Издирих една сравнително добра /според мен/ дата в средата на април, но пък не мога да наместя часа. Въртя картата, но все има малефици по ъглите. Ако поставим Юпитер в 7 дом, там попада и Уран в опозиция със Сатурн в първи дом. Ако поставим Юпитер в съвпад с МС, Сатурн отива в 4 дом...
Вариантът, на който засега се спрях, е с Нептун на ДС. Но той не е чак толкова фатален там, освен това господарят на АС прави секстил с него. Според някои астролози по-важно значение в елективната карта имат планетите от септенера, т.е. важно е Луната да няма негативни аспекти с тях най-вече.
В интерес на истината, картата за днешния ден много повече ми допадаше, но щом е нямало възможност днес да се оперира, ще трябва да се мисли за друг приемлив вариант...
Слагам тук картата и който иска, може да се включи. Може пък да се избере друга дата, ако има по-благоприятна.
Тази засега остава под въпрос. Занимаващите се с елективна астрология моля за съдействие.

В тази карта Луната е в съвпад с Венера в Телец, където и двете имат есенциални достойнства, а предстоящите сходящи аспекти на Луната са секстил с Юпитер и тригон със Сатурн. Последният аспект на Луната е със Сатурн, хармоничен.
Пробвах и с АС Дева, т.е. малко по-късен час, но се затруднявам да преценя коя от двете карти е по-благоприятна.
Това е другият вариант:

Тук Нептун минава в 6 дом, а Юпитер в 7ми.
Ако имаме предвид, че знакът Дева се свързва с точност и прецизност, господарят му Меркурий се намира в бавния, но за сметка на това методичен Телец. Меркурий няма неблагоприятни аспекти. Юпитер, който е в силна позиция в знака Риби, минава в 7 дом, а този дом, както се знае, символизира и лекуващия лекар, както и самата интервенция в тялото на родения.
Остава само да се види коя от двете карти си пасва по-добре с наталната карта на момичето.