Здравей Гост

лудостТа и гения

• 90 Отговора
  • 15421 Прегледи
*

Nebesna

Re: лудостТа и гения
« Отговор #80 -: Януари 14, 2009, 06:10:43 pm »
Да не забравяме, че Меркурий е ретро и ето че не си ме разбрала, какво имам предвид.  :)

Съгласна съм с поста ти напълно, макар и от скромните си наблюдения и знания.

В натала си имам квадрат на Меркурий с Нептун, хванах се за по-горно изказване на порто_калка, което според мен е точно за проявленията на този аспект. Споменах само, че сега е активиран от Уран и лудницата е пълна. Дано сега съм се изказала по-ясно...в главата ми е мелница, макар да се стремя да съм точна в писането, вероятно съм се изразила объркано.  :-X

:) :) :)

*

Skarlet

« Отговор #81 -: Януари 14, 2009, 06:27:37 pm »
Е, хайде сега де!  ;D
Аз по време на транзитния съвпад на Уран с Марс, разположен точно на ИЦ (и доминанта в хороскопа) не успях да влезна в лудницата, а ти сега...
Не че сега не съжалявам... Сега щях да съм на сигурно и спокойно място поне.  Без форуми, без интернет, без астрология дори... само "гласове" и "факсове" от Космоса!  ;D
Ти пък,Лили,кви ги говориш?  ;D Аз също имах такъв умопомрачителен период много отдавна,когато Сатурн транзитираше през Марса ми.Направо си бях "заминала",ако не ми беше помогнала една приятелка.  :(

*

Nebesna

« Отговор #82 -: Януари 14, 2009, 06:43:19 pm »
Е, хайде сега де!  ;D
Аз по време на транзитния съвпад на Уран с Марс, разположен точно на ИЦ (и доминанта в хороскопа) не успях да влезна в лудницата, а ти сега...
Не че сега не съжалявам... Сега щях да съм на сигурно и спокойно място поне.  Без форуми, без интернет, без астрология дори... само "гласове" и "факсове" от Космоса!  ;D
Ти пък,Лили,кви ги говориш?  ;D Аз също имах такъв умопомрачителен период много отдавна,когато Сатурн транзитираше през Марса ми.Направо си бях "заминала",ако не ми беше помогнала една приятелка.  :(

Майка ми има рожден съвпад на Марс с Уран в Близнаци. Сигурно само тя си знае. Аз като дете имах много "тротоарни" екземи и инциденти с електрически обгаряния при този транзит.

Скарлет, в кой дом ти беше съвпада и кой дом управлява Марс? Аз ще го преживея този съвпад, когато Сатурн влезе във Везни (ама в последните градуси). Отсега ме е страх, защото зная колко потисната и ограничена се чувствам в присъствието на човек, чиито Сатурн синастрично ми съвпада с Марса (въпреки другите положителни аспекти). Направо е способен да ме хвърли в депресия. Донякъде си мисля, че съм "тренирала" за този аспект, чрез връзката си с този човек. Обаче, аз човекът мога да го избягвам и да се изолирам от него до известна степен, но от транзитния Сатурн няма къде да избягам.

На мен съвпадът ще ми се случи в 10-ти дом, а Марс управлява 4-ти. Най-лошото е, че Марс прави квадрат с натален Юпитер. Значи и тр. Сатурн ще ми квадратира наталния Юпитер (господарят на Асц.) по същото време.  >:(

*

Skarlet

« Отговор #83 -: Януари 14, 2009, 09:14:23 pm »
Марс Ми управлява 7 и е в 7 дом.Интересното е,че нищо заплашващо брака ми не се случи.По-скоро имах проблеми с единия ми син.Имаше тежък пубертет и вършеше много простотии.Точно тогава като за похлупак направи и катастрофа.Бяха на абитуриентски бал с приятели и карал колата пил.Бог пак е бил с мен,защото на никого нямаше нищо,но аз направих страхова невроза.Така се задълбочи,че само за смърт говорех и мислех.Толкова ме беше страх за него.Ужасно обичам децата си,но не е лесно да гледаш толкова много и толкова опърничави синове.Кажи му Овен и повече не го обиждай.Та,добре че беше онази ясновидка и лечителка,която ми помогна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Януари 14, 2009, 09:25:59 pm »
Скарлет, мила, понякога "проекциите" на седмодомните планети могат да бъдат най-непредсказуеми и различни.  :)
Ето теб, например, Марс в седми те е орисал с много мъжки рожби.  :P
Всекиму по нещо...

ПП. Нали имаш само синове или греша?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #85 -: Януари 14, 2009, 09:44:19 pm »
Скарлет, мила, понякога "проекциите" на седмодомните планети могат да бъдат най-непредсказуеми и различни.  :)
Ето теб, например, Марс в седми те е орисал с много мъжки рожби.  :P
Всекиму по нещо...

ПП. Нали имаш само синове или греша?

Само пръчлета,а с котарака и съпруга-пет. ;D Вечер има "Строй се,преброй се!" Ужас!Съпругът ми е коренна противоположност на мен.Много ми влияят рогатите планети в хороскопа,а и имам много огнени. ;D
« Последна редакция: Януари 15, 2009, 07:26:29 am от Skarlet »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #86 -: Януари 15, 2009, 11:07:13 am »
Това с децата и 7 дом няма нищо странно-сега го срещнах в книгата на Каръл Ръшман.Обикновено 2то дете се гледа в 7 дом (3ти от 5ти-братчето/сестричето на 1то дете),а 7 дом също характеризира това дете което ще прилича повече физически или по характер на съпруга.Според нея 5то дете винаги най-много прилича на майката,тъй като се съотнася с нейния 1 дом. ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #87 -: Януари 15, 2009, 02:39:19 pm »
Nebesna,
при мен  транз Сатурн -нат. МАрс беше много стуркуриращ аспект и яко спортувах, но бях и страшно отслабнала (и без намесата  на спорта), но имах чувството,че  в галавата ми се въртят едни  и същи мисли и, че не мога да изляза от цикъл ( това най-вероятно има отношения към дома и др. асекти)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #88 -: Януари 15, 2009, 09:47:35 pm »
Nebesna,
при мен  транз Сатурн -нат. МАрс беше много стуркуриращ аспект и яко спортувах, но бях и страшно отслабнала (и без намесата  на спорта), но имах чувството,че  в галавата ми се въртят едни  и същи мисли и, че не мога да изляза от цикъл ( това най-вероятно има отношения към дома и др. асекти)
И при мен беше точно така: толкова слаба, стегната и подвижна не съм била, както при този съвпад. Случи ми се в 4-ти дом. По това време ми се наложи да държа държавния си изпит с две години закъснение. Затова си взех наведнъж полагаемите ми се 4 седмици отпуск, затворих се вкъщи и учех до побъркване. И накрая бях възнаградена - изкарах 5 и ми се паднаха хубави теми на изпита  :)
Такава силна воля съм проявявала само, докато Сатурн транзитираше в Овен. В сравнение с тогава, сега се чувствам като едно безволево мекотело - не мога 1 ден да пазя някаква диета  :( Надявам се да дойдат по-волеви времена и за мен...

*

Nebesna

« Отговор #89 -: Януари 15, 2009, 10:04:54 pm »
Момичета, много ме окуражихте. А аз пък си мислех, че Сатурн ще ограничи моята подвижност и ще се чувствам физически обезсилена, ограничена... направо смазана. Има логика в това, което казвате. В крайна сметка Сатурн в съвпад с Марс ще наложи ограничение върху безконтролното пилеене на физически сили и енергия. Дадохте ми нов поглед за нещата. Благодаря!

Аз съм ослабвала много, когато Сатурн е аспектирал моята Венера (при мен Венера има аспект с Асц.). Но пък Марс прави аспект с господаря на Асцендента, така че съвпадът му със Сатурн може и да се отрази и върху външния ми вид.

« Отговор #90 -: Януари 16, 2009, 08:57:17 am »
Момичета, много ме окуражихте. А аз пък си мислех, че Сатурн ще ограничи моята подвижност и ще се чувствам физически обезсилена, ограничена... направо смазана. Има логика в това, което казвате. В крайна сметка Сатурн в съвпад с Марс ще наложи ограничение върху безконтролното пилеене на физически сили и енергия. Дадохте ми нов поглед за нещата. Благодаря!

Аз съм ослабвала много, когато Сатурн е аспектирал моята Венера (при мен Венера има аспект с Асц.). Но пък Марс прави аспект с господаря на Асцендента, така че съвпадът му със Сатурн може и да се отрази и върху външния ми вид.
Все пак нали знаеш, Небесна, че понякога нещата са много индивидуални. Надявам се и на теб да ти подейства съзидателно съвпадът Сатурн-Марс :)
На мен Марс по натал ми е в квадратура с АС - може и това да е изиграло голяма роля за отслабването и извайването на фигурата ми, когато Сатурн транзитираше там. Но според всичко е комплексно.
Например сега, когато Сатурн ми транзитира върху Слънцето, определено се чувствам неподвижна, тежка, подута и претоварена. И не мога, и не мога да сваля един грам, въпреки всичките чайове, ограничения в храната, вървене пеша и т.н. Сякаш самия ми организъм не иска да се раздели с нито една частица енергия, която получава... :(