Здравей Гост

Слънчеви и лунни затъмнения през 2009 и 2010 г.

• 159 Отговора
  • 28981 Прегледи
*

Nebesna

Отварям темата отново, тъй като форумът не ме допуска да добавям мнения в съществуващата тема (била остаряла).
Припомням очакваните слънчеви и лунни затъмнения през текущата година и предлагам да споделяме мнения и собствени наблюдения тук в тази тема:

Solar Eclipse:   26 Jan 2009   06Aqu29
Lunar Eclipse:   9 Feb 2009   20Leo59
Lunar Eclipse:   7 Jul 2009   15Cap24
Solar Eclipse:   22 Jul 2009   29Can26
Lunar Eclipse:   6 Aug 2009   13Aqu43
Lunar Eclipse:   31 Dec 2009   10Can14

Преобладава мнението, че слънчевите затъмнения влияят по-силно на мъжете, а лунните - на жените.
На 9-ти февруари (моят рожден ден) се очаква лунно затъмнение, което ще се случи на 20,59 Лъв в моя 8-ми дом в опозиция на моето натално Слънце (19,36 Водолей). И Слънцето и Луната ми управляват 8-ми дом, а са позиционирани във 2-ри (егати късмета). Прогресивната ми Луна е на 18,45 Лъв на 2 градуса от точката на затъмнението (не е в допустимата орбиса от 1 градус, но пък си остава действаща опозицията към Слънцето). Дано не е на болест, другото ще го преживеем.

На мой приятел и партньор лунното затъмнение му се пада в 7-ми дом и прави опозиция с наталния меркурий (управителяна 5-ти дом). Затъмнената Луна съвпада с прогресивния му Плутон, който управлява МЦ и е в квадрат с МЦ (в Скорпион). За него лично очаквам нов цикъл в партньорските връзки, промени в романтичните взаимоотношения (за добро или за лошо, не зная). Ще проследя съдбата.

А вие какво очаквате?
« Последна редакция: Януари 02, 2010, 02:19:04 pm от Небесна »

Re: Слънчеви и лунни затъмнения през 2009 г.
« Отговор #1 -: Януари 11, 2009, 02:02:49 pm »
И мен пряко ме засягат предстоящото лунно и слънчево затъмнение. Слънчевото от 26,01 е в съвпад Юпитера ми, придружено с юпитерово завръщане /в 6-ти/, а затъмнената Луна на 9.02. съвпада с наталното ми АС /съпровождат я опозиция на транзитен Нептун и Хирон - дано да съхраня здравия разум  :(/ Така, че в следващите месеци сигурно ще четете от мен рапот за съотвентото влияние.

Небесна, много хубава връзка правиш на затъмнението с прогресиите.
Аз бих искала да попитам, някой от вас наблюдавал ли е взаимовръзка между затъмнение и планета в соларния хороскоп, защото за слънчевото затъмнение на 7 юли, Луната в него /действието се развива в натален 5-ти/ прави съвпад на соларния ми Юпитер, който е в съвпад със соларния АС?

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Януари 11, 2009, 02:06:53 pm »
Според Каръл Ръшман "Изкуството на предсказателната астрология", затъмненията се гледат паралелно с лунациите,като винаги естествено се отчитат текуши транзити и прогресии за да се осигури синтеза.

Макар,че според някои слънчевите затъмнения се изявяват предимно навън,а лунните на вътре,при нея няма такова твърдение:

-новолуние и слънчево затъмнение са периоди на нови начала,на подновена енергия и стимулиране

-пълнолуние и лунно затъмнение са периоди за осъществяване- тогава проблеми и проекти придобиват окончателен вид,довеждат се до край, може да донесат обещаното от новолунието.

И лунациите и затъмненията дават възможност за определяне на приоритетите,съсредоточаване и влане на енергия върху засегнатите области.Човек вижда какво трябва да прави или да промени в тези области.Затъмнението може да е знак за начало или край на цикъл от развитието в живота ви( в съответната област).
Затъмненията и лунациите може да определят началото и края на някои транзити и прогресии (времеви рамки).Ако съвпаднат точно с такива аспекти орбисата им на влияние(времето на влияние),може да се увеличи до -3 до +3 градуса след точния аспект т.е. да се проявяват събития и обстоятелства по аспекта не само при мин орбис от 1 градус.
Интересното е,че според нея ако затъмнението съвпадне с ретро Меркурий(както е сега),резултатите може да се забавят.

Въобще си има цяла глава за затъмненията и лунациите,в които всичко е описано значително подробно.Тази книга я препоръчвам на всички които не са я чели не само заради затъмненията-има много синтезирана лесно усвояема практическа астрологическа информация от 30 г опит на астроложката.

И мен тази година ще ме засегнат 2 затъмнения:
Слънчевото на 26.1. ми съвпада с Меркурий,а лунното на 6.8. ми съвпада с Марс.Планетите ми са точно в тези градуси и все нещо трябва да се изяви  ::)

*

Skarlet

« Отговор #3 -: Януари 11, 2009, 02:40:59 pm »
Аз бих искала да попитам, някой от вас наблюдавал ли е взаимовръзка между затъмнение и планета в соларния хороскоп, защото за слънчевото затъмнение на 7 юли, Луната в него /действието се развива в натален 5-ти/ прави съвпад на соларния ми Юпитер, който е в съвпад със соларния АС?

Единствения съвпад по време на затъмнението на 22 юли е точният съвпад с рождените ми МЦ и Венера. Изобщо,това затъмнение ще окаже голямо влияние на работата и кариерата ми.Надявам се да ме подмине и тази година негативна случка с баща ми.Възрастен е,има много грехове към мен,но ми е баща и го обичам независимо от всичко.

Миналогодишното слънчево затъмнение,беше на цели 10 градуса от Урана ми,обаче пак си оказа влиянието.Всичко в работата ми се преобърна с хастара нагоре.Мислиш едно,теглиш кредити,случва се нещо неочаквано/типично по урановски/и започваш всичко отначало.Вече съм старичка за такъв адреналин. ;D

« Отговор #4 -: Януари 12, 2009, 10:14:16 am »

На 9-ти февруари (моят рожден ден) се очаква лунно затъмнение, което ще се случи на 20,59 Лъв в моя 8-ми дом в опозиция на моето натално Слънце (19,36 Водолей).
А вие какво очаквате?

Миналогодишното  сл. затъмнение на 07.02 , при моя близка точно на рожденият й ден попадна върху
Слънцето й / с орбис под 1 гр./ и активира рож. и опозиция -Слънце Водолей / Сатурн Лъв по оста
3/9 дом и събитийно след десет дни смениха шефа й / чужденец, с който бе работила близо 5 год./.
Това провокира и решението да напусне и тя, въпреки поста, който заемаше, като междувременно
получи предложения от други чуждестранни компании и три месеца след затъмнението бе най високо в
йерархията в новата компания :)
3/ 9 дом се прояви и като голяма активност - пътувания в чужбина през цялата година за удоволствие, не
служебно...

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Януари 12, 2009, 10:41:26 am »
Ехее, Стреличка, ти ме уби.  :P И при мен ще съвпадне със Слънцето,но лунното затъмнение точно по остта 9/3 .. да видим.  ;)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #6 -: Януари 12, 2009, 01:46:56 pm »
забравих да спомена, че на новата работа - за да постигне / изгради добра основа на фирмата - работеше по  12- 13 часа на ден , никак не й беше лесно и интересно, че при втората квадратура към градуса на сл. затъмнение / през ноември / и предложиха да се върне на старата си работа, но  на поста на бившият си шеф...

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Януари 12, 2009, 08:26:22 pm »
забравих да спомена, че на новата работа - за да постигне / изгради добра основа на фирмата - работеше по  12- 13 часа на ден , никак не й беше лесно и интересно, че при втората квадратура към градуса на сл. затъмнение / през ноември / и предложиха да се върне на старата си работа, но  на поста на бившият си шеф...

За пръв път някой да се похвали и да даде позитивна информация за влиянието на Слънчевото затъмнение. А то момичето явно си е работливо с тази опозиция Слънце-Сатурн. Браво, браво! Хубаво е, когато има и признание за положените усилия.

« Отговор #8 -: Януари 13, 2009, 11:22:48 am »
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=3259&pid=59743&mode=threaded&start=

"Действието на лунациите е значително по-силно и по-продължително, когато съвпада със затъмненията. Например, много президенти са били избрани на този пост в период (+/- няколко месеца), в който е имало слънчево затъмнение върху тяхното рождено Слънце. Самото затъмнение често означава криза, свързано е с тежък период. Но след него може да настъпи подобрение в ситуацията. В един случай, една изключително тежка година при един човек е била предшествана от слънчево затъмнение върху неговото Слънце (съвпадът е бил в рамките на 1 градус от положението на рожденото Слънце). А два месеца след това затъмнение са се случили много важни събития, поставили началото на промяна към по-добро положение на нещата."

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Януари 13, 2009, 06:56:10 pm »
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=3259&pid=59743&mode=threaded&start=

"Действието на лунациите е значително по-силно и по-продължително, когато съвпада със затъмненията. Например, много президенти са били избрани на този пост в период (+/- няколко месеца), в който е имало слънчево затъмнение върху тяхното рождено Слънце. Самото затъмнение често означава криза, свързано е с тежък период. Но след него може да настъпи подобрение в ситуацията. В един случай, една изключително тежка година при един човек е била предшествана от слънчево затъмнение върху неговото Слънце (съвпадът е бил в рамките на 1 градус от положението на рожденото Слънце). А два месеца след това затъмнение са се случили много важни събития, поставили началото на промяна към по-добро положение на нещата."

Зная го този източник и съм го чела, но за пръв път жив човек да сподели реални положителни впечатления от затъмнението. Обикновено се фатализират нещата.

« Отговор #10 -: Януари 14, 2009, 01:14:09 pm »
ами може би смесват " фатални" със " съдбовни" събитията , активирани от затъмненията
просто заложеното по натал се реализира, пък всеки си го оценява субективно едно и
също събитие :)

*

Skarlet

« Отговор #11 -: Януари 14, 2009, 06:22:43 pm »
за пръв път жив човек да сподели реални положителни впечатления от затъмнението. Обикновено се фатализират нещата.
  Недей така,Небесна, ;D миналогодишното затъмнение в Лъв въпреки че беше на 10 градуса от Урана ми,ми повлия много положително в работата.В друга тема някъде го бях споменала вече.Надявам се тазгодишното,което е в съвпад до 1 градус орбис с Венера и МЦ,да ми повлияят отново положително.Не се страхувам от работа,аз съм работохоличка малко.  ;D

*

mamma_mia

« Отговор #12 -: Януари 16, 2009, 11:18:30 pm »
А когато затъмнението попадне в даден дом,тълкува ли се опозицията на дома,какъв ще е отзвукът там.
Специално първото слънчево затъмнение ще ми е на ДС в точен съвпад,а то ще влияе ли на АС то ми?
Август 2008 слънчевото ми беше на АС.
Много интересно,а на 9 февруари лунното ще ми се случи на АС.
« Последна редакция: Януари 16, 2009, 11:24:27 pm от mamma_mia »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #13 -: Януари 17, 2009, 07:43:22 am »
Според Каръл Ръшман "Изкуството на предсказателната астрология",
уникална книга-всъщност учебник по астрология.и аз като синухе я препоръчвам горещо :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

mamma_mia

« Отговор #14 -: Януари 17, 2009, 09:07:27 am »
А когато затъмнението попадне в даден дом,тълкува ли се опозицията на дома,какъв ще е отзвукът там.
Специално първото слънчево затъмнение ще ми е на ДС в точен съвпад,а то ще влияе ли на АС то ми?
Август 2008 слънчевото ми беше на АС.
Много интересно,а на 9 февруари лунното ще ми се случи на АС.

Мерси,а тази книга ще отговори ли на въпросите ми? ;D
Има ли я във всяка книжарница?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Януари 17, 2009, 01:27:10 pm »
В книгата има дадени тълкувания за затъмненията във всички домове+някои примери,по-важното е обаче да се разберат затъмненията като цяло,което естествено е описано преди това.Книгата е сравнително широко разпостранена.

« Отговор #16 -: Януари 17, 2009, 03:45:18 pm »
Събудихте ми любопитството с таки кига. Ще я потърся, че мен ме дебнат 3 затъмнения тази година  :(

Само да кажа за статистиката, че слънчевото от 11,08,1999 съвпадна на 4 градуса с АС-то ми. Дали е било широко като орбис или е повлияло положително - не мога да кажа. Но тагова бях пред подписване на договор за работа. Тази работа промени положително статуса ми в работата, подобри същестевено доходите ми.

А би ли могъл някой, който има книгата да погледне и резюмира накратко как влияе лунно затъмнение в съвпад с натално АС, защото по дом или планета бих могла да проявя въображение, но към АС не мога да си предтавя затъмнената Луна как би повлияла?  ::)
PLE- E- E- E- E- E-ASE.  ;D

*

mamma_mia

« Отговор #17 -: Януари 17, 2009, 04:11:28 pm »
Днес сутринта ходих да купя книгата в Хеликон на Патриарха.
Но...я нямаше.Изкупила се е,нямало я дори в провинцията ???
Ставало само по поръчка и си я поръчах,но ми казаха,че щяло да я доставят в средата на февруари.
Но пък си купих други 2 книжки за хорарната астрология и една друга,по-късно ще пиша кои са :)

« Отговор #19 -: Януари 20, 2009, 09:44:54 pm »
ДНес ми я доставиха. Много ми хареса.  :)