Здравей Гост

Мунданен любовен сценарий Есен 2008

• 43 Отговора
  • 7095 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Мунданен любовен сценарий Есен 2008
« -: Септември 22, 2008, 04:50:48 pm »

На 12 септември 2008 година започва нов мунданен цикъл, белязан от съвпада между Марс и Венера в знака Везни. Всеки точен съвпад между тези две планети in coeli се свързва с нови тенденции в междуличностните отношения. И доката предишният мунданен съвпад бе в знака Скорпион, сегашният е във Везни, където Венера е на трон и командва парада. Венера във Везни търси партньор, с който да създаде традиционна, социално приемлива връзка. Изборът е детерминиран от обективната преценка (Меркурий във Везни) и визията на перспективата на дадена връзка според общоприетите норми и стандарти (Юпитер в Козирог).

12.09.2008 – съвпад на Венера, Марс и Меркурий във Везни, в тригон към Нептун, Хирон и Северен лунен възел във Водолей, квадрат към директен Юпитер в Козирог, на фона на мунданна опозиция между Слънцето и ретрограден Уран.

Слънце/Сатурн в Дева в опозиция с ретро Уран в Риби – криза в отношенията, нужда от повече свобода и независимост, бунт срещу статуквото.

Венера в съвпад с Марс във Везни, в тригон с Нептун, Хирон и Северен лунен възел
Красавицата среща своя Принц. Приказна идилия, звън на райски камбанки. Вратата на Пепеляшка се отваря. Пепеляшка, превърнала се в приказна принцеса, прави своя избор. Това е Мъжът. Принцът се колебае, но в крайна сметка, очарован и пленен от финеса й, счита, че изборът е обективен (Меркурий във Везни).

24.09.2008 – стационарно-ретрограден Меркурий в съвпад с Марс във Везни, ингрес на Венера в Скорпион
Марс се колебае дали това е “правилният” избор. Отново премисля всички “за” и “против”. Красавицата ненадейно си мени кожата. Гладна, страдаща, взискателна Венера. Принцът (Марс) недоумява, колебае се, но продължава да се държи, както подобава на един джентълмен.

24.09-4.10.2008 – рецепция между Марс във Везни и Венера в Скорпион, меркуриево ретроградие във Везни. Венера и Марс в заточение
Смяна на “ролите” в отношенията. Агнето и вълкът. Фини игрички на сила, пипа се с “кадифена” ръкавица. Флиртът се задълбочава.

5.10.2008 – ингрес на Марс в Скорпион. Венера в Скорпион
Марс възвръща силата си и тръгва на лов за Венера, зареден с неустоим  магнетизъм. Да бъде моята воля, не твоята. Венера се отдава, хвърля се зашеметена в страстните обятия на Марс.

12.10.2008 – Венера в Скорпион в квадрат с Нептун във Водолей, меркуриево ретроградие във Везни
Венера страда, чувства се измамена. Лъжа, изневяра или неискреност в отношенията. Интрига.

16.10.2008 – стационарно-директен Меркурий във Везни
Ситуацията добива повече яснота. Край на колебанията. Осъзнаване на необходимостта да бъде направен обективен избор относно връзката. Вземане на решение.

19.10.2008 – ингрес на Венера в Стрелец
Венера се надява, идеализира, търси смисъл в настоящата връзка или, ако не вижда такъв, тръгва на път в търсене на нови хоризонти, където светът е по-широк и дъгата по-цветна.

12.11.2008 – съвпад на Венера и Плутон в Стрелец
Венера е завладяна от магията на любовта. Ти си моят смисъл, сега и вовеки веков…

13.11.2008 – ингрес на Венера в Козирог
Стабилизиране на връзката. Търсене на сигурност в отношенията.

17.11.2008 – ингрес на Марс в Стрелец
Някогашната приказна принцеса става твърде сигурна и предвидима. Марс усеща, че му е тясно около врата.

30.11.2008 – съвпад на Венера и Юпитер в Козирог в тригон със Сатурн в Дева
Прагматична визия за бъдещето на връзката. Връзка “с перспективи” според приетите в обществото норми и стандарти, в която личната свобода е ограничена. Любов “по задължение”, но “сигурна” и “трайна”. Липса на визия за връзката от птичи поглед. Условна любов.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re: Мунданен любовен сценарий Есен 2008
« Отговор #1 -: Септември 22, 2008, 07:15:57 pm »
Много хубаво си го написала, Lillie! Благодаря!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Септември 22, 2008, 07:28:55 pm »
Хм, сигурно отдалеч лъха на черен хумор  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #3 -: Септември 22, 2008, 10:21:00 pm »
Малиии, че то кога ще има време за месец и нещо да се изживеят всичките тия преживелици.  :-\

*

mamma_mia

« Отговор #4 -: Септември 22, 2008, 11:31:39 pm »
И на мен много ми хареса :)
Опитах се да го приложа в моят живот,с мойте трудности,но пък при мен сега няма грам любов и..
може би всеки сам трябва да си нагоди марс,венера,ретро меркурий и т.н в собственият си живот и собствените изпитания.....де да знам :-[

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Септември 23, 2008, 02:48:28 pm »
И при мен е така, както си го описала. Само, че аз съм с Марс във Везни. Точно в този момент държа страшно много на статуквото. А той, въпросният господин има Венера в Овен (макар и не в опозиция на моя Марс), тя неговата Венера е неаспектирана. С този тао-квадрат (Овен, Везни, Козирог) няма как да не се почувства и от двамата описаната от теб динамика.
Аз наистина взех решение. И го обявих. Господинът не е съгласен...той си искал по стария начин..."Не мой, чедо, мандалото хлопна". Рутината ме изнервя. Боже колко е лесно под давление на някои транзитни аспекти да вземеш решение по въпрос, който отдавна не ти дава мира....И колко трудно е да му устоиш.  :)

Казваш...да се пазя от Скорпионския Марс..То как да стане, като моят прогресивен Марс е в началните градусчета на Скорпион? Боже дай ми сили да отстоя решението си!  ;)
« Последна редакция: Септември 23, 2008, 02:56:36 pm от Nebesna »

*

mamma_mia

« Отговор #6 -: Септември 23, 2008, 03:11:42 pm »
А хората с марс в телец,като управител пак венера,ще бъдат ли засегнати?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Септември 23, 2008, 03:53:25 pm »
По принцип мунданните констелации действат в глобален мащаб, като се разглеждат в контекста на възприетата мунданна домификация.
Но, разбира се, влиянието на новия планетен цикъл по-силно ще се усети от родените с акцент върху съответните двойки знаци и теми в хороскопа - лични планети в Овен/Везни, Телец/Скорпион, Венера или Марс в Овен/Везни, Телец/Скорпион, Венера или Марс в 1/7 или 2/8 дом и т.н.

От гледна точка на индивидуалната съдба е важно да се обърне внимание на динамиката на конкретния хороскоп. Защото независимо от констелациите в небето, в личния хороскоп може да има други, по-актуални акценти, засягащи други житейски сфери. Преди да приложим мунданната прогноза спрямо личния си хороскоп следва да обърнем внимание на текущите и предстоящи в кратко- и средносрочна перспектива прогресии, на цикъла на Лунните възли, Юпитер и Сатурн...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Септември 23, 2008, 11:33:26 pm »
За първи път се осмелявам да пиша в този сайт,останах възхитена от написаното,защото съм си Везни и цял живот търся любовта ,но все не мога да я намеря.При мене обаче Марс, Венера и Меркурий са във Везни ,но в момента са в 6 дом.Може би трябва да минат в 7 дом и тогава да срещна принца.Надявам се и Вертекса да се активира от някоя планета ,но уви.Той Вертекса ми е в 6 дом в наталната карта.Ще чакам пък ще видим какво ще се случи.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #9 -: Септември 25, 2008, 04:58:23 pm »
 :) поетично и за момента съм по сценария (груповия транзит е по остта на миналото)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Септември 25, 2008, 05:20:06 pm »
Мхмм, това се казва групово внушение  :-[
Идеята за тази статийка ми дойде спонтанно, в момент на прилив на вдъхновение, които напоследък са рядкост при мен... И в интерес на истината, след като я написах, все повече прилики забелязвам в обкръжението си... Самопрограмирала съм се  ;D

ПП. Поредната Венера се кани да изгрее на хоризонта... Изглежда, че аз винаги съм била в ролята на Марс/Плутон  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #11 -: Август 24, 2012, 06:15:27 pm »
Лили, какъв е новия сценарий ?  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Август 24, 2012, 06:17:12 pm »
Да почакаме следващия цикъл Венера/Марс, тогава ще хвърляме бобчета.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #13 -: Август 24, 2012, 06:20:25 pm »
Да почакаме следващия цикъл Венера/Марс, тогава ще хвърляме бобчета.  :P

ама Лили, той е много близо - още март 2013 всичко се скупчва в Овен. хайде, вдъхновявай се и пиши, че ще те касае и лично  :blink:

« Отговор #14 -: Август 24, 2012, 06:21:01 pm »
Яко! Бива си го. Браво, Лили!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 24, 2012, 06:21:58 pm »
Предавам щафетата на Асол, нея си я бива да пише.  :blink:

Мен наполедък ме мързи и нямам особено вдъхновение, по-рутинни и не чак дотам извисени неща са ми приоритетни в момента.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #16 -: Август 24, 2012, 06:28:11 pm »

ама Лили, той е много близо - още март 2013 всичко се скупчва в Овен. хайде, вдъхновявай се и пиши, че ще те касае и лично  :blink:

Двамцата ли се скупчват там или има и компания?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 24, 2012, 06:30:01 pm »
Напролет предстои съвпад на Венера, Марс и Уран в Овен, пада ми се върху наталния стелиум в 5 дом.
По същото време започва и нов цикъл Венера/Слънце.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #18 -: Август 24, 2012, 06:31:50 pm »

Двамцата ли се скупчват там или има и компания?

Уран, Слънце, Марс, Венера, а на 10.04. е Новолунието на 20 * в Овен  :blink: голям купон се очертава за Овните, че на повечето това ще е тенденция за годината.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #19 -: Август 24, 2012, 06:32:17 pm »
моми4ета на мен Марс и Венера са ми в Овен , Сатурн влиза в скорпион и Съвпада с натален Плутон ....Изобщо динамиката е голяма. Забелязал съм 4е винаги ако има нещо да се слу4ва при мен то винаги е Есенно време , не знам зашо може би заради ступване на Венера и Марс. От 2008 ако трябва да съм 4естен запо4на интимния ми живот , преди това не съм имал. За справка на 27 години съм.