Здравей Гост

Слънчеви и лунни затъмнения през 2009 и 2010 г.

• 159 Отговора
  • 29017 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
Re:Слънчеви и лунни затъмнения през 2009 г.
« Отговор #120 -: Ноември 18, 2009, 11:00:05 am »
Козирог,  говоря за  затъмнението   на 31 , а с теб май сме набори,   и стрелци, така, че важи и за твоя  Марс :)

;D ;D ,то затова е богато аспектиран и екзалтиран ;D ;D.
5-ти в козирог- чести спорове и кавги има ли? неуспешни привързвания към хора ,които не заслужават чувствата ни :D страст към риска!
миии ,рискувай на тото на хазарт ,смятам ,че ще имаш успех!
при мен е във втори и многооо благинки ми дава.така,че по-бързо да идва...
Моят  5 започва в стрелец, козирог само го доописва. Те и лунните затъмнения, много не оказват кой знае какви влияния, но пък точния му съвпад се  набива.Знака на козирог ти носи благинки,  така ли , аз пък мислех че по кзр много се работи за благата, а аз като типичен стрл. съм много, много мързелива :)
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #121 -: Ноември 18, 2009, 11:04:22 am »
Козирог,  говоря за  затъмнението   на 31 , а с теб май сме набори,   и стрелци, така, че важи и за твоя  Марс :)

;D ;D ,то затова е богато аспектиран и екзалтиран ;D ;D.
5-ти в козирог- чести спорове и кавги има ли? неуспешни привързвания към хора ,които не заслужават чувствата ни :D страст към риска!
миии ,рискувай на тото на хазарт ,смятам ,че ще имаш успех!
при мен е във втори и многооо благинки ми дава.така,че по-бързо да идва...
Моят  5 започва в стрелец, козирог само го доописва. Те и лунните затъмнения, много не оказват кой знае какви влияния, но пък точния му съвпад се  набива.Знака на козирог ти носи благинки,  така ли , аз пък мислех че по кзр много се работи за благата, а аз като типичен стрл. съм много, много мързелива :)

любопитна съм да ти видя картата? прати  ми на лични данните си , ако искаш....
аз също съм стрелец-но мързела ми е непознат!
може би защото 2-ри освен всичко друго отговаря и за енергетиката....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #122 -: Януари 02, 2010, 10:59:20 am »
 Maрая, ЧНГ и успехи!
Възможно ли е, поради това, че ти самата си много активна като човек и затова при теб транзитите да се манифистират с видими събития?
Повечето хора не сме така активни (за добро или зло, май повече за зло) и можеби поради тази причина при нас не са така видими събитията или са по- малко като брой.

« Отговор #123 -: Януари 02, 2010, 11:24:26 am »
   Аз си мисля, че е възможно, защото самото движение във времето и пространството, предполага повече вероятности със срещи и събития. Докато си на едно място - няма как да срещнеш или да ти се случи нещо.  :) Та, колкото си повече активен, позволяваш толкова повече неща да ти се случат, както и да асимилираш всичката тази енергия. Аз винаги съм гледала с огромно уважение - хората на действието и риска. По простата причина, че самата аз съм доста инертна /много неподвижност в картата ми/. Простичко - колкото повече действия има - толкова повече са последствията.

« Отговор #124 -: Януари 02, 2010, 11:44:53 am »
Дейзи, абсолютно си права! Аз също съм тежка гемия с фиксиран знак на АС и ретро Марс в Телец.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #125 -: Януари 02, 2010, 12:59:06 pm »
Дейзи, абсолютно си права! Аз също съм тежка гемия с фиксиран знак на АС и ретро Марс в Телец.
И аз ;D асц- лъв, във фиксирани знаци са ми най- личните планети - Слънце, Луна, Мерк и Марс. Преди бях много дейна, тази инертност от къде ми се стовари.... ;D чак се мразя >:(

Re:Слънчеви и лунни затъмнения през 2009 и 2010 г.
« Отговор #126 -: Януари 03, 2010, 09:42:39 pm »
Отварям темата отново, тъй като форумът не ме допуска да добавям мнения в съществуващата тема (била остаряла).
Припомням очакваните слънчеви и лунни затъмнения през текущата година и предлагам да споделяме мнения и собствени наблюдения тук в тази тема:

Solar Eclipse:   26 Jan 2009   06Aqu29
Lunar Eclipse:   9 Feb 2009   20Leo59
Lunar Eclipse:   7 Jul 2009   15Cap24
Solar Eclipse:   22 Jul 2009   29Can26
Lunar Eclipse:   6 Aug 2009   13Aqu43
Lunar Eclipse:   31 Dec 2009   10Can14

Преобладава мнението, че слънчевите затъмнения влияят по-силно на мъжете, а лунните - на жените.
На 9-ти февруари (моят рожден ден) се очаква лунно затъмнение, което ще се случи на 20,59 Лъв в моя 8-ми дом в опозиция на моето натално Слънце (19,36 Водолей). И Слънцето и Луната ми управляват 8-ми дом, а са позиционирани във 2-ри (егати късмета). Прогресивната ми Луна е на 18,45 Лъв на 2 градуса от точката на затъмнението (не е в допустимата орбиса от 1 градус, но пък си остава действаща опозицията към Слънцето). Дано не е на болест, другото ще го преживеем.

На мой приятел и партньор лунното затъмнение му се пада в 7-ми дом и прави опозиция с наталния меркурий (управителяна 5-ти дом). Затъмнената Луна съвпада с прогресивния му Плутон, който управлява МЦ и е в квадрат с МЦ (в Скорпион). За него лично очаквам нов цикъл в партньорските връзки, промени в романтичните взаимоотношения (за добро или за лошо, не зная). Ще проследя съдбата.

А вие какво очаквате?

Искам да питам Небесна дали е имало събития при нея и при нейния партньор,защото лунното затъмнение на нова година се пада в 7 дом на моя приятелка в опозиция с нат Меркурий /упр. на 7 дом/.Нещата са сходни при господина и при моята приятелка
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #127 -: Януари 04, 2010, 10:42:46 am »
Абе,хора,може ли да считам 4 градуса разлика за съвпад,Венерата ми е на 21 гр,Мерка на 27 в Козирог,самото затъмнение на 15 януари е в последния градус на 7 дом,така че го приемам за случващо се на К8.
Лятото имаше слънчево затъмнение,което ми активизира опозицията Сатурн/Венера;Мерк,сега същото се случва..Тогава събитията бяха повлияни от домовете,в който беше затъмнението,самата опозиция ,която е между управителите на 7 и 5 нямаше отзвук.
А лунното от онзи ден ,дето ми беше на асцендента и Луната,не съм го усетила,освен ,че чуствам голяма нужда от промяна във външността..С нов цвят няма да рискувам,но съм решила да подстрижа късо.. :)

« Отговор #128 -: Януари 04, 2010, 10:49:11 am »
    При синастрия 4 гр. между бързи планети се отчита за съвпад. Но когато се касае за затъмненията - мисля, че градуса е 1, максимум 2 гр. орбиса. Но ако засяга тежки планети, тяхното движение е по-бавно и енергията им се разпространява много преди и след съвпада, продължава да действа. Но честно казано, не при всички се проявява.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #129 -: Януари 04, 2010, 10:49:58 am »
Мимс, както си го обяснила ...  :) Доколкото разбирам има разлика 6 градуса, не 4.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #130 -: Януари 04, 2010, 09:55:06 pm »
6 са градусите между Мерк и Венера,а самото затъмнение е на 25,01,ако се не лъжа..Та са си 4-ри
Уж ми козирожки отвсякъде Мерка,обаче често хората не могат ми разбра интимната мисъл.. ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #131 -: Януари 04, 2010, 09:59:58 pm »
Да, извини ме, аз не можах да те разбера.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #132 -: Януари 07, 2010, 12:39:32 pm »
Лошо се отрази при мен лунното затъмнение на 31 дек. :(
Попадна ми в 12ти.
Вчера баба ми паднала и счупила бедрена кост :(много е възрастна,казват че може да не издържи упойката при операцията.
Вчера бях с майка ми в Пирогов,днес пак ще ходя.
А странното е че не сключваше лоши аспекти това затъмнение ???

*

Kaya

• 2893
« Отговор #133 -: Януари 07, 2010, 12:47:20 pm »
  имаше ли плутон в него? и управител на 4 дом
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #134 -: Януари 07, 2010, 01:35:46 pm »
  имаше ли плутон в него? и управител на 4 дом

Управителя на 4ти ми е венера,а лунното затъмнение сключваше секстил с венера.
Плутон тр. ми е на 2гр от точен съвпад с юпитер в 6ти,но не знам това дали има връзка. ???

*

Kaya

• 2893
« Отговор #135 -: Януари 07, 2010, 01:39:00 pm »
 за баба да- плутон обикновено представя по- стара жена от рода и съвсем не  е учудващо спрягани за хубави аспекти да дават силно  негативен резултат
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #136 -: Януари 07, 2010, 01:59:40 pm »
Лошо се отрази при мен лунното затъмнение на 31 дек. :(
Попадна ми в 12ти.
Вчера баба ми паднала и счупила бедрена кост :(много е възрастна,казват че може да не издържи упойката при операцията.
Вчера бях с майка ми в Пирогов,днес пак ще ходя.
А странното е че не сключваше лоши аспекти това затъмнение ???

Ха, пък на зет ми майката, /аз й викам бабо/ също е паднала, миналия ден и си счупила ръката. После гипсираната ръка отекла за отрицателно време, та наново й отрязали гипса...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #137 -: Януари 07, 2010, 02:22:22 pm »
И според вас как може да се определи след какъв период затъмнението ще се прояви на външно ниво? И докога примерно ... до следващото ли си под негово въздействие? 

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #138 -: Януари 07, 2010, 02:30:14 pm »
не знам :(дано при никой да не се проявява....но това е живота.
соларът ми за 2009,който ще изтече след 2 месеца бе такъв,че соларен АС попадаше в 12ти дом.
тази година баща ми доста лежа по болници(няколко),но тъй като съм с малко дете ,не можех да ходя да го виждам.ходих само 1 път.сега това което се случи с баба ми е тежко.днес пак ще ходя в болницата,а като гледам сигурно ще зачестят посещенията ми там.
за новата соларна имам сол Ас съвпад със сатурн,лили ми спомена,че ще е сигурно поемане на тежка отговорност.Дано не е така,силно се надявам,нещата да се оправят,защото няма кой друг да ми гледа детето :'(

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #139 -: Януари 07, 2010, 05:28:17 pm »
утре ще й направят операцията сутринта. :(
добро ли е положението на луната за операции? :'(