Здравей Гост

Има ли някакво суеверие в това,че...?

• 6 Отговора
  • 2658 Прегледи
*

mamma_mia

Има ли някакво суеверие в това,че...?
« -: Януари 04, 2009, 09:20:39 am »
Здравейте,
за първи път през съзнателният си живот си легнах преди настъпването на новата година.В 23.30ч.Причината беше,че се чувствах много зле емоционално и душевно.
Бях скапана,така да се каже.
Според вас това лошо ли е?Как може да се разтълкува или нищо не значи?

Мерси :)

*

Lillie

• 30532
Re: Има ли някакво суеверие в това,че...?
« Отговор #1 -: Януари 04, 2009, 12:29:18 pm »
Не виждам нищо лошо човек понякога да няма желание да празнува и да се весели, когато му е тъжно и нещо му тежи на душата. Но да демонстрираш фалшива радост и безгрижие е често срещано явление в нашето общество, показността и кичът са на почит тук. Тъжен факт е, че живеем в свят на лицемерие и маски.
Не си единствена, mamma_mia, за мен това също бе едно от най-скучните посрещания на новата година, дори ми се искаше да си легна преди полунощ, но все пак изчаках да стане 12 и си пожелах всички несполуки, които ни сполетяха, да си отидат заедно със старата година.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Януари 04, 2009, 02:20:06 pm »
Здравейте и аз бях без настроение, защото въпреки, че работя, за празника не получих никакви пари, като сме чистачки значи не сме хора. Но се радвам, че поне съм на работа и имахме пак пари да посрещнем празника. Хубаво, че поне мъжът ми и синът ми получиха пари за празника. Та се веселях и пях и играх и след 12.00 ч.

*

mamma_mia

« Отговор #3 -: Януари 04, 2009, 04:32:26 pm »
Не виждам нищо лошо човек понякога да няма желание да празнува и да се весели, когато му е тъжно и нещо му тежи на душата. Но да демонстрираш фалшива радост и безгрижие е често срещано явление в нашето общество, показността и кичът са на почит тук. Тъжен факт е, че живеем в свят на лицемерие и маски.
Не си единствена, mamma_mia, за мен това също бе едно от най-скучните посрещания на новата година, дори ми се искаше да си легна преди полунощ, но все пак изчаках да стане 12 и си пожелах всички несполуки, които ни сполетяха, да си отидат заедно със старата година.

Благодаря ти Лили :)
Значи не съм била единствена :)Пък и друга приятелка и тя си легнала по-рано.
И дано е за добро.Дай Боже на всички! :)

*

holanda

« Отговор #4 -: Януари 04, 2009, 06:16:15 pm »
аз не искам да предизвиквам отрицателни емоции,но сам забелязала,че има някаква взаимовръзка между голям празник и моментното състояние на човек-от опит ще кажа ,че преди 3-4 години се напих до неузнаваемост на нова година(беше ми за прав и последен път)и цялата година след това се отдадох на отрицателното влияние на Нептун.казвам го ,защото може и да сметнете,че е нормално на такава възраст да имам по тинейнджарско мислене и да пробвам разни неща,но всъщност през пубертета имах доста по задълбочено мислене от връстниците.А преди 2-3 години заспах преди 24 часа и това ми взе кондикцията и бързата мисъл. ;)

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Януари 04, 2009, 06:29:11 pm »
Това са наистина суеверия. Няма никакво значение как посрещаш новата година. Ами тези дето са в родилния дом какво да кажем за тях. А малките деца - и те обикновено заспиват преди 12,00. Човек трябва да се вслушва в себе си и да прави това, което му импонира най-добре: като му се спи-ще спи, ако му се пее - ще пее. По-мъчително е да правим неща, които не са ни по сърце. А още по-пагубно е да посрещнем новата година с прекалено високи очаквания. Прави са психолозите като казва, че прекалено много се преекспонира усещането за съдбовност и предизвикването на късмета през тези т.нар. "вълшебни мигове". Затова казват: Не е добре да се посреща Новата година с прекалено високи очаквания, за да няма разочарования. Същото важи и за суеверията - не си предизвиквайте сами негативно мислене.

Често сме били свидетели и на обратното - на засилена агресия: гърмежи, мятане на пиратки и на пиянски изпълнения през новогодишната нощ. Това не води до нищо добро.

*

holanda

« Отговор #6 -: Януари 04, 2009, 06:38:13 pm »
така е,разбира се-аз доста вярвам в силата на мисълта и нагласата-нищо чудно при мен така да се е проявило,защото сам приела суеверието за истина и да сам задвижила 'механизма'.затова,съвета ми е да не приемате твърде насериозно суеверията,защото по този начин ги включвате в действие-Вярата е най-могъщата сила.единственото,което можем да направим за себе си,е да изберем в какво да вярваме!!!  :-*