Здравей Гост

ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ

• 232 Отговора
  • 35317 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: ГОЛЕМИТЕ КЪСМЕТЛИИ
« Отговор #40 -: Януари 16, 2009, 07:35:28 pm »
Управителят на 5 дом-Уран е в съвпад с асц. (везни) от към 1 дом и в опозиция на Венера (в съвпад с десц. овен)в 6дом.
И никакъв тригон към Уран или към Венера и Юпитер? Луната?Не може да няма някое аспектче.Венера ли управлява 8 дом?
Луната (9д близнаци) опозиция на Юпитер (2-3д стрелец).
Луна тригон Уран.
Луна секстил Венера.
Не мисля, че проблемът е здравословен (когато отворя темата, ловко се измъква от разговора). По-скоро не е достатъчно уверена в съпруга си. (Те са емигранти от доста години).

*

Skarlet

« Отговор #41 -: Януари 16, 2009, 07:53:12 pm »
Ми,съжалявам,че така стоят нещата.Всеки сам прави своя избор с кого и дали да живее.Аз не бих могла да живея без деца.Кво да правиш-Рак.Колкото повече,толкова по-добре.

« Отговор #42 -: Януари 16, 2009, 08:01:17 pm »
Стига си зяпала децата >:( :P , проблемите могат да се проявят в трудно износване на плода или в последствие да се отприщят гинекологични проблемации. А и нали казваш ,че ти е в широк орбис ,та влиянието му да е мършаво и да не се прояви.

Как няма да ги зяпам,като големия е чудно цвете.Кажи му Овен и повече не го обиждай.С баща му ни побеляха косите от него.Дано вече приключат проблемите след сатурновото му възвръщане сега.Да вземе да порасне и улегне.Айде,със здраве,че да нахраня "домашните любимци",пък квото дойде.Не мога да ритам срещу ръжена.
;D ;D ;DОвен и улягане  :o .Е, поне може да се изживява като пораснал ,но като гледам себе си :-[ ;) ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #43 -: Януари 16, 2009, 08:23:53 pm »
В бившата работа имах един колега, ама много спокоен и не си мърда пръста за нищо. Някак така му се подреждат нещата, умиротворен та до мудност. В картата му имаше един хубав изявен тригон, набива се на очи.
Като я погледнах и се наби. Та той си тече кротко, спокойно и мудно през живота и определено е щастлив.
По едно време зяпнах картата на собственика на фирмата, и той с такъв тригон набиващ се. Даже го бъзиках колегата, че двамата с такива тригони, кой знае, и собственик на огромна фирма може да стане някой ден.
А и собственика на фирмата така му се стекъл живота и той само върви през него и обира плодовете.
Та два тригона на различни места и с различни планети, ама ярки - и двама щастливи собственици.
А щастието е въпрос на вътрешно състояние, обаче външните събития се привличат според вътрешното състояние.

« Отговор #44 -: Януари 16, 2009, 08:38:11 pm »
Странно, не съм наблюдавала тази закономерност.
А пък и много зависи от географските координати на мястото на раждане. Не всеки може да се уреди с МС в секстил към АС. А ако използваме равнодомна или равнознакова система, какво правим? Това означава голяма част от населението на определени географски ширини посмъртно да не получи удовлетворение от реализацията си в живота...

Имам познат с квадратура между АСЦ и МС. Работа и по-висока заплата му предлагат постоянно,човека си е доволен от работното място . Сестрата има тригон ,но определено е на другия полюс .Виж за секстил бих се съгласил ,че предлага подобни възможности . Когато секстилът е между ин елементи (Земя / Вода )тогава ние създаваме ситуацията ,но когато е между ян елементи (огън /въздух) ситуациите сами се изсипват върху нас. Въпреки всичко не може да се говори за правило ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Януари 16, 2009, 08:39:37 pm »
Хм, странно, с два големи тригона съм, а животът ми е борба. Не бих казала, че протича мирно и кротко или че почивам върху нечии лаври. Никаква външна подкрепа, разчитам само на себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #46 -: Януари 16, 2009, 08:48:10 pm »
Хм, странно, с два големи тригона съм, а животът ми е борба. Не бих казала, че протича мирно и кротко или че почивам върху нечии лаври. Никаква външна подкрепа, разчитам само на себе си.
Плутон ти атакува двама  от участниците в единия голям тригон , а сътъра шмули по другия ,какво очакваш ;D

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Януари 16, 2009, 09:35:04 pm »

Търсих източника, защото бях сигурна, че съм го чела някъде, а и от собствени наблюдения съм се убедила в това: Жозет Бетайол "Астрология за родители" . Ето какво казва авторката:

"Често установяваме разминаване между това, което детето би желало да стане, онова за което е надарено и призванието, което участта ще му отреди. Този идсбаланс се разкрива от осите Асцендент-МЦ.

-Ако двата компонента са в стълкновение (квадрат), то онова, което човекът иска да върши, ще се различава от онова с което се занимава. Животът му няма да е кой знае колко лесен.

- Ако са в съгласие (секстил или тригон) човекът по рождение ще бъде улеснен в осъществяването на стремежите си.

МЦ сочи тежестта на съдбата - желана или нежелана ("печата на участта"), показва факторите на успеха, име, сполука, слава. Дом на призванието.

Асцендентът сочи вродените ни способности за изява.

6-ти дом показва работата, изисквана от обстоятелствата и налагана от необходимостите на живота. Дом на ежедневния рутинен труд."

Авторката разделя работата (тази с която се прехранваме) от кариерата - посоката на призванието (това, което обществото очаква от нас). Аз гледам още аспектите на господаря на Асц. с МЦ и обратно, а също и аспектите между самите господари. това ми дава допълнителна информация.

« Отговор #48 -: Януари 16, 2009, 09:37:46 pm »

-Ако двата компонента са в стълкновение (квадрат), то онова, което човекът иска да върши, ще се различава от онова с което се занимава. Животът му няма да е кой знае колко лесен.

-

Това важи и когато самите знаци са в квадрат, нали?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #49 -: Януари 16, 2009, 10:16:55 pm »
  Е,тъй де,нЪл това казах и аз.Едно исках,а друго ме натиснаха да правя.Като малка нямах думата за нищо,за сметка на сега.  :P ;D Но пък сега не съжалявам за нищо.

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Януари 16, 2009, 10:19:18 pm »

-

Това важи и когато самите знаци са в квадрат, нали?

Така мисля. Представям си един майчински и грижовен Рак на Асцендента и Козирог на върха на МЦ, независимо от орбисите. Все пак една точна квардратура дава по-силна борба.

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Януари 16, 2009, 10:23:38 pm »
  Е,тъй де,нЪл това казах и аз.Едно исках,а друго ме натиснаха да правя.Като малка нямах думата за нищо,за сметка на сега.  :P ;D Но пък сега не съжалявам за нищо.

Разбира се, че не е нужно а съжаляваш. Ти си борбена по природа личност. Иначе усилията биха се оказали напразни, а всъщност не е така, нали?

Искам само да спомена, че при квадрат наистина може да се срещне противопоставяне от страна на семейната среда или роденият да открие по-късно призванието си, поради опозицията на 4-ти с 10-ти (тао-квадрат с Асц.) Авторката на книгата е посочила и значението на 4-ти дом за реализацията на личността : "Четвърти дом показва наследствеността, която трябва да освободи човека и да подпомогне развитието му"

*

mamma_mia

« Отговор #52 -: Януари 16, 2009, 10:43:45 pm »
Дали бихте ми помогнали да си изчисля аспекта межде АС и МС,защото в астро кома не ми излиза аспект.
АС лъв 5.18гр - МС овен 20.47

Мерси :)

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Януари 16, 2009, 11:11:18 pm »
Пак погледнах картата на момичето и виждам господарят на 8-ми дом - Юпитер на трон (на границата между 8-ми и 9-ти). Юпитер дава изобилие и е в секстил с Лилит на 28 Везни, която е в опозиция с Марс (партньора) - склонност към паразитиране (Лилит няма да я видите на поставената карта). На върха на 2-ри дом намираме Близнаци. Там, където се намират Близнаците нещата се случват винаги по 2 (най-малко).  Винаги имаме повече от една възможност. При нея това се проявява във 2-ри дом като възможност за придобиване на доходи от различни източници. На ниско ниво това се проявява като "двойнствена" ценностна система - двоен стандарт. Управителят на дома - Меркурий е също силен (в екзалтация във Водолей) и в съвпад със СЛВ, което е също благоприятен показател. Меркурий е в елевация в 10-ти дом - печеленето на пари и намирането на нейната собствена стойност може да бъде подпомогнато от единия от родителите (и от съпруга) - Марс в тригон с Меркурий (Марс управлява 7-ми дом).

Големият тригон в 1/6/10 дом допълнително улеснява развитието и , а господарката на Асцендента - Венера е в секстил с МЦ, което и дава много чар и самочувствие.

Най-проблемна е квадратурата между Юпитер и Плутон - тя е страшно зависима от средствата на брачния партньор.
« Последна редакция: Януари 16, 2009, 11:22:09 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Януари 16, 2009, 11:17:13 pm »
Дали бихте ми помогнали да си изчисля аспекта межде АС и МС,защото в астро кома не ми излиза аспект.
АС лъв 5.18гр - МС овен 20.47

Мерси :)

Не се гледат аспектите, а по принцип дали самите елементи са съвместими. В случая са съвместими. Колкото по-малко е отклонението от точния аспект, толкова по-добре за индивида.
« Последна редакция: Януари 16, 2009, 11:47:14 pm от Nebesna »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #55 -: Януари 16, 2009, 11:17:44 pm »
Като маркираш "Aspeсt lines to all" от синята таблица  "Additional objects",ще  си покаже...

*

mamma_mia

« Отговор #56 -: Януари 16, 2009, 11:22:54 pm »
Маркирах но не се изписа аспекта.Здраве да е ;D

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Януари 16, 2009, 11:40:24 pm »
Маркирах но не се изписа аспекта.Здраве да е ;D

Ще ти кажа как да изчисляваш. Овен и Лъв са знаци в тригон. Точният аспект за тригон е 120 градуса.
Изваждаш от по-голямата стойност по-малката и получената разлика (орбиса) я изваждаш от 120.

В случая: МЦ  на 20,47 - Асц на 5,18 = 15,29 (това е получената орбиса - отклонението от  точния аспект)

120 - 15,29 = 104,71 е ъгълът между Асц и МЦ.

за квадратурата вадиш от 90 градуса : 90-(N-n)
за секстила от 60 : 60 -(N-n)
за куинсконса от 150 : 150-(N-n)
за опозицията от 180 : 180-(N-n)
« Последна редакция: Януари 16, 2009, 11:48:43 pm от Nebesna »

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Януари 17, 2009, 12:46:18 am »
Цитат
Всеки един аспект между Марс и Сатурн показва някакво физичесто страдание , а това ,че между тях има сключен аспект тригон ,дава възможност за бързо циркулиране на тая негативна енергия. В случая е замесен и Плутон ,който се свързва с репродуктивните органи ,с раждането и смъртта ,което прави тригона насочен към подони проблеми.

Сатурн помага на Марс да не изразходва напразно физическата енергия, има консервиращо и забавящо действие. Сатурн няма да допусне Марс да изразходва енергия повече, отколкото е необходимо. Плутон много често дава ракови заболявания, но в аспект със Сатурн -туморите се ограничават, докато при Юпитер имаме разрастване.

Не случайно наричат тригона Юпитер-Сатурн - аспекта на "благосклонната съдба" - това е баланс между силите на ограничението и разширението. Всичко, което е прекалено е вредно-както прекаленото ограничение по Сатурн, така и прекаленото разхищение на енергията (по Юпитер). Разделянето на планетите на добри и лоши е просто символично. Един благоприятен аспект в мунданен план (имам предвид мунданните цикли на далечните планети) си е направо благодат в натала, понеже това са сили, които са извън нашия контрол. И когато е въвлечена и лична планета, било чрез съвпад, секстил или тригон, роденият ще бъде в синхрон с общите социално-икономически и културни тенденции на своето време (при нехармоничен аспект - в разнобой).

В случая Марс-Плутон дава повишена сексуалност, силни регенеративни способности. А Сатурн може да даде забавяне, но трябва да се види и кои домове са засегнати - това фертилни домове ли са? - за деца - 5-ти /11 дом дом, за бременност и раждане  - 8-ми дом, за здравето на майката - 6-ти дом.
« Последна редакция: Януари 17, 2009, 12:54:41 am от Nebesna »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #59 -: Януари 17, 2009, 01:10:18 am »
Така и аз съм с квадрат на АСЦ и МЦ,но мисля че при мен нещата са се развили добре.С МЦ в Близнаци е ясно ,че нямам само едно призвание,така че на мен проблема ми е бил по-скоро с това кое да поставя за водещо в определени периоди(и често съм правил 2-3 неща едновременно).Иначе възможности и налагане от съдбата съм имал и то в съответствие с качествата ми.Явно е заради това,че управителят на АСЦ и МЦ е един и същ и е силно поставен,в абсолютно точен тригон с МЦ.

Това което за мен е вярно е това за квадрата:

"Искам само да спомена, че при квадрат наистина може да се срещне противопоставяне от страна на семейната среда или роденият да открие по-късно призванието си, поради опозицията на 4-ти с 10-ти (тао-квадрат с Асц.)"

Имал съм противопоставяне в това да следвам всичките си призвания(от астрология до някои други),но не само че съм го отхвърлил,но и съдбата си е оказала тежката дума ,тъй като някак си нещата станаха без усилия от моя страна(в смисъл не съм се борил за да застана на определено място) :)