Хм, странно, с два големи тригона съм, а животът ми е борба. Не бих казала, че протича мирно и кротко или че почивам върху нечии лаври. Никаква външна подкрепа, разчитам само на себе си.
Търсих източника, защото бях сигурна, че съм го чела някъде, а и от собствени наблюдения съм се убедила в това: Жозет Бетайол "Астрология за родители" . Ето какво казва авторката:
"Често установяваме разминаване между това, което детето би желало да стане, онова за което е надарено и призванието, което участта ще му отреди. Този идсбаланс се разкрива от осите Асцендент-МЦ.
-Ако двата компонента са в стълкновение (квадрат), то онова, което човекът иска да върши, ще се различава от онова с което се занимава. Животът му няма да е кой знае колко лесен.
- Ако са в съгласие (секстил или тригон) човекът по рождение ще бъде улеснен в осъществяването на стремежите си.
МЦ сочи тежестта на съдбата - желана или нежелана ("печата на участта"), показва факторите на успеха, име, сполука, слава. Дом на призванието.
Асцендентът сочи вродените ни способности за изява.
6-ти дом показва работата, изисквана от обстоятелствата и налагана от необходимостите на живота. Дом на ежедневния рутинен труд."
Авторката разделя работата (тази с която се прехранваме) от кариерата - посоката на призванието (това, което обществото очаква от нас). Аз гледам още аспектите на господаря на Асц. с МЦ и обратно, а също и аспектите между самите господари. това ми дава допълнителна информация.