според мен нека продължи да си практикува това, примерно чрез някаква асоциация, фондация, с други експерти, да е по-независим, не обвързан с конкретно работно място.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #619 -: Октомври 10, 2010, 09:23:55 pm »
Ай, Стела досега се чудих каква ще е тази рецепция на Луната с Марс, а той е в 8 дом, тя в 5-ти. Психология мисля, че идеално му пасва. 

Чудих се кой първи ще я забележи.