Ако мутабелните знаци на оста 1/7 могат да бъдат предпоставка за повече от 1 брак. Значи, фиксираните знаци са тези, които така да се каже "предпазват от развод". Или господарят на 7-ми дом във фиксиран знак. Тези хора трудно променят навиците си и не обичат промените в сферата на конвенционалните взаимоотношения.
А склонността към изневери вероятно трябва да е заложена в натала. Венера в опозиция на Плутон се описва като "аспекта на Дон Жуан" или на "големия любовник". Също така напрегнати аспекти между планети в 5/8 дом.
Обаче числя, че трябва да разграничим изневерите на 2 типа. Първият тип изневери са тези, при които човека просто изневерява, понеже, така му е заложено и постоянно търси нов партньор и нови предизвикателства. Той би изневерил и на любовника си и на следващия, след него.
Вторият тип изневери, е когато се поддържа дълготрайна и тайна любовна връзка извън брака. Много често господарят на 7-ми дом в 12-ти дом дава такъв тип взаимоотношения ("брак пред небето"). Венера в 12-ти дом също може да бъде показател за тайна любовна връзка, особено ако има отношение към 5-ти или 7-ми.
Разглеждала съм синастрии на "любовни триъгълници" и ми е правело впечатление, че този който изневерява търси да компенсира това, което му липсва в брака, чрез извънбрачната връзка. Например съпруг с Марс в Риби, а съпругата с Марс в Стрелец (квадратура). Силно сексуално привличане, но и неспособност да се постигне сексуален синхрон и удовлетворение. Всеки дърпа в своята си посока и не одобрява начина, по който другия върши нещата. Като допълнение, съпругата няма нито една планета във водни знаци, за да удовлетвори неговата емоционална натура. За сравнение, пък любовницата няма нито една планета в огнен знак, но затова пък има подчертани водни знаци.
Сложно и е строго специфично във всеки конкретен случай.