Здравей Гост

Дълголетието

• 27 Отговора
  • 9087 Прегледи
*

Nebesna

Re: Дълголетието
« Отговор #20 -: Октомври 26, 2008, 07:40:48 pm »
Дълголетието зависи от планетата-алкокоден. В наталната хороскопия хилегът определя самия живот, алкокоденът се свързва с броя години живот.

Как можем да си определим планетата алкокоден, Лили? Ще бъде полезно за всеки, който иска да открие своя ключ към дълголетието.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Октомври 26, 2008, 09:10:33 pm »
Първо пробвай да определиш хилега... минимум по три различни системи (при условие, че не знаеш коя е "най-добрата") и като внимаваш за всяка стъпка. Лично за мен бе кауза пердута  :-[
Определянето на алкокодена зависи от това кой е хилегът в хороскопа.
Общо взето сложна и тромава система, а докато научиш всички стъпки... Неслучайно това се разглежда в рамките на курс с продължителност няколко месеца. А описанието й сигурно ще се събере като минимум на няколко листа хартия, нито пък подлежи на коментар в любителски форуми като този предвид това, че тук влизат и четат всякакви хора...
И все пак не мисля, че е чак от толкова голяма полза да си изчисляваме годините живот. Не всеки се стреми да узнае какво и колко му е отпуснал дядо Господ. А и наистина кому е нужно в днешни времена? 

Ако искаш малко повече конкретика, алкокоденът е онази планета, която има най-много достойнства в знака на хилега. Особено, ако има мажорен аспект с него (вземат се предвид птолемеевите аспекти без оглед на орбиси, по знак).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Октомври 26, 2008, 09:29:26 pm »
Първо пробвай да определиш хилега... минимум по три различни системи (при условие, че не знаеш коя е "най-добрата") и като внимаваш за всяка стъпка. Лично за мен бе кауза пердута  :-[
Определянето на алкокодена зависи от това кой е хилегът в хороскопа.
Ако искаш малко повече конкретика, алкокоденът е онази планета, която има най-много достойнства в знака на хилега. Особено, ако има мажорен аспект с него (вземат се предвид птолемеевите аспекти без оглед на орбиси, по знак).

Благодаря ти много! Ще пробвам. Това е нещо ново за мен. Зачопли ме интелектуалното любопиство. А тези системи къде мога да ги намеря. можеш ли да дадеш някаква литература или линкове, ако не ти представлява трудност!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Октомври 27, 2008, 08:18:57 am »
А тези системи къде мога да ги намеря. можеш ли да дадеш някаква литература или линкове, ако не ти представлява трудност!

На курс по антична астрология при Румен Колев.
Информация за определянето на хилег и алкокоден можеш да намериш в книгата на Чандра Лал Сингх "Основите на древната астрологична традиция". Няма подробно постъпково обяснение, но пак е нещо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Октомври 27, 2008, 03:03:21 pm »
А тези системи къде мога да ги намеря. можеш ли да дадеш някаква литература или линкове, ако не ти представлява трудност!

На курс по антична астрология при Румен Колев.
Информация за определянето на хилег и алкокоден можеш да намериш в книгата на Чандра Лал Сингх "Основите на древната астрологична традиция". Няма подробно постъпково обяснение, но пак е нещо.

Благодаря!  :)

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Октомври 27, 2008, 03:24:49 pm »

За секса-всеки вероятно е чел всякакви изследвания,като положителни и отрицателни ефекти.Примерно в количествено отношение(говоря за еякулация)-секса не е полезен за мъжа,дори съм чел,че именно заради това в Тибетските манастири са позволявали самозадоволяване,но не и еякулация (заради изтичане на жизнена енергия, а на езика на биологията-не ценни вещества,които след това се възстановяват трудно).

В миналото мъжете са били войни и завоеватели. За да бъдат агресивни и борбени е трябвало да имат високо ниво на тестотерон в кръвта. А както знаем след акта, количеството на тестотерона значително намалява. Вероятно това са имали предвид древните, обяснявайки загубата на енергия, имали са предвид, че  "мъжката" енергия намалява.  ???

*

Инти

• 2068
« Отговор #26 -: Октомври 28, 2008, 11:50:59 am »
И все пак не мисля, че е чак от толкова голяма полза да си изчисляваме годините живот. Не всеки се стреми да узнае какво и колко му е отпуснал дядо Господ. А и наистина кому е нужно в днешни времена? 

Според мен, човекът има много голяма роля в поддържането на стабилността на жизнената си система, а това е фактор който неминумо се отразява на възрастовата граница. Според изследване, най-голям процент от населението на земята от столетници се пада на малко селце на един японски остров. Оказва се , че за да бъдеш столетник, не се изисква много, нито да разчиташ само на това какво е написано и предначертано,просто е необходимо да се поддържа една добра хигиена ,както на физическо , така и на душевно ниво. Японската рецепта е повече зеленчуци, никога не преяждайте, дори и да останете леко гладни,поддържайте физическото тяло и няма да се налага да изчислявате алкокоден и хилег.

В този ред на мисли, се сетих че имам една стара книга на издаделство Аратрон, автор Валдемар Безиссар. Тук са описани сигнификаторите на живота,както и начините за изчисляване на продължителността на живота, включително алкокоден, хилег и алмутен.Позовова се предимно на стари трактаки от арабската астрология.

Важни точки:
1.Асцендент
2. Хилег
3. Алкокоден
4. Управителя на хороскопа
5. Слънце
6. Луна

Алкокоденът е най-издигната планета в хороскопа, най често владетел на знака,в който стои Хилегът.Не е необходимо Алкокоден да стои сам в своя знак и други места на дойстойнство, най -важно е да е силен в знака, в който стои Хилега. Хилега дава общо указание за жизнеността и за възстановяването на здравето след болести, а Алкокодена е дарител на годините на живота.

Нормална продължителност на живота:

Ако Слънцето и Луната са добре аспектирани и са поставени в техните домове на екзалтация или в ъглови домове, особено на МЦ
Асцендентът и управителя му не са лошо аспектирани
Алмутенът е силно поставен в хороскопа.
« Последна редакция: Октомври 28, 2008, 12:13:57 pm от Asaia »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #27 -: Октомври 28, 2008, 10:03:21 pm »
Лекция на Бернадет Брейди за хилег и алкокоден

Наистина е много сложно и няма единно мнение, колкото автори-толкова техники за изчисляването им.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.