Здравей Гост

лудостТа и гения

• 90 Отговора
  • 15504 Прегледи
Re: лудоста и гения
« Отговор #60 -: Октомври 26, 2008, 09:18:36 am »
Темата звучи Нептуново.
Не, не. Просто има грешка. Може и под влияние на Нептун да е била  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Октомври 26, 2008, 10:10:54 am »
Отговорът определено трябва да се търси в намесата на Нептун, 12 дом или знак риби. 
Забелязала съм, че при точни нехармонични аспекти на Нептун с Меркурий изкривяването или размиването на съзнанието  е често срещано.
Дъщеря на моя не много близка позната е шизофреничка като най-точния аспект в картата й е опозицията Меркурий/Нептун. Същият аспект имаха Роналд Рейгън /знаете, че последните години от живота си беше с тежка форма на Алцхаймер/ и Ванга /нейното „изкривяване“ беше в посока на свръхсетивността, на едно по-специално „виждане“ много по-силно от това на зрящите.
мога ли да попитам,знаеш ли часа на раждане на ванга и от къде?тъй като аз бях една от малкото и една от многото изключително близки с нея.дори се бъркаше датата на раждане. :o

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

porto_kalka

« Отговор #62 -: Октомври 26, 2008, 10:19:16 am »
мога ли да попитам,знаеш ли часа на раждане на ванга и от къде?тъй като аз бях една от малкото и една от многото изключително близки с нея.дори се бъркаше датата на раждане. :o
Съжалявам не знам часа на раждане. Може би ти имаш някаква полезна информация?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Октомври 26, 2008, 11:42:27 am »

Отговорът определено трябва да се търси в намесата на Нептун, 12 дом или знак риби. 
Забелязала съм, че при точни нехармонични аспекти на Нептун с Меркурий изкривяването или размиването на съзнанието  е често срещано.

Не подценявайте и съвпада, особено ако е точен  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Октомври 26, 2008, 12:24:49 pm »
Цитат
а що се отнася до Нептун в същия знак някои съвременни школи приемат, че тук има достойнства (обител на Луната).
и
Цитат
Нептун е в знака на "симпатия".

Тук бях мъничко неточна  :-[
Приема се, че Нептун в Рак е в знак с близка/сродна природа.
А що се отнася до "симпатия" някои школи приемат, че в знака Рак се чувства добре Венера. Но това не бива да се смесва с концепцията за планетните взаимоотношения (приятелство, вражда, неутралитет) в класическата астрология. В класиката Венера е враг на Слънцето и Луната.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Re: лудостТа и гения
« Отговор #65 -: Октомври 26, 2008, 05:59:52 pm »
точка на интелекта:
меркурий+юпитер-сатурн./и при дневно и при нощно раждане/.може би трябва да се отчете и това при генийте.

Александър Греъм Бел е роден на 3 март 1847 г.в Единбург, Шотландия. На 23 годишна възраст емигрира със семейството си в Канада, а през 1871 г. приема длъжност в Бостънския университет. Пет години по-късно се провежда следния разговор, в който говорещите са в рзлични помещения:
“Уотсън, елате! Нужен сте ми тук!” След тези първи думи, чути съвсем ясно на другия край на телефонната линия от фунията в спалнята на Александър Бел, неговият асистент, електротехникът Томас Уотсън буквално изхвърчава през хола на къщата към стаята на Бел и вика триумфално: “Мистър Бел, мистър Бел, чух ви съвсем ясно!” Датата е 10 март 1876 г., мястото е Бостън. Три дни по-рано в САЩ е издаден патент №174 456. И човечеството вече се е сдобило с едно от най-изумителните изобретения, които промениха завинаги света: телефона.Александър Греъм Бел умира през 1922г, и до появата на интернета изобретения от него телефон променя в най-голяма степен комуникациите в световен мащаб.
не мога да кача карта.незнам защо.
но приемам,/когато не знам часа на раждане/  асц на 0гр.в овен.
много съм впечатлена,ако искате я погленете или, някой да я качи....
ще бъда благодарна! :D :)
« Последна редакция: Октомври 26, 2008, 06:26:22 pm от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #66 -: Октомври 26, 2008, 09:23:16 pm »
Ето картата на Александър Бел. Направена е за 12:00 часа.

Първото нещо, което забелязвам е, че Нептун няма мажорни аспекти с персоналните планети (както и при Леонардо).

Нептун прави съвпад със Сатурн - аспект на архитекта, на този който превръща мечтите (Нептун) в реалност (Сатурн). Аспектът между тези две планети наистина приземява (при мен са в тригон). Сатурн поставя в прагматични рамки фантазията и въображението.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #67 -: Октомври 26, 2008, 10:01:09 pm »
Nebesna,има астрологическо правило на границата на два знака съвпад да се взима само ако отклонението е до 1 градус-в случая да се засяга последния градус на предния и първия градус на следващия знак.Орбисата на границата (вече повтарям) на знак за съвпад се увеличава само при светила и то до 4-5 градуса максимум.В случая Сатурн и Нептун не са в съвпад-отклонението е цели 6 градуса.Тази орбиса дори е голяма ако бяха в един знак!В смисъл ти си решаваш орбисите и кои правила да приемаш,но като цяло такива съвпади или са много слаби (чак да се тълкуват или да носят нещо основно) или просто не съществуват като такива (в съзнанието и в живота не се изразяват като действие на съвпад). :)

Слънце съвпад Сатурн и Марс квадрат Уран+Уран в широк съвпад Южен възел могат да показват технически способности,а покрай Уран и те да бъдат прогресивни.Съвпада на Уран с ЮЛВ е силен поради факта,че е в аспект с Упр Марс,който е в знака на екзалтацията си (много работна енергия)-квадрата е свързан с нови постижения и борба за налагането им.Марс е и в секстил със Слънцето-самото Слънце е захранено с доста мъжка енергия и тук въображението характерно за Риби се е впрегнало в продуктивна изява и работа:освен секстила с Марс и съвпада със Сатурн, има и квадрат към Юпитер.Юпитер и Меркурий са във взаимна рецепция по стари Управителства.
В картата Нептун не играе никаква роля,освен че е диспозитор на Слънцето.Домовете могат да изменят статуса му, но е и до степен да надвиши акцента на Уран.Управителя на СЛВ-Венера е в заточение в знака на Юлв-имал е да довършва пътя си започнал от преди,върнал се е някъде назад към стари задачи и способности,обаче проявявайки ги чрез напълно нови опити/опитности и вероятно партньори-Венера е на нулев градус.

*

Nebesna

« Отговор #68 -: Октомври 26, 2008, 10:27:35 pm »
Nebesna,има астрологическо правило на границата на два знака съвпад да се взима само ако отклонението е до 1 градус-в случая да се засяга последния градус на предния и първия градус на следващия знак.

Съгласна съм, аз не съм видяла, че Нептун е във Везни, отчела съм го на 2 гр. в Риби, вместо на 28 Везни. Така е както казваш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Октомври 27, 2008, 08:59:47 am »
Независимо дали говорим за съвпад между Сатурн и Нептун или липсата на такъв, в картата те са във взаимна рецепция.
Има две рецепционни връзки в този хороскоп - Меркурий/Юпитер и Сатурн/Нептун.

Мажорни аспекти:
- Слънце в съвпад със Сатурн;
- Слънце в квадрат с Юпитер;
- Слънце в секстил с Марс;
- Луна в опозиция с Меркурий/Венера;
- Марс в квадрат с Уран.

Също така, ако леко разширим орбисите, можем да приемем, че Луната е връх на Йод с Нептун и Плутон.

ПП. Часът на раждане пак е 12 на обяд. И в тази карта ли е неизвестен?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Октомври 27, 2008, 09:44:33 am »
в картата на бел ми прави впечатление квадратурата на уран-марс.като последния е на дсц.уран-иноваций,прозрение -марс действие на дсц в полза на другите.
меркурий, който носи информация за контакти и комуникаций прави кармичен ворчески  аспект с марс и юпитер.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #71 -: Октомври 27, 2008, 01:22:02 pm »
Никой ли няма какво да каже за Сидис? Струва ми се доста по-интересен от Бел.

*

Марая

• 28287
« Отговор #72 -: Октомври 27, 2008, 10:13:14 pm »
Съжалявам не знам часа на раждане. Може би ти имаш някаква полезна информация?
да!при ова много,казвай какво искаш да знаеш! :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #73 -: Януари 12, 2009, 03:38:21 pm »
Картата която ще постна е на художник (не знам дали спада под графа гении,но така и така тука се постваха карти на талантливи художници).

Вчера след като изведнъж ме изби вълната да гледам китайско изкуство(същата сутрин сънувах че рисувам много картини,вечерта съвсем "случайно" попаднах на една картина и от там се започна всичко),та чак до 3 часа сутринта съм гледал картини,като към 1,30 открих нещо от което се вдъхнових много: твореца William-Adolphe Bouguereau
инфо: http://en.wikipedia.org/wiki/William-Adolphe_Bouguereau    (30.11.1825)

:o :'( :o :) :) :) :)  Доста ми повлия,чак и композит си направих с него (композита може да се прави за всичко- от човек до творба или събитие,иначе в композита цели 3 съвпада-Венера/Марс,Слънце/Нептун и Меркурий/Плутон), a и момента в който се "запознах" с него,може и да указва наталната му Луна-4 градус Лъв .Неговата карта и без час на раждане показва стила му "реализъм",комбиниран с детайлноста с която рисува и стремежа на Стрелеца да показва "голата истина",често се намесват и религиозната и божествената тематика,както и жените и децата .

Сега се порових и му намерих картата от astrotheme.fr (Луната е на 2 градуса от тази, когато го открих  ::) )

Картата е доста интересна.Меркурий е доста специфичен-в заточение,упр на АСЦ и 5 дом и на Южен възел, в опозиция на ретро Сатурн в съвпад с Южен възел в Близнаци и последния в квадрат с Юпитер в Дева (упр на Слънце и на Меркурий) в 5 дом,определят таланта му да рисува така точно(има рецепция и Меркурий/Юпитер-те са тясно свързани и заради Сатурновите аспекти и към двете планети,така е налице "скрит" тау-квадрат).Венерата в Скорпион може да е намесена с честата тема на голатата(с рецепцията на Марс във Везни),не че силния Стрелец би се смутил от това,колкото че се набляга на този акцент. ::)

Всъщност това е известен творец (по-известни картини са "Раждането на Венера" и "Ерос и Психея",които вече сме качвали в сайта),но просто до сега поне аз не съм се задълбавал.Вече ми е любимия художник  :)
Ще кача някои от неговите творби в арт галерия  ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #74 -: Януари 12, 2009, 04:17:18 pm »

Забелязала съм, че при точни нехармонични аспекти на Нептун с Меркурий изкривяването или размиването на съзнанието  е често срещано.
Дъщеря на моя не много близка позната е шизофреничка като най-точния аспект в картата й е опозицията Меркурий/Нептун. Същият аспект имаха Роналд Рейгън /знаете, че последните години от живота си беше с тежка форма на Алцхаймер/ и Ванга /нейното „изкривяване“ беше в посока на свръхсетивността, на едно по-специално „виждане“ много по-силно от това на зрящите.
Не, че се хващам за думите ти, но при транзита на Уран сега, който прави опозиция на Меркурий съм склонна да вярвам, че за всеки важи това проявление.
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 01:40:04 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Януари 12, 2009, 08:49:11 pm »
Е, хайде сега де!  ;D
Аз по време на транзитния съвпад на Уран с Марс, разположен точно на ИЦ (и доминанта в хороскопа) не успях да влезна в лудницата, а ти сега...
Не че сега не съжалявам... Сега щях да съм на сигурно и спокойно място поне.  Без форуми, без интернет, без астрология дори... само "гласове" и "факсове" от Космоса!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #76 -: Януари 12, 2009, 09:04:20 pm »
Уран в опозиция на Меркурий???
А какво ще кажете за съвпада? Не полудях, но се разведох (Меркурий ми управлява 7-ми дом). Не съм изпадала в умопомрачителни състояния. Не съм страдала и от нервни разстройства - по-скоро от интелектуален глад - тогава се запознах с астрологията.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #77 -: Януари 13, 2009, 10:39:30 am »
Е, хайде сега де!  ;D
Аз по време на транзитния съвпад на Уран с Марс, разположен точно на ИЦ (и доминанта в хороскопа) не успях да влезна в лудницата, а ти сега...
Не че сега не съжалявам... Сега щях да съм на сигурно и спокойно място поне.  Без форуми, без интернет, без астрология дори... само "гласове" и "факсове" от Космоса!  ;D

Луда работа ти казвам.  ::) Направо това чудо ще ме довърши.
За астрологията, Небесна и при мен го има, щото Уран ми е и в 4, гледам все да се затварям и чета, чувствам нуждата, но така ме е завъртяла тази  планета, като в ураган съм, не остава време за нищо. Няма да се оплаквам, целта ми беше само да споделя колко точно е описанието.   
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 01:41:35 am от sunrain »

*

Nebesna

« Отговор #78 -: Януари 13, 2009, 07:14:27 pm »
И все  пак, склонна съм да ти опонирам, че не се проявяват по еднакъв начин напрегнатите аспекти на Нептун и Уран към Меркурий. При Нептун имаме мечтателност, отнесеност, дезориентираност, насоченост предимно към вътрешния свят и търсене на висши сетивни и душевни възприятия, валост, обърканост в мисленето, заблуди и т.н. Виж Уран е друго нещо - Уран към Меркурий дава неспокоен ум, повишена нервна възбудимост, интелектуално безспокойство. Нещага се случват толкова бързо, че нямаш време да ги осмислиш рационално и в дълбочина. На събитийно ниво-това, което Меркурий се опитва да формира като рационално възприятие, Уран непрекъснато го разрушава, поради което всичко изглежда нелогично.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #79 -: Януари 14, 2009, 09:37:18 am »
Да не забравяме, че Меркурий е ретро и ето че не си ме разбрала, какво имам предвид.  :)

Съгласна съм с поста ти напълно, макар и от скромните си наблюдения и знания.

Хванах се за по-горно изказване на порто_калка, което според мен е точно за проявленията на този аспект.
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 01:42:26 am от sunrain »