Здравей Гост

ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ

• 232 Отговора
  • 35285 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« Отговор #180 -: Юни 02, 2010, 08:28:25 pm »
Късметът по Юпитер-Уран е изненадващ и не е перманентно действащ.
Венера - Юпитер и Слънце-Юпитер си е постоянна защита от съдбата.

в натала , ако има аспект м/у двете планети , без значение какъв е той е перманентно действащ.
всеки транзит и аспект , дори и луната могат да го отключат събитие.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #181 -: Юни 02, 2010, 08:29:00 pm »
 Да ви кажа и аз под късмет разбирам в заплетена ситуация да получиш неочаквано помощ,подкрепа, разрешение..

*

Марая

• 28287
« Отговор #182 -: Юни 02, 2010, 08:49:26 pm »
Късмет (от арабското qisma, „съдба“, „участ“, през турски) означава както предопределението на човека, неговата съдба („Такъв му бил късметът“), така и особеното, необяснимо щастие, „вървене“, което облагодетелства някои хора без оглед на това дали са го заслужили или не. „Има късмет“ се казва за някого, който успява да свърши или получи нещо добро и желано или да се спаси от нещо неприятно и опасно независимо от обстоятелствата. Късмета предопределя хода на съдбата. Което обуславя, че съдбата е производно на късмета. Късмета може да промени живота ти на 180 градуса за части от милисекундата.

Съществува и понятието "лош късмет". То се използва, когато дадено лошо събитие се случи изненадващо и на базата на случайни обстоятелства.

В българския език терминът късмет е влязъл от турския език по времето на османското иго. Той е чужд на християнското учение, което учи за активно придобиване на Божията благодат.

източник:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%8A%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #183 -: Юни 02, 2010, 08:49:58 pm »

в натала , ако има аспект м/у двете планети , без значение какъв е той е перманентно действащ.

Хайде тогава кажи, че ми е на дневен ред как да разбера кога да го чакам, щото в натала си имам тригон между двете, а сега по транзит е квадрата.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #184 -: Юни 02, 2010, 08:53:54 pm »
Да ви кажа и аз под късмет разбирам в заплетена ситуация да получиш неочаквано помощ,подкрепа, разрешение..

това аз го наричам шанс. :rolleyes:

*

abroad

« Отговор #185 -: Юни 02, 2010, 08:56:17 pm »
така и особеното, необяснимо щастие, „вървене“, което облагодетелства някои хора без оглед на това дали са го заслужили или не. „Има късмет“ се казва за някого, който успява да свърши или получи нещо добро и желано или да се спаси от нещо неприятно и опасно независимо от обстоятелствата. .................................. Късмета може да промени живота ти на 180 градуса за части от милисекундата.

Именно това означава късмет, без значение кой как го интерпретира.
С Венера съвпад Юпитер не се вписвам в рамката на определението за късмет.
« Последна редакция: Юни 02, 2010, 09:08:15 pm от abroad »

« Отговор #186 -: Юни 02, 2010, 08:58:05 pm »

Хайде тогава кажи, че ми е на дневен ред как да разбера кога да го чакам, щото в натала си имам тригон между двете, а сега по транзит е квадрата.  ;D

Повтаря се аспект от радикса мисля че трябва да пуснеш тото Джакпота е твой!Успех и чакаме да почерпиш!!!
Докато дишаш...надявай се!

*

Марая

• 28287
« Отговор #187 -: Юни 02, 2010, 08:59:44 pm »

Хайде тогава кажи, че ми е на дневен ред как да разбера кога да го чакам, щото в натала си имам тригон между двете, а сега по транзит е квадрата.  ;D

по време на точната квадратура. :blink:
какво управляват , къде са това виж.
погледни аспект  на пр. луна към тях , както и транзитна.... :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #188 -: Юни 02, 2010, 09:02:47 pm »

Ей ами аз имам Венера тригон Юпи....и Слънце квадрат Юпи.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #189 -: Юни 02, 2010, 09:07:25 pm »
Меригадже, имам го предвид, утре ще отида. Черпенето е най-лесната работа. :blink:

Марая, квадратурата вече се разпада на повече от градус. И между другото Юпитер, освен, че е в 8 дом управлява 2-ри дом.  ;D Ще се отказвам от астрологията, то се е видяло.  ;D 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #190 -: Юни 02, 2010, 09:12:57 pm »
Прогресивната Луна сега прави тригон с Марс, който управлява 5-ти дом. Е какво е това?  ;D А после след известно време ще направи тригон с Юпитер, трябва да видя кога е, но пък дотогава квадратурата от транзита ще се е доста поразпаднала, възможно ли е чак тогава да подейства...брейй, ще го следя туй значи.

*

Nebesna

« Отговор #191 -: Юни 02, 2010, 09:13:43 pm »
Когато бях студентка сънувах коя тема ще ви се падне. На сутринта я прочитах, отивах на изпита и ми се падаше точно тази тема. Пак като студентка се хващах на бас, че ще ми се падне 1-ви въпрос. Влизам и изтеглям 1-ви въпрос.
Аз вярвам в знаците на съдбата и в правилното им разчитане, за което се иска голяма доза интуиция.

« Отговор #192 -: Юни 02, 2010, 09:14:06 pm »
Цитат
Юпитер, освен, че е в 8 дом управлява 2-ри дом
е за това говоря и някой транзит към управителя на 5 и си готова!Сигурна съм че не искаш много а колкото да помогнеш на хората около теб!
Докато дишаш...надявай се!

*

Марая

• 28287
« Отговор #193 -: Юни 02, 2010, 09:14:19 pm »
Меригадже, имам го предвид, утре ще отида. Черпенето е най-лесната работа. :blink:

Марая, квадратурата вече се разпада на повече от градус. И между другото Юпитер, освен, че е в 8 дом управлява 2-ри дом.  ;D Ще се отказвам от астрологията, то се е видяло.  ;D 

:72: :wink2: имаш право на избор и той си е само твой! ;) :blink:

по тази ос 2/8-ми не са само парите. но пусни едно тото.
за всичко се иска действие. дори и този пост е свързан с действие. веднъж на ръката , втори път на ума , трети път на желанието да получиш друго мнение , четвърти да дадеш на другите......и да не продължавам , щото се сещам за още неща..... :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #194 -: Юни 02, 2010, 09:15:01 pm »
Цитат
Юпитер, освен, че е в 8 дом управлява 2-ри дом
е за това говоря и някой транзит към управителя на 5 и си готова!Сигурна съм че не искаш много а колкото да помогнеш на хората около теб!

Това е повече от ясно. С една колежка редовно се шегуваме, че която и да спечели е все едно, щото ще има и за двете.  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #195 -: Юни 02, 2010, 09:18:28 pm »

Шегувам се за астрологията, то се подразбира, но нали трябва да убедим поне невярващите в нея, че работи. Да не стане те да ме привлекат в техния отбор, а аз безрезервно й вярвам уж. ;D  

*

elfidka

• 3129
« Отговор #196 -: Юни 02, 2010, 09:22:06 pm »

Шегувам се за астрологията, то се подразбира, но нали трябва да убедим поне невярващите в нея, че работи. Да не стане те да ме привлекат в техния отбор, а аз безрезервно й вярвам уж. ;D  

А бе ти пробвай
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #197 -: Юни 02, 2010, 09:26:42 pm »

знам , че се шегуваш. ;D
асц. скорпион трябва да стигне до дъното , око да види и ръка да пипне.
познати са ми тея неща.
и аз едно време й казвах на мойта учителка , че астрологичта не работи , но сега разбирам , че не съм била права. ;D

*

Nebesna

« Отговор #198 -: Юни 02, 2010, 09:31:21 pm »
Всичко е относително. Някои хора вечно са недоволни от съдбата и постояно се оплакват, а прекарват живота си без особени сътресения. А други са позитивно мислещи и всеки ден благодарят за онова, което имат. 

*

Santi

« Отговор #199 -: Юни 02, 2010, 09:51:24 pm »
Аз имам точен тригон м/у Юпитер(У10) и Уран(У1) и секстил м/у Слънцето и Юпитер . Има нещо такова м/удругото, често ми се е случвало нещата при мен да са с хепиенд да чукам на дърво( различни опасности и ситуации, които са изглеждали трудни и сложни са се обръщали в моя полза) ..