Здравей Гост

Силата на мисълта

• 113 Отговора
  • 39624 Прегледи
Re:Силата на мисълта
« Отговор #80 -: Октомври 14, 2009, 08:40:12 pm »
Да, Алдонеа! Така е! Но понякога наистина не виждаме светлината. Или тя е толкова далече, че дори не я съзнаваме. Но наистина - уж всичко се преживява и отминава, но понякога е доста трудно да осъзнаеш това и да се пребориш. Точно за този момент говорех. Иначе до сега в живота си съм трябвало да вземем решения много важни и винаго е било под силен стрес ( стечения на обстоятелствата) - точно тогава явно нещо се "задейства" и после , по-късно съм осъзнавала, че са били най-правилните за мен решения. Да, с позитивизъм нещата наистина са различни... :)

*

aldonea

• *
  • 116
  • Любов, нежност,хармония
« Отговор #81 -: Октомври 15, 2009, 06:37:14 pm »
 :) Колкото постоянстваме в позитивното мислене, толкова силата на мисълта ни се увеличава. А какво друго ,ако не точно стреса ни води в търсене на изходи от различните проблемни ситуации? А вярата и позитивната ни нагласа способстват за намиране оптималните решения. Така ли е и за вас?
Даже когато много боли, продължавай да вярваш, че има някой който те ОБИЧА!

« Отговор #82 -: Октомври 15, 2009, 06:56:50 pm »
Силният стрес предполага емоции (повече отрицателни). В този момент започване да не слушаме душата или 6-тото чувство или каквато и да е онази сила, която само усешаме без да я разбираме. Затова е хубаво да се вслушваме повеяе в нея. Тя никога няма да ни излъже или подведе. А относно това, което съм поискала - да , в повечето случаи съм го получавала, но след години, когато вече съм се била отказала от това "искане" или когато желанията ми да били на друго ниво. Обикновено става така!
Има и нешо друго, за което не се бях замислила. Преди време една жена ми пожела така - "Нека всичко, което искаш да го получиш, но само ако Бог е решил, че това е добре за теб". Ето това е другата страна на нещата...и така вярвам, че всичко, което се случва или не - е за добро!

« Отговор #83 -: Октомври 15, 2009, 07:14:58 pm »
:) Мъдрите казват: "КОЙТО ВЛАДЕЕ МИСЛИТЕ СИ, УМЕЕ ДА УПРАВЛЯВА  ЖИВОТА СИ!"
Да това е много правилно. Който не се гневи и ядосва живее дълго.

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #84 -: Октомври 15, 2009, 08:58:38 pm »
 :) lazarova казват:"Внимавай, какво си пожелаваш, защото може да се случи"( в твоят случай не когато го искаш). Значи да се опитваме да вървим към желания, които не отпадат и не зависят от фактора време. А относно онова,което ни се случва ,да не винаги ни е приятно ,но със сигурност се явява за да ни научи на нещо. Нали така приемаш и ти уроците на живота? :)

« Отговор #85 -: Октомври 15, 2009, 10:26:21 pm »
Да, права си. Разбрах, че относно "желанията"....стават. Освен това има още една "магическа " дума - "никога". Миналата година разбрах колко силна е тя. Съсвем крайно и катгорично съм казвала "никога" за много неща. Да, ама не , както се казва. Случиха ми се такива неща, които бяха точно...."никога" това, "никога" онова....страшна работа като си дадох сметка. А относно уроците на живота, малко ( да не кажа доста ) наивно съм подхождала към хората - давала, давала до будалък. Последният "урок" беше това - да не науча да давам на другите и да мисля повече за себе си. Иначе с тази луна в риби разочарованията са големи.

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #86 -: Октомври 16, 2009, 09:04:16 pm »
 :) lazarova , има една такава максима:"КАКВОТО ПОСЕЕШ ТОВА ЩЕ ПОЖЪНЕШ" тази максима се отнася и до даването. Колкото повече даваме ,толкова повече полуаваме( от всичко и във всички аспекти на живота). Та аз на твое място бих се вслушала  в съцето си, а хорските уста не са чувал да ги вържеш,нека си мислят и говорят каквото им харесва. Когато даваме живота ни се подобрява-казва БЕИНСА ДУНО.
 Ти как мислиш дали е така?
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 09:10:46 pm от aldonea »

« Отговор #87 -: Октомври 16, 2009, 09:33:38 pm »
Не само мисля, а знам че е така. Само че обикновено получаваме не от там, където сме давали... Поне при мен е било така ( с редки случаи ). Проблемът става когато даваш и насрещния си въобрази, че това му се полага по индукция, а не защото другия ( който дава ) е решил да му го даде. Ей тогава полудявам, когато не се оценя това и зад гърба ти казват "будала" или ако ти поискаш нещо - ставаш "лошия".
Не случайно са измислили поговорката - "Ръка, която дава, не обеднява" . Това важи не само за материания свят.
Както и да е - Животът ще ни овъзмезди всички!

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #88 -: Октомври 16, 2009, 10:00:07 pm »
 :)lazarova, когато даваме от сърце, не го правим  за да ни се върне нали? Просто даваме и забравяме, а има кой да се погрижи за нашето овъзмездяване! Някои май го наричаха равновесие в приридата?

« Отговор #89 -: Октомври 16, 2009, 10:50:44 pm »
Абсолютно права си! Ще видим... :)

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #90 -: Октомври 17, 2009, 11:56:23 am »
 :) Често казват, че сме това, което ядем, но ми се иска да добавя и онова,което мислим???

« Отговор #91 -: Октомври 17, 2009, 06:02:15 pm »
Искам да вметна, че мислите ни не остават скрити за околните. Ние ставаме онова, което мислим. Преди няколко месеца имах едни такива "шантави" мисли. Търсих отговор отнсно силата на мисълта и всичко, което ми се случва. След няколко часа получих смс от приятел, който беше много далеч , "ни в клин ни в ръкав" както се казва. Смисъла на смс-а беше относно силата на мисълта и околните. Незнам дали беше съвпадение, но определено имах нужда от това. Ето аз предизвиках с мисълта си. Казват , че нещо "идва" при теб, когато ти е е необходимо и когато трябва.Той в случая беше проводника. Благодаря му, наистина имах нужда да повярвам в това. Тогава имах нужда от подобно разяснение. Мисля, че и човекът, с който се разделих ще се върне, ако съдбата така е решила. Изпращах не добри мисли до скоро време, без да искам...но силата на обичта и мислъта за това може да направи чудеса. Сега изпращам само положително - да видим.
Но понякога силата на мисълта "не работи" за жалост...

*

veshti4ka

« Отговор #92 -: Октомври 17, 2009, 06:37:07 pm »
силата на мисълта винаги работи - това е ПЪРВИЯТ ЗАКОН ВЪВ ВСЕЛЕНАТА!!!

друг е въпроса обаче какво влагате във термина сила на мисълта , защото всичко е строго субективно в повечето случаи. има три основни закона във Вселената и те си работят независимо дали вие знаете за тях или не  ;)

ако не ме домързи много тия дни може да пусна нова тема тук в Мистика за Вселенските закони и ако има интерес разбира се, защото напоследък гледам, че в Мистиката не се водят дискусии и няма диалог...

*

Helo

« Отговор #93 -: Октомври 17, 2009, 06:43:32 pm »
силата на мисълта винаги работи - това е ПЪРВИЯТ ЗАКОН ВЪВ ВСЕЛЕНАТА!!!

друг е въпроса обаче какво влагате във термина сила на мисълта , защото всичко е строго субективно в повечето случаи. има три основни закона във Вселената и те си работят независимо дали вие знаете за тях или не  ;)

ако не ме домързи много тия дни може да пусна нова тема тук в Мистика за Вселенските закони и ако има интерес разбира се, защото напоследък гледам, че в Мистиката не се водят дискусии и няма диалог...

Айде пусни де! Я да не си толкова мързелива!  ;D ;D

А силата на мисълта не може да промени съдбата ни, ама ние този въпрос май го обсъждахме. Затова понякога не работи - противоречи на съдбата ни.

Не знам...

*

veshti4ka

« Отговор #94 -: Октомври 17, 2009, 06:50:39 pm »
Хело, не е това, че ме мързи... просто не ми е интересно само двете да си чешем езиците тука... за мен е важно да има диалог, все пак съм човек на интелектуалните дискусии, а мразя да водя монолози... както сама виждаш понякога се въодушевя от дадена идея и започна да пиша тука в Мистиката и сама си пиша и от време на време се включиш ти да оплескаш /обикновено/ пейзажа с въпроси за пари или неразбиране ;)  не, че имам против това - забавна си  :P , но като няма хора които мислят като мен и ми е странно да си пиша сама...

« Отговор #95 -: Октомври 17, 2009, 07:08:41 pm »
Хайде деееееее. Пусни я!! Моляяяяя!  :) :)

*

veshti4ka

« Отговор #96 -: Октомври 17, 2009, 07:21:28 pm »
Хайде деееееее. Пусни я!! Моляяяяя!  :) :)

ми ще се пробвам тия дни като ми остане време, че има доста писане  ;)  след като има повечко желаещи  :)

*

aldonea

• *
  • 116
« Отговор #97 -: Октомври 18, 2009, 10:29:34 am »
Цитат на: Вещичка ... , но като няма хора които мислят като мен и ми е странно да си пиша сама... [/quote
 :) Ако всички мислехме еднакво и бяхме на едно и също ниво ,дали щеше да е необходим диалог?

*

Helo

« Отговор #98 -: Октомври 18, 2009, 08:32:48 pm »
Може ли да се забогатее със силата на мисълта и добро ли е това или лошо според вас?

Синухе, Вещичка, вие като изпробвали съзнателно въпросната сила какво мислите по въпроса?

Ами Съдбата на човека, който се оптива да го напрвави дали не е друга?  ???

« Отговор #99 -: Октомври 18, 2009, 08:41:42 pm »
    Да забогатееш материално ли, това са духовни неща Хело, и автоматично се изключва материалното забогатяване, можеш духовно да забогатееш. А ако се възползваш от тази сила и най-вече ако я притежаваш, но я използваш зле, рано или късно ще си получиш наказанието. Поне аз така мисля.