Здравей Гост

Eлектвна карта

• 169 Отговора
  • 20010 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Eлектвна карта
« Отговор #40 -: Февруари 21, 2010, 02:34:49 pm »
По принцип желателно е да се избегне, а и съвсем скоро /след 11 март/ тръгва директно. Но в крайна сметка може да се толерира, докато периодите на ретро Меркурий и ретро Венера трябва да бъдат избягвани.

i retro mars.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Февруари 21, 2010, 02:46:44 pm »
И особено пълнолунията.
Сещам се каква безумна дата щеше да избере една моя приятелка за аборт, ако не я бях посъветвала да изчака - пълнолуние с Луна в Скорпион и стационарно-ретрограден Меркурий в съчетание с транз. Сатурн върху нат. Марс и транз. Кету върху нат. Луна. Накрая абортира, но поне не го направи във възможно най-неблагоприятния ден. Въпреки това получи усложнения след аборта - тежка гъбична инфекция и продължителни болки. Сега е бременна в петия месец и в края на юни ще си има момченце.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #42 -: Февруари 21, 2010, 03:16:07 pm »
значи след 13 май меркурий,венера и марс не са ретро,Луната не е в овен,няма много тежки аспекти,освен квадрата между тр и нат Меркурий,но пък почти всички планети са в ингрес,което не знам дали е добре или зле

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Февруари 21, 2010, 03:57:59 pm »
MissKapriz, нямам опит в елективната астрология, познавам само правилата, които следва да се спазват.
Реших да потърся информация по въпроса в руските астрологични форуми и попаднах на аналогичен въпрос.

Ще постна тук картата, избрана от астролога за насрочване на дата за ринопластика.

Цитат
Вопрос Оксаны

Я волнуюсь по поводу успешности и конечных результатов пластической операции на моем лице, а точнее на носе. Помогите мне выбрать благоприятный день для проведения операции, чтобы запланированные изменения на моем лице прошли успешно и без последствий. Интервал, когда я могу запланировать операцию следующий – 7-9 и 12 -18 сентября 2007 г., время проведения операции 9.00.-16.00., место г. Краснодар.

Ответ астролога

Добрый день, Оксана!
Рассмотрев все варианты, пришел к однозначному и удовлетворительному выводу, что наиболее благоприятным днем для начала (именно начало операции, а не середина или конец процедуры) операции на носу является:

13 сентября 2007 г. В интервале с 12.52. – 17.54. – это самое благоприятное время – убедительно прошу именно его использовать.

Но самое лучше время для начала операции очень узкий промежуток времени – 13.55 – 14.05. – это время, когда непосредственно лучше всего начать операцию, сделать первый надрез скальпелем, например, а не начало наркоза. Очень рекомендую назначить само начало операции именно на эти минуты, если это возможно для хирурга.
Из 11 условий благоприятного выбора начала операции, не удалось выполнить только 3 из них, которые по своей сути не самые главные в необходимых условиях, что говорит довольно о больших шансах на успех проводимой операции и её последствиях.

Елективната карта:

Както виждаме, астрологът е избрал дата, когато Луната има само хармонични сходящи аспекти.
Доколкото зная, за да се избегнат евентуални усложнения, може да се избере ден, когато Луната е без курс.

Както уточнихме, следва също така да се избягват ретроградията на Меркурий, Венера и Марс. И пълнолунията!
Венера, доколкото отговаря за красотата и хармонията, също трябва да е разположена благоприятно и да има хармонични аспекти.
Позициите на Марс и Меркурий също са важни, защото се свързват с бързината на реакциите и с точната преценка, а не само с умението на пластичния хирург да борави със скалпел по принцип. А както се знае, хирурзите също са хора и всеки от тях има своите силни и слаби дни, никой не е застрахован от погрешна преценка. По тази логика би било добре Меркурий и Марс да имат хармоничен аспект със Сатурн, ако и доколкото е възможно.

И накрая, още един цитат:

Цитат
Прежде всего, хочу сказать, что выбор благоприятного дня нужен даже не столько для самой процедуры, как больше для её исхода, т.е. чтобы свести к минимуму возможные негативные последствия, обычно предполагаемые для данного вида операций, а также сократить процесс восстановления / ремиссии поврежденных при операции тканей.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #44 -: Февруари 21, 2010, 04:02:15 pm »
Благодаря от сърце!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Февруари 21, 2010, 04:11:56 pm »
значи след 13 май меркурий,венера и марс не са ретро...

Тогава обаче Венера ще е в сходящ квадрат с Юпитер/Уран и Сатурн.
В началото на април пък, когато Венера и Меркурий правят ингрес в Телец и ще съвпаднат с наталната Луна на девойката, но ще има и квадрат с транз. Марс.
В края на март бихме могли да изберем ден, когато Луната е във Везни, но пък опозицията й с транз. Венера не дава гаранция, че момичето отново няма да се разочарова от резултата...

Има два дни - 26 и 27 март, когато Луната е в Лъв (съвпадът с Марс е разходящ) и прави тригон с Венера, но се падат петък и събота. Марс тогава вече ще е директен и ще прави сходящ секстил със Сатурн, а опозицията на Меркурий със Сатурн вече ще е разходяща, ще прави сходящ съвпад с Венера в Овен.

Всъщност не зная доколко тази дата е подходяща, само разсъждавам...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Февруари 21, 2010, 04:19:45 pm »
MissKapriz, ако искаш, да разгледаме предложената от мен дата, доколко е благоприятна.
Качвам картата, а вие сами ще прецените.  :blink:

Всъщност секстилът на Марс със Сатурн тогава вече ще е разходящ, но пък важното е, че няма неблагоприятен аспект.

ПП. Забравих да питам, във Варна ли ще се прави операцията?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #47 -: Февруари 21, 2010, 04:34:25 pm »
Венера застава на Мц-нов имидж :blink:и прави хубав секстил с К8 и с Луната в 1 дом-визията,фуртуна е в 5 дом,на творчеството-а тук има голяма доза творчество си мисля
Тао-квадрата Сатурн,Плутон,Слунце е притеснителен,но Сатурн е в гостоприемен знак,Слънцето също,така че дано това донесе стабилитет на трансформираното :blink:
Ако е възможно да се случи в малко по-късен час,за да може Луната да е без курс,ще е още по-добре

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Февруари 21, 2010, 04:40:45 pm »
Ако е възможно да се случи в малко по-късен час,за да може Луната да е без курс,ще е още по-добре

Опитах се да разкарам малефиците - Марс и Сатурн - от ъглите. И мислех, че сходящият тригон на Луната с Венера на МС би бил благоприятен.
Ако искаш Луна без курс, тогава ще трябва да се избере следващият ден (рожденият ми  :P), но преди обяд, докато Луната не е преминала в друг знак.
Тау-квадратът на Слънцето със Сатурн и Плутон според мен не е толкова фатален, освен това ще е разходящ. А пък и Слънцето няма толкова отношение към естеството на операцията, по-важно значение според мен имат Луна и Венера.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #49 -: Февруари 21, 2010, 06:01:39 pm »
Венера застава на Мц-нов имидж :blink:

Тъкмо се чудех какво ли значи. Скоро и при мен транзитната Венера ще застане върху МЦ.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #50 -: Февруари 21, 2010, 06:06:27 pm »
От двата дни 26-ти наистина е по-добрият поради два допълнителни, по-нестандартни аргумента. Петък е ден на Венера, а 26-ти е 11-ти лунен ден /само че до около 13:30 ч. следобяд/, който се смята за най-добрия в лунния цикъл.  

"Този лунен ден притежава много силна енергетика, той се счита за най-мощният от всички дни на лунния цикъл. Денят е свързан с енергията на Кундалини, с нейното включване и трансформация."

В същия източник пише и че при Луна в Лъв могат да се правят лифтинг и други разкрасителни хирургически интервенции на лицето.  
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Февруари 21, 2010, 06:32:07 pm »
Това, че е ден на Венера, също ми мина през ума. Интуитивно се насочих към 26ти и мисля, че сходящият тригон Луна-Венера няма с какво да навреди, особено като се има предвид, че в така направената карта Венера управлява ИЦ - "краят" или "крайният резултат", както и знака Телец в 10 дом  - това, към което се стремим, т.е. целта на операцията. МЦ също се движи и ще съвпадне с Венера - подобряване на имиджа, една по-приятна визия.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Февруари 22, 2010, 12:42:29 pm »
Едно от правилата в Елективната астрология е не само да изберем възможно най-благоприятната дата в рамките на зададения времеви интервал, избраната елективна карта трябва да бъде в синхрон с наталната.
Направих "синастрия" между двете карти и ми се струва добра.  :blink:

Транзитите в деня са:
- транз. Меркурий и Венера на ДС;
- транз. Венера в съвпад с нат. Хирон - корекция на "несъвършенство", т.е. отстраняване/поправяне на допуснатата грешка;
- транз. Луна в сходящ тригон с нат. Юпитер;
- транз. Меркурий в съвпад с нат. Юпитер;
- транз. Луна в разходящ тригон с нат. Венера/Нептун и секстил с нат. Марс;
- съвпадът на транз. Марс с нат. Сатурн е разходящ.

Дано операцията мине успешно и момичето има късмет с новата си визия.  :blink:

« Последна редакция: Февруари 22, 2010, 12:56:28 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Март 26, 2010, 05:50:39 pm »
Какво стана с пластичната операция, кога е решила да я прави?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #54 -: Март 26, 2010, 08:19:20 pm »
Още като и писах и говори с доктора.Оказа се ,че до 12 април мисля беше,е в отпуск.Даже ме помоли за нова дата,но аз сама не смея,а ми беше неудобно пак да те моля,Лили.Така,че все още няма резултат

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Март 26, 2010, 08:24:59 pm »
Може да потърсим подходяща дата след 12 април тогава, то голямо чакане стана...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #56 -: Март 26, 2010, 08:40:17 pm »
Благодаря ти :blink:Ще я питам до кога точно ще е отпуската му

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Март 26, 2010, 09:45:58 pm »
Издирих една сравнително добра /според мен/ дата в средата на април, но пък не мога да наместя часа. Въртя картата, но все има малефици по ъглите. Ако поставим Юпитер в 7 дом, там попада и Уран в опозиция със Сатурн в първи дом. Ако поставим Юпитер в съвпад с МС, Сатурн отива в 4 дом...
Вариантът, на който засега се спрях, е с Нептун на ДС. Но той не е чак толкова фатален там, освен това господарят на АС прави секстил с него. Според някои астролози по-важно значение в елективната карта имат планетите от септенера, т.е. важно е Луната да няма негативни аспекти с тях най-вече.
В интерес  на истината, картата за днешния ден много повече ми допадаше, но щом е нямало възможност днес да се оперира, ще трябва да се мисли за друг приемлив вариант...

Слагам тук картата и който иска, може да се включи. Може пък да се избере друга дата, ако има по-благоприятна.
Тази засега остава под въпрос. Занимаващите се с елективна астрология моля за съдействие.

В тази карта Луната е в съвпад с Венера в Телец, където и двете имат есенциални достойнства, а предстоящите сходящи аспекти на Луната са секстил с Юпитер и тригон със Сатурн. Последният аспект на Луната е със Сатурн, хармоничен.

Пробвах и с АС Дева, т.е. малко по-късен час, но се затруднявам да преценя коя от двете карти е по-благоприятна.
Това е другият вариант:

Тук Нептун минава в 6 дом, а Юпитер в 7ми.
Ако имаме предвид, че знакът Дева се свързва с точност и прецизност, господарят му Меркурий се намира в бавния, но за сметка на това методичен Телец. Меркурий няма неблагоприятни аспекти. Юпитер, който е в силна позиция в знака Риби, минава в 7 дом, а този дом, както се знае, символизира и лекуващия лекар, както и самата интервенция в тялото на родения.
Остава само да се види коя от двете карти си пасва по-добре с наталната карта на момичето.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Март 26, 2010, 10:28:28 pm »
Ха, гледах й наталната карта и установих, че елективната карта резонира с текущата прогресивна.

Прогресивна карта за дата 16.04.2010 г.:

Както се вижда, транзитните Меркурий, Венера и Луна съвпадат с ДС в прогресивната карта и същевременно са в сходящ тригон с прогресивната Венера, а транзитният Юпитер е в сходящ секстил с нея. Транзитният Сатурн прави тригон с прогресивния Меркурий. Струва ми се, че добре съм го наместила.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kristalina76

• 15
  • Много леко хамава.......
« Отговор #59 -: Март 27, 2010, 12:32:05 pm »
Лили,благодаря ти най-искрено и от все сърце за това,че се нае да ми помогнеш да определя подходящ ден за втората ми ринопластика/дай,Боже да е последна/........При първата не взех под внимание местоположението на планетите и сбърках...... :'( Благодарна съм,разбира се и на всички останали тук,които взехте присърце проблема ми!!! :rolleyes:Страхотни ХОРА сте!Останете такива!Поклон до земята за човешкото Ви отношение и мащабните познания в тази страхотна,но сложна наука астрологията.Обичам те,Капризче!!!!!!!!! :rolleyes:
Брак-това са такъв вид отношения,при които едната страна е винаги права,а другата-мъж.......